Quantcast
Channel: גיוס –גיקטיים
Viewing all 1100 articles
Browse latest View live

גיוס: Innoviz Technologies מגייסת 9 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Innoviz
מקור: Innoviz

מקור: Innoviz

Innoviz (אינוויז) חברת סטארטאפ ישראלית המפתחת סנסורי חישה ומערכות המאפשרות נהיגה אוטונומית של רכבים, הודיעה היום (ב׳) על השלמת סבב גיוס ראשון (סבב A) בסכום של 9 מיליון דולר. בין המשקיעים נמנים זוהר זיסאפל, קרנות ההון סיכון וורטקס, מאגמה, אמיתי ונצ׳רס ודלק השקעות.

רוצה להפוך חזון למציאות

Innoviz זיהתה כי שוק הרכב האוטונומי נמצא בשיא התפתחותו, אולם הוא עדיין מתעכב בשל פער טכנולוגי הקיים ביכולת סריקת מרחב התמרון של הרכב, ויכולת האבחנה של הסביבה בצורה שתאפשר לו לנתב את דרכו בביטחה. החברה מפתחת חיישן הנקרא LiDAR – Light Radar – חיישן לייזר הסורק בדיוק גבוה את סביבתו של הרכב ובונה סביבו תמונה תלת מימדית מפורטת. הטכנולוגיה של החברה שנקראת HD-SSL High Definition Solid State Lidar LiDAR מאפשרת טווח פעולה וחישה ארוכים של מספר מאות מטרים ורזולוציה גבוהה בשני הצירים, כל זאת תוך הקטנה משמעותית בגודל המוצר והוזלה במחיר אל מתחת ל-100 דולר ליחידה לעומת עשרות אלפי דולרים כיום. ה-HD-SSL ישמש כבסיס לכלל מערכת החישה הנחוצה לנהיגה אוטונומית.

החברה הוקמה בשנת 2016 על ידי עומר כילף, אורן רוזנצוויג, אורן בוסקילה ועמית שטיינברג. ארבעת המייסדים שירתו יחד ביחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין וצברו נסיון רב במגוון תפקידי מפתח הן בחברות סטארטאפ והן בחברות רב לאומיות. כיום הצוות מונה קרוב ל-30 עובדים והחברה מתכננת התרחבות משמעותית במהלך השנה. התכנון של Innoviz הוא להציג אב טיפוס של המוצר כבר לקראת סוף 2016, ולטענתה מדובר יהיה בטכנולוגיה שתחולל מהפכה בתחום הרכב האוטונומי.

“רכבים אוטונומיים יובילו למהפיכה משמעותית בתעשיית הרכב ובהרבה תעשיות אחרות”, אמר עומר כילף, מנכ”ל ושותף מייסד ב-Innoviz. “היכולת להפוך חזון זה למציאות תלוי ביכולת לספק מענה טכנולוגי אשר עונה על דרישות הביצועים והבטיחות הגבוהים של המערכת אך גם במחיר שיאפשר לו להגיע לייצור המוני. בשל הפער במחיר ובביצועים שקיימים כיום, ישנם ניסיונות לספק מערכת נהיגה אוטונומית שלא כוללת מערכות חישה מלאות, אשר מעמידות בסיכון את בטיחות הנוסע. הטכנולוגיה החדשנית של אינוויז תאפשר את התפתחות תעשיית הרכב האוטונומי ותנגיש לראשונה את טכנולוגיית הלידאר לכלל השוק.  זאת תקופה מאוד מעניינת בשוק הרכב, אנחנו שואפים לכך שבעוד עשרים שנה יסתכלו אחורה ושאינוויז תזכר כחלק משמעותי בעיצוב המהפך הזה”.


אפליקציה שהופכת אלבומי תמונות לדיגיטלים: Photomyne הישראלית מגייסת 2.6 מיליון דולר

$
0
0
מקור: photomyne
מקור: Photomyne

מקור: Photomyne

זוכרים שפעם, לפני לא כל כך הרבה שנים, היינו מפתחים תמונות ומאחסנים אותן בתוך אלבום? היום, אותם אלבומים כבר די נעלמו מן העולם, ומרחיקי הלכת מביניכם אולי מדפיסים מידי כמה זמן אלבום דיגיטלי, אבל לא משנה עד כמה יפה וצבעוני הוא יהיה, זה עדיין לא אותו הדבר. כיום גורלם של אותם אלבומים כבדים המכילים כל טוב הוא להיות מאוחסנים בארון ולצבור אבק. סטארטאפ ישראלי בשם Photomyne פיתח אפליקציה שתכליתה היא להציל את אותן תמונות הקבורות באלבומים, ולאפשר למשתמשים לשתף בהן בכל מדיה חברתית אפשרית.

כדי להמשיך ולעשות זאת, לאחרונה נודע כי הסטארטאפ השלים סבב גיוס ראשון (סיד) בהיקף של 2.6 מיליון דולר ממספר משקיעים ישראלים בהם אדי שלו, יריב גילת, לאון רקנאטי ויריב אייזנברג.

אלטרנטיבה נוחה וזולה יותר

הפתרון הפשוט ביותר כיום כדי ליצור קובץ דיגיטלי מתמונה פיזית הוא כמובן לסרוק או לצלם אותה דרך הסמארטפון. הבעיה היא שפעולה זו דורשת מהמשתמש לצלם כל תמונה בנפרד ולערוך אותה. מנגד, אפליקצית Photomyne (פוטומיין) מאפשרת למשתמשים ליצור גרסאות דיגיטליות של תמונות ישנות באופן מהיר ודי נוח באמצעות צילום עמוד שלם מתוך האלבום (לא משנה כמה תמונות הוא מכיל), והיא כבר תדע לעשות את כל העבודה השחורה. כמו כן, אפילו לא צריך להוציא את התמונות מהאלבום עצמו. לטענת החברה מדובר בפתרון היחיד הקיים כרגע בשוק שמאפשר לסרוק מספר תמונות במקביל בלחיצת כפתור אחת.

הייחוד של האפליקציה מתבטא בכך שהיא מזהה באופן אוטומטי כל תמונה, מבצעת חיתוך אופטימלי ובסופו של דבר גם עורכת ומשפרת אותה כדי שתוכלו להוסיף אותה לאלבום דיגיטלי, לשלוח במייל, או לשתף בפייסבוק. במידה ולא מצא חן בעיניכם החיתוך או העריכה האוטומטית שבוצעה על ידי האפליקציה, ניתן כמובן לשלוט בהגדרות באופן ידני ולהוסיף פרטים כגון תיאור, תאריך, מיקום ושמות.

הגרסה הבסיסית והחינמית של Photomyne זמינה עבור משתמשי iOS, ובחודשים הקרובים מובטח כי תצא גרסה מותאמת גם עבור משתמשי אנדרואיד. תמורת 5 דולר (סכום חד פעמי) ניתן לרכוש את הגרסה המלאה של האפליקציה שכוללת סט פילטרים ומאפשרת למשתמשים לשמור כמות בלתי מוגבלת של תמונות ואלבומים.

הדור הבא של התקשורת האופטית: ColorChip מגייסת עוד 20 מיליון דולר

$
0
0
מקור: ColorChip
מקור: ColorChip

מקור: ColorChip

בתקופה בה שירותי אינטרנט הופכים להיות יותר ויותר אינטנסיביים בשל הזרמת וידאו באיכות HD, מציאות וירטואלית, שירותי ענן והתקני ׳אינטרנט של הדברים׳ (IoT), יש צורך הולך וגובר בטכנולוגיות חדשות שיעזרו למרכזי נתונים להתמודד ולנהל את התנועה שגדלה באופן אקספוננציאלי. כאן בדיוק נכנסים לתמונות הפתרונות של ColorChip (קולורצ’יפ).

היום (ד’) פחות משנה אחרי שהשלימה סבב גיוס של 25 מיליון דולר, מודיעה החברה הישראלית על גיוס של 20 מיליון דולר נוספים מהמשקיעים הקיימים וממשקיעים חדשים. החברה מפתחת טכנולוגיית תקשורת אופטית, המאפשרת לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי נתונים גדולים ועמוסים.

הדור הבא של התקשורת האופטית

ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי הטכנולוגיה המובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים. הטכנולוגיה של החברה, שמגובה בפטנטים מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים ייעודיים שפותחו בחברה, מבוססת על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.

בשונה מעולם האלקטרוניקה שם ההתפתחויות נעשות לפי חוקי מור, בעולם האופטיקה כדי להגיע לקצבים גבוהים – יש צורך ב”ראשים אופטיים” קומפקטיים, ליבם של המשדרים-מקלטים המסוגלים להכפיל פי 4 את המהירות האופטית הגבוהה ביותר שהתעשייה פיתחה בזמן נתון. ColorChip פיתחה מערכת מסוג זה הקרויה SystemOnGlass™ שעונה על הצורך הזה באמצעים דומים לעולם האלקטרוניקה והצ’יפים המיוצרים על גבי פרוסות סיליקון במפעלים עם יכולות יצור המוניות ואינטגרציה של רכיבים אלקטרו-אופטיים בהשמה מהירה ומדוייקת.

החברה מציעה שני סוגי מוצרים: מפצלים אופטיים לארונות תקשורת של סיבים עד הבית (FTTH) ומוצר של משדר-מקלט שהוא מחבר אלקרו-אופטי קומפקטי בקצבים מאד גבוהים – 100Gbps המעביר מידע הנע במהירות האור על גבי סיבים אופטיים בין ארונות תקשורת במרכזי מיחשוב ענקיים המהווים את מיחשוב ה”ענן”

מנכ"ל ColorChip, יגאל עזרא. מקור: יח"צ

מנכ”ל ColorChip, יגאל עזרא. מקור: יח”צ

ColorChip הוקמה בשנת 2001 על ידי ד״ר שמעון אקהויז, ממייסדי לומניס וסינרון, ופרופ׳ שלמה רושין ומאז היא הספיקה לגייס כ-80 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי, בגובה 20 מיליון דולר, נעשה בהשתתפות המשקיעות הקיימות: קרן Gemini Israel Ventures, קבוצת Plenus Group, קרן Vintage Investment Partners, קרן IGP וקרן BRM וכן משקיעה חדשה, קרן HGL Capital. בהתייחסו להשלמת סבב הגיוס החדש מסר מנכ״ל החברה, יגאל עזרא: ״אנו שמחים ומברכים על סבב הגיוס הנוכחי, ומוקירים את הבעת האמון של המשקיעים בנו. הכסף שגייסנו עתה ישמש אותנו לצורך הגדלת כושר הייצוא של החברה ולגיוס עובדים. אנחנו שמחים להיות חלק משגשוג והצלחת תחום הטכנולוגיה בצפון הארץ ונפעל כדי להמשיך ולקדמה״. משרדי ColorChip נמצאים ביקנעם ומועסקים בהם כ-180 עובדים.

גיוס: Jeeng הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר

$
0
0
מייסדי Jeeng
בתמונה: שלומי חייבי, רומה ברונשטיין, שלי גבאי ונדב ברנדשטטר, מנכ״ל WebPick

בתמונה: שלומי חייבי, רומה ברונשטיין, שלי גבאי ונדב ברנדשטטר, מנכ״ל WebPick

ג׳ינג (Jeeng) שמפתח פתרון למעקב חכם יותר אחר תוכן ושואף להפוך ׳למערכת מעקב התוכן המובילה בעולם׳, הודיע היום (ד׳) על גיוס של חצי מיליון דולר. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו קרן קריפטון, קבוצת WebPick, גיגי לוי, Startups 500, אריה מרג׳י ועוד.

Jeeng, שהוקם על ידי שלומי חייבי ורומה ברונשטיין בשנת 2015, פעל עד היום במודל מצומצם עם מספר מוציאים לאור (Publishers) על מנת לבחון את טכנולוגית המעקב ואת אלגוריתם ניתוח התוכן שלו. כעת, עם קצת יותר ממון בקופת המוזמנים שלו, הוא מתכוון להרחיב את הפעילות ללקוחות נוספים ברחבי העולם.

פושים מותאמים אישית

Jeeng פיתח כלי חכם המיועד להטמעה באתרי תוכן. ביכולתו לנתח את התוכן של כל כתבה או דף ולייצר נושאים למעקב המבוססים על הבנת התוכן. כך לדוגמא, במידה ומשתמש קורא כתבה העוסקת בשמועות אודות האייפון החדש, Jeeng יציע למשתמש לעקוב בלחיצת כפתור אחר כתבות נוספות בתחום המובייל בכלל או על אייפון בפרט, על חברת אפל, מחירי האייפון ועוד.

בנוסף, המערכת של Jeeng לומדת את התנהגות המשתמשים ומציעה להם נושאים למעקב על בסיס פרופיל המשתמש וגם על פי טרנדים חמים. כשנמצא תוכן רלוונטי המשתמש יקבל עדכונים בצורת התראה למובייל או בדוא”ל ובעתיד גם באמצעות הדפדפן ובפייסבוק מסנגר. כל Publisher שמשתמש בפלטפורמה מקבל גישה ללוח בקרה באמצעותו ניתן לעקוב וללמוד על התנהגות המשתמשים, ולשנות את התוכן במידה והוא לא מניב ביצועים אופטימליים.

שלומי חייבי מנכ”ל ומייסד שותף של Jeeng התייחס לגיוס ואמר: ״אנו רוצים לשנות את הדרך שבה המשתמשים צורכים תוכן. בסופו של דבר לכל משתמש עולם תוכן משלו ויש לו נושאים מוגדרים שבהם הוא מתעניין. על ידי שימוש ב-Jeeng המשתמשים יקבלו את המידע ישירות אליהם בזמן אמת ללא הצורך לחפש אותו באופן יזום או ברוב המקרים לפספס אותו. ההשקעה תאפשר לנו להטמיע את הטכנולוגיה שלנו באתרים מובילים ולאפשר למליוני משתמשים לעקוב אחר התוכן הרלוונטי להם ולמעשה לשנות את הדרך שבה מיליוני משתמשים צורכים תוכן״.

נדב ברנדשטטר, בעלי קבוצת WebPick ציין כי ״ההשקעה של קריפטון ו – Webpick תאפשר ל-Jeeng לצמוח בצורה מהירה הרבה יותר ולהפוך לשירות המקצועי והגדול בעולם מסוגו״.

גיוס: Nutrinia הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Nutrinia
מקור: Nutrinia

מקור: Nutrinia

נוטריניה (Nutrinia) הישראלית אשר פיתחה אינסולין ייעודי להזנה של פגים וילדים לאחר קיצור מעי, הודיעה היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס (D) נוסף בהיקף של 30 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה קרן TPG Biotech. כמו כן השתתפו בו גם הקרנות H.I.G. BioHealth Partners, WuXi Healthcare Ventures והמשקיעים הקיימים בהם OrbiMed, Pontifax ועוד. נוטריניה תשתמש בהון שגוייס כדי לממן שני ניסויים מרכזיים ומשמעותיים במוצר שלה בארה״ב ובאירופה.

תוסף ייחודי לתחליף חלב אם

נוטריניה פיתחה תוסף לתחליפי חלב אם לתינוקות המבוסס על אינסולין, הורמון המוכר בהיותו אחראי על רגולוציה של גלוקוז בגוף ונמצא בשימוש נרחב בקרב חולי סוכרת. יחד עם זאת, לא הרבה יודעים שהאינסולין קיים גם בריכוזים קטנים בחלב אם, ותפקידו בשלבים הראשונים של התפתחות מערכת העיכול הוא קריטי.

האינסולין הייעודי שהחברה פיתחה מאפשר למעי לספוג מזון וכתוצאה מכך מסייע לתינוק להתפתח בצורה תקינה. תכליתו של התוסף היא לשפר את תהליך העיכול בקרב תינוקות ולהעלות את קצב עלייתם במשקל, סוגיה משמעותית ביותר בעיקר בקרב פגים. כמו כן, למוצר פוטנציאל גם במניעת מחלות כרוניות כגון סכרת נעורים, אלרגיות למיניהן והשמנת יתר. הפורמולה שפיתחה הישראלית נשארת עמידה בטמפרטורות שונות וניתן להמיסה בקלות אל תוך כל פורמולה או חלב אם.

עד כה בניסויים קליניים שבוצעו בבעלי חיים ובני אדם הטיפול הוכיח כי הוא בטוח ויעיל. החברה הוקמה בשנת 2003 על ידי ד״ר נעים שחאדה והיא חברת פורטפוליו של קרן NGT מנצרת. מאז הקמתה היא גייסה למעלה מ-40 מיליון דולר.

מיקי אולשנסקי, מנכ״לית נוטריניה התייחסה לגיוס ואמרה: ״אני שמחה על הצטרפותן של הקרנות TPG Biotech, H.I.G. BioHealth Partners ו-WuXi Healthcare Ventures לנוטריניה בתקופה המרגשת הזו עבור החברה. אנחנו יוצאים לשני ניסויים בארה״ב ובאירופה שיספקו נתונים משמעותיים על רמת הבטיחות והיעילות של פורמולת האינסולין שלנו, ואם נצליח, נספק מענה לכל מי שירצה להשתלב בניסוי״.

תיקון לסמארטפון תוך שעה: CellSavers הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

$
0
0
מקור: CellSavers
מקור: CellSavers

מקור: CellSavers

הסטארטאפ CellSavers, המספק שירות תיקוני סמארטפון לפי דרישה (on-demand), הודיע היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר. את הסבב הובילה כרמל ונצ’רס והשתתפה בו גם סקויה קפיטל ישראל. הסבב הנוכחי מתווסף לסבב הסיד של CellSavers בהיקף 3 מיליון דולר אותו הובילה סקויה בדצמבר 2015.

ההון שגויס ישמש את CellSavers להאצת הצמיחה של הפלטפורמה שלה שיודעת לתאם באופן מושכל בין צרכנים הזקוקים לתקן סמארטפון או מכשיר נייד אחר לבין טכנאים מוסמכים, מיומנים ומהירים, הנמצאים באזור של הצרכנים. השירות כבר זמין ב-18 אזורים עירוניים גדולים ברחבי ארצות הברית דוגמת ניו יורק, בוסטון, לוס אנג’לס, סן פרנסיסקו, יוסטון, דאלאס, שיקאגו, ואטלנטה. בכוונת החברה להשתמש בפלטפורמה שפיתחה על מנת להרחיב את השירות לתיקון מוצרים טכנולוגיים נוספים בעתיד. לצערנו – בישראל השירות עדיין לא זמין, אך היא נבחנת כשוק פוטנציאלי עתידי לחברה.

שירותי תיקון עד בית הצרכן בתוך שעה

CellSavers מציעה מעין שירות הצלה לסמארטפון שלכם, שכן היא מעמידה לרשות לקוחותיה מערך של טכנאים עצמאיים שיתקנו עבורכם את המכשיר התקול בשעה ובמיקום המועדפים עליכם, בין אם מדובר בבית, במשרד, בבית הקפה או בחדר הכושר. הטכנאים עימם עובדת החברה עוברים בדיקות ומבחנים מקיפים, ומציעים את שירותיהם תמורת מחיר קבוע מראש ומתן אחריות לדבריה ׳לכל החיים׳. תהליך הזמנת התיקון מתבצע באופן מקוון, ומתבסס על מחירים קבועים מראש וללא הפתעות בעזרת סיוע של מומחים שעברו סינון ושירות המסופק בדרך כלל תוך חצי שעה או פחות. כעקרון, האידיאל הוא שהטכנאים יגיעו אל הלקוחות בתוך 60 דקות, בלי תלות במקום שבו הלקוח נמצא.

היזמים איתי הירש ואייל רונן, צילום: רוני פרל

היזמים איתי הירש ואייל רונן, צילום: רוני פרל

CellSavers הוקמה בשנת 2015 על ידי אייל רונן ואיתי הירש וכיום מעסיקה כ-30 אנשי פיתוח, תפעול ושיווק בשני מרכזים בקליפורניה ובהרצליה. בנוסף לכך, החברה מעסיקה מעל 500 טכנאים בארצות הברית.

אייל רונן, מנכ”ל ומייסד שותף של CellSavers התייחס לגיוס אמר: ״החזון שלנו הוא לאפשר לתקן או להחליף בצורה קלה, מהירה ואמינה כל מוצר טכנולוגי שמתקלקל. לשם כך בנינו תשתית טכנולוגית מתוחכמת מאד שמאפשרת חיבור בזמן אמת בין טכנאים מקצועיים לבין צרכנים. בעוד שנים בודדות, כאשר יתקלקל לצרכן בבית מכשיר הפלייסטיישן, טלוויזיה חכמה, נתב אינטרנט או כל מוצר חכם או אלקטרוני, CellSavers תאפשר לצרכן לקבל בתוך 60 דקות טיפול אישי מאיש מקצוע עם החלפים הנדרשים, המגובה במערך מלא ומיידי של שירות לקוחות ובאחריות מלאה. המוצר שלנו מבוסס על פלטפורמה טכנולוגית מורכבת מאד, הנדרשת לעבד בזמן אמת ולחזות נתונים כגון ביקוש לשירות, זמינות טכנאים, מיקום, מלאי חלפים, מחיר ונתונים נוספים״.

איך מצליח סטארטאפ ישראלי להיות מקום העבודה הנחשק ביותר בסן פרנסיסקו?

$
0
0
honeybook (צילום: גיקטיים)

משרדי HoneyBook. צילום: גיקטיים

לא מעט חברות ישראליות פעילות בארצות הברית בכלל ובסיליקון וואלי בפרט. לצד הקשיים ‘הרגילים’, איתם מתמודד כל סטארטאפ, מתמודדים הסטארטאפים הישראליים בוואלי, גם עם לא מעט קשיים בגיוס ובשימור עובדים, קשיים שנובעים בעיקר מהבדלי תרבויות והבדלי תרבויות ארגוניות בפרט. למרות זאת, הצליח HoneyBook (האניבוק) סטארטאפ ישראלי בן שנתיים בלבד להתברג לצמרת מקומות העבודה ששווה לעבוד בהם על פי אתר המשרות החברתי Glassdoor.

100 אחוזים מהמדרגים היו ממליצים על החברה לחבריהם

על HoneyBook כתבנו לא מעט בשנתיים האחרונות. החברה מציעה לבעלי מקצוע הקשורים לעולם האירועים, פלטפורמה אחת שתנהל עבורם את כל התהליכים הבירוקרטיים והמתישים שכוללת העבודה: החל מהצעות מחיר, דרך חוזים, סליקה, הוצאת חשבוניות וכלה בניהול התקשורת בין בעל המקצוע והלקוחות. בין השאר החברה פונה למארגני אירועים, צלמים, די.ג’יי, מעצבי שיער, בעלי אולמות אירועים, אמני שזירת פרחים ועוד. על פי החברה, מדובר באנשים במקצועות “קריאיטיביים”, והניירת והבירוקרטיה פוגעות בשטף העבודה שלהם.

על פי נתוני אתר המשרות Glassdoor שמתבססים על דירוגים של עובדים, מדורגת HoneyBook במקום הראשון ברשימת החברות הטובות ביותר לעבוד בהן בסן פרנסיסקו ובמקום השני הטוב ביותר לעבוד בו בכל ארצות הברית – מתוך יותר מ-280 אלף חברות. בנוסף זוכה החברה לציון מושלם של 5.0, עם 100 אחוזים מהמדרגים שהיו ממליצים לחבריהם לעבוד בחברה. בזכות הנתונים הללו, החברה עוקפת חברות גדולות ומוכרות (אם כי חשוב לזכור שמספר המדרגים שלהן גבוה) וסטארטאפים, שכידוע לא חסרים בסיליקון וואלי.

אחת הסיבות לשביעות הרצון הגבוהה של העובדים, על פי לא מעט מחוות הדעת האנונימיות שב-Glassdoor לפחות, היא התרבות הארגונית, ‘האווירה’ או פשוט ‘התרבות’ של החברה, כשההגדרות שונות ממדרג למדרג. מכיוון שלא מדובר בסיבה שכיחה בסטארטאפים צעירים, אלא קונספט שמתאים יותר לארגונים גדולים ומבוססים, ניסינו להבין מה יש ב’תרבות’ הזו.

בשיחה עם גיקטיים, מספר עוז אלון, שותף-מייסד ומנכ”ל HoneyBook כי לא מדובר במקרה. לדבריו, כבר בשלב מאוד מוקדם בחיי הסטארטאפ הצעיר, ישבו השותפים וקבעו במפורט מהי הרוח של החברה ועל פי העקרונות הללו החברה מתנהלת.

למה סטארטאפ בן כמה חודשים מתעסק בתרבות ארגונית? הייתי מצפה שתתמקדו במוצר, בקוד, להביא משקיעים…

אלון: “החברות הגדולות ביותר כיום הן חברות תוכנה. אין להן ברזלים, אין להן משאבי טבע, כל מה שיש להן זה האנשים. הם אלו שיוצרים את כל הערך שלהן. לכן, היה חשוב לנו להגדיר את הערכים שלנו ולהתנהל לפיהם מהיום הראשון”.

ובכל זאת, ערכים, תרבות ארגונית, זה נשמע כמו משהו שמתאים לארגונים גדולים כמו אינטל, חברות עם 500 עובדים שמביאות יועץ ארגוני…

אלון: “אני יודע שבארץ יש ציניות גדולה לכל הנושא הזה. אבל אנחנו מאמינים שהערכים שלנו הם אלו שיגרמו לעובדים להגיע ולהישאר ולא כל מיני צ’ופרים או שולחנות פינג-פונג”. לדברי אלון, מרגע שיזמים משלימים גיוס התחלתי ומתחילים לגייס עובדים, כדאי להם לשבת ולחשוב על הערכים שילוו אותם בתקופה הראשונה.

מייסדי החברה. מקור: HoneyBook

מייסדי החברה משמאל לימין: עוז אלון, נעמה אלון, דרור שמעוני ושאדיה סיגלה. מקור: HoneyBook

אז מה הם הערכים האלו שמרכיבים את התרבות הארגונית של HoneyBook? אלון מונה 5 ערכים בסיסיים, על פיהם מתנהלת החברה הן מול העובדים והן מול הלקוחות. People come first, ערך שאותו מכנה אלון “המצפן של החברה”, ומדגיש כי אנשים יבואו לפני רווחים. ערך שני הוא We go the extra mile, כלומר, לעשות תמיד יותר מהמצופה. כדוגמה, מביא אלון, עובד חדש שמתחיל את עבודתו בחברה וביומו הראשון, העמדה שלו מוכנה, היומן כבר מאוכלס בדברים החשובים ובתיבת הדואר יחכו לו מיילים אישיים שמאחלים לו הצלחה מכל עובדי החברה. דוגמה נוספת היא לקוחה של HoneyBook שכתבה פוסט בפייסבוק שהיא חייבת להיות נוכחת בפגישה חשובה, אולם היא לא מצאה בייביסיטר לתינוק שלה. תוך זמן קצר התייצבה מנהלת המשרד של HoneyBook בביתה של הלקוחה ושמרה על התינוק, כשאימו נכחה בפגישה; הערך השלישי הוא We love what we do. לדבריו, כל אחד בחברה עושה מה שהוא עושה, כי הוא אוהב את זה – בדיוק כמו הלקוחות של החברה: חובב צילום שהפך לצלם או מעצבת אירועים שהגיעה בעקבות האהבה שלה לאסתטיקה ולעיצוב; הערך הרביעי הוא We are fearless. לדברי אלון, בדיוק כמו שהלקוחות של החברה עזבו לא פעם קריירות בטוחות ועזבו כדי לעבוד כעצמאיים בעסק שלהם, כך גם מייסדי ועובדי HoneyBook. והערך האחרון, We Are Family, כלומר, להתנהג לטוב ולרע כמו במשפחה, כולל הדוגריות, הישירות והכעסים אם צריך. בנוסף, מציין אלון, האווירה של המשפחה גם משפיעה על קוד הלבוש ובניגוד ללא מעט חברות אמריקאיות ניתן למצוא בחברה אנשים שמגיעים עם נעלי בית או טייצים של ריצה.

זה טוב ויפה הערך של המשפחה, אבל מה קורה כשאתה צריך לפטר עובד?

אלון: “נכון, לפעמים מגיע הרגע הלא-נעים וצריך להיפרד מעובד. אבל דבר ראשון אני לא מתחבא ואני אעשה את זה אישית. הדבר הבא שנעשה הוא לדאוג שמנהלת ה-HR שלנו תעשה טלפונים ותנסה לעזור לו במציאת עבודה חדשה. וזה לא דבר טריוויאלי. הרי לכאורה האינטרס של החברה הוא שהיא תתעסק באותו רגע בגיוס של עובדים חדשים. גם אני אמליץ ואדגיש את כל הנקודות הטובות של אותו עובד בשיחות עם מנכ”לים אחרים ואעזור לו בכל מה שרק אפשר”.

אלון גם מציין דוגמה נוספת לזליגה של הערכים הללו החוצה ללקוחות. לדבריו, כאשר לקוחה, שהיא צלמת במקצועה, העלתה פוסט בדף הפייסבוק שלה ותיארה כיצד הבית שלה נשרף, אשת המכירות, לא השירות, של HoneyBook חיברה בין הצלמת לצלם אחר שאפשר לה להשתמש בסטודיו שלו. בנוסף, רכשה אשת המכירות על חשבונה מוצרים באמזון ושלחה לצלמת.

ככלל, כמו שאלון אמר, התגובה הראשונית שלנו לערכים הללו ולכל הקונספט של תרבות ארגונית היא ציניות. אבל בשיחה עם אלון, קשה שלא להידבק בהתלהבות שלו, כשהוא מדבר על הערכים הללו ובעיקר מספק דוגמאות.

“העובדים חייבים לגדול בקצב מהיר יותר מ-HoneyBook”

משרדי HoneyBook בסן פרנסיסקו. צילום: גיקטיים

משרדי HoneyBook בסן פרנסיסקו. צילום: גיקטיים

אבל האם הכל ורוד? למרות הציון המירבי ולמרות השבחים הרבים, מצאנו גם מספר תלונות של עובדים ועובדים לשעבר על הלחץ, התחרותיות והשאיפה להצליח בכל מחיר. כאשר אנחנו מעמתים את אלון עם הטענה הוא לא מכחיש את קיומה של אווירה תחרותית מאוד בחברה. לדברי אלון, הצמיחה המואצת של החברה מצריכה מכל עובד להדביק את הקצב שלה ולהסתגל במהירות לשינויים התכופים ולדינמיות: “עד שאני למדתי לנהל 20 איש, כבר הפכנו לחברה של 40 איש; נעמה (אלון, שותפה-מייסדת, מנהלת המוצר של החברה ואשתו של עוז, י.א.) בפרודאקט נמצאת במירוץ מטורף, וכך למעשה כל מנהל וכל עובד. זה קצב גדילה של סטארטאפ ואתה חייב לרוץ יותר מהר מהחברה”. אלון מספר שלפעמים בפרק הזמן שבין ראיון העבודה עם מועמד עד לרגע שהוא מתחיל בפועל את העבודה שלו, הגדרת התפקיד שלו משתנה: “קרה שגייסנו מפתח Backbone ועד שהוא התחיל כבר היינו צריכים שהוא יעבור ל-Angular”.

עוד חסרונות שהעלו המדרגים הם רעש וקושי להתרכז בחלל המשותף ו’ריחוק’ בין צוותי הפיתוח בתל אביב ובסן פרנסיסקו.

החברה השלימה גיוס נוסף של 14 מיליון דולר

מ-11 ל-40 תוך חצי שנה. ועוד עשרות בדרך - עובדי HoneyBook. מקור: HoneyBook

100 אחוז המלצות: עובדי HoneyBook. מקור: HoneyBook

החברה נוסדה ב-2013 על ידי עוז אלון, שמשמש כמנכ”ל, נעמה אלון סמנכ”לית המוצר של החברה; שאדיה סיגאלה, סמנכ”לית שירות הלקוחות של החברה ודרור שמעוני, סמנכ”ל הטכנולוגיות. מאז הקמתה גייסה HoneyBook סך כולל של 32 מיליון דולר בשני סבבי גיוס מקרנות כמו Aleph, Hillsven Capital ו-Ooga Labs, תוכנית ההאצה UpWest Labs ומשקיעים פרטיים ביניהם איוון וויליאמס, מייסד-שותף של טוויטר ו-Norwest Venture Partners.

הצמיחה המהירה שבה נמצאת החברה מתבטאת בין היתר באלפי לקוחות משלמים (במעגל הראשון) ובמאות אלפי משתמשים במערכת (במעגל השני), כשההכנסות שלה מזנקות ממספר מיליוני דולרים בשנה לכמה מיליוני דולרים בשבוע. מאז ההשקעה הראשונה שביצעה קרן Aleph צמחה החברה פי 100.

לאחרונה השלימה החברה גיוס חדש של 14 מיליון דולר, בהשתתפות Vintage Investment Partners ו-Tank Hill Ventures וכל המשקיעים הקיימים של החברה שהצטרפו. הגיוס האחרון מעמיד את סך הגיוסים של החברה על 46 מיליון דולר, מה שעל פי ההערכות שלנו מקנה לה שווי שוק של 170 מיליון דולר. 

לקריאה נוספת:

הסטארטאפ הישראלי HoneyBook מגייס 10 מיליון דולר ומכוון רחוק [גיוס]

מה הסוד של HoneyBook? חצי שנה אחרי הסבב הקודם, עוד גיוס של 22 מיליון דולר [גיוס]

בליגה של הגדולים: HoneyBook רוכשת את AppMyDay הישראלית

גיקטיים מבקר בסן פרנסיסקו: הצצה למשרדי HoneyBook [תמונות]

מודיעין סייבר בזמן אמת: IntSights מגייסת מיליון וחצי דולר נוספים

$
0
0
מקור: IntSights
אבל מה מסתתר מלמטה? צילום מסך מתוך אתר Intsights

אבל מה מסתתר מלמטה? צילום מסך מתוך אתר IntSights

עוד השקעה של חברה הודית בסצנת הון הסיכון הישראלית: ענקית התוכנה ההודית Wipro, השלישית בגודלה במדינה, הודיעה כי השקיעה מיליון וחצי דולר בסטארטאפ הסייבר הישראלי IntSights (אינטסייטס סייבר אינטליג’נס), שהוקם לפני כשנה על ידי היזם גיא ניצן.

הלקוחות מקבלים מודיעין סייבר בזמן אמת

כיום, מודיעין הסייבר מועבר על ידי אנליסטים האוספים ומנתחים מודיעין באופן ידני. כתוצאה מכך, לא פעם המודיעין הוא מוצר יקר, שזמין בעיקר לממשלות ולארגונים גדולים. IntSights, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות הסייבר והמודיעין של צה”ל, מספקת מודיעין איכותי לחברות, כשמומחי האבטחה שלה מנסים ‘להיכנס לראש’ ולהבין את דרך ושיטת הפעולה של התוקפים; החברה מציעה גם דרך טיפול בהתראות המודיעיניות, כאשר כל שנדרש מהלקוח הוא לחיצת כפתור.

אחד מוקטורי התקיפה הנפוצים בעולם הסייבר הינו תרחיש בו האקר רוכש כתובות דומיין הדומות מאוד לכתובות האמיתיות של החברה המותקפת, למשל ע”י החלפת האות האנגלית “O” בספרה “0”. בשלב הבא נשלח מייל המכיל תוכן זדוני ומתחזה למייל הנשלח מכתובת לגיטימית של הארגון כחלק ממתקפת פישינג קלאסית. במהלך שלושת החודשים האחרונים זיהו במערכות של IntSights למעלה מ-1,000 כתובות פישינג עבור לקוחותיה שאפשרה להם להיערך בזמן ולטפל באופן מיידי בתקיפות סייבר אלו.

מקור: IntSights

מקור: IntSights

IntSights הוקמה ב-2015 על ידי היזם גיא ניצן, שעבד ויייעץ בתחום הסייבר במספר חברות. בנובמבר 2015 גייסה החברה 1.8 מיליון דולר מקרן Glilot Capital Partners. הגיוס הנוכחי הוא חלק מסבב גיוס רחב יותר, שכולל משקיעות נוספות, עליו תכריז החברה בקרוב. יחד עם הגיוס הנוכחי מגיע סך הגיוסים של IntSights ל-3.3 מיליון דולר.

הפלישה ההודית

ההשקעה האחרונה של Wipro מסמנת מגמה הולכת וגוברת בתקופה האחרונה של כניסה של חברות טכנולוגיה וכסף הודי לסצינת הסטארטאפים הישראלית, כשבשנה האחרונה השקיעה Wipro עצמה סכום לא ידוע בקרן הון הסיכון הישראלית TLV Partners של רונה שגב ואיתן בק. המתחרה הגדולה שלה, חברת InfoSys, השקיעה בשנה האחרונה במספר חברות סטארטאפ ישראליות ביניהן, Redis Labs, CloudEndure ולאחרונה Cloudyn. החברה ההודית גם רכשה ב-2015 את הסטאראטפ הישראלי Panaya תמורת 200 מיליון דולר. 2 החברות ההודיות הכניסו השנה ביחד מעל ל-17 מיליארד דולר ומספר עובדיהן מתקרב ל-400 אלף.

לקריאה נוספת:

גיוס: IntSights מגייסת 1.8 מיליון דולר, כדי לספק מודיעין סייבר בזמן אמת


גיוס: BIGABID מגייסת 2 מיליון דולר כדי להחליף את קנייני המדיה והאנליסטים

$
0
0
שלושה מהמייסדים: מימין לשמאל - עידו רז, עמית אטיאס וגיא טיטונוביץ
שלושה מהמייסדים: מימין לשמאל - עידו רז, עמית אטיאס וגיא טיטונוביץ

שלושה מהמייסדים: מימין לשמאל – עידו רז, עמית אטיאס וגיא טיטונוביץ

חברת הסטארטאפ הישראלית BIGABID (ביגהביד), המתעסקת בתחום ה-AD TECH, מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה אוטומטית בזמן אמת בתוך הבורסות הדיגטליות השונות. במילים פשוטות – החברה פיתחה טכנולוגיה אשר מעוניינת להחליף באופן מסויים את קנייני המדיה והאנליסטים במוח ממוחשב חכם אחד. כדי להמשיך ולעשות זאת, הודיעה היום (ג׳) החברה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה של 2 מיליון דולר מקרן נפתלי ביחד עם מספר אנג׳לים, בהם גור שומרון.

לוקחת את קניית המדיה לשלב הבא

מרבית המערכות לקניית מדיה הקיימות היום בשוק מבוססות על שיווק פרוגרמטי; צורת שיווק המייצרת קמפיינים פרסומיים באופן אוטומטי על ידי מחשב בהתאם למידע שנאסף בזמן אמת. BIGABID רוצה להפוך את תהליך קניית המדיה ליעיל יותר; החברה פיתחה מערכת מבוססת אינטלגינציה מלאכותית, אשר מייצרת תהליך אופטימיזציה אוטומטי שלומד ומשתפר עם הזמן בתוך בורסות דיגיטליות, עם התמקדות במובייל.

באמצעות הפיתרון של BIGABID מפתחי אפליקציות יכולים להגיע לקהל המשתמשים הכי רלוונטי אליהם, ולהתמקד במשתמשים בעלי הערך הגבוה ביותר. באמצעות ניתוח פעולות המשתמשים, ׳המוח׳ מייצר פרופילים ובעצם מבין מי הוא כל משתמש, וכך הוא יודע להציע לכל אחד ואחת את האפליקציה הרלוונטית (כמובן שהמידע נשאר אנונימי).

כיום מה שמעניין את המפרסמים זה מה שקורה אחרי התקנת האפליקציה, ואת זה בדיוק עושה המערכת של BIGABID. באמצעותה ניתן ללמוד אילו יוזרים נמצאים הרבה זמן באפליקציה, מי פותח אותה כמה פעמים ביום, מי עבר שלב מסוים במשחק ואילו משתמשים רוכשים יותר מוצרים או רק מעמיסים את סל הקניות שלהם.

״הבעיה העיקרית שקיימת היום בשוק ה-Media Buying היא היכולת למצוא יוזרים איכותיים בכמות גדולה, כזו שתספק החזר השקעה טוב למפרסמים וזה מה שהטכנולוגיה שלנו באה לפתור״, הסביר לגיקטיים עידו רז, מייסד שותף. רז הוסיף וציין כי ״האלגוריתמיקה יודעת להחליף את הקניין והאנליסט; היא קונה מדיה, מנתחת את המידע, מריצה את הקמפיין, לומדת איפה יותר שווה לקנות, מה נותן ביצועים טובים יותר, יודעת לקטלג את היוזרים ולראות מה גורם להם ל-Engagement גדול יותר ומה לא״.

החברה הוקמה לפני כשנה על ידי עידו רז, גיא טיטונוביץ, עמית אטיאס, אסף בוטובסקי וירון נהרי. כמו כן, את צוות ה-Data Science מלווה יובל שחר מאוניברסיטת באר שבע. במשרדיה הממוקמים בתל אביב מועסקים כיום כ-11 עובדים, והתכנון הוא להתרחב ולגייס עובדים נוספים שיצטרפו לצוות.

גיוס: SkyGiraffe הישראלית מגייסת 6 מיליון דולר

$
0
0
מקור: SkyGiraffe
מקור: SkyGiraffe

מקור: SkyGiraffe

הסטארטאפ הישראלי SkyGiraffe, המפתח פלטפורמת ענן לייצור אפליקציות ארגוניות וניהול בענן, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 6 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה SGVC ביחד עם Trilogy Equity Partners, ג׳יימס לינדנבאום, מייסד ומנכ״ל Heroku, איליה סוקהר (Ilya Sukhar) מייסד ומנכ״ל Parse ושותף ב-Y Combinator ו-Kevin Mahaffey, מייסד ו-CTO חברת Lookout.

הסטארטאפ מציע סט פיצ’רים המאפשרים פריסה מיידית של המוצר ללא שימוש בקוד, התאמה פרטנית בהתאם לסוג המידע הרלוונטי לעובדים ותמיכה בפלטפורמות המובילות כיום בשוק: אנדרואיד, Windows Phone ו-iOS, לצד תמיכת SaaS ואינטגרציה עם ספקי מידע גדולים.

להישאר מעדוכנים גם מרחוק

SkyGiraffe פיתחה פלטפורמת ענן לניהול ארגונים באמצעות אפליקציות נייטיב עסקיות, המותקנות על מכשירי הסלולר של העובדים. המוצר של החברה – SkyGiraffe Studio, מאפשר ליצור אפליקציות המותאמות אישית לצרכיהם של עובדים בחטיבות שונות, בהתאם למידע ולגישה הרלוונטית עבורם באופן ספציפי. באמצעותו מנהלי המידע בחברה יכולים ליצור אפליקציות בתוך פרק זמן קצר במיוחד, העומד על כ-15 דקות, כאשר התוצר הסופי אינו מאפשר רק גישה למידע, אלא גם שינוי וסנכרון מול משתמש הקצה. כך לדוגמה, מנהלי חנויות יכולים להתעדכן מרחוק בנוגע למלאי המוצרים, לבדוק מי מהעובדים הגיע למשמרת ואפילו להזמין את המוצרים הדרושים, לצד האפשרות ליצור קשר עם יתר העובדים בארגון.

בועז הכט, מייסד ומנכ״ל החברה, מסביר כי ״לארגונים של היום יש אלפי מכשירים תאגידיים שהם פחות או יותר חסרי כל תועלת במידה והם לא מחוברים למערכות ה-Backend של החברה. במהלך השנים האחרונות, הצוות שלנו בנה פלטפורמה שבאמת עובדת ומתחשבת הן בצרכי השימושיות של משתמשי הקצה, והן בדרישות האבטחה ויכולות הניהול של ארגונים גדולים״.

בפברואר 2015 גייסה SkyGiraffe כ-3 מיליון דולר בהובלת Trilogy Equity Partners ובהשתתפות 500 Startups במסגרת סבב גיוס A. בסוף 2013 השלימה החברה סבב גיוס בהובלת Microsoft Ventures, וקצת לפני כן השלימה סבב סיד המוערך בכמה מאות אלפי דולרים. סך ההון שגייסה מאז הקמתה עומד על 10.5 מיליון דולר. SkyGiraffe נוסדה בפברואר 2012 על ידי בועז הכט, המכהן כמנכ”ל החברה ואיתי בראון, המשמש כסמנכ”ל מחקר ופיתוח. מטה החברה ממוקם במנאלו פארק בקליפורניה אך היא מחזיקה משרדים גם בתל אביב.

גיוס: User1st מגייסת 3 מיליון דולר כדי להנגיש כל אתר אינטרנט

$
0
0
מקור: עמוד הפייסבוק, User1st
מקור: user1st

מקור: User1st

קרוב לשלוש שנים עברו מאז שנכנסו לתוקף תקנות חדשות הנוגעות לנגישות אתרים לאוכלוסיה מוגבלת. חברת הסטארטאפ הישראלית User1st, מעוניינת לעזור לבעלי אתרים לבצע את תהליך ההתאמה לפשוט ומהיר הרבה יותר. בפועל, החברה מאפשרת לכל אתר או אפליקציה מבוססת ווב להפוך לנגישים לסדרת תקנים בינלאומיים, בהתאם להנחיות WCAG 2.0, שפותחו על ידי ארגון האינטרנט העולמי W3C.

היום (ב׳) הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה של 3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Cornerstone ביחד עם 500startups, אייל שקד (מייסד 888) וניסים בראל. סה״כ מאז הקמתה הושקעו בחברה כ-5 מיליון דולר. כמו כן, בשנת 2014 זכתה User1st בפרס ראש הממשלה ליזמות ולחדשנות.

אוטומציה של נגישות לאינטרנט

User1st נוסדה ב-2012 על ידי עמיחי מירון ויוסי פסלר. הרעיון נבע מהיכרותו האישי של עמיחי עם תחום המוגבלויות, ומהיכרותו עם הקושי היום-יומי בהם המשתמשים הללו נתקלים בהם. החברה, ששמה הוא למעשה “המשתמש הראשון” נועדה לקדם את השוויון גם בעולם הדיגיטלי, כך שמשתמשים בעלי מוגבלויות שונות יהיו שווי זכויות למשתמשים ללא מוגבלויות. המערכת מציעה פתרונות לבעלי לקויות ראיה ועיוורון, קשיי הבנה, אפילפסיה ותנועה בידיים, כך שכל אחד יכול לבחור את פרופיל הנגישות המתאים לו ולגלוש בצורה אופטימלית.

הפתרון של User1st מאפשר לבצע התאמה פשוטה ומהירה של אתרים ואפליקציות לתקני הנגישות, תוך כדי שמירה על עיצובם המקורי של אלו. אותו פתרון הכלול בהכנסת שורת קוד לאתר ותהליך אינטגרציה מהיר, מיועד לחסוך לבעלי האתרים את זמן כתיבת הקוד, ולמעשה מוסיף שכבת נגישות על גבי האתר הקיים. כלומר, הפתרון מתלבש על גבי האתר הקיים, לומד אותו ומצביע על בעיות הנגישות השונות הקיימות בו. לאחר מכן, האתר יכול לתקן את האיזורים “הבעייתים”, וכל מה שעליו לעשות הוא להטמיע את הסקריפט של החברה.

לקריאה נוספת:

תקנות הנגישות כבר בתוקף ול-User1st הישראלית יש פתרון

קנס בגובה 50 אלף שקל: חוק נגישות אתרים, כל מה שצריך לדעת

 

מודיעין סייבר לארגונים: IntSights משלימה גיוס של 7.5 מיליון דולר

$
0
0
מקור: IntSights
אבל מה מסתתר מלמטה? צילום מסך מתוך אתר Intsights

אבל מה מסתתר מלמטה? צילום מסך מתוך אתר IntSights

IntSights (אינטסייטס סייבר אינטליג’נס), חברת מודיעין הסייבר, שהוקמה לפני כשנה על ידי היזם גיא ניצן, הודיעה היום (ג’) על השלמת סבב גיוס בגובה 7.5 מיליון דולר. ההודעה מגיעה מספר ימים לאחר שדיווחנו לכם על השתתפותה של WiPro ההודית בסבב עם השקעה בגובה 1.5 מיליון דולר.

הלקוחות מקבלים מודיעין סייבר בזמן אמת

כיום, מודיעין הסייבר מועבר על ידי אנליסטים האוספים ומנתחים מודיעין באופן ידני. כתוצאה מכך, לא פעם המודיעין הוא מוצר יקר, שזמין בעיקר לממשלות ולארגונים גדולים. IntSights, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות הסייבר והמודיעין של צה”ל, מספקת מודיעין איכותי לחברות, כשמומחי האבטחה שלה מנסים ‘להיכנס לראש’ ולהבין את דרך ושיטת הפעולה של התוקפים; החברה מציעה גם דרך טיפול בהתראות המודיעיניות, כאשר כל שנדרש מהלקוח הוא לחיצת כפתור.

אחד מוקטורי התקיפה הנפוצים בעולם הסייבר הינו תרחיש בו האקר רוכש כתובות דומיין הדומות מאוד לכתובות האמיתיות של החברה המותקפת, למשל ע”י החלפת האות האנגלית “O” בספרה “0”. בשלב הבא נשלח מייל המכיל תוכן זדוני ומתחזה למייל הנשלח מכתובת לגיטימית של הארגון כחלק ממתקפת פישינג קלאסית. במהלך שלושת החודשים האחרונים זיהו במערכות של IntSights למעלה מ-1,000 כתובות פישינג עבור לקוחותיה שאפשרה להם להיערך בזמן ולטפל באופן מיידי בתקיפות סייבר אלו.

מקור: IntSights

מקור: IntSights

IntSights הוקמה ב-2015 על ידי היזם גיא ניצן, שעבד ויייעץ בתחום הסייבר במספר חברות. בנובמבר 2015 גייסה החברה 1.8 מיליון דולר מקרן Glilot Capital Partners. את סבב הגיוס הנוכחי בגובה 7.5 מיליון הובילה קרן Blumberg Capital והוא נעשה בהשתתפות המשקיעים הראשונים בחברה Glilot Capital Partners הקרן האמריקאית Blackstone, אחת מקרנות ה-Private Equity הגדולות בעולם, ו-Wipro Ventures ומשקיעים פרטיים נוספים. סבב ה-A של החברה מגיע בתוך זמן קצר יחסית, מסבב ה-Seed של החברה, שנחתם לפני פחות משנה.

בהתייחסו לגיוס, מסר גיא ניצן, מנכ”ל ומייסד IntSights: “אנו גאים ונרגשים מהצטרפותם של משקיעים ושותפים חדשים לIntSights. יחד, נוכל לשים דגש על הערך הייחודי שאנו מספקים ללקוחותינו: פתרון שלם, “מקצה-לקצה” המאפשר זיהוי איומי סייבר לפני הגעתם לרשת של הארגון, ומענה אבטחתי אוטומטי לאיומים המזוהים”.

לקריאה נוספת:

מודיעין סייבר בזמן אמת: IntSights מגייסת מיליון וחצי דולר נוספים

גיוס: IntSights מגייסת 1.8 מיליון דולר, כדי לספק מודיעין סייבר בזמן אמת

הלוואה של 50 אלף דולר תוך דקה: Behalf הישראלית מגייסת 27 מיליון דולר

$
0
0
behaklf
payment

מקור: Behalf

פלטפורמת התשלומים הישראלית Behalf, אשר מציעה פתרון מימון ייחודי לעסקים קטנים, הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 27 מיליון דולר. את הסבב הובילה המשקיעה החדשה קרן ויולה, ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם קרן סקויה, Spark Capital, MissionOG ו-Vintage. חברת הסטארטאפ מציעה שירות הלוואות ייעודי עבור עסקים קטנים שמתבסס על קשר ישיר לספקים שלהם. ההון שגויס יאפשר לחברה להרחיב את מאמצי המכירות והשיווק ולפיתוח מוצרים חדשים.

תוכנית אשראי קצת אחרת

מודל האשראי של Behalf שונה מאשראי רגיל בכך שבמקום להעביר כסף לעסקים הקטנים, החברה משלמת לספקים של העסקים. Behalf מעניקה ללקוחותיה קווי אשראי שנעים בין 300 דולרים ל-50 אלף דולרים לתקופה של עד 150 ימים. החברה גובה בין 11 דולרים ל-30 דולרים על כל 1,000 דולרים שהיא מלווה. כיאה לסטארטאפ, אין צורך בפגישה אישית או בסניפים והעסקה נעשית בעזרת שאלון קצר המורכב מ-4 שאלות שהלווה ממלא ברשת. תוך כדקה מקבל הלקוח הערכה של גובה האשראי שהחברה תעמיד לרשותו והוא יכול לקבוע את תוכנית התשלומים שמתאימה לו. כתוצאה מכך עסקים לא צריכים לבזבז זמן יקר כדי לפדות המחאות ובאפשרותם לבצע רכישות באופן מיידי (הלווה מקבל את התשלום בתוך יום).

Behalf נוסדה בשנת 2011 ברעננה על ידי האחים בנג’י ושי פיינברג. לפני קצת יותר משנה גייסה החברה 119 מיליון דולר בהשתתפות קרן MissionOG, קרן Maverick Ventures וקרן Victory Park Capital ובהשתתפות של המשקיעות הקיימות Sequoia Capital ו-Spark Capital. מטה החברה ממוקם בניו יורק ופועל לצד משרד היושב בתל אביב.

בנג’י פיינברג, מייסד ומנכ״ל Behalf התייחס לגיוס ואמר כי ״עסקים קטנים ובינוניים הם הגיבורים האלמונים של הכלכלה האמריקאית; הם אחראים על ייצור כמעט מחצית מהסחורות והשירותים בארה״ב, על שניים מתוך שלושה מקומות עבודה חדשים שנוצרים ועל יצירת מרבית החדשנות בתחום. יחד עם זאת, הם עדיין מוגבלים קשות בכל הקשור למחסור בגישה להון, והבנקים המסורתיים לא מספקים להם מענה. ל-Behalf יש פתרון פשוט, שמונע על ידי נתונים וטכנולוגיה, אשר מאפשר לנו לספק כלי אשראי גמישים ומתומחרים באופן נוח כדי לסייע לעסקים קטנים ובינוניים וגם לספקים שלהם להגדיל את הרווחיות שלהם״.

וידאו: Pay Your Vendors, Grow Your Business. Use Behalf

חברת Compass של אורי אלון מגייסת 75 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Compass
מקור: compass

מקור: compass

Compass (קומפאס), הסטארטאפ של אורי אלון (המוכר גם כבעלי קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים) הודיע היום (ד׳) על השלמת גיוס של 75 מיליון דולר. לפי ההערכות, סבב הגיוס משקף לחברה שווי של מעל למיליארד דולרים, כאשר סבב הגיוס הובילה Wellington Management והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בחברה בהם הקרנות Thrive Capital, 406 Ventures וכן קרן ההון סיכון Founders Fund.

הקונספט העומד מאחורי Compass נועד להפוך את תהליך החיפוש והמציאה של דירה באיזורים מבוקשים ברחבי ארצות הברית לזמינים ונגישים יותר מבעבר. החברה מציעה פלטפורמה שמאפשרת למשתמשים ולסוכנים לקבל החלטות מושכלות יותר בתחום הנדל”ן על ידי הצגת מידע מפורט על מגמות תמחור ותנודות השוק בזמן אמת. בנוסף, הפלטפורמה מציגה מידע מפורט על אזורים, שכונות, עסקאות אחרונות שבוצעו, מקומות הבילוי והחינוך ועוד.

שקיפות ואוביקטיביות?

בניגוד לשירותים אחרים הקיימים בשוק המציעים שימושיות דומה, החברה מבהירה כי היא מאפשרת למשתמשים למצוא את האיזור האידיאלי עבורם, בזכות אפשרויות סינון מפורטות יותר מאלה הקיימות אצל מתחרותיה. כמו כן, Compass שמה דגש משמעותי על שקיפות ומבטיחה כי התמונות אותן רואים המשתמשים באתר אכן תואמות לנכסים, ולא נועדו לייפות את המציאות או לבזבז לשוכרים הפוטנציאליים את הזמן.

נניח ואתם מחפשים אחר דירה (יותר נכון בית) בהאמפטונס ומצאתם מספר אלטרנטיבות שמצאו חן בעיניכם, תוכלו לקבוע פגישות לא רק עם הברוקרים של הדירה, אלא גם עם נציגים מטעם Compass, אשר אינם מקבלים עמלה כלשהי על מכירת הדירות עצמן אלא משכורת קבועה מהחברה שמעסיקה אותם. הנציגים הללו יכולים להביא ולתרום מהניסיון שלהם, ובכך לעזור לכם לבחור את הדירה הנכונה ללא אינטרס כלשהו בתהליך המכירה. את רווחיה החברה משיגה מחלוקה שווה של עמלת הברוקר עם הברוקרים עצמם.

מקור: Compass

מקור: Compass

החברה נוסדה בשנת 2012 על ידי ד״ר אורי אלון ביחד עם שותפו העסקי רוברט רפרקין, לשעבר יועץ בבית הלבן וראש לשכת מנכ”ל ונשיא גולדמן סאקס. היזם הסדרתי אלון נודע בזכות אלגוריתם החיפוש אוריון (Orion), אותו פיתח ומכר ב-2006 לגוגל ובין היתר בכך שרכש את קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים בשנת 2014. חברה נוספת מאחוריה עמד אלון הינה Julpan, שהציעה ניתוח בזמן אמת של מידע הנאסף ממגוון מקורות, כאשר גם חברה זאת נמכרה בספטמבר 2011, לטוויטר. כיום מחזיקה Compass ב-24 סניפים בערים ראשיות ברחבי ארצות הברית, בין היתר בניו-יורק (משרדים ראשיים), מיאמי, בוסטון, וושינגטון ולוס אנג’לס. בקרוב תפתח החברה סניפים נוספים בסן פרנסיסקו.

בספטמבר 2015 השלימה Compass סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר, ביולי 2014 החברה גייסה 40 מיליון דולר נוספים בשנת 2013, פחות משנה לאחר הקמתה גייסה כ-20 מיליון דולר ומספר חודשים לפני כן גייסה במסגרת סבב סיד 8 מיליון דולר. ביחד עם הסבב הנוכחי, סך הגיוסים של הסטארטאפ מסתכמים בקרוב ל-200 מיליון דולר (לטענת החברה הסכום המדויק הוא 210 מיליון דולר).

״הגיוס ישמש להאצת הצמיחה של Compass לשווקים חדשים ולהשקעה נוספת בטכנולוגיה”, אמר אלון המכהן כיו”ר דירקטוריון החברה, “אנו גאים בכניסתו של שותף כמו Wellington Management, אחת מחברות ההשקעות הגדולות בעולם. יחד נמשיך להביא את הטכנולוגיה שלנו לערים נוספות ברחבי ארצות הברית, ולהפוך את התעשייה ליותר שקופה ונגישה״.

וידאו: ?How do you reinvent real estate

 

מה הלקוחות חושבים עליכם? Revuze הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Revuze
revuze2

מקור: Revuze

הסטארטאפ הישראלי Revuze (רוויוז) מפתח טכנולוגיה לניתוח טקסט שמתמקדת בביקורות גולשים ובעצם בכל דעה שלקוח מביע על מותג, מוצר או שירות. היום (ד׳) נודע כי החברה השלימה סבב גיוס סיד בגובה של 4 מיליון דולר בהובלת חממת נילסן (Revuze הינה חברת פורטפוליו של החממה), NPD Group ו-TIC Group.

ניתוח חכם ואוטומטי של מידע

Revuze מציעה פלטפורמה חכמה אשר יודעת להוציא ערך עסקי מביקורות גולשים באינטרנט; מדובר בכלי אשר סורק את הביקורות השונות ומאתר נושאים חמים, ומהם הוא מוציא את החלקים הרלוונטים ביותר במטרה לאפשר לחברה להתייחס ולהשתפר בהתאם. בצורה זו אתרי מסחר מקוון מכל הסוגים (זה יכול להיות חנות צעצעועים, חברת תעופה, בנק או רשת אופנה ועוד) יכולים ללמוד מה באמת חושבים עליהם הלקוחות, על כל התהליך מהרכישה ועד לרמת השירות.

המוצר שפיתחה החברה משלב בתוכו אינטליגנציה מלאכותית, רשתות עצביות ולמידת מכונה, שיחד מספקים פידבק מיידי לחברות לגבי איך המוצרים והשירותים מצטיירים בפני לקוחותיהן. מקורות המידע החיצוניים ש-Revuze משתמשת במוצריה כדי להגיע לתובנות מגיעים מביקורות אונליין, רשתות חברתיות, אימיילים, סקרים ועוד. באמצעות כל אלו ניתן לענות על שאלות שחשובות לכל חברה כגון ׳למה בדיוק הלקוחות שלכם אוהבים את מוצר X ולא את מוצר Y׳ או ׳מה בדיוק במוצר שלכם דורש שיפור ולמה׳.

Revuze הוקמה על ידי עידו רמתי, איל שטרסבורג ויאיר אלמגור. ההון שגוייס יסייע לה להמשיך בהרחבת פעילותה בארה״ב, שם פתחה לאחרונה משרדים בסן פרנסיסקו ובניו יורק.

המוצר של החברה מזכיר במעט את Feelter הישראלית גם כן, רק ששם הפתרון מסייע לצד השני של המתרס; האלגוריתם שפיתחה Feelter יודע לזהות את המידע בעל הערך הרב ביותר לצד מידע מקיף, כדי לסייע ללקוחות פוטנציאלים בקבלת החלטה של האם לרכוש מוצר מסוים או לעבור למוצר מתחרה בקטגוריה. Feelter מביאה את המידע על המוצרים השונים כפי שנכתב ברשתות החברתיות – טקסטים, תמונות וסרטים. הם בעצם רוצים לשקף את חוכמת ההמונים ללא מניפולציה בדיוק כפי שהיא משתקפת מהשיח ברשתות החברתיות. בדומה ל-Revuze, גם Feelter יודעת לקרוא טקסטים, לנתח ולהבין את הסנטימנט – כלומר מה אומרת חוכמת ההמונים על מוצר מסוים. כל מוצר מקבל ציון על בסיס מה שנכתב עליו בבלוגים, פורומים, רשתות חברתיות ואתרי ביקורות. ״אנו יודעים לזהות מבין אלפי ועשרות אלפי חוות דעת ואזכורים על מוצרים מה המידע הכי חשוב ובעל ערך למי שמתלבט האם לרכוש מוצר, ולהציג את המידע הנ”ל בצמוד למוצר״, הסבירה בעבר לגיקטיים סמדר לנדאו, מייסדת החברה.


זיהוי רגשות על בסיס קול: Beyond Verbal מגייסת 3 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Beyond Verbal

beyond.jpg1

Beyond Verbal הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה לניתוח רגשות מונחה קול, הודיעה היום (ה׳) על גיוס 3 מיליון דולר במסגרת סבב A. את הסבב הנוכחי הובילה ענקית הטכנולוגיה הסינית Kuang Chi Science Limited. החברה משתמשת בלמידה חישובית כדי לפענח רגשות, מצב נפשי ומצבים בריאותיים באמצעות אינטונציות קוליות. באמצעות הטכנולוגיה שפיתחה ניתן למשל לשפר את יעילותם של מרכזי שירות טלפוניים או לעקוב אחר מצבים בריאותיים לאורך זמן. עד כה, Beyond Verbal אספה למעלה מ-2.5 מיליון קולות מתויגים רגשית בלמעלה מ -40 שפות.

סבב הגיוס הנוכחי עדיין לא הושלם, אך לטענת מנכ״ל החברה יובל מור, ההון שגוייס יאפשר לחברה לפתח טכנולוגיות למציאת קשר בין מצבם הבריאותי של בני אדם וקולם. כמו כן, הכסף יסייע לה להמשיך ולשפר את אלגוריתם ניתוח הרגשות והוספת רבדים נוספים.

מקור: Beyond Verbal

מקור: Beyond Verbal

מוצר אחד – מספר שימושים

Beyond Verbal (ביונד ורבאל) פיתחה פלטפורמת אינטיליגנציה מלאכותית ואלגוריתם המאפשר לה להבין את מצבם הבריאותי והרגשי של בני אדם, שכן הטכנולוגיה מנתחת את קולו של הדובר בזמן אמת. בכך היא מוסיפה שכבה של מידע רגשי למגוון מדדים ומכשירים – אפליקציות, עזרי שמע, מכשירים לבישים ופתרונות ארגוניים.

מור מסביר כי המוצר של Beyond Verbal מיועד ל-3 שימושים עיקריים; את הראשון מכנה החברה ״אני אנוכי ועצמי״ – הטכנולוגיה מאפשרת למשתמשים להבין את עצמם בצורה טובה יותר. על ידי מעקב אחר הרגשות שלהם בפרק זמן ממושך, יוכלו המשתמשים להסיק תובנות ולשפר את מצבם הנפשי.

השימוש השני מיועד לשימוש עצמי ועבור חברים/אנשים אהובים; ״הטכנולוגיה עוזרת לאנשים להבין איך הם נתפסים על ידי סביבתם – חברים, משפחה, לקוחות. לדוגמא, נניח שאני באמצע שיחת ועידה ואני הופך לכועס ומתוסכל. המערכת תשלח לי התראה, תודיע לי שאני מאבד את הרוגע ובכך מאפשרת לי להתאפס ולהירגע. בו בזמן, הטכנולוגיה מאפשרת לעסקים להבין טוב יותר את הלקוחות שלהם, ולשפר את עבודתם של נותני שירות״, הסביר מור.

השימוש האחרון מאפשר להוסיף רובד של רגשות לפתרונות של אינטיליגנציה מלאכותית. ״אנחנו פותחים עולם חדש של אינטיליגנציה רגשית, שמאפשרת למכונות להבין את הרגשות שלנו ולהתאים את עצמן למצב הרוח שלנו. למשל, תארו לעצמכם בית חכם שמתקשר ועוקב אחר הרגשות של הורה מבוגר, שמתגורר לבדו. הבית יקלוט את תחושת הבדידות שההורה חווה וישלח התראות לך או לרופא״.

Beyond Verbal הוקמה ב-2012 על ידי יובל מור, יואב חושן, יובל רבין, השגריר נד סיגל, יובל צדיק וד״ר יובל לבנון. בחברה מועסקים כיום 21 עובדים מהמשרדים בתל אביב. במאי 2013 היא גייסה 2.8 מיליון דולר מהמשקיע הפרטי קנגס רקישב, משקיע קזחסטני מוכר בתעשיית הסטארטאפים. חודשיים לאחר מכן גייסה מיליון דולר נוספים בהובלת קרן Winnovation.

פלטפורמת ניהול זכויות היוצרים Revelator גייסה 2.5 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Revelator
מקור: Revelator

מקור: Revelator

המעבר לדיגיטל הביא לא מעט אתגרים לחברות התוכן והאמנים, ביניהם שמירה על זכויות היוצרים ומעקב אחר הפופולאריות והתפוצה של היצירות שלהם. היום (ה’) מודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית Revelator, שמפתחת פלטפורמה לניהול זכויות יוצרים כי השלימה סבב גיוס בגובה 2.5 מיליון דולר בהובלת המשקיעה האסטרטגית, Exigent Capital ובהשתתפות חברת Digital Currency Group וקרן הון הסיכון Reinvent.

מעקב ותמלוגים לאמנים

לאחר שאמנים וחברות המוסיקה מעלים את המוסיקה שלהם לשרתיה של החברה, הפלטפורמה של Revelator (רלבייטור) מאפשרת להם אז להפיץ את המוסיקה בשירותים דוגמת Spotify או Apple Music ולעקוב אחר ההפצה של המוסיקה, מספר ההשמעות והמקורות השונים שעושים בה שימוש. כך שאם למשל מפיק פודקאסט נעזר במערכת הוא יכול לעקוב אחר מספר ההשמעות, ההטמעות ולקבל תגמולים על כל השמעה. המערכת, שמוצעת במודל של SaaS, מספקת לאמנים ולחברות המוסיקה מידע רב על נתוני ההפצה של המוסיקה שלהם ומשלבת בין דיווחים, אנליטיקות ומכירות. המערכת של החברה עושה שימוש בטכנולוגיית blockchain (בלוקצ’יין), כשהמטרה הסופית היא שהאמנים יזכו לתמלוגים מיידיים על השימוש ביצירותיהם, במקום המצב כיום, שבו הם נאלצים להמתין מספר חודשים.

לחברה מספר מסלולי תשלום שמיועדים לאמנים, מנהלים, לייבלים ולמפיצים והתשלום החודשי מתחיל ב-10 דולרים לחודש ל-25 שירים ויכול להגיע למאות דולרים עבור משתמשים עם אלפי שירים.

מקור: Revelator

מקור: Revelator

Revelator הוקמה ב-2013 על ידי ברונו גז, שדרן ו-DJ, שהקים בין השאר את הלייבל Quango Music Group ושימש כמנהל קריאייטיב בקרקס הקנדי סירק-דה-סוליי. מאז שהוקמה החברה היא גייסה סבב Seed בגובה 3 מיליון דולר וכאמור, עכשיו היא מגייסת 2.5 מיליון דולר. לאחרונה חתמה החברה הסכם לשיתוף פעולה עם חברה ישראלית אחרת, Wix, כדי שעשרות מיליוני הלקוחות שלה, יוכלו להשתמש ב-API של Revelator, לצורך הקמת אתרים ייעודיים למוסיקאים ולחברות מוסיקה. החברה תעשה שימוש בהון שגייסה, לצורך התרחבות לשווקים חדשים עם פוטנציאל עבורה, דוגמת אסיה ואירופה.

להדגמה של המערכת של Revelator

8 אקזיטים, עשרות גיוסים: לאן הלך הכסף - אוגוסט 2016

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג’לים ואפילו מהמדינה.

<<<הגיוסים של חודש יולי

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

CyberX מגייסת 9 מיליון דולר

CyberX הישראלית, חברת סטארטאפ בתחום אבטחת הסייבר לרשתות תעשייתיות (Industrial Internet) הודיעה על השלמת סבב גיוס הון שני (A), בהיקף של 9 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה קרן ההון סיכון הבינלאומית Flint Capital ביחד עם המשקיעים הקיימים – גלילות קפיטל, Partners, Swarth Group, GlenRock Group, UpWest Labs גיגי לוי-וייס ומשקיעים נוספים מארה”ב ומאירופה.

CyberX מציעה פתרון לגילוי בזמן אמת של מתקפות סייבר ותקלות תפעוליות, זאת באמצעות יצירת נראות מוחלטת של הרשת התעשייתית בכל רגע נתון, תוך התבססות על טכנולוגיה למידול רשתות תעשייתיות וה-ICS-ISAC. מטרת הרשתות התעשייתיות הן ליצור חיבור חכם ובטוח יותר של מכונות תעשייתיות לרשת האינטרנט.

Panoply.io מגייסת 7 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הצעירה Panoply.io הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בסך 7 מיליון דולר בהובלת אינטל קפיטל, זרוע השקעות של ענקית השבבים האמריקאית וקרן Blumberg Capital, המשקיעה הקיימת בחברה.

Panoply.io (פנופלי) מפתחת דרך חדשה לאחסון נתונים על גבי הענן, על ידי הפיכתו לפלטפורמה נגישה וגמישה מזו בה מוצע כיום – תשתית הניתנת לתפעול אך ורק על ידי מומחים. הפלטפורמה שפיתחה החברה נועדה לעשות לניהול הנתונים ולאנליטיקות מה ש-New Relic עשתה לעולם ניטור הביצועים ומה ש-Heroku עשתה לעולם פיתוח האפליקציות.

ולוסטרטה מגייסת עוד 17.5 מיליון דולר

חברת Velostrata (וולוסטרטה) הישראלית, שמפתחת פתרון ענן היברידי שפועל לראשונה גם בזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 17.5 מיליון דולר בהובלת קרן Intel Capital, זרוע ההשקעות של אינטל, ובהשתתפות המשקיעות הקיימות, קרן Norwest Venture Partners וקרן 83North.

הטכנולוגיה שפיתחה Velostrata מאפשרת לארגונים להזרים משימות חישוב מאתר החברות אל הענן ובחזרה תוך דקות, בלי להעתיק את הנתונים או את התוכנות עצמן לענן, וכך לשמור על ביצועים אופטימליים. לדברי החברה, הפתרון שהיא פיתחה הוא היחיד שמאפשר ארכיטקטורת ענן היברידית לפי דרישה עבור אפליקציות ליבה ארגוניות, כשאין צורך לערוך שינויים ביישומים, מערכות הפעלה או במיקום הנתונים, אופן וניהול האיחסון שלהם. כלומר, אנשי הארגון יכולים להמשיך להשתמש באותם כלים ותהליכים לניהול התשתית החישובית, אליהם הם מורגלים והעברת משימות החישוב לענן וממנו נעשית בלחיצת כפתור.

Sedona Systems הישראלית מגייסת 13.6 מיליון דולר

Sedona Systems (סדונה סיסטמס) הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בגובה 13.6 מיליון דולר שהובל על ידי קרן Intel Capital (אינטל קפיטל) בהשתתפות המשקיעה החדשה קרן NextStar והמשקיעה הקיימת, קרן Bessemer Venture Partners.

Sedona System מפתחת טכנולוגיה שנועדה לשפר את הקישוריות של הרשתות בעולם ויעילות מרכזי הנתונים. היא עושה את זה בעזרת שילוב של השכבות שכיום פועלות בצורה עצמאית ולא ‘מדברות’ אחת עם השנייה: על ידי מיזוג 2 השכבות האלו ניתן להשיג בקרה, לקבל מידע ולבצע אופטימיזציה של הרשת הארגונית. הטכנולוגיה של החברה מאפשרת לקבל מבקרי ה-SDN ב-2 השכבות מידע רב דוגמת היקף התעבורה והתראות וכך ליהנות מאמינות רבה יותר ברשת. על פי החברה, ארגונים יוכלו לחסוך עד 50 אחוז מעלות תשתית התקשורת שלהם בעזרת האופטימיזציה שהיא מציעה. NetFusion, המוצר אותו פיתחה החברה, עובד עם ציוד של כל היצרניות המוכרות ולאחר ההתקנה שלו פועל בצורה אוטומטית ושקופה למשתמש.

Spot.IM מגייסת 13 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Spot.IM, אשר פיתח ווידג׳ט שנועד להגביר את מעורבות הגולשים באתר, הודיע על השלמת סבב גיוס ראשון (A) בהיקף של 13 מיליון דולר. את הסבב הובילו הקרנות Index Ventures, ,AltaIR ומשקיעים נוספים. החברה עוסקת בפיתוח מוצרים לשימוש בקרב אתרים המייצרים תוכן מקורי, כדי לאפשר לאלו לשמור על הגולשים שנחשפים לתוכן ולא לאבדם משיתופו והצגתו בפייסבוק, יוטיוב, טוויטר ורשתות חברתיות נוספות.

על מנת להגביר את מעורבות הגולשים באתר, מציעים ב-Spot.IM מספר כלים חברתים כמו החלפת מערכת התגובות הסטנדרטית במערכת ליצירת שיח בזמן אמת, מערכת התראות המאפשרת למשתמשים לגלות היכן מתנהלות שיחות באתר בכל רגע, ניוז פיד הבנוי מתכני האתר הנצפים ביותר על ידי המשתמשים ועוד. לטענת נדב שובל, מייסד ומנכ״ל החברה, שילוב המוצרים הללו מניב בממוצע עליה של 20% בזמן השהייה באתר, ועליה של 25% בתגובות ובחשיפה לדפים באתר.

אורנים מדיקל מגייסת 20 מיליון דולר

חברת אורנים מדיקל (Ornim Medical), המפתחת מכשור לניטור מוחי, הודיעה על השלמת סבב גיוס שלישי בגובה 20 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה חברת ההשקעות הסינית לונגטק, ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם אורבימד ו-GE.

מכשיר הדגל של אורנים, ה-C-FLOW, מתבסס על טכנולוגיה המשלבת אור תת אדום קרוב ואות אולטרה סאונד שמיועד לניטור רציף, לא פולשני ובו זמנית של שינויים בזרימת הדם באזור רקמתי נבחר במוח. האלטרנטיבה ללא המכשיר מאלצת את הרופאים להשתמש במדדים עקיפים שאינם ספציפיים למוח או במכשור ייעודי, יקר ופולשני המספק ברוב המקרים אינפורמציה חלקית בלבד. ה-C-FLOW מיועד לשימוש בעיקר בחדרי ניתוח, טיפול נמרץ, חדרי התאוששות וחדרי מיון ובעתיד גם באמבולנסים. מדובר במכשיר הלא פולשני היחיד בעולם המאושר כיום על ידי ה-FDA המאפשר לנטר בדרך סימולטנית ורציפה שינויים בזרימת דם בעת ניטור מוחי. כמו כן, לחברת אורנים יש אישור של ה-FDA לניטור רציף של רמת רוויון חמצן במוח.

קלאודין מגייסת 4 מיליון דולר

פחות משנה לאחר הגיוס הקודם, מגייס הסטארטאפ הישראלי Cloudyn (קלאודין) 4 מיליון דולר נוספים מ-Infosys, אחת מחברות ה-IT הגדולות בהודו. Cloudyn עוזרת לארגונים לקצץ בהוצאות מיחשוב הענן שלהם על ידי ניטור וניתוח של הפעילות בענן הציבורי, הפרטי וההיברידי.

כלי ה-SaaS שפיתחה Cloudyn מסייעים לארגונים לשנות סביבות עבודה ולאמץ שירותי ענן היברידיים ועבודה עם מספר עננים במקביל. הניתוחים שהיא מספקת מאפשרים ללקוחות לזהות באופן יזום הוצאות מיותרות, משאבים שאינם בשימוש, סימולציה של הרצת שירותים בין עננים שונים וכן מספקת מידע אודות הקצאת יתר של משאבים על פני עננים ציבוריים, פרטיים, והיברידיים. הפתרון של החברה מאפשר ללקוחותיה לקבוע את התמהיל הנכון של שירותי ענן, לשפר כך את הביצועים התפעוליים ולהפחית את עלויות הענן לארגון. החברה תומכת היום בין היתר ב-AWS, Microsoft Azure של אמזון, GCE של גוגל ו-OpenStack, כשלדברי החברה היא מנטרת כ-8 אחוזים מפלטפורמת הענן של אמזון.

Formlabs הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Formlabs (פורמלבס), המפתחת ומייצרת מדפסות תלת מימדיות שולחניות, הודיעה על גיוס 35 מיליון דולר בסבב שני בהובלת Foundry Group. כמו כן הצטרפו אל הסבב המשקיעים הקיימים בחברה בהם DFJ Growth, קרן ההון סיכון פיטנגו, ופסקל קאני, לשעבר מנהל בכיר בחברת אפל. לצד ההשקעה הודיעה החברה על שותפות אסטרטגית עם אוטודסק במטרה לשפר את תחומי העיצוב והייצור הדיגיטלי עבור יצרני מוצר ברחבי העולם.

החברה מתכננת ומייצרת מערכות מתקדמות ונגישות להדפסת תלת ממד עבור מהנדסים, מעצבים ואמנים. מוצר הדגל של החברה, מדפסת תלת-ממד Form 2, עושה שימוש בסטריאוליתוגרפיה על מנת ליצור עצמים פיזיים ברזולוציה גבוהה מתוכניות דיגיטליות.

Insert הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Insert (אינסרט) הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 10 מיליון דולר בהובלת קרן באטרי ונצ׳רס ובהשתתפות משקיעי הסיד הקיימים – שלמה קרמר, ראקש לונקר ומיקי בודאי. הסבב הנוכחי מעמיד את סך גיוסיה של החברה עד כה על 15 מיליון דולר. בינואר 2015 הסטארטאפ, שבאותה התקופה עדיין פעל מתחת לרדאר, גייס 5 מיליון דולר.

Insert מציעה קטלוג מגוון של כלים אותם יכול איש שיווק להכניס לאפליציית המובייל הקיימת שלו תוך דקות, ללא כל פיתוח ומבלי לעבור תהליך אישור מחדש בחנות האפליקציות. המיקוד של המוצר הוא בהעצמת נאמנות המשתמשים לאורך זמן וגידול ההכנסות מן האפליקציה. הכלים המוצעים על ידי החברה מאפשרים לבעל האפליקציה להתאים את התקשורת עם המשתמש על בסיס מאפייניו האישיים וכן התנהגותו באפליקציה בעבר ובזמן אמת. לדוגמא, Insert מאפשרת לקבוע באופן דינמי תהליך קליטת משתמש חדש, להציג הצעות מותאמות-אישית, להריץ סקרים, סרטוני וידאו ועוד.

קלטורה הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית קלטורה (Kaltura), המפתחת פלטפורמת וידאו בקוד פתוח, השלימה סבב גיוס טרום הנפקה בגובה 50 מיליון דולר מבנק ההשקעות גולדמן סאקס. הסבב הנוכחי, החמישי במספר, מעמיד את סך ההון שגייסה החברה עד כה על יותר מ-150 מיליון דולר. קלטורה תשתמש בהון הנוסף שגויס להמשך הטבעת חותמה הגלובלי ומיצובה כחברת “הכל וידאו” – חברה המציעה פתרונות וידאו מובילים לשווקים רבים ונרחבים ולמגוון רב של שימושים.

הפלטפורמה שפיתחה קלטורה משמשת את לקוחותיה בהגדלת ההכנסות מפרסומות, תוך שיתוף תכנים וצבירת קהל רחב יותר, והורדת עלויות הקשורות בשידור וידאו. המוצר מציע מערכת שלמה, המאפשרת ללקוח לשלב באתרים שלו תכני וידאו ולשלוט בצורה מלאה על דחיפת תוכן לאתרים, ניתוח סטטיסטיקות, וכלים חשובים נוספים למפיצי ידע בארגון. המערכת יודעת לתת מענה למגוון פלטפורמות שונות, לרבות מחשבים אישיים, טאבלטים ומכשירים סלולריים, תוך התאמה לכל אחד מהם.

Innoviz Technologies מגייסת 9 מיליון דולר

Innoviz (אינוויז) חברת סטארטאפ ישראלית המפתחת סנסורי חישה ומערכות המאפשרות נהיגה אוטונומית של רכבים, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון (סבב A) בסכום של 9 מיליון דולר. בין המשקיעים נמנים זוהר זיסאפל, קרנות ההון סיכון וורטקס, מאגמה, אמיתי ונצ׳רס ודלק השקעות.

Innoviz זיהתה כי שוק הרכב האוטונומי נמצא בשיא התפתחותו, אולם הוא עדיין מתעכב בשל פער טכנולוגי הקיים ביכולת סריקת מרחב התמרון של הרכב, ויכולת האבחנה של הסביבה בצורה שתאפשר לו לנתב את דרכו בביטחה. החברה מפתחת חיישן הנקרא LiDAR – Light Radar – חיישן לייזר הסורק בדיוק גבוה את סביבתו של הרכב ובונה סביבו תמונה תלת מימדית מפורטת. הטכנולוגיה של החברה שנקראת HD-SSL High Definition Solid State Lidar LiDAR מאפשרת טווח פעולה וחישה ארוכים של מספר מאות מטרים ורזולוציה גבוהה בשני הצירים, כל זאת תוך הקטנה משמעותית בגודל המוצר והוזלה במחיר אל מתחת ל-100 דולר ליחידה לעומת עשרות אלפי דולרים כיום. ה-HD-SSL ישמש כבסיס לכלל מערכת החישה הנחוצה לנהיגה אוטונומית.

Photomyne הישראלית מגייסת 2.6 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Photomyne השלים סבב גיוס ראשון (סיד) בהיקף של 2.6 מיליון דולר ממספר משקיעים ישראלים בהם אדי שלו, יריב גילת, לאון רקנאטי ויריב אייזנברג. הפתרון הפשוט ביותר כיום כדי ליצור קובץ דיגיטלי מתמונה פיזית הוא כמובן לסרוק או לצלם אותה דרך הסמארטפון. הבעיה היא שפעולה זו דורשת מהמשתמש לצלם כל תמונה בנפרד ולערוך אותה.

מנגד, אפליקצית Photomyne (פוטומיין) מאפשרת למשתמשים ליצור גרסאות דיגיטליות של תמונות ישנות באופן מהיר ודי נוח באמצעות צילום עמוד שלם מתוך האלבום (לא משנה כמה תמונות הוא מכיל), והיא כבר תדע לעשות את כל העבודה השחורה. כמו כן, אפילו לא צריך להוציא את התמונות מהאלבום עצמו. לטענת החברה מדובר בפתרון היחיד הקיים כרגע בשוק שמאפשר לסרוק מספר תמונות במקביל בלחיצת כפתור אחת.

Scene53 הישראלית שפיתחה את שייקר נרכשת על ידי PLAYSTUDIOS

איחוד כוחות: חברת המשחקים האמריקאית PLAYSTUDIOS רכשה החודש את Scene53 הישראלית, המתמחה במשחקים מרובי משתמשים בסביבות וירטואליות במובייל. בשנתיים האחרונות שיתפו החברות פעולה בפיתוח המשחק החינמי POP! Slots – קזינו וירטואלי המדמה חוויית משחק בבתי הקזינו של לאס וגאס. המשחק הושק לפני כשבועיים ומדורג כעת במקום השלישי בראש קטגוריית משחקי הקזינו החינמיים באפסטור. PLAYSTUDIOS, העומדת מאחורי המשחק הפופלארי MyVegas Slots, היא בעלת הזיכיון הבלעדי למותגי בתי הקזינו המפורסמים של קבוצת MGM בלאס וגאס.

PLAYSTUDIOS פנתה ל-Scene53 בהצעה למיזם משותף שיתבסס על חוויית המשחק של Scene53, ויאפשר לשחקנים “לבקר” בגרסה הוירטואלית של מותגי ענק כמו MGM GRAND או ה-BELLAGIO, לשחק לצד החברים ברשת, לזכות בפרסים אמיתיים כגון לילה במלון או כרטיס להופעה – וכל זאת מהסמארטפון או הטאבלט שבידם. בסמוך להשקת המשחק הציעה PLAYSTUDIOS לרכוש את Scene53 ולהפוך אותה לחברת בת שלה. כעת, PLAYSTUDIOS-Israel תפעל כסטודיו משחקים עצמאי שיתמקד בהמשך הפיתוח של POP! Slots ויתרחב בעתיד למשחקים אחרים העושים שימוש בטכנולוגיה.

Forclass נרכשת על ידי Time To Know במיליוני שקלים

חברת Time To Know (טיים טו נואו) הישראלית רוכשת את הסטארטאפ הישראלי ForClass (פורקלאס), המציע פלטפורמה לייעול הלמידה עבור מורים ותלמידים. החברה הרוכשת מספקת פתרונות ליצירת תוכניות הוראה ולמידה דיגיטליות. סכום העסקה הרשמי לא נמסר אך על פי ההערכות היא מוערכת במספר מיליוני שקלים. החברה הנרכשת תמשיך להציע את המוצר למשתמשיה לפחות עד סוף שנת הלימודים הקרובה.

חברת ForClass אשר הוקמה בשנת 2013 על-ידי גד אלון, עופר בילינסקי ובועז שדלצקי, מציעה כלי חוצה פלטפורמות מבוסס ענן המשולב במלואו במטרה לסייע בכל הקשור להפצת תוכן, הערכת תלמידים וניהול הכיתה. מטרת העל של המוצר היא לעודד את מעורבות התלמידים בכיתה.

Connecteam מגייסת מיליון דולר ממייסדי Wix

חברת הסטארטאפ הישראלית Connecteam (קונקטים) פיתחה מערכת שמאפשרת לכל ארגון לפתח אפליקציה ייעודית משלו תוך דקות ובמחיר נגיש הרבה יותר. החודש הודיע הסטארטאפ על גיוס של מיליון דולר מהמשקיעים של Wix והשקה מסחרית של המערכת.

הפלטפורמה שפיתחה Connecteam מאפשרת לכל ארגון לפתח אפליקציה פנים ארגונית ממותגת וחינמית עבור העובדים בתוך דקות וללא צורך בתמיכה טכנית. האפליקציה מאפשרת למנהלים לנהל תקשורת ישירה מול כל עובד; לקבל חיווי לגבי איזה עובד קרא את ההודעה או ראה סרטון; להעביר עדכונים מקצועיים והכשרות און-ליין דרך האפליקציה; להפעיל שעון נוכחות מבוסס מיקום; לנהל סקרים; ליצור רשימת מטלות; לנהל משמרות; בנוסף, יכולים המנהלים גם לעקוב אחר ביצועי העובדים שלהם בזמן אמת ולזהות הזדמנויות לייעול העבודה ולחיסכון בזמן וכסף. העובדים לעומת זאת נהנים מכלים שונים כגון גישה מלאה למסמכים של החברה ומידע שבעבר לא היה נגיש עבורם.

Dojo Labs הישראלית נרכשת על ידי BullGuard

חברת אבטחת ה-IoT הישראלית Dojo Labs (דוג’ו לאבס) נרכשה על ידי יצרנית האנטי-וירוס הבריטית BullGuard (בולגארד). החברה הישראלית מפתחת גאדג’ט אבטחה ייחודי שמגן על כל המכשירים בבית מפני פורצים מרחוק וכן שומר על הפרטיות של המשתמשים. החברות לא פרסמו מידע נוסף בנוגע לעסקה.

החברה פיתחה גאדג’ט בשם Dojo, שמתחבר בצורה חלקה לראוטר הביתי שלנו ושומר על הרשת הביתית – מבלי שהמשתמשים יזדקקו לידע קודם באבטחת מידע או בתפעול של פיירוול. Dojo יתריע ויעצור כל פעילות שנראית לו חשודה, בין אם האקר מבחוץ מנסה לפרוץ לרשת הביתית ובין אם אחד המכשירים החכמים מנסה לשלוח החוצה מידע שלא אמור לעבור לגורם חיצוני. אם אכן מתרחש אירוע שכזה, Dojo ישלח התרעה לאפליקציה היעודית בסמארטפון של המשתמש ויבקש ממנו הוראות כיצד לטפל בבעיה – האם לאפשר את ניסיון התקשורת או לחסום אותה.

SAIPS הישראלית נרכשת על ידי פורד

הסטארטאפ הישראלי SAIPS, המפתח פתרונות בתחום הראייה הממוחשבת ולמידת מכונה; החברה שהוקמה בשנת 2013 הודיעה על רכישתה בידי ענקית הרכב פורד. סכום הרכישה לא פורסם, אך לפי הערכות מדובר בעסקה בשווי של כמה עשרות מיליוני דולרים. טרם הרכישה, היזמים היו בעלי המניות היחידים בחברה שכן מאז הקמתה לא בוצעו השקעות חיצוניות בחברה.

SAIPS מתמחה בפיתוח אלגוריתמים המבוססים על רשתות נוירונים עמוקות (Deep Neural Networks) והפורטפוליו שלה מורכב ממספר טכנולוגיות שנועדו לספק מענה ללא מעט אתגרים בעולם הראייה הממוחשבת: זיהוי תבניות ואנומליות, גילוי ועקיבה, תלת מימד, חיזוי התנהגות, שערוך מיקום, שיפור איכות תמונה ועוד.

בעקבות הרכישה, SAIPS תיקח חלק מרכזי בתכנית הרכב האוטונומי של פורד ותסייע לחברה לפתח אלגוריתמי בינה מלאכותית מתקדמים, הנדרשים למיפוי הסביבה הדינמית של הרכב ולקבלת החלטות מורכבות בפחות משניות ספורות.

ColorChip מגייסת עוד 20 מיליון דולר

פחות משנה אחרי שהשלימה סבב גיוס של 25 מיליון דולר, מודיעה החברה הישראלית על גיוס של 20 מיליון דולר נוספים מהמשקיעים הקיימים וממשקיעים חדשים. החברה מפתחת טכנולוגיית תקשורת אופטית, המאפשרת לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי נתונים גדולים ועמוסים.

ColorChip מפיקה את הרכיבים הדרושים לייצור תקשורת אופטית המפעילה את ה-Data center של ספקי הטכנולוגיה המובילים. הטרנסיוורים והמפצלים שהחברה מייצרת מאפשרים לשנע ביעילות את רוחב הפס הדרוש למידע הרב במרכזי מידע גדולים. הטכנולוגיה של החברה, שמגובה בפטנטים מאוניברסיטאות בארץ ופטנטים ייעודיים שפותחו בחברה, מבוססת על החלפת יונים בזכוכית על גבי פרוסות זכוכית (Ion-Exchange). היישומים לטכנולוגיה זו רבים וכוללים מפצלים אופטים בארונות תקשורת וראשים אופטים למשדרים-מקלטים בעלי קצבי תעבורת מידע מאד גבוהים המגיעים ל-Tbps ולטווחים של קילומטרים.

Jeeng הישראלית מגייסת חצי מיליון דולר

ג׳ינג (Jeeng) שמפתח פתרון למעקב חכם יותר אחר תוכן ושואף להפוך ׳למערכת מעקב התוכן המובילה בעולם׳, הודיע החודש על גיוס של חצי מיליון דולר. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו קרן קריפטון, קבוצת WebPick, גיגי לוי, Startups 500, אריה מרג׳י ועוד.

Jeeng פיתח כלי חכם המיועד להטמעה באתרי תוכן. ביכולתו לנתח את התוכן של כל כתבה או דף ולייצר נושאים למעקב המבוססים על הבנת התוכן. כך לדוגמא, במידה ומשתמש קורא כתבה העוסקת בשמועות אודות האייפון החדש, Jeeng יציע למשתמש לעקוב בלחיצת כפתור אחר כתבות נוספות בתחום המובייל בכלל או על אייפון בפרט, על חברת אפל, מחירי האייפון ועוד.

Jeeng, שהוקם על ידי שלומי חייבי ורומה ברונשטיין בשנת 2015, פעל עד היום במודל מצומצם עם מספר מוציאים לאור (Publishers) על מנת לבחון את טכנולוגית המעקב ואת אלגוריתם ניתוח התוכן שלו. כעת, עם קצת יותר ממון בקופת המוזמנים שלו, הוא מתכוון להרחיב את הפעילות ללקוחות נוספים ברחבי העולם.

סומוטו רוכשת את Meme Video תמורת 13 מיליון דולר

חברת Somoto הציבורית הנסחרת בבורסה בתל אביב הודיעה החודש כי רכשה את חברת ה-Ad Tech הישראלית Meme Video, תמורת 13 מיליון דולר במזומן ומניות. Meme Video, שמתמחה באופטימיזציה של פרסום לקהלי יעד שונים, הציגה בשנה האחרונה רווח תפעולי.

פעילות הפרסום בווידאו של Meme Video (מים וידאו) מבוססת טכנולוגיה שפותחה על ידה וטכנולוגיה של צדדים שלישיים. בין היתר פיתחה החברה כלים לעולם הוידאו הדיגיטלי, שכוללים בין היתר Ad Server, Waterfall, כלים לניתוח Big Data ומערכת אלגוריתמים המאפשרים אופטימיזציה של מחיר שטחי המדיה הדיגיטלית.

Nutrinia הישראלית מגייסת 30 מיליון דולר

נוטריניה (Nutrinia) הישראלית אשר פיתחה אינסולין ייעודי להזנה של פגים וילדים לאחר קיצור מעי, הודיעה על השלמת סבב גיוס (D) נוסף בהיקף של 30 מיליון דולר. את הסבב הנוכחי הובילה קרן TPG Biotech. כמו כן השתתפו בו גם הקרנות H.I.G. BioHealth Partners, WuXi Healthcare Ventures והמשקיעים הקיימים בהם OrbiMed, Pontifax ועוד. נוטריניה תשתמש בהון שגוייס כדי לממן שני ניסויים מרכזיים ומשמעותיים במוצר שלה בארה״ב ובאירופה.

האינסולין הייעודי שהחברה פיתחה מאפשר למעי לספוג מזון וכתוצאה מכך מסייע לתינוק להתפתח בצורה תקינה. תכליתו של התוסף היא לשפר את תהליך העיכול בקרב תינוקות ולהעלות את קצב עלייתם במשקל, סוגיה משמעותית ביותר בעיקר בקרב פגים. כמו כן, למוצר פוטנציאל גם במניעת מחלות כרוניות כגון סכרת נעורים, אלרגיות למיניהן והשמנת יתר. הפורמולה שפיתחה הישראלית נשארת עמידה בטמפרטורות שונות וניתן להמיסה בקלות אל תוך כל פורמולה או חלב אם.

CellSavers הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

הסטארטאפ CellSavers, המספק שירות תיקוני סמארטפון לפי דרישה (on-demand), הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר. את הסבב הובילה כרמל ונצ’רס והשתתפה בו גם סקויה קפיטל ישראל. הסבב הנוכחי מתווסף לסבב הסיד של CellSavers בהיקף 3 מיליון דולר אותו הובילה סקויה בדצמבר 2015.

CellSavers מציעה מעין שירות הצלה לסמארטפון שלכם, שכן היא מעמידה לרשות לקוחותיה מערך של טכנאים עצמאיים שיתקנו עבורכם את המכשיר התקול בשעה ובמיקום המועדפים עליכם, בין אם מדובר בבית, במשרד, בבית הקפה או בחדר הכושר. הטכנאים עימם עובדת החברה עוברים בדיקות ומבחנים מקיפים, ומציעים את שירותיהם תמורת מחיר קבוע מראש ומתן אחריות לדבריה ׳לכל החיים׳. תהליך הזמנת התיקון מתבצע באופן מקוון, ומתבסס על מחירים קבועים מראש וללא הפתעות בעזרת סיוע של מומחים שעברו סינון ושירות המסופק בדרך כלל תוך חצי שעה או פחות. כעקרון, האידיאל הוא שהטכנאים יגיעו אל הלקוחות בתוך 60 דקות, בלי תלות במקום שבו הלקוח נמצא.

HoneyBook מגייסת 14 מיליון דולר

HoneyBook מציעה לבעלי מקצוע הקשורים לעולם האירועים, פלטפורמה אחת שתנהל עבורם את כל התהליכים הבירוקרטיים והמתישים שכוללת העבודה: החל מהצעות מחיר, דרך חוזים, סליקה, הוצאת חשבוניות וכלה בניהול התקשורת בין בעל המקצוע והלקוחות. בין השאר החברה פונה למארגני אירועים, צלמים, די.ג’יי, מעצבי שיער, בעלי אולמות אירועים, אמני שזירת פרחים ועוד. על פי החברה, מדובר באנשים במקצועות “קריאיטיביים”, והניירת והבירוקרטיה פוגעות בשטף העבודה שלהם.

לאחרונה השלימה החברה גיוס חדש של 14 מיליון דולר, בהשתתפות Vintage Investment Partners ו-Tank Hill Ventures וכל המשקיעים הקיימים של החברה שהצטרפו. הגיוס האחרון מעמיד את סך הגיוסים של החברה על 46 מיליון דולר, מה שעל פי ההערכות שלנו מקנה לה שווי שוק של 170 מיליון דולר.

אובר רוכשת את Otto תמורת 680 מיליון דולר

חברת Otto (אוטו) הישראלית-אמריקאית שנוסדה בתחילת 2016, צפויה להירכש על ידי אובר תמורת 680 מיליון דולרים. העסקה הצפויה להיחתם מגיעה על רקע שבוע גדוש בהכרזות משמעותיות בתעשיית הרכב והטכנולוגיה בנושא רכבים אוטונומים. מי שתהה עד כמה קרובים אנחנו לעידן שבו כלי רכב, אוטובוסים ומשאיות נוהגים לגמרי לבד, זכה לשמוע בימים האחרונים על שורה של מהלכים קונקרטיים שיצאו לפועל תוך חודשים ספורים. עבור Otto מדובר באקזיט מרשים שמגיע מוקדם מאוד, החברה נוסדה רק לפני שמונה חודשים, מעסיקה כ-90 עובדים וסכום רכישתה מהווה כאחוז משוויה של אובר עצמה.

בשנים האחרונות עומדת ארצות הברית בפני מחסור עצום בנהגי משאיות משלל סיבות שונות ומול ביקוש הולך וגובר לשנע סחורות על היבשה ובמהירות. Otto, שזיהתה את הצורך הזה שילבה אותו עם אחד הטרנדים החמים בעולם הטכנולוגי היום – כלי רכב אוטונומיים. בזמן שתעשיית הרכב עסוקה בלייצר מאפס רכב אוטונומי לשוק הפרטי, היא פעלה במישור אחר לגמרי ופיתחה מערכות שיודעות להפוך משאיות קיימות לאוטונומיות ובכך מייתרת את הצורך בבני אדם מצד אחד, ופונה לתעשיית הרכב בכללותה מנגד.

BIGABID מגייסת 2 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית BIGABID (ביגהביד), המתעסקת בתחום ה-AD TECH, מפתחת טכנולוגיה לאופטימיזציה אוטומטית בזמן אמת בתוך הבורסות הדיגטליות השונות. במילים פשוטות – החברה פיתחה טכנולוגיה אשר מעוניינת להחליף באופן מסויים את קנייני המדיה והאנליסטים במוח ממוחשב חכם אחד. כדי להמשיך ולעשות זאת, הודיעה החודש החברה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה של 2 מיליון דולר מקרן נפתלי ביחד עם מספר אנג׳לים, בהם גור שומרון.

באמצעות הפיתרון של BIGABID מפתחי אפליקציות יכולים להגיע לקהל המשתמשים הכי רלוונטי אליהם, ולהתמקד במשתמשים בעלי הערך הגבוה ביותר. באמצעות ניתוח פעולות המשתמשים, ׳המוח׳ מייצר פרופילים ובעצם מבין מי הוא כל משתמש, וכך הוא יודע להציע לכל אחד ואחת את האפליקציה הרלוונטית (כמובן שהמידע נשאר אנונימי).

מאסיב אימפקט הישראלית נרכשה על ידי GMobi הטיוואנית

חברת GMobi הטיוואנית הודיעה על רכישתה של Massive Impact (מאסיב אימפקט) הישראלית, כדי לחזק את ההתמקדות שלה בתחום הפרסום במובייל.

Massive Impact הוקמה ב-2007 ובתחילת דרכה הציעה בעיקר כלי פרסום דוגמת הודעות טקסט (SMS) והודעות מולטימדיה (MMS). עם העמקת החדירה של הסמארטפונים עברה החברה לפתח כלי פרסום מותאמים וחכמים יותר ולהציע מודל, במסגרתו המפרסם משלם רק כאשר מתבצעות רכישה, הורדה או שיחה נכנסת למוקד המכירות של החברה.

NLT Spine הישראלית נרכשת על ידי SeaSpine

חברת המכשור הרפואי הישראלית NLT Spine, אשר מפתחת שתלים ומכשירים לטיפול בבעיות אורטופדיות, חתמה על הסכם סופי לרכישתה על ידי SeaSpine Holdings Corporation האמריקאית. בשלב הראשוני החברה הרוכשת תשלם מיליון דולר במזומן ותשלומים נוספים בגובה מקסימלי של עד 43 מיליון דולר, במידה והחברה הישראלית תעמוד ביעדים מסחריים ורגולטוריים.

NLT Spine מפתחת מגוון מוצרים המיועדים לניתוחים לא פולשניים (MISS – Minimally Invasive Spine Surgery) לטיפול בבעיות עמוד שדרה ניווניות. את המוצרים והשתלים שפיתחה החברה ניתן להכניס דרך חתך קטן, ואלו מתרחבים וגדלים לצורתם הסופית רק כאשר הם בתוך גוף המטופל.

SkyGiraffe הישראלית מגייסת 6 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי SkyGiraffe, המפתח פלטפורמת ענן לייצור אפליקציות ארגוניות וניהול בענן, הודיע על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 6 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה SGVC ביחד עם Trilogy Equity Partners, ג׳יימס לינדנבאום, מייסד ומנכ״ל Heroku, איליה סוקהר (Ilya Sukhar) מייסד ומנכ״ל Parse ושותף ב-Y Combinator ו-Kevin Mahaffey, מייסד ו-CTO חברת Lookout.

SkyGiraffe פיתחה פלטפורמת ענן לניהול ארגונים באמצעות אפליקציות נייטיב עסקיות, המותקנות על מכשירי הסלולר של העובדים. המוצר של החברה – SkyGiraffe Studio, מאפשר ליצור אפליקציות המותאמות אישית לצרכיהם של עובדים בחטיבות שונות, בהתאם למידע ולגישה הרלוונטית עבורם באופן ספציפי. באמצעותו מנהלי המידע בחברה יכולים ליצור אפליקציות בתוך פרק זמן קצר במיוחד, העומד על כ-15 דקות, כאשר התוצר הסופי אינו מאפשר רק גישה למידע, אלא גם שינוי וסנכרון מול משתמש הקצה. כך לדוגמה, מנהלי חנויות יכולים להתעדכן מרחוק בנוגע למלאי המוצרים, לבדוק מי מהעובדים הגיע למשמרת ואפילו להזמין את המוצרים הדרושים, לצד האפשרות ליצור קשר עם יתר העובדים בארגון.

MOBILAB מגייסת מיליון דולר

מיזם חדש בשם MOBILAB מאיים להפוך את הסיוט של כולנו לקצת פחות נורא; תוך 10 דקות עד שעה מרגע פתיחת הקריאה יגיע אליכם טכנאי ויתקן את המכשיר בבית. בינתיים, גייסה החברה מיליון דולר ממשקיעים פרטיים.

המודל שבו פועלת MOBILAB דומה מאוד למודל הפעולה של Gett במוניות, כלומר, החברה מקשרת בין הטכנאים שנמצאים במאגר שלה ללקוחות קרובים שזקוקים לתיקון. בחברה מדגישים כי כל טכנאי שנמנה על המאגר שלה עובר תהליך מיון קפדני שכולל מבדקי אישיות, אמינות ומקצועיות ובנוסף, הוא עובר תהליך הכשרה מקצועית של החברה. כל טכנאי מגיע לבית הלקוח עם כל ציוד המעבדה הדרוש, חלקים מקוריים וכן אביזרים משלימים כמו מגן מסך וסוללות שמוצעים ללקוח.

User1st מגייסת 3 מיליון דולר

קרוב לשלוש שנים עברו מאז שנכנסו לתוקף תקנות חדשות הנוגעות לנגישות אתרים לאוכלוסיה מוגבלת. חברת הסטארטאפ הישראלית User1st, מעוניינת לעזור לבעלי אתרים לבצע את תהליך ההתאמה לפשוט ומהיר הרבה יותר. בפועל, החברה מאפשרת לכל אתר או אפליקציה מבוססת ווב להפוך לנגישים לסדרת תקנים בינלאומיים, בהתאם להנחיות WCAG 2.0, שפותחו על ידי ארגון האינטרנט העולמי W3C.

החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בגובה של 3 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Cornerstone ביחד עם 500startups, אייל שקד (מייסד 888) וניסים בראל. סה״כ מאז הקמתה הושקעו בחברה כ-5 מיליון דולר. כמו כן, בשנת 2014 זכתה User1st בפרס ראש הממשלה ליזמות ולחדשנות.

IntSights משלימה גיוס של 7.5 מיליון דולר

IntSights (אינטסייטס סייבר אינטליג’נס), חברת מודיעין הסייבר, שהוקמה לפני כשנה על ידי היזם גיא ניצן, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בגובה 7.5 מיליון דולר. IntSights, שהוקמה על ידי יוצאי יחידות הסייבר והמודיעין של צה”ל, מספקת מודיעין איכותי לחברות, כשמומחי האבטחה שלה מנסים ‘להיכנס לראש’ ולהבין את דרך ושיטת הפעולה של התוקפים; החברה מציעה גם דרך טיפול בהתראות המודיעיניות, כאשר כל שנדרש מהלקוח הוא לחיצת כפתור.

Behalf הישראלית מגייסת 27 מיליון דולר

פלטפורמת התשלומים הישראלית Behalf, אשר מציעה פתרון מימון ייחודי לעסקים קטנים, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בהיקף של 27 מיליון דולר. את הסבב הובילה המשקיעה החדשה קרן ויולה, ביחד עם המשקיעים הקיימים בהם קרן סקויה, Spark Capital, MissionOG ו-Vintage. חברת הסטארטאפ מציעה שירות הלוואות ייעודי עבור עסקים קטנים שמתבסס על קשר ישיר לספקים שלהם. ההון שגויס יאפשר לחברה להרחיב את מאמצי המכירות והשיווק ולפיתוח מוצרים חדשים.

מודל האשראי של Behalf שונה מאשראי רגיל בכך שבמקום להעביר כסף לעסקים הקטנים, החברה משלמת לספקים של העסקים. Behalf מעניקה ללקוחותיה קווי אשראי שנעים בין 300 דולרים ל-50 אלף דולרים לתקופה של עד 150 ימים. כיאה לסטארטאפ, אין צורך בפגישה אישית או בסניפים והעסקה נעשית בעזרת שאלון קצר המורכב מ-4 שאלות שהלווה ממלא ברשת. תוך כדקה מקבל הלקוח הערכה של גובה האשראי שהחברה תעמיד לרשותו והוא יכול לקבוע את תוכנית התשלומים שמתאימה לו.

חברת Compass מגייסת 75 מיליון דולר

Compass (קומפאס), הסטארטאפ של אורי אלון (המוכר גם כבעלי קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים) הודיע על השלמת גיוס של 75 מיליון דולר. לפי ההערכות, סבב הגיוס משקף לחברה שווי של מעל למיליארד דולרים, כאשר סבב הגיוס הובילה Wellington Management והשתתפו בו המשקיעים הקיימים בחברה בהם הקרנות Thrive Capital, 406 Ventures וכן קרן ההון סיכון Founders Fund.

הקונספט העומד מאחורי Compass נועד להפוך את תהליך החיפוש והמציאה של דירה באיזורים מבוקשים ברחבי ארצות הברית לזמינים ונגישים יותר מבעבר. החברה מציעה פלטפורמה שמאפשרת למשתמשים ולסוכנים לקבל החלטות מושכלות יותר בתחום הנדל”ן על ידי הצגת מידע מפורט על מגמות תמחור ותנודות השוק בזמן אמת. בנוסף, הפלטפורמה מציגה מידע מפורט על אזורים, שכונות, עסקאות אחרונות שבוצעו, מקומות הבילוי והחינוך ועוד.

Revuze הישראלית מגייסת 4 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Revuze (רוויוז) מפתח טכנולוגיה לניתוח טקסט שמתמקדת בביקורות גולשים ובעצם בכל דעה שלקוח מביע על מותג, מוצר או שירות. החודש נודע כי החברה השלימה סבב גיוס סיד בגובה של 4 מיליון דולר בהובלת חממת נילסן (Revuze הינה חברת פורטפוליו של החממה), NPD Group ו-TIC Group.

Revuze מציעה פלטפורמה חכמה אשר יודעת להוציא ערך עסקי מביקורות גולשים באינטרנט; מדובר בכלי אשר סורק את הביקורות השונות ומאתר נושאים חמים, ומהם הוא מוציא את החלקים הרלוונטים ביותר במטרה לאפשר לחברה להתייחס ולהשתפר בהתאם. בצורה זו אתרי מסחר מקוון מכל הסוגים (זה יכול להיות חנות צעצעועים, חברת תעופה, בנק או רשת אופנה ועוד) יכולים ללמוד מה באמת חושבים עליהם הלקוחות, על כל התהליך מהרכישה ועד לרמת השירות.

Beyond Verbal מגייסת 3 מיליון דולר

Beyond Verbal הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה לניתוח רגשות מונחה קול, הודיעה החודש על גיוס 3 מיליון דולר במסגרת סבב A. את הסבב הנוכחי הובילה ענקית הטכנולוגיה הסינית Kuang Chi Science Limited. החברה משתמשת בלמידה חישובית כדי לפענח רגשות, מצב נפשי ומצבים בריאותיים באמצעות אינטונציות קוליות. באמצעות הטכנולוגיה שפיתחה ניתן למשל לשפר את יעילותם של מרכזי שירות טלפוניים או לעקוב אחר מצבים בריאותיים לאורך זמן. עד כה, Beyond Verbal אספה למעלה מ-2.5 מיליון קולות מתויגים רגשית בלמעלה מ -40 שפות.

Beyond Verbal (ביונד ורבאל) פיתחה פלטפורמת אינטיליגנציה מלאכותית ואלגוריתם המאפשר לה להבין את מצבם הבריאותי והרגשי של בני אדם, שכן הטכנולוגיה מנתחת את קולו של הדובר בזמן אמת. בכך היא מוסיפה שכבה של מידע רגשי למגוון מדדים ומכשירים – אפליקציות, עזרי שמע, מכשירים לבישים ופתרונות ארגוניים.

 Revelator גייסה 2.5 מיליון דולר

המעבר לדיגיטל הביא לא מעט אתגרים לחברות התוכן והאמנים, ביניהם שמירה על זכויות היוצרים ומעקב אחר הפופולאריות והתפוצה של היצירות שלהם. החודש הודיעה חברת הסטארטאפ הישראלית Revelator, שמפתחת פלטפורמה לניהול זכויות יוצרים כי השלימה סבב גיוס בגובה 2.5 מיליון דולר בהובלת המשקיעה האסטרטגית, Exigent Capital ובהשתתפות חברת Digital Currency Group וקרן הון הסיכון Reinvent.

לאחר שאמנים וחברות המוסיקה מעלים את המוסיקה שלהם לשרתיה של החברה, הפלטפורמה של Revelator מאפשרת להם לעקוב אחר ההפצה של המוסיקה, מספר ההשמעות והמקורות השונים שעושים בה שימוש. כך שאם למשל מפיק פודקאסט נעזר במערכת הוא יכול לעקוב אחר מספר ההשמעות, ההטמעות ולקבל תגמולים על כל השמעה. המערכת, שמוצעת במודל של SaaS, מספקת לאמנים ולחברות המוסיקה מידע רב על נתוני ההפצה של המוסיקה שלהם ומשלבת בין דיווחים, אנליטיקות ומכירות.

 

 

הישראלית שיצרה האקר וירטואלי: Cronus מגייסת 3.5 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Cronus
מקור: Cronus

מקור: Cronus

חברת הסייבר הישראלית Cronus השלימה סבב גיוס שני בסך 3.5 מיליון דולר. בין המשקיעים, הקרן האמריקאית Janvest VC, אשר השתתפה גם בסבב הגיוס הקודם, משקיע אירופי ומשקיע אסטרטגי מהונג קונג. החברה זכתה גם לתמיכה מכספי המדען הראשי במסגרת תכנית הסייבר הדו שנתית.

Cronus פיתחה אלגוריתם שביכולתו לחקות במדויק את קו המחשבה של האקר. אלגוריתם זה מאפשר לפתרון החברה (CyBot) לסרוק באופן אוטומטי, מהיר וזהיר את כלל מערכות המחשוב של החברה. הפתרון, אשר כבר מותקן בארגונים גלובליים המופיעים ברשימת Fortune 1000, מבצע מאות אלפי מבדקי חדירות בזמן קצר וכך מאפשר לארגונים להיערך ולהתגונן מראש מפני כל אפשרות חדירה.

מחקה במדויק את צורת החשיבה של האקר אנושי

הפתרון שמציגה החברה, ה-CyBot, מאתר אוטומטית תרחישי תקיפה הכוללים מספר מערכות מחשוב, בודק ומאמת את התרחיש. לאחר מכן, הפיתוח ממשיך ומנחה באופן אוטומטי את כל מערך האבטחה הרלוונטי בכדי למנוע את הפרצה, תוך כדי שמעדכן את הצוות המקצועי בחברה לגבי התקיפה שנמנעה. לטענת החברה, הייחוד של הפתרון שמציעים טמון בכך שהוא בודק כל מוצר בעל כתובת IP, כלומר לא רק מחשבים ושרתים, אלא גם שעוני נוכחות, בקרים ומצלמות, וכך נותן מענה לתרחישים מורכבים גם בתחום האינטרנט של הדברים.

Cronus הוקמה בשנת 2014 על ידי דורון סיון, המכהן כמנכ״ל החברה, מבעלי חברת אבטחת המידע MadSec ומתן אזוגי, סמנכ״ל הטכנולוגיות בחברה שנחשב לאחד ההאקרים המובילים בישראל. מטה הפיתוח של Cronus ממוקם בחיפה ושם מועסקים כ-25 עובדים. לחברה נציגויות ופעילות עסקית באנגליה, גרמניה והונג קונג והתכנון הוא להרחיב את פעילותה גם בארצות הברית בשנה הקרובה. לפני קצת יותר משנה גייסה החברה 2.2 מיליון דולר מקרן Janvest ומקבוצת משקיעים פרטיים, מה שמעמיד את סך ההון שגייסה עד כה על 5.7 מיליון דולר.

דורון סיון, מייסד שותף ומנכ”ל Cronus התייחס לגיוס ואמר: ״אנו גאים על הצטרפות המשקיע החדש. השקעתו תאפשר לנו לשים דגש על שווקי המזרח הרחוק, אשר לפי דו”ח גרטנר יהיו בקרוב המובילים בעולם, וכן מהעובדה שהמשקיעים הקיימים נתנו בנו את אמונם והשקיעו בנו בשנית״.

מאני-טיים: WSC מגייסת 12 מיליון דולר כדי ליצור וידאו ספורט אישי

$
0
0
מקור: cc-by-Keith Allison
מקור: cc-by-Keith Allison

מקור: cc-by-Keith Allison

מה אתם הכי אוהבים בכדורסל? קליעות ל-3? הטבעות? חסימות? שחקן מסויים? הסטארטאפ הישראלי WSC Sports Technologies פיתח טכנולוגיה שמזהה ומקטלגת בצורה אוטומטית את המתרחש על המגרש ומייצרת פידים אישיים שתפורים לכל אוהד. היום (ה’) מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס A בגובה 12 מיליון דולר בהובלת Intel Capital.

זיהוי אוטומטי של מהלכים במשחק

הטכנולוגיה של החברה סורקת בזמן אמת שידורי ספורט ומזהה אירועים משמעותיים במשחק. לאחר שהיה מזהה מהלכים כמו הטבעות וקליעות ועל ידי מי הם נעשו ומייצרת באופן אוטומטי סרטוני וידאו קצרים בהתאם להעדפות או לבחירות מראש. אם למשל משתמש מסויים ירצה לראות את כל ההטבעות של לברון, הוא יקבל וידאו ערוך עם כל הקטעים המתאימים ואם משתמש אחר ירצה לראות את כל הקליעות של סטפן קרי או כל החסימות של קוואי לאונרד הוא יקבל וידאו מותאם.

WSC Sports הוקמה בשנת 2011 על ידי דניאל שיכמן, שמכהן כמנכ”ל החברה; אביב ארנון, סמנכ”ל הפיתוח העסקי שלה, שמואל יפה, סמנכ”ל הטכנולוגיה של החברה וחי גל, סמנכ”ל התפעול. החברה, הפועלת מרמת-גן ומעסיקה כיום כ-25 עובדים, כשבין לקוחותיה נמנים בעלי זכויות שידור מובילים כמו ה-NBA, יורוספורט, Turner Sports ובריטיש טלקום.

לפני מספר שבועות הכריזה החברה על שיתוף פעולה עם ליגת ה-NBA, במסגרתו גם השיקו הארגונים צ’ט-בוט בפייסבוק, שעושה שימוש בטכנולוגיה של WSC לאינטראקציה עם אוהדים והפצת וידאו מותאם אישית דרך המסנג’ר במהלך גמר משחקי הפלייאוף.

בין המשקיעים: בעלי קבוצות ב-NBA וב-NFL

סבב הגיוס הנוכחי של החברה, בגובה 12 מיליון דולר הובל על ידי Intel Capital, זרוע ההשקעות של ענקית הצ’יפים והשתתפו בו גם משפחת ווילף – בעלי קבוצת הפוטבול Minnesota Vikings, בעלי קבוצת הבייסבול LA Dodgers ומספר משקיעים נוספים מתחום המדיה. עוד הצטרפו לסבב הגיוס השני של החברה גם המשקיעים הקיימים: דן גילברט, מבעלי קבוצת ה-Cleveland Cavaliers, אלופת ה-NBA לשנת 2016, קרן Plus Ventuers, קרן 2B Angels, האנג’ל זוהר גילון ומשקיעים נוספים. כחלק מהסכם ההשקעה, יצטרף אורי ארזי, שותף מנהל מקרן הון סיכון Intel Capital בישראל, שהוביל את ההשקעה, למועצת המנהלים של WSC. הגיוס הנוכחי מעמיד את סך ההשקעות בחברה על 16 מיליון דולר.

בתגובה לגיוס, מסר דניאל שיכמן, מייסד ומנכ”ל  WSC Sports: “החברה עוברת תהליך מואץ של גדילה, לאחר שלאחרונה חתמה על מספר הסכמים מסחריים משמעותיים. סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לנו להאיץ עוד יותר את הצמיחה ולחזק את המעמד שלנו כמובילי שוק בתחום. אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו ולהודות לכל צוות WSC על עבודה מדהימה, הישגים מרשימים ועל אווירת האחדות שהופכת את כל המסע הזה למהנה כל-כך”. עוד נמסר מ-WSC כי בכוונתה להשתמש בכספי ההשקעה להאצת הצמיחה וההתרחבות בארה”ב ובאירופה, כמו גם להכפלת מצבת כוח האדם במטה החברה בישראל ובחו”ל.

תלך בדרכי Replay?

הנבחרת של WSC. מקור: יח"צ

הנבחרת של WSC. מקור: יח”צ

לפני כחצי שנה הודיעה אינטל על רכישת הסטארטאפ הישראלי Replay תמורת כ-170 מיליון דולר. הסטארטאפ הישראלי פיתח טכנולוגיית צילום שמאפשרת לצופים במשחקי כדורסל ליהנות מחוויית צפייה נוסח ה’מטריקס’, בעזרת שילוב של מצלמות רבות, תוכנת ‘תפירה’ ומעבדים רבי-עוצמה. המוצר אותו מפתחת WSC Sports יכול להשלים את פורטפוליו טכנולוגיות שידור הספורט של אינטל במסגרת חטיבת ה-FreeD; על כן, לא מן הנמנע שלאחר ההשקעה של אינטל, היא תשאף לממש אותה.

 

Viewing all 1100 articles
Browse latest View live