Quantcast
Channel: גיוס –גיקטיים
Viewing all 1100 articles
Browse latest View live

עם Abbi תוכלו להגדיל את יחס ההמרה באפליקציה שלכם באופן אוטומטי

$
0
0
צילום: גיקטיים
abbi1

מקור: Abbi

מכירים את הודעות הפופ אפ המעצבנות האלה שתוקפות אתכם באפליקציה, שעוד לפני שאתם בכלל טורחים לקרוא אותם אתם כבר עמוק באמצע החיפושים אחר ״האיקס״ הנחשק לסגירת החלון? ובכן, אותן הודעות, או יותר נכון אותו איקס, הוא הביזנס של הסטארטאפ הישראלי Abbi.

Abbi (קיצור ל-AB testing ו-BI) מציע פתרון שיווקי פשוט עבור מפתחי מובייל (כרגע רק מפתחי iOS Native ו-Unitiy), שנועד להגדיל באופן משמעותי את שיעור הלחיצה של המשתמשים (CTR) על המודעות הפרסומיות השונות. על ידי התקנה חד פעמית באורך של שורת קוד אחת, המפתחים יוכלו ליהנות מאנטליקה ומידע רלוונטים הנובעים מניתוח ולמידה של המשתמשים שלהם, אינפורמציה שבסופו של דבר מתורגמת ל-Engagement גדול יותר.

״Abbi הינה פלטפורמה הכוללת SDK לשיווק אוטומטי שיודעת למצוא את ה"Happy Moment" של המשתמש בזמן צריכת האפליקציה, ולהגיש ולמקסם לחיצות עבור "פרומושנים" (קד"מ) כגון share בפייסבוק, דירוג בחנות האפליקציות, buy, register, וכד'. Abbi לומדת ומבינה את השימוש באפליקציה תוך כדי שהמשתמש צורך אותה ואז לומדת איך להגיש לו את הפרומושיין״, הסביר לגיקטיים מאור עזר, מצמד מייסדי החברה.

ניהול ישיר

Abbi נוסדה ב-2015 ע"י מאור עזר וקובי סטוק (CTO) והרעיון למוצר עלה מצורך שהיה לסטוק עוד בחברה הקודמת שלו – Jamstar.co. באותה התקופה עזר היה יועץ בחברה ויחדיו כל הזמן ניסו השניים להגדיל הכנסות ולחיצות בתוך האפליקציה. לאחר ההבנה שהתהליך ארוך, מסורבל ולא יעיל נולד הרעיון הראשוני של Abbi ותוך שנה החל הפיתוח. לפני מספר חודשים הצטרף לחברה חבר צוות ליבה נוסף – יוני דשל המשמש כסמנכ"ל הפיתוח.

צילום: גיקטיים

מימין לשמאל: מאור עזר, קובי סטוק ויוני דשל צילום: גיקטיים

Abbi עוזרת להגדיל את ה-engagment ו-retention של המשתמשים באופן אוטומטי ללא צורך במפתחים. את זאת היא עושה באמצעות מערכת (ממתינה לאישור פטנט) של יצירת פרופילים וסיווג של המשתמש אשר מנתחת למעלה מ-250 אפליקציות ופרמטרים של שימוש בסמארטפון, תוך כדי שנעזרת בכל החיישנים המובנים במכשיר (תזוזה, האם המשתמש צופה במכשיר לאורך או לרוחב ועוד).

כך, המערכת של Abbi יכולה לזהות ׳רגעים שמחים׳ של המשתמש, נניח ביום חמישי בערב כשההתרגשות מהסופ״ש בשיאה, התרגשות שיכולה לבוא לידי ביטוי בכך שקיים סיכוי גדול יותר שהמשתמש יקליק על הודעה במועד זה, מאשר ביום ראשון ב-8 בבוקר. כך לאחר בדיקות אוטומטיות שמתרחשות בכל רגע נתון, המערכת לומדת מתי יהיה נכון להציג בפני המשתמש מודעה מסוימת, וכך היא עושה. יתרון נוסף של Abbi נעוץ בעובדה שהוא תומך בכל השפות, כך שניתן לטרגט לכל יוזר בשפה שלו.

באמצעות הפלטפורמה של Abbi מפתחים יכולים לגשת ללוח בקרה של האפליקציה שפיתחו וליצור Engagement באמצעות הודעות פופאפ לדירוג האפליקציה ב-App Store, שיתוף ברשתות החברתיות, רכישות בתוך האפליקציה, קופונים ועוד, באופן האידיאלי ביותר בהתאם לסבירות שהמשתמש יקליק עליהן. לאחר התקנת ה-SDK המפתח יכול לנהל את כל ה-App Marketing שלו ממקום אחד, גם מספר אפליקציות במקביל.

מקור: Abbi

מקור: Abbi

משתמש נכון + מקום נכון + מודעה נכונה = מקסימום לחיצות ורווחים

״חברות האנליטיקס כגון mixpanel מציעות פתרון in-app messaging חלקי כשירות נלווה. פתרון זה מתבסס על הגדרות ידניות ומסתכל על כל המשתמשים כאחד ויושב במקום ספציפי באפליקציה ואז על הלקוח לעשות המון נסיונות ידניים בכדי להגיע לתוצאה המקסימאלית. Abbi הוא פתרון מלא ודינאמי לנושא של in-app marketing and promotions. המוצר יודע לפלח את המשתמשים בצורה אוטומטית, לקבוצות שונות ולהנגיש את המודעה במקומות שונים באפליקציה לקהלים שונים מבלי לצרוך עבודה מרובה של אנשי השיווק של A/B testing״

לצד השקת המוצר בגרסת בטא הודיעה החברה גם על השלמת סבב גיוס בסך 700 אלף דולר מחממת TheTime ו-Taya Ventures. ההון שגוייס ישמש את החברה לפיתוח ושיווק השירות. לקראת הקיץ יתחילו בשיווק המוצר באופן רשמי במספר מדינות בנוסף לארץ, כאשר גרסת אנדרואיד צפויה לצאת בעוד כחודשיים.

המוצר אשר הושק לפני מספר שבועות רץ על מספר אפליקציות שאושרו ועובדות בחנות האפליקציות של אפל. לטענת המייסדים, אלו מדווחות על גידול של 180% בממוצע הלחיצות. נכון לעכשיו המוצר נמצא בבטא, אך קוראי גיקטיים מוזמנים להתנסות בפלטפורמה לגמרי בחינם (השירות יהיה מבוסס בהמשך על מודל SaaS בתשלום).


ניתוח מדוייק במובייל: YouAppi הישראלית מגייסת 13.1 מיליון דולר

$
0
0
youappi1
מקור: YouAPPI

מקור: YouAPPI

חברת YouAppi הישראלית, המפתחת פלטפורמה להפצת אפליקציות מובייל וניטור תוכן, הודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס שני בסך 13.1 מיליון דולר. הפתרון של החברה מאפשר לנתח את דפוסי צריכת התוכן של למעלה מ-1.5 מיליארד משתמשי מובייל, ולהמיר את הנתונים כדי לייצר רווח.

בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו המשקיעים Hawk Ventures, Global Brain, Click Ventures, Digital Future, Emery Capital, AltAir Capital, לצד המשקיעים הקיימים – Glilot Capital Partners, 2B Angels ו- Flint Capital.

אפליקציות מותאמות אישית

מטרתה של YouAppi היא לשלב למידה חישובית עם אלגוריתמים קנייניים של חיזוי, ובכך לאפשר לאפליקציות מובילות לאתר את הלקוחות הנכונים להן במחיר ההמרה הנכון, ותוך התבססות על ניתוחי אנליטיקס של אירועי post-install. פלטפורמת OneRun של החברה מבצעת ניתוח רב-משתנים בזמן אמת כדי ללמוד את מדדי ה-KPI של כל אפליקציה. YouApp מניעה כיום רכש הלקוחות באמצעות 15,000 קמפיינים עבור 450 מפרסמים.

החברה מנסה לעזור לקהל לקוחותיה – חברות תוכן ומפתחי אפליקציות בעיקר, על ידי השתלת ווידג’ט או באנר תוכן באתר, הממליץ למשתמש להוריד אפליקציות המותאמות לו אישית. ההמלצות נעשות על בסיס האפליקציות המותקנות במכשיר של הגולש ולמידת הרגלי השימוש שלו במערכת התוכן. החברה אוספת את כל הנתונים הללו לפי המכשיר בו הצרכן משתמש, ומספקת לו לינקים לחנות המתאימה (AppStore, Play Store וכו’).

ההון שגויס ישמש את החברה להתרחבות בשווקים באסיה (בעיקר סין ויפן). כבר היום עובדת YouAppi עם אפליקציות באסיה כדוגמת אלו של Alibaba Group ו-Baidu.

מאז הקמתה בשנת 2012 על ידי משה וקנין ועופר גרנט, גייסה החברה כ-18.1 מיליון דולר, כולל הסבב הנוכחי. באוקטובר 2014 הושלם הסבב האחרון שלה, בו גייסה כ-3 מיליון דולר מקרן ההון סיכון גלילות קפיטל של קובי סמבורסקי ואריק קליינשטיין ביחד עם 2B-Angeles ו-Flint Capital.

"למרות שמדובר בשוק תחרותי, סגירת סבב גיוס הון שני שמגדיל את ההשקעה ביותר מ-300% בהשוואה לסבב הקודם, היא הוכחה ליעילות הטכנולוגיה והצוות של YouAppi, המאפשרים ל-450 מפרסמים מובילים בעולם להבטיח לעצמם משתמשים רווחים בכל העולם", אמר משה ועקנין, מנכ"ל ומייסד שותף ב- YouAppi.

גיוס: חברת הסייבר הישראלי Siemplify יוצאת מ-Stealth ומגייסת 4 מיליון דולר

$
0
0
siemplify
מקור: Siemplify

מקור: Siemplify

הסטארטאפ הישראלי Siemplify, אשר מציע ניתוח איומים בזמן אמת ובאופן מהיר, הודיע היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס בסך 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן 83North Venture, דיוויד סטרוהם – שותף ב-Greylock Partners, אלכס דאלי – מייסד ולשעבר מנכ״ל חברת ArcSight, טום קילרוי, סגן נשיא בכיר באינטל ומוטי גוטמן מנכ״ל מטריקס. לצד ההודעה על הגיוס, הודיעה החברה על השקת הפתרון שלה באופן מסחרי עם דגש על השוק האמריקאי.

עושים סדר בבלגאן

אנו חיים בעידן בו איומי הסייבר רק הולכים וגוברים, מה שמסביר או יותר נכון מצדיק את כמות הסטארטפים שקמים ומציעים פתרונות לסוגיה הבעייתית. בשל אותם איומים, יותר ויותר ארגונים מטמיעים מגוון רחב של מערכות אבטחת מידע כדי להתמודד עם תקיפות שמאיימות ואף עשויות לפגוע בארגון ובסביבתו הקרובה (ארגונים בינוניים מתמודדים עם מאות התרעות ביום וארגונים גדולים עם אלפים ואפילו עשרות אלפים של התרעות).

כדי להימנע מפגיעה קריטית ולאפשר לארגון להמשיך ולהתנהל באופן תקין, יש דרישה לפתרונות שימזערו את זמן התגובה לאירועים אלה כמה שניתן. הבעיה היא, שגופי ההגנה בארגון נחשפים מידי יום לכמות גדולה של אירועים, ודווקא אלו שהם בעלי הפוטנציאל לגרימת נזק אמיתי מוסתרים היטב ומתחבאים מאחורי אירועים זניחים והתרעות שווא – ׳רעשים לבנים׳ למיניהם, וכך הצוות נמנע מלטפל בהם.

״הבעיה היא לא שאין גילוי, פשוט קשה להבין איזו התראה רלוונטית״, אמר לגיקטיים עמוס שטרן, מייסד ומנכ״ל החברה. ראינו שהשוק של מערכות הזיהוי מתפתח מאוד בשנים האחרונות, והעולם של מה אחרי זה עושים בתכלס עם הזיהויים פחות. הארגונים שאנחנו עובדים איתם אמרו לנו שהבעיה שלהם היא לא לקבל את ההתרעה אלא מה לעשות עם ההתרעה״, הוסיף.

כאן נכנסת לתמונה המערכת שפיתחה Siemplify, אשר מנתחת את כל המידע שנאסף על ידי המערכות השונות בארגון, מכניסה אותו להקשר הנכון והופכת אותו למידע מודיעיני איכותי המאפשר ל-SOC הארגוני להתמקד באירועים הרלוונטיים ולטפל בהם בצורה מיטבית. על ידי שימוש באלגוריתמים המבוססים על תהליכים של חקירה מודיעינית, Siemplify מאפשרת לזהות באופן כמעט מיידי את אירועי האבטחה המשמעותיים בארגון ומספקת לצוות ה-SOC מיצג ויזואלי מעמיק המאפשר לחקור לטפל באופן מהיר וממוקד באירוע. כל זאת על בסיס תשתיות אבטחת המידע וה- SIEM הקיימות בארגון ותוך השתלבות מלאה בתהליך ה-Incident Response הארגוני. חשוב לציין שהמוצר של החברה לא בא להחליף מערכות קיימות, אלא לספק שכבת הגנה נוספת.

מרכיבה את הפאזל

״המטרה היא אחת – לחבר בין מערכות שונות כדי להגיד שלא התקבלה התראה מהמערכת הזאת, אלא מאחרת. אנחנו בעצם עושים חיבור אוטומטי בין מספר מערכות ומציגים איך האירוע התחיל, איך התפתח, עושים את תהליך החקירה. על ידי חיבור האירועים, אנו מדגישים לצוות האבטחה במה יש להתמקד״. הסביר שטרן. בנוסף, אמר כי המנוע עצמו שפיתחו אינו פשוט, אך מטרתו היא לפשט את תהליך החקירה, האירועים והתגובה כמה שאפשר. בגלל שיש כל כך הרבה רעש מסביב, וקשה לשים לב להכל אלא אם כותבים חוק בצורה ידנית לסנריו מסוים, קשה לזהות את אותו איום.

Siemplify הוקמה בשנת 2015 על ידי עמוס שטרן, אשר ניהל בעבר מחלקת אבטחת סייבר בחיל המודיעין ועבד באלביט; אלון כהן, המגיע מסוכנות הביון הישראלית וגם כן עבד בעברו באלביט; וגרי פטחוב, האחראי על המחקר האלגוריתמי בחברה ובעל ניסיון בכריית מידע, ניתוח ביג דאטה ולמידת מכונה. מטה החברי ממוקם בניו יורק ומרכז ה-R&D פועל מישראל. מרבית ההון שגויס ישמש את החברה לגיוס אנשי מכירות ותמיכה במטרה ׳להתמקם היטב׳ בשוק האמריקאי ולהגדיל את צוות הפיתוח בארץ.

גיוס: PolyPid מגייסת 22 מיליון דולר, מפתחת תרופות שמשתחררות לאט

$
0
0
מקור: PolyPid
מקור: PolyPid

מקור: PolyPid

חברת PolyPid, שעוסקת בתחום התרופתי ומתמקדת בפיתוח מוצרים נגד זיהום לאחר ניתוח, הודיעה היום (ד') על השלמת גיוס בסך 22 מיליון דולר. בין היתר מתכננת החברה להקים מתקן ייצור עצמאי.

שחרור מבוקר של תרופות

PolyPid (פוליפיד) היא חברה שעוסקת בתחום התרופתי ומפתחת, מייצרת ומביאה לשלב מסחרי מוצרים המבוססים על פלטפורמה יחודית לשחרור מקומי של תרופות, שהיא פיתחה ונקראית PLEX או Polymer-Lipid Encapsulation matriX. הטכנולוגיה של החברה משפרת את ביצועי התרופות הטיפוליות והתוצאות הקליניות, משפרת את פוטנציאל ההערכה הכלכלית של תרופות, וכמו כן מאריכה את מחזור החיים בתרופות חדשות. הדבר מושג באמצעות מאגרי תרופות המוגנים על ידי PLEX, שמאפשרים שחרור ממושך של תרופות, כולל תרופות ביולוגיות, על פני תקופות שבין ימים למספר חודשים. היישום של הטכנולוגיה מאפשר טיפול תרופתי אופטימלי באמצעות קביעה מראש של קצב ומשך השחרור.

המוצר המוביל של PolyPid הוא D-PLEX, מאגר אנטיביוטי מאובטח בגוף, המספק אמצעי אנטי-בקטריאלי יעיל ובטוח למניעה וסילוק של מחוללי הזיהום באיזור המטרה. המוצר מיועד לטיפול במהלך פרוצדורות כירורגיות. לאחר הניתוח המאגר משחרר את האנטיביוטיקה במשך מספר שבועות, ובכך מאפשר טיפול ממושך בזיהום. המוצר הוא בעל פוטנציאל למיגור חיידקים עמידים.

Polypid הוקמה ב-2008 והיא פועלת ממשרדיה בפתח תקווה. סבב הגיוס הנוכחי הובל על ידי קרן שביט קפיטל, וקרן אורום ונצ'רס. בסבב השתתפו גם חיים הורביץ, שיעמוד עתה בראש דירקטוריון החברה וכן בעלי מניות נוספים בפוליפיד.

ההשקעה החדשה צפויה לאפשר את השלמתו של ניסוי קליני אירופי מאושר בשברים פתוחים חמורים בעצם השוק באמצעות המוצר BonyPid-1000, מעין תחליף עצם סינתטי ניסיוני של Polypid, שכולל אנטיביוטיקה מסוג doxycycline. הניסוי מתוכנן להסתיים עד 2017. החברה מתכננת גם לממן את התחלת המחקר הקליני המתקדם, Phase III, במוצר המוביל של החברה, D-PLEX, המיועד למנוע זיהומים בעצם החזה לאחר ניתוחי לב, שכ-40% מהם קטלניים.

בהתייחסו לגיוס, אמר אמיר וייסברג, מנכ"ל PolyPid: "המחויבות של משקיעים חדשים וקיימים מספקת לנו את המשאבים הדרושים כדי לקדם את מוצרינו לקראת הבאתם לשלב מסחרי, ליזום הקמת מתקן ייצור משלנו בתקני ייצור נאותים, ולהמשיך להשקיע בתכניות בשלבים מוקדמים בטכנולוגיית ה-PLEX שלנו, שיכולות להאיץ את הצמיחה שלנו בטווח הארוך בתחום הטיפול בזיהומים ובכאב לאחר ניתוח. וייסברג הוסיף: "באמצעות גיוס זה אנו ממוצבים היטב כדי לקדם את התרופות שלנו, הנמצאות בפיתוח, העונות על צרכים רפואיים שטרם נמצא להן מענה בתחומי של טיפול לאחר ניתוח".

גארי ליבלר, מייסד ושותף-מנהל של קרן שביט קפיטל, מסר: "פוליפיד מצטרפת לחברות הפורטפוליו שלנו אשר פיתחו טכנולוגיית ליבה שהיא בעלת פוטנציאל לשמש כבסיס לקווי מוצרים של מיליארדי דולרים. ההתקדמות האחרונה של חברה, כפי שמעידה תחילתו של הניסוי הקליני המסכם ל-BonyPid-1000  לצורך קבלת האישור האירופי CE mark, כמו גם ההכנה לקראת הניסוי הקליני, Phase III, ב-D-PLEX בארה"ב, הבטיחו את יכולתנו להשלים סבב גיוס גדול יחסית הכולל משקיעים מהשורה הראשונה".

וידאו: זה מה שעושה PolyPid

גיוס: enSilo משלימה גיוס של 21 מיליון דולר, כדי למנוע גניבת מידע בזמן אמת

$
0
0
רועי קתמור. מקור: יח"צ
מקור: enSilo

מקור: enSilo

סקר של מכון המחקר גרטנר מצא שכ-44 אחוזים מלקוחות הפתרונות להגנת נקודות קצה (EPP) מדווחים כי הם נפרצו. כלומר, משהו לא עובד. את 'המשהו' הזה רוצה לתקן חברת הסטארטאפ הישראלית enSilo (אינסיילו). היום (ה') הודיעה החברה שהשלימה סבב גיוס בגובה 21 מיליון דולר.

המשך עבודה גם בזמן חדירה או התקפה

בניגוד לגישות המסורתיות של רוב חברות אבטחת המידע, הגישה של enSilo לטיפול בהתקפות מתמקדת בקצה שרשרת התקיפה, כלומר בשלב בו המידע כבר חשוף בפני התוקף. הפלטפורמה מנתחת בקשות לתקשורת ברמת מערכת ההפעלה, תוך כדי שהיא אוכפת מדיניות הגנה מגניבת מידע כבר בזמן בקשת התקשורת הראשונית. כאשר הפלטפורמה של אינסיילו מזהה ניסיון להוצאת מידע על ידי גורם עוין מחוץ לאירגון, היא שולחת התראה לארגון וחוסמת התקשרויות זדוניות החוצה. ההתמקדות בתקשורת יוצאת, מאפשרת מתן התראה בודדת עבור כל איום פעיל, ובכך מונעת את הצרה המוכרת של ריבוי התראות (False Positives) שמגיעות לצוותי אבטחת המידע. הפלטפורמה שפיתחה החברה יודעת להבחין בצורה מדויקת בין קשרים לגיטמיים לזדוניים, כבר ביצירת החיבור הראשוני, וכך מאפשרת לעובדים להמשיך ולהתנהג בשגרה, גם אם נקודת הקצה שלהם כבר ׳נגועה׳.

רועי קתמור. מקור: יח"צ

רועי קתמור. מקור: יח"צ

enSilo הוקמה לפני כשנה וחצי על ידי רועי קתמור, שמכהן כמנכ"ל החברה, אודי יאבו, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה, תומר ביטון, סמנכ"ל המחקר והפיתוח ועידו קלסון, סמנכ"ל ההנדסה. מאז הקמתה גייסה סיד ועתה היא משלימה סבב A בגובה 21 מיליון דולר עם השקעה של 9 מיליון דולר מקרן Rembrandt Venture Partners ומהמשקיעים הקיימים Carmel Ventures ו-Lightspeed Venture Partners. בסך הכל, גייסה החברה ב-2015 כ-12 מיליון דולר. מהחברה נמסר שההון שגוייס ישמש אותה להרחבת פעילויות השיווק והמכירות ולשיפור שירות הלקוחות שלה, שביניהם נמנות כמה חברות Fortune100.

בהתייחסו לגיוס, מסר רועי קתמור, מנכ"ל enSilo: "ההצלחה שלנו בגיוס הכספים בשוק כה מאתגר מונעת על ידי ההכרה כי הדורות החדשים של מוצרי חומות אש ומוצרי אנטי ווירוס לוקים בחסרונות משמעותיים: פגיעה אנושה בביצועי המחשב והרשת וכישלון במניעת חדירתם של תוקפים חיצוניים אל הרשת הארגונית". לדברי קתמור: "מוצרים אחרים המתמקדים בגילויו של המסתנן הפוטנציאלי דורשים תקופות למידה ארוכות, ניתוח מורכב של התנהגות משתמשים או מודעות לתוכן המידע עצמו. הפלטפורמה של enSilo מספקת מניעה בזמן אמת של השלכותיה של התקפה ממוקדת, ומאפשרת לעובדים להמשיך לעבוד כרגיל, אפילו אם אירעה חדירה אל תוך המערכת".

ג'רי קסילי, שותף כללי ב-Rembrandt Venture Partners אמר: "מציאת פתרונות אמיתיים לבעיות אבטחת המידע שלנו תלויה בשינוי צורת החשיבה שלנו על איך עלינו לאבטח את הנתונים. enSilo מספקת גישה ייחודית וחדשנית שאנחנו שמחים לתמוך בה". קסילי הוסיף: "זו חברה המסייעת לעסקים להגן על הנכסים החיוניים שלהם עם הפלטפורמה שלה, הרלוונטית לכל תעשייה. הגישה המגוונת שלה לאבטחת מידע מראה את החשיבות באיתגור הסטטוס קוו ובהבנת האיומים מחד ודרישות השוק מאידך. אנו נלהבים מקצב הצמיחה של החברה ומהעתיד שלה".

וידאו: זה מה שעושה enSilo:

גיוס: AppCard מגייסת 20 מיליון דולר, מציגה מועדון צרכנות משודרג

$
0
0
appcard
מקור: AppCard

מקור: AppCard

הסטארטאפ AppCard של היזם הישראלי יאיר גולדפינגר, האנג'ל הסדרתי ואחד ממייסדי ICQ ועמיחי אורן, לשעבר מנהל התפעול הישראלי של הסטארטאפ הישראלי Jajah, הודיע היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס B בסך 20 מיליון דולר. המוצר של החברה מנסה לחבר בין הצרכנים לבתי עסק באמצעות ניהול תוכנית מועדון חברים פשוטה, נוחה ומרוכזת.

את סבב הגיוס הנוכחי הובילו אלכסנדר ריטווגר (Alexander Rittweger), מייסד Loyalty Partner וקרן PLDT, ביחד עם המשקיעים הקיימים – Founders Fund, Innovation Endeavors של אריק שמידט וג׳רי יאנג.

שיווק ממוקד

על המוצר של AppCard סיפרנו לכם כבר בשנת 2013; הפתרון מאפשר לקמעונאים מכל התחומים לפנות ישירות אל הקונים שלהם באופן אישי. הטכנולוגיה שפיתחו משלבת איסוף נתונים חכם ביחד עם בינה מלאכותית כדי לייצר מהלכים שיווקים ומותאמים אישית באופן אוטומטי.

הפלטפורמה משתלבת בקלות עם נקודת המכירה של כל עסק כדי לאפשר את איסוף הנתונים, בצורה שלטענת החברה אף פלטפורמת נאמנות אחרת לא יכולה לעשות. כך, מוכרים יוכלו לדעת בדיוק מה הלקוחות הקבועים קונים, בדיוק כמה כסף הם מוצאים, ובאיזו תדירות הם חוזרים לחנות. ביחד עם אותם נתונים, ניתן להפעיל קמפיינים פרסומיים באופן אוטומטי, המבוססים על מידע אמיתי ומותאם אישית לכל לקוח ולקוח.

במחצית השניה של שנה שעברה שחררה החברה גרסה חדשה של המוצר, ומאז מדווחת על צמיחה מרשימה. המימון החדש נועד ׳לתדלק׳ את אותה הצמיחה, לסייע בהמשך פיתוח הטכנולוגיה ובגיוס כוח אדם והגדלת צוות הפיתוח והמכירות בישראל ובארה״ב. סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לזה שהשלימה החברה בשנת 2013 בסך 1.5 מיליון דולר, כאמור ממשיקיעים די מכובדים – קרן ההשקעות Founders Fund, אריק שמידט וג׳רי יאנג, אחד ממייסדי יאהו.

יאיר גולדפינגר, מייסד ומנכ״ל החברה התייחס לגיוס ואמר: ״אנחנו ברי מזל על כך שהצלחנו להוסיף משקיעים אסטרטגיים עם ניסיון רחב בתחום הנאמנות והשיווק. AppCard ממשיכה להגשים את חזון ׳העצמת הקמעונאים׳ שלה, כדי שיוכלו להפוך את הנתונים להחלטות שיווקיות המבוססות על התנהגויות הקנייה של הקונים״.

בנוסף להודעה על הגיוס, יצאה היום החברה במיתוג מחדש הכולל גם אפליקציות אנדרואיד ו-iOS חדשות הזמינות להורדה.

גיוס: SkyFi הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר כדי לחבר את כל העולם לאינטרנט

$
0
0
shutterstock internet
מקור: SkiFi

מקור: SkiFi

הסטארטאפ הישראלי SkyFi פיתח טכנולוגיה המשפרת באופן משמעותי את ביצועי הלווינים, מפחיתה את עלותם ומאפשרת גישה לאינטרנט בכל רגע נתון. כעת, מודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בסך 3 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון JVP ובהשתתפות ליברטי ישראל. ההון שגויס ישמש לפיתוח המוצר עד להדגמה ממשית בחלל וכניסה ראשונית לשוק.

במסגרת כנס Think Next 2016 של מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט שמתקיים היום (ה׳), הציגה SkyFi את הטכנולוגיה שפיתחה, שנועדה להביא את ׳בשורת האינטרנט׳ לכל מקום בעולם, וכך לאפשר למיליארדי אנשים לתקשר האחד עם השני. כמובן שהיכולת להנגיש את החיבור לרשת האינטרנט לכלל אוכלוסית העולם זמינה היום בשלל אמצעים שונים, אך מדובר בטכנולוגיה שעלותה גבוהה מאוד והיא כוללת סיכונים אופרטיבים לא קטנים.

קצב תקשורת של 1 גיגה ביט לכל נקודה על פני כדור הארץ

באמצעות שיגור 60 לווינים המבוססים על הטכנולוגיה שפיתחה החברה ויקיפו את כדור הארץ, ניתן יהיה לאפשר לאוכלוסיית העולם גישה לרשת האינטרנט מכל נקודה על הגלובוס ובכל רגע נתון. הטכנולוגיה שפיתחה SkyFi מבוססת על רפלקטור (צלחת האנטנה) נפרש וסאב-רפלקטור גמיש, המאפשר דיוק רב הנדרש לתקשורת מהירה. כמו כן, טכנולוגיה זו מאפשרת לצייד עשרות ננו לווינים המשוגרים לחלל במערכת תקשורת הכוללת רפלקטור נפרש בקוטר של כ-60 ס"מ. אנטנה זו, המקופלת בלווין בעת השיגור, נפרשת לאחר התמקמות הלווין במקומו, ומאפשרת הפחתה משמעותית בעלויות השיגור לצד שיפור משמעותי של עד פי 500 במהירות התקשורת.

החברה הוקמה בשנת 2012 (תחת השם הקודם – NSLComm) על ידי ד״ר רז יצחקי תמיר, דניאל רוקברגר ודני ספירטוס, שלושתם בעלי רקע וניסיון בתחום. בעשורים האחרונים השלושה שימשו בתפקידי ניהול בכירים בתעשייה האווירית, גילת רשתות לווין ו-RaySat, ואף רשמו למעלה מ-20 פטנטים סה״כ. מרכז הפיתוח של החברה ממוקם בקרית שדה התעופה, שם מועסקים כ-5 עובדים והתכנון הוא לגייס בשנה הקרובים עובדים נוספים.

״אנחנו מאמינים כי לטכנולוגיה שפיתחנו יש פוטנציאל לגשר על פערים גדולים ולהעניק לכל אדם בעולם להיות חלק מקהילה גלובלית גדולה ומקושרת" אמר ד"ר רז יצחקי תמיר, מייסד שותף ומנכ"ל SkyFi. "השילוב של הנדסת חומרים מתקדמת מאוד בשילוב הנדסה ואלגרוטמיקה ברמה הגבוה ביותר מאפשרים ל-SkyFi לתכנן מערכות תקשורת לווינים כפי שלא נראו עד כה." מציין דניאל רוקברגר מייסד וסמנכ"ל תפעול ב-SkyFi ."תוך שימוש בטכנולוגיות אלקטרומגנטיות מתקדמות ומתן יכולות למידה למערכת התקשורת, אנו מאפשרים מתן שרות גלובלי בפס רחב בהתאם לצרכי הלקוחות השונים״, מסר דני ספירטוס, אחד משלושת המייסדים וסמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה.

וידאו – SkyFi

גיוס: StoreSmarts הישראלית מגייסת מיליון דולר, הופכת חנויות לחכמות יותר

$
0
0
מקור: StoreSmarts
מקור: StoreSmarts

מקור: StoreSmarts

הסטארטאפ הישראלי StoreSmarts (לשעבר Analoc) הוקם בשנת 2013 במטרה להעניק לקמעונאים המנהלים חנויות פיזיות כלים למדידה וניתוח התנהגות לקוחותיהם, ועל בסיס זה לעזור להם לייעל ולשפר את תפעול העסק, באופן דומה לכלי אנליטיקה הקיימים בעולם הקמעונאות הוירטואלי (e-Commcerce). כעת נודע כי החברה גייסה מיליון דולר מהמשקיעים לב לבייב, מייסד Vkontakte (הפייסבוק הרוסי) ומקרן Maverick הישראלית.

זיהוי לקוחות באמצעות WiFi

מסתבר שלמרות הפופולאריות הרבה שצוברות הקניות דרך רשת האינטרנט, 95% מהמכירות עדיין מתרחשות בעולם הפיזי, ולכן הפתרון של החברה מתמקד דווקא בסקטור זה. בעזרת המוצר מספקת StoreSmarts מענה לבעיה של חוסר במידע אמיתי ורציף של רשתות על התנהלות החנויות שבבעלותן. המערכת מספקת למנהלים מידע משלים למכירות בקופה, עוזרת להם לראות את התמונה המלאה בחתך של חנות ספציפית או כלל הרשת, ומאפשרת להם להגיב על סמך המידע שנאסף בזמן אמת.

החברה פיתחה מערכת המבוססת על פרוטוקול WiFi המותקנת בחנויות ודוגמת באופן אנונימי את מכשירי הסמארטפון של המבקרים בחנות ומחוצה לה. כמובן שכאן עולה סוגיית החדירה לפרטיות של המשתמשים, גם אם המידע נאסף באופן אנונימי.

שאלנו את שגיא כץ, מנהל הפיתוח העסקי של החברה ובתגובה הוא ענה כי לא קיימת בעיה כזו; ״אנחנו עוקבים אחרי Mac Address של הטלפון. דרך ה-ID הזה אין לנו באמת שום יכולת לדעת מי בעל הטלפון ומה מספר הטלפון. כלומר – איננו יכולים ליצור קשר עם מחזיקי הטלפון. הלקוחות שלנו (דהיינו הקמעונאים והקניונים) בכל אופן מקבלים רק מידע אגרגטיבי לגבי התנהגות הלקוחות, ולא ספציפי פר לקוח. הפתרון שלנו הוא פתרון סטטיסטי אשר מזהה טרנדים והתנהגויות במצטבר וע"י כך עוזר לקמעונאים לקבל החלטות אופרטיביות מבוססות מידע. לא מדובר בפתרון שפונה ללקוחות עם הצעות ספציפיות״.

מידע מצרפי וסטטיסטי בלבד

אותו מידע שנאסף נשלח לשרתים של החברה בענן לצורכי אחסון, עיבוד והפקת תובנות בתחום התפעול, חווית הלקוח, נאמנות לקוח ושיווק. מצד הלקוח, לא נדרשת שום פעולה או התקנה, והמידע שמתקבל הינו מצרפי וסטטיסטי בלבד. בעזרת StoreSmarts הקמעונאים מקבלים אומדן לגבי כמות המבקרים, כמות המבקרים הפוטנציאלים שעוברים מחוץ לחלון הראווה, זמן שהות ממוצע בחנות, פרופיל וחתך המבקרים (לקוחות נאמנים/חוזרים, חדשים, תכיפות הביקורים, וכד'), מידת האטרקטיביות של חלון הראווה וכו׳.

לטענת החברה, מה שמייחד את הפתרון שלה הוא שילוב הפשטות של ההתקנה, והעובדה שאין תלות בתשתית הקיימת בחנות. את ההתקנה שאורכת בין 10-15 דקות יכולים לבצע גם הצוות בחנות, כשכל השאר מתבצע על ידי המערכת באופן אוטומטי.

StoreSmarts שהוקמה על ידי אייל בן אליהו (CEO) ועילי פלח (CTO) ממוקמת במתחם MindSpace בת"א ומועסקים בה סה״כ כ-5 עובדים. כיום למעלה מ-500 חברות עושות שימוש במערכת שפיתחה, בהן רשת התכשיטים פנדורה ו-Cook&Bake בארץ.


גיוס: DBmaestro הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

$
0
0
dbmaestro
מקור: DBmaestro

מקור: DBmaestro

חברת DBmaestro, הנחשבת לספקית מובילה של פתרונות DevOps עבור מסדי נתונים, הודיעה היום (ה׳) על השלמת סבב גיוס ראשון (A) בהיקף של 3 מיליון דולר. את ההון גייסה החברה ממספר קרנות הון סיכון מוכרות, בהן StageOne Ventures, lool Ventures ו-iAngles. המימון יסייע לחברה להגדיל את היקף המכירות ואת מאמצי השיווק ברחבי העולם, במטרה למקם אותה כפתרון מסד נתונים אוטומטי מוביל. הסבב הנוכחי הגיע לאחר שעברה על החברה שנה מוצלחת ביותר (2015), עם הכנסות משולשות מדמי מנויים וחתימת חוזים עם מותגים מוכרים כגון –  Bank of the West, Allianz ו-VISA.

שליטה מלאה

בין הדברים החשובים ביותר בסביבת פיתוח (ופחות או יותר בכל תחום בחיים) הם יעילות ופרודוקטיביות. ברגע שהצוות לא מסונכרן בצורה מושלמת והרמונית, ניהול מסד הנתונים יוצא משליטה, במילה אחת ופשוטה – מדובר באסון. במקום לבזבז זמן, כסף, ובעיקר להימנע מלא מעט כאבי ראש ולחץ מתמשך לסיים עם הכל בזמן – נכנס לתמונה הפתרון של DBmastero כדי ׳להציל את היום׳.

חברת התוכנה DBmaestro מתמחה בטכנולוגית ניהול השינויים המתרחשים בבסיסי נתונים. מוצר הדגל של החברה – Team Work, מלווה את מחזור חיי הפיתוח של מערכות מידע, מייעל את ניהול צוות הפיתוח, אוכף מדיניות פיתוח בארגון ומלווה את שלבי ההטמעה של המוצר בסביבות הייצור. בעזרת המוצרים של החברה ארגונים יכולים להקל על צוות ה-DevOps שלהם, על ידי ביצוע אוטומציה של הפריסה, שיפור וחיזוק אבטחת המוצר וכן הפחתת הסיכונים אליו חשוף. בעזרת פתרון האוטומציה שפיתחה החברה ארגונים יכולים לחסוך זמן, כסף (זמן = כסף) ועמידה בזמנים ובאתגרים, חסכון שיכול להגיע לעד 95% פחות זמן לתהליך ה-Deployment.

החברה הוקמה בשנת 2008 על ידי יריב טבק (CEO) ויניב יהודה (CTO) ופועלת ממשרדיה ביוסטון טקסס ותל אביב. טבק, התייחס לגיוס ואמר: ״אני מאמין שההצלחה שראינו (בשנת 2015) מדגישה את הצורך של הקהילה בפתרון שלנו. הלקוחות שלנו נמצאים בשווקים תחרותיים במיוחד והיכולת להטמיע שינויים ואינטגרציות בדאטה בייס היא קריטית״.

וידאו – הפתרון של DBmaeastro ב-2 דקות

האינטרנט של העצים: Saturas מגייסת מיליון דולר

$
0
0
מקור: cc-by-PRORui Ornelas
החיישן שבגזע. מקור: Saturas

החיישן שבגזע. מקור: Saturas

כשמדברים על מערכות השקייה חכמות, נהוג בדרך כלל לחשוב על מערכות השקיה שהן חסכוניות במים; אולם הטכנולוגיה כיום מאפשרת לנו להשיג הרבה יותר מזה, ומערכות השקיה חכמות כמו שמפתחת חברת הסטארטאפ הישראלית Saturas גם דואגות להשקיה אופטימלית של הגידולים, כך שהם יזכו בדיוק לכמות המים הדרושה להם, לא פחות מדי, לא יותר מדי. עתה מודיעה Saturas על גיוס של מיליון דולר.

חיישן מים שמשדר מתוך העץ

חברת Saturas (סאטורס) מפתחת חיישן זעיר למדידת פוטנציאל המים בגזע, שיכול לסייע לשימוש אופטימאלי במים להשקיה ולקבלת יבול איכותי במטעים ובכרמים. השימוש בחיישן מונע את השקיית היתר ואת בזבוז המים, ומונע גם עקת מים בגלל השקית חסר ופגיעה בעצים ובפירות. החיישן הזעיר מוטמע בגזע העץ ובאמצעות מערכת תקשורת אינטרנטית, מספק מידע מדויק להשקיה מותאמת לצרכים. חוץ מהטכנולוגיה, היו צריכים בחברה להתגבר על אתגר נוסף: בדיוק כמו בהשתלות אצל בני אדם, גם בעץ קיימת לעיתים תגובה של דחייה של גוף זר כמו חיישן.

מהרגע שהוא מותקן, מתחיל החיישן לשדר את הנתונים שהוא משיג לטאבלט או לסמארטפון של המגדל, שיכול להתאים את ההשקיה למצב בפועל ולא להסתמך על אומדנים או הערכות. אגב, בזכות השונות הנמוכה יחסית בין העצים, ניתן להתקין חיישן אחד בלבד על כל 10 דונם של מטעים.

Saturas הוקמה ב-2013 על ידי ענת הלגוע סולומון וד"ר משה מירון והיא פועלת מהישוב משגב שבגליל. בסבב הגיוס החדש השתתפו כל בעלי המניות של החברה: קבוצת Trendlines, מכון מחקר Migal Galilee, ענת הלגוע סולומון וד"ר משה מירון, אליהם הצטרפו משקיעים חדשים: שלמה נחמה, Gefen Capital והתאחדות האיכרים והחקלאים באמצעות חברת עמיר הספקה. Saturas היא חברת פורטפוליו של חממת Trendlines AgTech שמתמקדת בפיתוח טכנולוגיות בתחומי החקלאות ומזון.

בהתייחסה לגיוס, מסרה ענת הלגוע סולומון, שותפה-מייסדת ומנכ"לית Saturas: "הגיוס האחרון הוא אבן דרך חשובה בפעילות החברה, ויאפשר להשלים את הפיתוח ולחדור לשוק, עם תקציב של למעלה מ-2 מיליון דולר לשנתיים הבאות, כולל מימון המדען הראשי. קדמו לסבב הגיוס ניסויי שדה בהדרים ובאפרסק, בעלי תוצאות חיוביות, שהיוו פריצת דרך של ממש והוכיחו את היתכנות הטכנולוגיה החדשנית".

וידאו: כך פועלת Saturas

מקור תמונה ראשית: cc-by-PRORui Ornelas

 

גיוס: חברת medCPU הישראלית מגייסת 35 מיליון דולר כדי לסייע לרופאים בזמן אמת

$
0
0
medcpu
medcpu1

מקור: medCPU

לא רק סייבר; תחום הביומד הישראלי נהנה גם הוא מגיוסי הון מרשימים. האחרונה לעשות זאת היא חברת medCPU, המפתחת ומשווקת מערכות לקבלת החלטות רפואיות מושכלות, זאת על סמך ניטור והשוואה לנוהלי רפואה תקניים. כעת מודיעה החברה על גיוס 35 מיליון דולר מרשת בתי החולים האמריקאית UPMC ובהשתתפות המשקיעה הקיימת ומחזיקת מניות בחברה Merck. לצד ההודעה על הגיוס, הודיעו החברה הישראלית ורשת בתי החולים האמריקאית על שותפות אסטרטגית, במסגרתה UPMC תהפוך ללקוחה של החברה ותעבוד איתה ביחד על הרחבת השימוש בטכנולגיה שפיתחה.

הצלבת מקורות

ידע זה כוח. זו היא אולי קלישאה, אבל היא רלוונטית מתמיד עבור רופאים שמוצאים את עצמם מידי יום נאבקים בהצלה או שיפור של חיי אדם. הפלטפורמה של medCPU היא מעין יועץ על, אשר מנתח את הנתונים הרפואיים של כל מטופל, מבצע ההערכה מיידית ומספק למטפל נקודת מבט הוליסטית על החולה ביחד עם המלצות והנחיות לטיפול אידיאלי.

הטכנולוגיה שפיתחה החברה עוקפת מכשולים רבים המכבידים כיום על איסוף מידע רפואי בין מערכות שונות, הפעולות בנתק כמעט ומוחלט ביניהן. המערכת מאפשרת לרופא לראות את התמונה הקלינית המלאה והעדכנית ביותר של החולה בכל רגע נתון, באמצעות שילוב מידע עשיר והמדויק ביותר, וכך לנסות ולמנוע כמה שניתן שגיאות קליניות שעשויות להיות קריטיות, תוך כדי הפחתת עלויות.

medCPU הוקמה בשנת 2008 על ידי סוניה בן יהודה וד״ר איל אפרת, שהקימו בעבר גם את חברת Perigen, הפועלת בתחום ההיריון והלידה ומעסיקה היום עשרות עובדים בארה״ב. מאז הקמתה גייסה החברה 62.3 מיליון דולר (כולל סבב הגיוס הנוכחי), כאשר סבב הגיוס הקודם שלה בסך 8 מיליון דולר הושלם ביולי 2015. במשרדי החברה הממוקמים בתל אביב מועסקים למעלה מ-100 עובדים.

סוניה בן יהודה, מייסדת משותפת ב-medCPU נהתייחסה לגיוס ואמרה: ״אנו נרגשים לקבל את UPMC כשותף ומשקיע מרכזי. הגישה למומחיות הקלינית, הטכנולוגית והאופרטיבית של אחת מספקיות שירותי הבריאות המובילות בארה״ב, תאפשר ל-medCPU להרחיב במהירות את היכולות הנוכחיות שלנו, למנף את הטכנולוגיה, ולהגדיל באופן משמעותי את ההשפעה שלנו בענף שנע במהירות״.

וידאו – Introducing the medCPU Advisor

גיוס: MedyMatch הישראלית מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לזהות שבץ בזמן

$
0
0
מקור: MedyMatch

MEDYMATCHעולם הביומד הישראלי לא נח לרגע; שעות בודדות אחרי שכתבנו על כך שחברת medCPU הישראלית גייסה כ-35 מיליון דולר, כעת נודע כי חברת MedyMatch הישראלית גם היא השלימה סבב גיוס ראשון בסך 2 מיליון דולר. המערכת שפיתחה החברה מספקת ייעוץ נוסף לרופא בחדר מיון וביכולתה להציל חיים על ידי כך שהיא מזהה שבץ בטרם התפרצותו.

בסבב הסיד הנוכחי השתתפו משקיעים פרטיים ומוסדיים, בהם Genesis Capital Advisors ו-Exigent Alternative Capital. ההון שגויס יסייע לחברה להמשיך בפיתוח ושיווק הטכנולגיה שלה, שנכון לעכשיו נמצאת בשלב בטא וזמינה במספר בתי חולים ברחבי העולם.

זוג עיניים נוסף

סביר להניח שאם דימום במוח הוא בגודל בינוני ומעלה, הוא לא יחמוק בפענוח הצילום על ידי הרופאים המנוסים. הבעיה היא שגם בכוחו של דימום קטן לגרום ללא מעט נזק, ולפעמים העין האנושית פשוט לא מספיקה כדי להבחין באלו, וממצא שכזה שלא יפוענח ולא יקבל טיפול בזמן עשוי לגרום לשיתוק ואף למוות.

המערכת שפיתחה MedyMatch נועדה לשפר את יכולת קבלת ההחלטות של הרופאים במקרים דחופים. נכון לעכשיו הטכנולוגיה יודעת להתמודד עם טיפול בשבץ מוחי, והיא מסייעת לרדיולוג בכך שהיא יודעת לזהות גם דימומים קטנים, שעין אנושית לא תמיד מבחינה בהם. כדי לעשות זאת, המערכת משווה במהלך בדיקת ה-CT בין צילומי המטופל לבין מיליוני צילומים תקינים ולא תקינים הקיימים במאגר שלה. כך, בתוך כמה דקות יכולה המערכת לזהות גם את הדימום הקטן ביותר במוח, לאתר את מיקומו, ולסייע לרופא בהחלטה כיצד יש לטפל בו. אל המערכת מבוססת הענן שפיתחה החברה יכולים רופאים להעלות צילומי מוח תקינים יותר ופחות, כדי לסייע ולהגדיל את המאגר כמה שיותר.

המטרה: להציל חיי אדם

בעזרת בינה מלאכותית וניתוח נתונים מורכבים בזמן אמת, מאפשרת הטכנולוגיה שפיתחה MedyMatch להציל אלפי חיים מדי שנה, וגם לחסוך מיליארדי דולרים בארצות הברית לבדה על הוצאות של חברות ביטוחי הבריאות. כמו כן, ביכולתה של המערכת להציג דימוי תלת מימדי של המוח כדי לאפשר לרופא לבחון בצורה נוחה יותר את האיזורים הדורשים טיפול.

MedyMatch נוסדה בשנת 2013 על ידי מייקל רוזנברג, רוברט מהלר, נתנאל פרי וד"ר קובי כהן והיא פועלת ממשרדיה בתל אביב. לאחרונה פתחה החברה משרד נוסף בבוסטון, שיתמקד בהגדלת הנוכחות והיכולות של החברה בצפון אמריקה, תוך כדי הגדלת שיתופי הפעולה והניסויים הקליניים של הטכנולוגיה. בחודש שעבר גייסה לשורותיה את מנכ"ל Phillips Imaging Systems לשעבר ג'ין סרנס בתור מנכ״ל החברה.

פלטפורמת מימון ההמונים הישראלית OurCrowd מגייסת 10 מיליון דולר

$
0
0
מקור: OurCrowd, עמוד הפייסבוק
חלקיק מהפורטפוליו של OurCrowd

חלקיק מהפורטפוליו של OurCrowd

פלטפורמת ההשקעות OurCrowd, העוסקת בגיוס כספים עבור סטארטאפים בישראל וברחבי העולם, הודיעה היום (ה׳) על שותפות אסטרטגית ראשונה עם UOB – United Overseas Bank במטרה לפתח את שוק מימון ההמונים העצמי בדרום מזרח אסיה. לצד השותפות וכדי לסייע למיזם להתרחב, משקיע ה-UOB בפלטפורמה כ-10 מיליון דולר ביחד עם The Sassoon group.

אם קיקסטארטר הייתה קרן הון סיכון

OurCrowd הוקמה ב-2013 על ידי ג'ון מדבד, היזם הסדרתי ולשעבר מייסד ומנכ"ל ורינגו ושותף מנהל בקרן ההון סיכון Israel Seed Partners. הפלטפורמה מתבססת על חוק שעבר בבית המחוקקים האמריקאי באפריל 2013, ולפיו חברות יכולות לגייס כספים ממספר גדול של משקיעים, בסכומים המתחילים ב-100 דולר בלבד, בתמורה כמובן למניות או לאופציות בחברה. הפלטפורמה עושה שימוש בחכמת ההמונים (CrowdFunding) אותה אתם מכירים מאתרים כמו Kickstarter או Indiegogo בכדי להפוך את הסטארטאפ המושקע לטוב יותר.

בעוד שצוות הליבה של OurCrowd נמצא בישראל, הגוף לא מגביל את השקעותיו רק לסטארטאפ ניישן ומשקיע גם במיזמים בארה״ב, בריטניה, הודו ואוסטרליה. לדברי לאה שטרן, מנהלת השיווק של גוף ההשקעות, כל חברה יכולה להיבחן ׳לתוכנית׳, שכן הגוף לא מתמקד בנישה מסוימת.

באמצעות שיתוף הפעולה עם UOB, חברות בדרום מזרח אסיה יקבלו כעת גישה למקור אחר של מימון באמצעות פלפטורמת מימון ההמונים של OurCrowd. באמצעות מימון זה, סטארטאפים צעירים יכולים לחפש אחר השקעות קטנות יחסית ממספר רב של משקיעים, זאת בתמורה להון עצמי או מניות בחברה. כך יזמים יכולים לקבל את המימון הנדרש להם כדי להפוך את הרעיון שלהם מחלום למציאות.

הצוות. מקור: OurCrowd

הצוות. מקור: OurCrowd

93 חברות פורטפוליו

מאז השקתה בשנת 2013, OurCrowd השתתפה בסבבי גיוס משותפים עם קרנות מוכרות כגון סקויה, Accel Partners, Index, מיקרוסופט, GE, אינטל ומשקיעי אנג׳ל פרטיים בהם אריק שמידט. היא עצמה השלימה סבב גיוס בסך 25 מיליון דולר באפריל 2014, וסבב נוסף בהיקף של 5.5 מיליון דולר בפברואר 2013.

הפלטפורמה השקיעה למעלה מ-200 מיליון דולר ב-93 חברות הפורטפוליו שלה, ומתהדרת במספר אקזיטים; חברת ReWalk הונפקה בנאסד״ק,Nextpeer נרכשה על ידי Rakuten/Viber, ו-Billguard שנרכשה בחודש ספטמבר על ידי Prosper.

מייסד ומנכ״ל OurCrowd ג׳ון מדבד התייחס לגיוס האחרון ואמר: ״השותפות של OurCrowd עם UOB מהווה צעד ענק קדימה עבורנו ועבור האקוסיסטם הטכנולוגי בדרום מזרח אסיה. יחד, אנחנו נעצים עשרות יזמים חדשים, ונתאים להם משקיעים גלובאליים ורשת מנטורים. היופי במימון המונים בשיטת שלנו היא שכעת משקיע בדרום מזרח אסיה יוכל לגשת למיזמים בישראל, בסיליקון ואלי ועוד, בעוד שיזם סינגפורי יכול לזכות בקלות בגיבוי גלובאלי״.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בפברואר 2016

$
0
0
money

moneyלא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש פברואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש ינואר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

Kaymera מגייסת 10 מיליון דולר, כדי לאבטח את התקשורת הסלולרית שלנו

למרות הפופולאריות והנוחות שבה, התקשורת הסלולרית מביאה איתה לא מעט איומים וסכנות כמו האזנות סתר ויירוט תקשורת נתונים. חברת הסטארטאפ הישראלית Kaymera (קאימרה), שמפתחת טכנולוגיות להגנה על התקשורת הסלולרית שלנו, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בגובה 10 מיליון דולר.

הטכנולוגייה שפיתחה Kaymera מתבססת על ארבעה יסודות: ערוצי תקשורת מוצפנים ומאובטחים – אבטחה והגנה מפני האזנות ויירוטים של שיחות, מסרונים, מסרים מיידיים, אימיילים וכל תקשורת נתונים באשר היא, תוך שימוש בשיטות הצפנה מסחריות מתקדמות; מערכת הפעלה מאובטחת – מבוססת סביבת האנדרואיד המוכרת, כשכל המידע השמור במערכת מוצפן ומוגן. המערכת כוללת כלים לזיהוי ומניעת חדירה של תוכנות זדוניות ומעל לכל מנגנונים יחודיים המונעים דליפת מידע, גישה לא מורשית למידע והגנה ייחודית למתקפה וירטואלית או פיזית; סביבת ניהול – מאפשרת למנהל האבטחה הארגוני לשלוט במערכת ובמכשירי הקצה במגוון פרמטרים – מהגדרת משתמשים, ניהול אפליקציות והרשאות הגישה שלהן, שליטה מרחוק על מכשירים למקרי מצוקה או גניבה וניטור מתמיד על רמת האיום והאבטחה של המכשירים ושל המערכת כולה; שקיפות ופונקציונאליות מלאה תוך הגנה מקסימאלית – המערכת של החברה מבוססת מכשירי מדף, המשודרגים במערכת ההפעלה מאובטחת, המתוכננת לספק הגנה מקסימאלית, מבלי להשפיע על השימושיות וההתנהגות היומיומית של המכשירים.

קרן Pontifax משלימה גיוס 175 מיליון דולר

קרן ההון סיכון הישראלית Pontifax, המתמקדת בהשקעות בתחום הבריאות, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 175 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה. את הסבב הנוכחי גייסה הקרן באמצעות המשקיעים מורי ארקין, עמי שגיא, בית ההשקעות אלטשולר שחם, מנורה, הראל, בנק הפועלים ועוד. הקרן, שנוסדה בשנת 2004 על ידי צמד המייסדים רן נוסבאום ותומר קריב, נחשבת למשקיעה הפעילה ביותר בתחום מדעי החיים.

הקרן מתמקדת בהשקעה בחברות המציגות חדשנות, גם בחברות שהמוצרים שלהן עדיין לא בשלים ונמצאים בתחילת דרכם, וגם כאלה שכבר מוכנות לצאת בניסויים קליניים עם הטכנולוגיות שפיתחו. כיום Pontifax מנהלת השקעות בשווי של למעלה מ-350 מיליון דולר, ובפורטפוליו שלה נמצאות קרוב ל-50 חברות, כאשר על רבות מהן כתבנו כאן בגיקטיים כאשר נרכשו או השלימו סבבי גיוס מכובדים. מהקמתה לפני 11 שנה השלימה ארבעה סבבי גיוס.

Snyk מגייסת 3 מיליון דולר, כדי לאבטח את הקוד הפתוח שבו אתם משתמשים

חברת הסטארטאפ הישראלית Snyk, שמפתחת טכנולוגיה להגנה על ספריות חיצוניות מבוססות קוד פתוח, הודיעה על גיוס של 3 מיליון דולר. בשיחה עם גיקטיים מסביר אסף חפץ, שותף-מייסד ב-Snyk, כי בניגוד לעבר, אז עיקר השימוש בקוד פתוח היה בעיקר ב-5 קומפוננטות דוגמת Apache, כיום נעשה שימוש במרקטפלייסים, כשיותר מ-200 אלף חבילות זמינות לשימוש למפתחים השונים.

הפתרון של החברה מאפשר למפתח לבחון את החבילה שבה הוא רוצה להשתמש – עוד לפני השימוש – ומצביע על חולשות בקוד שלה, אם אלו קיימות; במקביל, Snyk סורק את הקוד גם לפני העלאה לפרודקשן, כלומר, לפני שהוא נחשף לקהל המשתמשים. במידה ונמצאת בעיה, Snyk מטמיע את טלאי האבטחה הרלוונטי שיתקן אותה. כדי לגלות את החולשות, נעזרת החברה הן במאגרים פתוחים והן בסריקות שלה, שמציפות קודים בעייתיים מרחבי הרשת. חפץ מסביר שבעתיד הכלי ש-Snyk מפתחת יעבוד כבר בסביבת הפרודקשן, כך שהמפתחים לא יצטרכו לעשות Redeploy לקוד המתוקן.

קואפרטיב האופנה CO.CO מגייס חצי מיליון דולר

המיזם הישראלי CO.CO, אשר מציע לכל אחת ואחד להצטרף ולהיות שותף בחברת ההזנק, הודיע על גיוס של 505 אלף דולר מקרן 2B-Community של יואל חשין. תמורת הסכום הקרן תרכוש 35.5% מהמיזם. במבט ראשוני באתר המיזם הוא נראה כמו חנות אופנה מקוונת לכל דבר, אך בפועל מסתתר מודל די מעניין.

CO.CO מאפשר לכל מי שמעוניין בכך לקחת חלק ולהיחשב ׳כמשקיע׳ לכל דבר, על ידי השקעה של סכום יחסית קטן (בין 1,000 ל-10,000 ש״ח), סכום שיוחזר במלואו בצורת בגדים ומוצרים, והנחה קבועה על כל הפריטים באתר. בנוסף, בעתיד, וכשהחוק יאפשר זאת, כל השותפים יהנו מחלוקת רווחים לפי חלקן.

ב-CO.CO מתחייבים למספר דברים; ראשית, החברה תהיה שייכת שווה בשווה לצוות המייסד ולכל יתר השותפים מהציבור; הועד המנהל יהיה מורכב מנציגי היזמים ומחויב לשקיפות והגינות; המשכורות שישולמו בחברה יהיו שוות במידה, והשכר הגבוה לא יעלה על פי 10 מהשכר הנמוך בחברה ו-10% מהרווחים המחולקים ייתרמו לטובת פעילות חברתית על פי בחירת השותפות.

Skybox Security הישראלית מגייסת 96 מיליון דולר

חברת הסטארטאפ הישראלית Skybox Security, המפתחת תוכנות וכלים להערכת סיכונים ואיומים במערכות מחשוב ארגוניות, הודיעה על השלמת סבב גיוס ענק בהיקף 96 מיליון דולרים. הסכום גויס מ-Providence Strategic Growth, חטיבת ההשקעות בחברות צומחות של Providence Equity. ההון שגויס ישמש את החברה לטובת המשך צמיחתה ולהרחבת כוח האדם שלה למטה החברה בעמק הסיליקון בארה״ב ולמרכז הפיתוח שלה הממוקם בהרצליה.

Skybox מציעה פתרונות אבטחה משולבים המספקים לארגונים תמונת מצב מלאה על סיכוני האבטחה בארגון, כולל נקודות כשל ותורפה בהן חשוף הארגון לאיומיי סייבר וחוסר תאימות בתצורות Firewall ואבטחת רשת. החברה מסייעת למנהלי אבטחת המידע וה-IT בארגונים לשים ידם על מידע רב ערך ותובנות אופרטיביות מכלל פתרונות הרשת ואבטחת המידע הקיימים בארגון, זאת לטובת קבלת החלטות נכונה ויעילה יותר בהתמודדות עם מתקפות סייבר וניהול סיכונים. פתרון הדגל של החברה Skybox Security Suite, מתממשק ליותר מ-90 מוצרי תקשורת ואבטחת מידע ארגוניים נפוצים בשימוש, ומנתח באופן מקיף את כל המידע המגיע מפתרונות אלו במטרה לייצר מודיעין ותובנות רלוונטיות.

חברת זיהוי הפנים הישראלית Anyvision נמכרת ל-Top End

חברת Anyvision הישראלית, שמפתחת טכנולוגיות לזיהוי פנים, נרכשה על ידי חברת Top End Minerals האוסטרלית תמורת כ-6 מיליון דולר. החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיה לזיהוי פנים שיעילה גם כאשר יש צורך לזהות אנשים רבים בתוך קהל גדול. על פי החברה, הטכנולוגיה שלה מסוגלת לזהות אנשים גם אם הם עלו או ירדו במשקל, השתמשו באיפור או הרכיבו זקנים, משקפיים וכובעים.

השוק העיקרי לטכנולוגיה של החברה הוא כמובן תחום האבטחה ובטחון הפנים, אולם בנוסף פונה החברה גם למניעת רמאויות בתחום הפיננסים, פתולוגיה, חקלאות – על ידי זיהוי מצב היבול, ואפילו לתחום הביתי ולמשתמשים הפרטיים, שרוצים להימנע מהקלדות סיסמה: הפיתוח של החברה מאפשר להם לפתוח דלתות בצורה אוטומטית, רק על ידי זיהוי פני הנוכחים. המודל העסקי של החברה מתבסס על מכירה של המערכת ואז תשלום קבוע על שירות.

Thumzap הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

מסתבר שהמוח הישראלי חשב גם על זה; הסטארטאפ הישראלי Thumzap פיתח אפליקציה שמאפשרת לבני נוער לבקש מהוריהם שירכשו עבורם פריטים (או במילים פשוטות יותר – ׳אמא/אבא תקנה/תקני לי׳), גם בלי להסתובב איתם בפומבי בקניון, בלחיצת כפתור. החודש הודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 3 מיליון דולר מהקרן האמריקאית Sierra Wasatch, והאנג׳לים הישראלים אילון תירוש, יובל טל ורון צוקרמן.

בני נוער מבלים גם ככה המון זמן מול המחשב או הסמארטפון בין אם במשחקים ובין אם ברשתות החברתיות או בשופינג ווירטואלי. יחד עם זאת – הם עדיין זקוקים להורים שלהם כדי שישלמו עבור הקייס המהמם לאייפון שהם מצאו באיביי, או 50 מטבעות זהב בקנדי קראש. עם Tumzap, בני הנוער יכולים לשוטט במגוון אתרים, לבחור את הפריטים שמצאו חן בעיניהם, ולשלוח להוריהם בקשה שירכשו עבורם את הפריט. בצד השני, ההורים יקבלו התראה לסמארטפון שלהם, ועליהם יהיה להחליט כיצד להתקדם משם – האם לשמח את הילד ולרכוש עבורו את הפרט, או לסרב בנימוס.

הסטארטאפ שהקים אבא מרעננה וגייס מיליון וחצי דולר ממפתחי קנדי קראש

כל הורה מכיר את כסאות הבוסטר לרכב – אותם כסאות שנועדו להגביה את הילדים, כך שחגורת הבטיחות תגן עליהם. הבעיה העיקרית איתם: הם גדולים ומגושמים, לרוב מכוערים ובעיקר תופסים הרבה מקום. לג'ון סומרוי, אב לארבעה מרעננה, היה רעיון מבריק כיצד לשדרג את הבוסטרים האלו דרסטית. עתה נודע שהיזמים שמאחורי 'קנדי קראש' השקיעו מיליון וחצי דולר בסטארטאפ שהקים סומרוי.

בניגוד לכסאות בוסטרים רגילים, מושב ה-mifold של החברה אינו מגביה את הילד. במקום זאת, הוא מנמיך את חגורת הבטיחות לגובה של הילד. mifold שעשוי מפלסטיק ואלומיניום מוקשחים מתקפל לגודל של טאבלט ממוצע, כך שניתן בקלות להכניס אותו לתיק בית-ספר. הורים רבים נוהגים לפעמים לוותר על בוסטר, כאשר למשל הורים אחרים אוספים את ילדיהם לחוגים או למפגשים, או כאשר הסבים והסבתות אוספים אותם. הבוסטר הקומפקטי של mifold הוא פתרון מצוין לבעיה השכיחה הזו. עוד יתרון לגודל של mifold הוא שניתן גם להשתמש בשלושה מושבים כאלו אחד ליד השני, זאת בניגוד לבוסטרים רגילים, שבגלל הרוחב שלהם, לא נכנסים גם למכוניות משפחתיות גדולות. כמובן שסומרוי דאג שהמושב יעמוד בתקני הבטיחות האירופאיים והאמריקאיים כאחד. יתרון נוסף הוא שבזכות היותו נייד, ניתן לקחת אותו גם כאשר נוסעים במונית וגם כאשר שוכרים רכב בחו"ל, וכך חוסכים לא מעט ביטקוין.

Simplex הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר כדי לפשט את המסחר בביטקוין

חברת הסטארטאפ הישראלית Simplex, המאפשרת לסחור בביטקוין באמצעות כרטיס אשראי, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 7 מיליו דולר. סבב הגיוס הנוכחי הושלם באמצעות חברות כריית הביטקוין Bitmain, Cumberland Mining ו-Founders Group לצד קבוצת אנג׳לים ששמותיהם לא פורסמו. הסבב הנוכחי מתווסף ל-1.4 מיליון דולר נוספים שגייסה החברה בעבר, מה שמעמיד סך גיוסיה מאז הקמתה בשנת 2014 על 8.4 מיליון דולר.

המוצר של החברה מעוניין להפוך את תחום הביטקוין לקצת יותר ״מיינסטרימי״, ולאפשר מכירה או קניה של ביטקוין בצורה הרבה יותר פשוטה ומהירה, בדיוק כמו שהתרגלנו לבצע כל עסקת מסחר מקוונת אחרת.

החברה מציעה API פשוט ובטוח שנועד להחליף את הדרך המסורבלת והפרימיטיבית דרכה ניתן היה עד עכשיו לסחור במטבע. לטענתה, היא מציעה אלטרנטיבה לשיטות הנפוצות באמצעותן רוכשים ביטקוין בעולם – העברות בנקאיות – שיטה שיכולה לקחת עד 3 ימים וכרוכה באישור הבנקים והליכים בירורקטיים מייגעים. כמו כן, החברה מבטיחה כי ביכולתה ׳לשים את האצבע׳ על עסקאות חשודות, ומבטיחה כי גם במקרים בהם תבוטל עסקה שתתגלה כחשודה, הם עדיין יקחו על עצמם את האחריות ויחליפו עבור הלקוח שלהם את הכסף (כפי שנוהגות לאשרות חברות האשראי במידה ובוצעו חיובים לא על ידינו).

Regentis הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

Regentis Biomaterials הישראלית, אשר פיתחה שתל מתכלה לטיפול בסחוס פגוע, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר בהובלת קבוצת הפרמצבטיקה הסינית Haisco. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים בהם מדיקה פרטנרס, SCP Vitalife Partners וקרן ההשקעות של הטכניון. המוצר המוביל של החברה הוא שתל ה-GerlinC אשר מעודד היווצרות רקמת סחוס חדשה, תוך כדי שמוריד משמעותית את רמת הכאב שמלווה פציעה בסחוס. היתרון של המוצר הוא פשטות השימוש שלו בקרב המנתחים, והוא מתבצע בנוסף להליך הניתוחי המקובל כיום לטיפול בבעיה.

Regentis פיתחה ג׳ל נוזלי פולימרי העשוי משילוב של חומרים טבעיים ומלאכותיים, המתנהג כמו סחוס טבעי ומאפשר לסחוס החדש להתחדש בסביבה טובה יותר. הפולימר שפותח מתנהג כמו קרחון; החומר מוזרק לגוף כג׳ל, ומתקשה ונספג באופן מלא בתוך שישה חודשים. הטיפולים שהיא מציעה מיועדים בעיקרם לאוכלוסייה המתבגרת, לפציעות ספורט ולפציעות בעקבות תאונות. רק נציין כי השוק העולמי לטיפול בבעיות סחוס נאמד בכ-5 מיליארד דולר בשנה.

WOO הישראלית מגייסת 2.35 מיליון דולר כדי למצוא לכם את עבודת החלומות

WOO (לשעבר Highr) שמאפשר להייטקיסט לדעת מהו שוויו האמיתי בשוק באופן אנונימי, מרחיב את פעילותו לארה"ב ומודיע על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 2.35 מיליון דולר. בסבב השתתפו המשקיעים האנק ויגי'ל ופריטץ ליינמן מקרן Acequia האמריקאית, לורד דיוויד אליאנס (אשר ייסד את אחת מחברות הטקסטיל החשובות בעולם, N Brown PLC וחברת Coats PLC) ומשה ליכטמן, שותף בקרן IGP.

הפלטפורמה של WOO מספקת לעובדים בהיי-טק מעין סוכן חכם, שפועל בשקט בשקט, בצורה אנונימית, ומחפש בצורה אקטיבית אחר משרה עבור המשתמש שרוצה לשדרג את עצמו מבחינת שכר ותנאים, תפקיד מאתגר יותר, תפקיד ניהולי, סוג חברה שונה או אולי מאחר ומייחל בכלל לרילוקיישן.

מסתבר שבכל רגע נתון כ-80 אחוזים מהעובדים היו מעוניינים במשרה אחרת במקום זו בה אוחזים כעת. כמה מתוכם עושים עם זה משהו וממשיכים לשלב של חיפוש משרה אחרת? רק כרבע. WOO מפתחת פלטפורמה שמאפשרת לעובדים בתחום ההיי-טק לפרסם בצורה אנונימית את משרת החלומות שלהם וכאשר חברה מסויימת מציעה את אותה המשרה, הם מקבלים התראה על כך. אם הקונספט מצלצל לכם מוכר, זה בגלל שלאחרונה עברה החברה מיתוג מחדש, ושינתה את שמה מ-Highr, עליה כבר סיפרנו לכם בעבר.

Via Surgical מגייסת 6 מיליון דולר; מפתחת טיפול חדשני לניתוחי בקע

כעשרה אחוזים מהאנשים יסבלו במהלך חייהם מסוג כזה או אחר של בקע מפשעתי (שנקרא גם הרניה או קילה). חברת הסטאראטפ הישראלית Via Surgical, שמפתחת טיפול חדשני למחלה, הודיעה כי גייסה 6 מיליון דולרים לשם כך מקרן Benslie Investment Group.

החברה מפתחת טיפול בשם FasTouch, שעוזר לקבע את הבקע במעין 'תפירה' של המקום, זאת במקום הברגות או סיכות שנהוגות כיום. כתוצאה מכך יש פחות חומרים זרים לגוף מה שעוזר לזרז את תהליך הטיפול וההחלמה. בין המתחרים של החברה ניתן למנות את החברות SorbaFix, Absorbatack ו-SecureStrap של Ethicon. בניגוד לפתרונות קונבציונליים, FasTouch מאפשר 'תפירה' מהירה של הבקע בצורה חצי-אוטומטית ומחומרים ידידותיים יותר לגוף.

ורטקס משיקה קרן רביעית בהיקף של 150 מיליון דולר

קרן ההון סיכון ורטקס (Vertex Ventures) הודיעה החודש על השלמת הגיוס לקרן הרביעית שלה בהיקף של 150 מיליון דולר. הקרן החדשה תתמקד בהשקעות בחברות צעירות בתחומים מגוונים ותנוהל על ידי השותפים דוד הלר, יורם אורון, עמנואל תימור, רן גרטנברג וינאי אורון. בין המשקיעים הבולטים בקרן החדשה של ורטקס ניתן למנות כמה מהקבוצות הפיננסיות הגדולות באסיה וכן גופים אסטרטגים מובילים מיפן, סין, סינגפור וצפון אמריקה ובהם: VVH, SBI FujiFilm, Murata ועוד.

ורטקס הוקמה בשנת 1997 וניהלה מיום הקמתה קרנות בהיקף של 750 מיליון דולר. שלוש הקרנות הקודמות של ורטקס היו שותפות לכמה מהאקזיטים הבולטים בישראל. בשנתיים האחרונות הציגה הקרן שלושה אקזיטים בהיקף מצרפי של יותר מ-4 מיליארד דולר: CyberArk, SolarEdge, ו-Waze. הללו מצטרפים לסיפורי הצלחה בולטים נוספים: dbMotion, Percello Voltaire, Actimize, Identify, PowerDsine, Visiontech, Telegate, Morecom, Tradeum ואחרות.

Hexadite מגייסת 8 מיליון דולר, כדי לחקור ולנהל תקיפות סייבר בצורה אוטומטית

אחת הבעיות הגדולות ביותר שמטרידות ארגונים בכל מה שקשור לסייבר, היא לאו דווקא האיתור של אירועי סייבר, אלא ההתמודדות עם שטפון ההתראות והניסיון לחקור את התקיפות אחר כך. החודש הודיע הסטארטאפ הישראלי Hexadite, שמפתח טכנולוגיה לחקירה ולטיפול אוטומטיים באירועי סייבר, על השלמת סבב גיוס בגובה 8 מיליון דולר.

Hexadite (הקסדייט) פיתחה טכנולוגיה שמציעה פתרון אוטומטי לטיפול בהתראות סייבר תוך מספר דקות, במקום שבועות. הפתרון האוטומטי לתגובה לאירועי סייבר, Hexadite AIRS, שעל פי החברה הוא הראשון מסוגו, מגדיל את היכולת של המשתמשים לחקור התקפות מרגע הזיהוי על-מנת לטפל בהן ביסודיות. יתרון זה מסייע בהגדלת הפרודוקטיביות של הארגונים, מפחית את עלויות החקירה והטיפול לאחר זיהוי המתקפות, ומחזק את יכולות ההגנה הכלליות של ארגונים. החברה מגנה כיום על יותר מחצי מיליון מכשירי קצה של לקוחות מתחומי הפיננסים, קמעונאות, טכנולוגיה, תעשיה, ביטוח, תקשורת, מדעי החיים והבריאות והיא מעסיקה במשרדיה שבתל אביב כ-20 עובדים.

Riskified מגייסת 25 מיליון דולר; מונעת הונאות אשראי בעסקאות אונליין

הסטארטאפ הישראלי Riskified שמאפשר לחברות לאשר עסקאות אונליין בבטחון, הודיעה על גיוס של 25 מיליון דולר בהובלת קרן Qumra Capital.

Riskified (ריסקיפייד) פיתחה מערכת טכנולוגית שבודקת את הרקע של הרוכש ובמידה והיא מאשרת את זהותו, מתבצע החיוב, כשהחברה גובה עמלה רק מעסקאות שאושרו. העסקאות הללו מבוטחות על ידי החברה, כך שאם בכל זאת מתגלה מקרה הונאה, החברה היא זו שתספוג את ההפסדים של בעל העסק. המערכת של החברה מתבססת על טכנולוגיה שמנתחת התנהגות של צרכנים ברשת ואלגוריתמים מבוססי למידה חישובית (machine learning), אשר מתעדכנים בזמן אמת, ומאפשרים לה להבדיל בצורה מדויקת ומיידית בין ניסיונות הונאה להזמנות לגיטימיות.

Cynet הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Cynet, אשר מציע פתרונות אבטחה לאיומים מתקדמים והתקפות ממוקדות, הודיע על השלמת סבב גיוס של 7 מיליון דולר מקרן Lazarus האמריקאית. Cynet מעוניינת להציג גישה ׳רעננה׳ יותר של אבטחה, גישה שבאה לידי ביטוי בגילוי מהיר של התקיפה ומתן תגובה אפקטיבי לתקיפות סייבר מתוחכמות ככל שיהיו.

מוצר הדגל של החברה מכונה Cynet 360, והוא מספק זיהוי ופתרון מקיף עבור איומים כולל תוכנות זדוניות והתקפות יום אפס, לא משנה מה מקור האיום (קבצים, נקודות קצרה, רשת או ברמת המשתמש). סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה לחזק את בסיסה, להמשיך ולפתח את טכנולוגיות הזיהוי והתגובה שלהם, תוך כדי הרחבת הנוכחות של המוצר שלה ברחבי העולם. כמו כן, נודע כי במידה ותבחר לעשות זאת – החברה ׳זכאית׳ לקבל מימון נוסף מהמשקיעה הנוכחית – קרן Lazarus.

Covercy מגייסת מיליון וחצי דולר

כל מי שהעביר פעם כספים לחו"ל בהעברה בנקאית נחרד לגלות כמה נשאר נטו מהכסף לאחר שהבנקים גובים עמלות שונות ומשונות הן מהשולח והן מהמקבל ומשתמשים בשערי חליפין גבוהים למדי. Covercy הוא סטארטאפ ישראלי שמבצע העברות בין 2 צדדים בדרך שקופה וזולה יותר מההעברות הבנקאיות הרגילות. החודש גייסה החברה כמיליון וחצי דולר מקרן SGVC האמריקאית שהשקיעה כבר במספר חברות ישראליות דוגמת kifi, interlude, younow, duda ו-Any.DO.

השירות שמציעה Covercy מציע 2 יתרונות בולטים למשתמשים: הראשון הוא השקיפות. אתם נכנסים לאתר, מקלידים את הסכום שאתם רוצים להעביר ורואים בדיוק כמה כסף יגיע לצד השני במטבע המקומי, מבלי שהוא יצטרך לפתוח חשבון באתר. היתרון השני הוא עלות השירות שנמוכה משמעותית מהעמלות שגובים הבנקים. בדקנו במחשבון של החברה, מצב שבו אנו רוצים להעביר 10,000 ש"ח לחשבון באירופה. אם נעשה שימוש במערכת Swift הבנקאית, הנמען יקבל 2,325 אירו, בעוד אם נשתמש במערכת של החברה הוא יקבל 2,355 אירו.

YouAppi הישראלית מגייסת 13.1 מיליון דולר

חברת YouAppi הישראלית, המפתחת פלטפורמה להפצת אפליקציות מובייל וניטור תוכן, הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס שני בסך 13.1 מיליון דולר. הפתרון של החברה מאפשר לנתח את דפוסי צריכת התוכן של למעלה מ-1.5 מיליארד משתמשי מובייל, ולהמיר את הנתונים כדי לייצר רווח. בסבב הגיוס הנוכחי השתתפו המשקיעים Hawk Ventures, Global Brain, Click Ventures, Digital Future, Emery Capital, AltAir Capital, לצד המשקיעים הקיימים – Glilot Capital Partners, 2B Angels ו- Flint Capital.

מטרתה של YouAppi היא לשלב למידה חישובית עם אלגוריתמים קנייניים של חיזוי, ובכך לאפשר לאפליקציות מובילות לאתר את הלקוחות הנכונים להן במחיר ההמרה הנכון, ותוך התבססות על ניתוחי אנליטיקס של אירועי post-install. פלטפורמת OneRun של החברה מבצעת ניתוח רב-משתנים בזמן אמת כדי ללמוד את מדדי ה-KPI של כל אפליקציה. YouApp מניעה כיום רכש הלקוחות באמצעות 15,000 קמפיינים עבור 450 מפרסמים.

חברת הסייבר הישראלי Siemplify יוצאת מ-Stealth ומגייסת 4 מיליון דולר

הסטארטאפ הישראלי Siemplify, אשר מציע ניתוח איומים בזמן אמת ובאופן מהיר, הודיע החודש על השלמת סבב גיוס בסך 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן 83North Venture, דיוויד סטרוהם – שותף ב-Greylock Partners, אלכס דאלי – מייסד ולשעבר מנכ״ל חברת ArcSight, טום קילרוי, סגן נשיא בכיר באינטל ומוטי גוטמן מנכ״ל מטריקס. לצד ההודעה על הגיוס, הודיעה החברה על השקת הפתרון שלה באופן מסחרי עם דגש על השוק האמריקאי.

המערכת שפיתחה Siemplify מנתחת את כל המידע שנאסף על ידי המערכות השונות בארגון, מכניסה אותו להקשר הנכון והופכת אותו למידע מודיעיני איכותי המאפשר ל-SOC הארגוני להתמקד באירועים הרלוונטיים ולטפל בהם בצורה מיטבית. על ידי שימוש באלגוריתמים המבוססים על תהליכים של חקירה מודיעינית, Siemplify מאפשרת לזהות באופן כמעט מיידי את אירועי האבטחה המשמעותיים בארגון ומספקת לצוות ה-SOC מיצג ויזואלי מעמיק המאפשר לחקור לטפל באופן מהיר וממוקד באירוע. כל זאת על בסיס תשתיות אבטחת המידע וה- SIEM הקיימות בארגון ותוך השתלבות מלאה בתהליך ה-Incident Response הארגוני. חשוב לציין שהמוצר של החברה לא בא להחליף מערכות קיימות, אלא לספק שכבת הגנה נוספת.

Team8 מגייסת עוד 23 מיליון דולר

אחד המיזמים המסקרנים ביותר שקיימים כיום בישראל בתחום הסייבר הוא ללא ספק Team8 (טימייט) שהוקם על ידי בכירים לשעבר ב-8200, ושעל הקמתו דיווחנו לפני כשנה בדיוק. החודש מודיעה הפלטפורמה, שמקימה חברות סייבר ומממנת אותן בשלבים הראשוניים, על גיוס הון נוסף בגובה 23 מיליון דולר שגוייסו ממספר שותפים אסטרטגיים חדשים.

הגיוס הנוכחי מגיע משורה של משקיעים אסטרטגיים, שייקחו חלק בתהליכי המחקר וההקמה של חברות סייבר חדשות בהם AT&T, חברת השירותים Accenture, שתשתף פעולה עם החברה בפיתוח מוצרי אבטחת הסייבר בקרב לקוחותיה התאגידיים; Nokia ומעבדות המחקר Bell Labs ; והענקית הסינגפורית Temasek, שערך פורטפוליו החברות שלה עולה על 200 מיליארד דולר, והחברה היפנית Mitsui, ישתפו פעולה, כדי להרחיב את הפריסה של Team8 לשווקים האסייתיים. המשקיעות האסטרטגיות החדשות יצטרפו למשקיעים הקיימים של החברה שכוללים את Cisco, Alcatel Lucent, Innovation Endeavors של יו״ר גוגל אריק שמידט, ‏Bessemer Venture Partners, ו-‏Marker LLC. שיתוף הפעולה החדש הזה יוצר את מה שמכנים בחברה "שותפות הסייבר החזקה בעולם".

בשיחה עם גיקטיים, חושף נדב צפריר, מנכ"ל Team8, מה עומד מאחורי צירוף המשקיעים האסטרטגיים החדשים והקמת סינדיקט הסייבר והתוכניות העתידיות של Team8. לדבריו, השותפים החדשים מביאים איתם פרספקטיבות שונות ומגוונות, והם לחלוטין לא יהיו רק משקיעים. לדבריו, "השותפים החדשים שלנו ייקחו חלק פעיל בכלל תהליך בניית החברות, הכולל מחקר משותף, שותפות בעיצוב הפתרונות המפותחים ע״י חברות הפורטפוליו של Team8 והפצתן במשותף בשווקים שונים בעולם". צפריר מדגיש כי השותפות החדשה תיהנה מיכולות חדשות הן גאוגרפית, עם פריסה בארצות הברית, אירופה ואסיה והן טכנולוגית  – טלקו, תקשורת, מערכות מידע ועוד.

באטרי וונצ'רס מגייסת קרן חדשה בהיקף 950 מיליון דולר

באטרי וונצ'רס (Battery Ventures), אחת מקרנות ההון סיכון המובילות בעולם, הודיעה החודש על סגירת 2 קרנות חדשות בהיקף כולל של 950 מיליון דולרים. גיוס הקרן החדשה, המורכבת מקרן עיקרית בהיקף של 650 מיליון דולרים וקרן צדדית של 300 מיליון דולרים, מציב את באטרי בעשירייה הראשונה של קרנות ההון סיכון (Venture Capital Fund) בעולם מבחינת כמות ההון שמחזיקה הקרן תחת ניהולה.

את החשיבות של ישראל בעיני באטרי קשה לפספס. הקרן מחזיקה בנוכחות ישראלית מאז שנת 2005, ומפעילה בישראל את המשרד היחיד שלה מחוץ לארצות הברית. מתוך עשרה שותפים מנהלים בקרן, שניים יושבים בישראל.

בראיון בלעדי לגיקטיים, מסבירים סקוט טובין ואיציק פרנפס, שותפים בכירים בקרן, כיצד נראית קרן הון סיכון גלובלית מבפנים, כיצד שותף אחד יכול להשקיע בסטאטראפים מחד ובחברת ביטוח מאידך ומה צפוי לקרות כאן כשהבועה תתפוצץ. (הראיון המלא בלינק).

סטארטאפ הסייבר ReSec מגייס 5 מיליון דולר

על פי מחקר שנערך לאחרונה, כ-80 אחוזים מהחברות סבלו מסוגים שונים של פרצות אבטחה ומדליפה של נתונים; במילים אחרות, לא מעט מהפתרונות שנמצאים כיום בשוק הסייבר, פשוט לא עושים את העבודה. הסטארטאפ הישראלי ReSec, שמפתח פתרון כנגד איומי APT (איום מתמשך וממוקד) וZero-Day בארגונים, הודיע החודש על גיוס של 5 מיליון דולר, תוך כדי הבטחה לגלות בזמן אמת איומים וניסיונות תקיפה.

החברה מפתחת מערכת שמספקת הגנה מפני התקפות סייבר באופן רב שכבתי, מבלי להסתמך על זיהוי מבוסס חתימות או התנהגות. בין היתר מגינה המערכת מאיומים מתקדמים דוגמת Advanced Persistent Threats, התקפות Zero Day, והתקפות ממוקדות. מדובר במערכת מודולרית הניתנת להתאמה פשוטה ומדויקת לצרכי המשתמש. המערכת כוללת רכיבי אבטחה מתקדמים המאפשרים שליטה על המידע הזורם לארגון ואת זיהויים המוקדם של האיומים. היתרון הבולט של המערכת הוא בשקיפות שלה למשתמש הסופי והיעילות האבטחתית שהיא מאפשרת למנהל מדיניות אבטחת המידע בארגון. המערכות של החברה כבר מותקנות אצל מספר לקוחות ארגוניים בולטים – הן מסחריים והן בתחומי התשתית. ובין היתר היא הגיעה לגמר תכנית ההאצה של ענקית האבטחה הבינלאומית Kaspersky.

PolyPid מגייסת 22 מיליון דולר, מפתחת תרופות שמשתחררות לאט

חברת PolyPid, שעוסקת בתחום התרופתי ומתמקדת בפיתוח מוצרים נגד זיהום לאחר ניתוח, הודיעה החודש על השלמת גיוס בסך 22 מיליון דולר. בין היתר מתכננת החברה להקים מתקן ייצור עצמאי. החברה עוסקת בתחום התרופתי ומפתחת, מייצרת ומביאה לשלב מסחרי מוצרים המבוססים על פלטפורמה יחודית לשחרור מקומי של תרופות, שהיא פיתחה ונקראית PLEX או Polymer-Lipid Encapsulation matriX.

הטכנולוגיה של החברה משפרת את ביצועי התרופות הטיפוליות והתוצאות הקליניות, משפרת את פוטנציאל ההערכה הכלכלית של תרופות, וכמו כן מאריכה את מחזור החיים בתרופות חדשות. הדבר מושג באמצעות מאגרי תרופות המוגנים על ידי PLEX, שמאפשרים שחרור ממושך של תרופות, כולל תרופות ביולוגיות, על פני תקופות שבין ימים למספר חודשים. היישום של הטכנולוגיה מאפשר טיפול תרופתי אופטימלי באמצעות קביעה מראש של קצב ומשך השחרור.

enSilo משלימה גיוס של 21 מיליון דולר

סקר של מכון המחקר גרטנר מצא שכ-44 אחוזים מלקוחות הפתרונות להגנת נקודות קצה (EPP) מדווחים כי הם נפרצו. כלומר, משהו לא עובד. את 'המשהו' הזה רוצה לתקן חברת הסטארטאפ הישראלית enSilo (אינסיילו). החודש הודיעה גם היא כי השלימה סבב גיוס בגובה 21 מיליון דולר.

בניגוד לגישות המסורתיות של רוב חברות אבטחת המידע, הגישה של enSilo לטיפול בהתקפות מתמקדת בקצה שרשרת התקיפה, כלומר בשלב בו המידע כבר חשוף בפני התוקף. הפלטפורמה מנתחת בקשות לתקשורת ברמת מערכת ההפעלה, תוך כדי שהיא אוכפת מדיניות הגנה מגניבת מידע כבר בזמן בקשת התקשורת הראשונית. כאשר הפלטפורמה של אינסיילו מזהה ניסיון להוצאת מידע על ידי גורם עוין מחוץ לאירגון, היא שולחת התראה לארגון וחוסמת התקשרויות זדוניות החוצה. ההתמקדות בתקשורת יוצאת, מאפשרת מתן התראה בודדת עבור כל איום פעיל, ובכך מונעת את הצרה המוכרת של ריבוי התראות (False Positives) שמגיעות לצוותי אבטחת המידע. הפלטפורמה שפיתחה החברה יודעת להבחין בצורה מדויקת בין קשרים לגיטמיים לזדוניים, כבר ביצירת החיבור הראשוני, וכך מאפשרת לעובדים להמשיך ולהתנהג בשגרה, גם אם נקודת הקצה שלהם כבר ׳נגועה׳.

AppCard מגייסת 20 מיליון דולר, מציגה מועדון צרכנות משודרג

הסטארטאפ AppCard של היזם הישראלי יאיר גולדפינגר, האנג'ל הסדרתי ואחד ממייסדי ICQ ועמיחי אורן, לשעבר מנהל התפעול הישראלי של הסטארטאפ הישראלי Jajah, הודיע על השלמת סבב גיוס B בסך 20 מיליון דולר. המוצר של החברה מנסה לחבר בין הצרכנים לבתי עסק באמצעות ניהול תוכנית מועדון חברים פשוטה, נוחה ומרוכזת. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו אלכסנדר ריטווגר (Alexander Rittweger), מייסד Loyalty Partner וקרן PLDT, ביחד עם המשקיעים הקיימים – Founders Fund, Innovation Endeavors של אריק שמידט וג׳רי יאנג.

הפתרון מאפשר לקמעונאים מכל התחומים לפנות ישירות אל הקונים שלהם באופן אישי. הטכנולוגיה שפיתחו משלבת איסוף נתונים חכם ביחד עם בינה מלאכותית כדי לייצר מהלכים שיווקים ומותאמים אישית באופן אוטומטי.

הפלטפורמה משתלבת בקלות עם נקודת המכירה של כל עסק כדי לאפשר את איסוף הנתונים, בצורה שלטענת החברה אף פלטפורמת נאמנות אחרת לא יכולה לעשות. כך, מוכרים יוכלו לדעת בדיוק מה הלקוחות הקבועים קונים, בדיוק כמה כסף הם מוצאים, ובאיזו תדירות הם חוזרים לחנות. ביחד עם אותם נתונים, ניתן להפעיל קמפיינים פרסומיים באופן אוטומטי, המבוססים על מידע אמיתי ומותאם אישית לכל לקוח ולקוח.

SkyFi הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר כדי לחבר את כל העולם לאינטרנט

הסטארטאפ הישראלי SkyFi פיתח טכנולוגיה המשפרת באופן משמעותי את ביצועי הלווינים, מפחיתה את עלותם ומאפשרת גישה לאינטרנט בכל רגע נתון. כעת, הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס בסך 3 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון JVP ובהשתתפות ליברטי ישראל. ההון שגויס ישמש לפיתוח המוצר עד להדגמה ממשית בחלל וכניסה ראשונית לשוק.

באמצעות שיגור 60 לווינים המבוססים על הטכנולוגיה שפיתחה החברה ויקיפו את כדור הארץ, ניתן יהיה לאפשר לאוכלוסיית העולם גישה לרשת האינטרנט מכל נקודה על הגלובוס ובכל רגע נתון. הטכנולוגיה שפיתחה SkyFi מבוססת על רפלקטור (צלחת האנטנה) נפרש וסאב-רפלקטור גמיש, המאפשר דיוק רב הנדרש לתקשורת מהירה. כמו כן, טכנולוגיה זו מאפשרת לצייד עשרות ננו לווינים המשוגרים לחלל במערכת תקשורת הכוללת רפלקטור נפרש בקוטר של כ-60 ס"מ. אנטנה זו, המקופלת בלווין בעת השיגור, נפרשת לאחר התמקמות הלווין במקומו, ומאפשרת הפחתה משמעותית בעלויות השיגור לצד שיפור משמעותי של עד פי 500 במהירות התקשורת.

גיוס: StoreSmarts הישראלית מגייסת מיליון דולר, הופכת חנויות לחכמות יותר

הסטארטאפ הישראלי StoreSmarts (לשעבר Analoc) הוקם בשנת 2013 במטרה להעניק לקמעונאים המנהלים חנויות פיזיות כלים למדידה וניתוח התנהגות לקוחותיהם, ועל בסיס זה לעזור להם לייעל ולשפר את תפעול העסק, באופן דומה לכלי אנליטיקה הקיימים בעולם הקמעונאות הוירטואלי (e-Commcerce). החודש נודע כי החברה גייסה מיליון דולר מהמשקיעים לב לבייב, מייסד Vkontakte (הפייסבוק הרוסי) ומקרן Maverick הישראלית.

לטענת החברה, מה שמייחד את הפתרון שלה הוא שילוב הפשטות של ההתקנה, והעובדה שאין תלות בתשתית הקיימת בחנות. את ההתקנה שאורכת בין 10-15 דקות יכולים לבצע גם הצוות בחנות, כשכל השאר מתבצע על ידי המערכת באופן אוטומטי.

DBmaestro הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

חברת DBmaestro, הנחשבת לספקית מובילה של פתרונות DevOps עבור מסדי נתונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון (A) בהיקף של 3 מיליון דולר. את ההון גייסה החברה ממספר קרנות הון סיכון מוכרות, בהן StageOne Ventures, lool Ventures ו-iAngles. המימון יסייע לחברה להגדיל את היקף המכירות ואת מאמצי השיווק ברחבי העולם, במטרה למקם אותה כפתרון מסד נתונים אוטומטי מוביל. הסבב הנוכחי הגיע לאחר שעברה על החברה שנה מוצלחת ביותר (2015), עם הכנסות משולשות מדמי מנויים וחתימת חוזים עם מותגים מוכרים כגון –  Bank of the West, Allianz ו-VISA.

חברת התוכנה DBmaestro מתמחה בטכנולוגית ניהול השינויים המתרחשים בבסיסי נתונים. מוצר הדגל של החברה – Team Work, מלווה את מחזור חיי הפיתוח של מערכות מידע, מייעל את ניהול צוות הפיתוח, אוכף מדיניות פיתוח בארגון ומלווה את שלבי ההטמעה של המוצר בסביבות הייצור. בעזרת המוצרים של החברה ארגונים יכולים להקל על צוות ה-DevOps שלהם, על ידי ביצוע אוטומציה של הפריסה, שיפור וחיזוק אבטחת המוצר וכן הפחתת הסיכונים אליו חשוף. בעזרת פתרון האוטומציה שפיתחה החברה ארגונים יכולים לחסוך זמן, כסף (זמן = כסף) ועמידה בזמנים ובאתגרים, חסכון שיכול להגיע לעד 95% פחות זמן לתהליך ה-Deployment.

Saturas מגייסת מיליון דולר

כשמדברים על מערכות השקייה חכמות, נהוג בדרך כלל לחשוב על מערכות השקיה שהן חסכוניות במים; אולם הטכנולוגיה כיום מאפשרת לנו להשיג הרבה יותר מזה, ומערכות השקיה חכמות כמו שמפתחת חברת הסטארטאפ הישראלית Saturas גם דואגות להשקיה אופטימלית של הגידולים, כך שהם יזכו בדיוק לכמות המים הדרושה להם, לא פחות מדי, לא יותר מדי. החודש הודיעה Saturas על גיוס של מיליון דולר.

חברת Saturas (סאטורס) מפתחת חיישן זעיר למדידת פוטנציאל המים בגזע, שיכול לסייע לשימוש אופטימאלי במים להשקיה ולקבלת יבול איכותי במטעים ובכרמים. השימוש בחיישן מונע את השקיית היתר ואת בזבוז המים, ומונע גם עקת מים בגלל השקית חסר ופגיעה בעצים ובפירות. החיישן הזעיר מוטמע בגזע העץ ובאמצעות מערכת תקשורת אינטרנטית, מספק מידע מדויק להשקיה מותאמת לצרכים. חוץ מהטכנולוגיה, היו צריכים בחברה להתגבר על אתגר נוסף: בדיוק כמו בהשתלות אצל בני אדם, גם בעץ קיימת לעיתים תגובה של דחייה של גוף זר כמו חיישן.

מהרגע שהוא מותקן, מתחיל החיישן לשדר את הנתונים שהוא משיג לטאבלט או לסמארטפון של המגדל, שיכול להתאים את ההשקיה למצב בפועל ולא להסתמך על אומדנים או הערכות. אגב, בזכות השונות הנמוכה יחסית בין העצים, ניתן להתקין חיישן אחד בלבד על כל 10 דונם של מטעים.

דיפ אופטיקס מגייסת 4 מיליון דולר כדי לפתח משקפיים שמשתנים לפי המרשם

משקפיים עם עדשות מולטיפוקל מאפשרים ראיה למרחקים קרובים, בינוניים ורחוקים, ללא צורך החליף את המשקפיים או להסירם. הסטארטאפ הישראלי Deep Optics (דיפ אופטיקס) מפתח עדשות מיוחדות שנעזרות בחיישנים מיוחדים ומעבד כדי לייצר פוקוס דינמי שמשתנה בזמן אמת על פי הצרכים של המשתמש. החודש הודיעה החברה על גיוס של 4 מיליון דולר לשם כך.

המוצר המרכזי אותו מפתחת Deep Optics היא עדשה ייחודית, שמשתנה למעשה בזמן אמת על פי צורכי העין של המשתמש. אמנם הרעיון של עדשות liquid crystal אינו חדש ואפילו כבר מייושם במספר מכשירים כמו מערכות פוקוס של מצלמות סלולריות, אבל עד היום לא הייתה טכנולוגיה שאפשרה ייצור של עדשות שהן גדולות ואיכותיות מספיק לשימוש במשקפיים. בשנים האחרונות פיתחה Deep Optics מספר דורות של העדשה, כשהדור האחרון כולל עדשה בגודל הדומה לעדשת היעד ובאיכות גבוהה במיוחד. התוצאה היא משקפיים שיכולים לשנות את המרשם שלהם באופן אוטומטי, לפי הצורך באותו רגע.

גיוס: CrazyLister הישראלית מגייסת 600 אלף דולר כדי לשדרג את דפי המוצר באיביי

$
0
0
crazylister
צמד היזמים, ויקטור לויטין ומקסים גודין כשזכו בתעודות ההצטיינות מטעם איביי בשנים 2012. מקור: Crazylister

צמד היזמים, ויקטור לויטין ומקסים גודין כשזכו בתעודות ההצטיינות מטעם איביי בשנים 2012. מקור: Crazylister

CrazyLister הישראלית, אשר מאפשרת לכל מוכר באיביי לבנות דף מכירה מקצועי, ללא צורך בידע בתכנות או בעיצוב, השלימה סבב גיוס ראשון (Seed) בסך 600,000 דולר מקרן Altair. מאז שכתבנו על החברה בפעם האחרונה (יולי 2015) היא מדווחת על הכפלה בקצב גיוס הלקוחות המשלמים באמצעות מודל עסקי חדש המבוסס על 14 יום התנסות חינם, במקום מודל הפרימיום שהנהיגה. ההון שגוייס נועד לאפשר לחברה לגייס לשורותיה עובדים חדשים. ״נשאר לנו לגייס מעצב מוכשר – ואז יש לנו את כל הצוות שנדרש כדי ׳להתפוצץ׳ ב-12 החודשים הקרובים״, סיפר לגיקטיים  ויקטור לויטין, מייסד שותף.

חנות מעוצבת ללא ידע מוקדם

באיביי רשומים מיליוני מוכרים, אך רק בודדים מחזיקים בידע והמשאבים הנדרשים על מנת לבנות דפי מוצר מקצועיים. כתוצאה מכך נוצרים דפי מוצר בסיסיים וחובבניים, אשר פוגעים בסיכויי המכירה, שכן אלו נראים כאילו נלקחו היישר מתחילת ימיה של רשת האינטרנט וכוללים אפס חדשנות ואינטראקטיביות. בסופו של דבר, מי שנפגע מהמצב הם גם כל אחד ואחת מאיתנו, אשר נוהגים לעשות שימוש באופן תדיר יותר או פחות בפלטפורמה. CrazyLister הישראלית מציגה תוכנה מבוססת ענן שרצה בדפדפן, אשר פותרת את הבעיה של אותם דפי מוצר ׳חובבניים׳, שכן מאפשרת לכל מוכר באיביי לבנות דף מכירה אסתטי ומקצועי יותר.

החברה נוסדה בשנת 2013 על ידי צמד היזמים ויקטור לויטין ומקסים גודין. לאחרונה עבר הצוות שמונה כ-9 עובדים למשרדים חדשים בתל אביב. בתחילת דרכם היו צמד היזמים מוכרים באיביי בעצמם, ואף זכו בתעודת הצטיינות על קצב המכירות הגבוה שלהם בישראל. כיום המוצר של CrazyLister משמש למעלה מ-27,000 מוכרים ב-100 מדינות, שכבר יצרו למעלה מ-2 מיליון עמודי מוצר מקצועיים בעזרת הפלטפורמה שפיתחו.

״אנחנו לא נחים לרגע וכבר מתכוננים לתחילת סיבוב ההשקעה הבא שישמש אותנו כדי לשכפל את נוסחאת ההצלחה שמצאנו באיביי לערוצים נוספים. המסחר האלקטרוני קורה היום בכל מקום – משווקים כמו איביי ועליבאבא ועד גוגל, פייסבוק וטוויטר. המשותף לכולם הוא שבאינטרנט מה שמוכר הוא העיצוב – ואנחנו חרטנו על דגלינו להיות הפתרון הקל והמהיר בעולם ליצירת עיצובים ממירים לעולם המסחר המקוון״.

וידאו – CrazyLister Intro


גיוס: TriggerHood מגייסת 2.5 מיליון דולר כדי שתקבלו נוטיפיקציות רק כשמתאים לכם

$
0
0
triggerhood
המייסדים -מימין לשמאל: טל גרינבאום, ניב אברמוביץ

המייסדים -מימין לשמאל: טל גרינבאום, ניב אברמוביץ

מספיק שפעם אחת תישלח למכשיר הטלפון שלכם הודעת פוש בתזמון לא נכון, כזו שלמשל תעיר אתכם מחלום מתוק במיוחד, כדי שתחליטו לפעול בפזיזות ולהסיר באותו הרגע את האפליקציה ׳הארורה׳ מהמכשיר. אז כדי שזה לא יקרה – הסטארטאפ הישראלי TriggerHood מציע פלטפורמה המיועדת למפתחי אפליקציות שרוצים להכיר קצת יותר טוב את המשתמשים שלהם, ובין היתר לאפשר להם לדעת מתי אפשר להפריע למשתמש, ומתי ממש לא כדאי לעשות זאת.

כדי להמשיך ולפתח את המוצר, היום (ג׳) הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס בגובה 2.5 מיליון דולר בהובלת קרן ההון סיכון Krypton ובהשתתפות אדי שלו, מייסד קרן ההון סיכון ג׳נסיס, קבוצת Web-Pick של נדב ברנדשטטר וגיל גדות מחברת Fundtech.

האצבע קלה על כפתור ה-Unistall

הרעיון למוצר עלה מצורך המורכב משני גורמים שזיהו צמד היזמים; היום משלמים הרבה מאוד כסף בשביל User acquisition במובייל, אך בפועל רק 5% מהמשתמשים נשארים אקטיביים. פותחו אמנם לא מעט מוצרים המנסים לספק פתרונות לבעיה זו, אך המשותף לכל אלו הוא שהם מספקים מידע בזמן אמת וכאמור רק 5% מהמשתמשים הם אקטיביים, ועליהם בעצם מתבזבז כל התקציב. כמו כן, היום הסמארטפון הוא האקססורי הבלתי נפרד שלנו, והוא מלווה אותנו לכל מקום שאליו אנחנו הולכים. ״אנחנו חושבים שכל מפתח אפליקציה שבאמת רוצה להכיר את הלקוחות שלו, כבר לא יכול להסתפק בלדעת רק מה הוא (המשתמש) עושה בדיוק באפליקציה שהוא פיתח, אלא הוא גם רוצה לדעת מה הוא עושה עם יתר האפליקציות במכשיר שלו״, הסביר לגיקטיים ניב אברמוביץ׳, מייסד ומנכ״ל החברה.

מאחורי הפיתוח של TriggerHood נעשה שימוש באלגוריתם חכם שמתבסס על מחקרים פסיכולוגיים בתחום יצירת ההרגלים. באמצעותו, מפתחי אפליקציות יכולים להתמקד במשתמשים הלא פעילים כדי למצוא את הזמן המתאים ביותר לפנות למשתמש באמצעות הודעת ׳פוש׳, בהתאם להאם וכמה זמן פנוי יש לו, ואיזה תוכן בדיוק עשוי לעניין אותו. הפתרון מאפשר למפתחים לראות כיצד האפליקציה שלהם מתנהלת בהשוואה ליישומים אחרים המותקנים בסמארטפון של המשתמשים שלהם. כמו כן הפלטפורמה מציעה פתרון אוטומטי לחלוטין בצורה של ׳הגדר ושכח׳, שישלח למשתמש הודעת פוש בזמן האידיאלי ביותר, וידע להימנע משליחת נוטיפיקציה במועדים בהם המשתמש עשוי להתעצבן מכך.

והפרטיות – איפה?

השאלה היא, האם כדי להכיר טוב יותר את המשתמש, לא נגרמת כאן חדירה עמוקה לפרטיות? החברה טוענת שלא, שכן הם שמים דגש מאוד גבוה על נושא הפרטיות והכל אנונימי לגמרי. לדבריהם, כל המידע נשאר בקרב בעל האפליקציה, והם רק ׳השליח׳, אלו שאוספים את הנתונים באופן אנונימי ומציגים בפני בעל האפליקציה את הנתונים ומשמעותם, ואומרים למפתח מתי מומלץ לו לפנות אל המשתמש.

TriggerHood הוקמה בשנת 2015 על ידי ניב אברמוביץ' וטל גרינבאום, ובמשרדי החברה שממוקמים ברמת החייל מועסקים סה״כ כ-10 עובדים. אברמוביץ׳ סיפר לגיקטיים כי הגיוס הנוכחי ישמש את החברה להתרחבות הצוות (רוצים להכפיל את מספר העובדים), ויתמקד בהגברת מאמצי השיווק והגעה לשווקים נוספים (כרגע יש להם בעיקר לקוחות מארה״ב) ופיתוח המוצר.

גיוס: Spotinst מגייסת 2 מיליון דולר, כדי לחסוך לכם בעלות שירותי הענן

$
0
0
מקור: Spotinst
מתוך הממשק של Spotinst. מקור: Spotinst

מתוך הממשק של Spotinst. מקור: Spotinst

בשנה הבאה, צפוי להגיע גודל השוק של שירותי הענן השונים ל-127 מיליארד דולר. עתה מודיעה חברת Spotinst הישראלית, שרוצה להוזיל את העלויות עבור משתמשי שירותי הענן השונים, בדגש על AWS ו-Google Cloud, על גיוס 2 מיליון דולר.

עד 80 אחוז חיסכון בשירותי הענן של אמזון

חברת Spotinst מאפשרת ללקוחותיה לעשות שימוש בשירותי הענן הזולים והמשתלמים ביותר, תוך כדי נטילת סיכון מינימאלי על ידי ביצוע ניתוח סטטיסטי של מחיר השרתים באמזון, בצורה דומה למחירי מניות בשוק ההון. כך יימנע מצב שבו המשתמש בוחר שרת, ותוך התרעה של שתי דקות הוא ״נעלם״ – ונרכש על ידי מישהו אחר, במילים אחרות, מדובר במעין מכירה פומבית, שבה ׳כל הקודם זוכה׳.

בכדי למנוע ממצבים כאלו להתרחש, המוצר שפיתחה Spotinst מחשב בזמן אמת, משערך את המחירים הטובים ביותר עבור הלקוחות, ויודע להציע ולוודא כי זו ההצעה הטובה ביותר שניתן למצוא כרגע. בעצם Spotinst מציגה פלטפורמה המנהלת את רכש השרתים עבור הלקוחות, תוך כדי כך שהיא מנהלת עבורם את הסיכונים הכרוכים בכך. בנוסף הפלטפורמה מאגדת מספר שירותים של אמזון בצורה נוחה בממשק המשתמש שלה, ובצורה זו עוזרת ללקוחותיה לחסוך עלות שרתים גבוהה מאוד – עד 80 אחוזים, על פי החברה. אמזון מציעה ללקוחותיה לרכוש שרתים במודל Spot, אבל מרבית הלקוחות חוששים מהסיכונים שכרוכים בדבר, סיכונים שנעלמים כאמור בעזרת SpotInst. מדובר בשירות שאינו מתחרה ל-AWS, פלטפורמת הענן של אמזון, אלא משלים והחברה היא AWS Partner.

Spotinst נוסדה ב-2015 על ידי עמירם שחר, יקיר דניאל ולירן פולק. סבב הגיוס הנוכחי של החברה בגובה 2 מיליון דולר הובל על ידי קרן PICO Venture Partners והוא מצטרף ל-600 אלף הדולר שגייסה החברה במסגרת סבב ה-Seed שלה לפני כשנה.

בהתייחסו לגיוס מסר עמירם שחר, שותף-מייסד ומנכ"ל החברה: "מינוף היתרונות של שווקי ה-Spot והפעלה משתלמת של אפליקציות בענן יכולים להיות תהליך מורכב, יקר ומתסכל אפילו לחברות בוגרות עם צוותי DevOps מנוסים עם הרבה ניסיון בענן. Spotinst מאפשרת לכל חברה לעשות מיקור-חוץ לניהול שוק ה-Spot Instance, וכך מאפשרת לצוותים להתמקד במוצרי הליבה שלהם".

צפו בפיץ' של Spotinst בכנס גיקטיים 2015:

גיוס: Lightspeed Venture Partners מגייסת קרן חדשה בסך 1.2 מיליארד דולר

$
0
0
lightspeed
portfolio

הפורטפוליו הישראלי של קרן Lightspeed, מקור: צילום מסך

קרן Lightspeed Venture Partners שמשקיעה בחברות ישראליות ואמריקאיות השלימה גיוס בסך 1.2 מיליארד דולר לקרן חדשה, ה-11 במספר. תחומי ההשקעה של הקרן הם IT, אינטרנט, מובייל, תשתיות ארגוניות, שבבים, תקשורת, IoT ו-Digital Health. מבחינת שלבים, הקרן מתמקדת בעיקר בשלבים מוקדמים, עוד בטרם קיים מוצר מוגמר (סיד וסבבי A).

20 שנה, למעלה מ-250 חברות

דודו גוסרסקי, שותף הקרן בישראל ביחד עם יוני חפץ, הסביר לגיקטיים כי הקרן משקיעה גם סכומים גדולים ובשלבים מתקדמים יותר. ״הקרן משקיעה בממוצע כ-15 מיליון דולר לאורך חיי כל חברה (בכמה סבבים). יש לנו גם תוכנית סיד להשקעות של עד כמיליון דולר בתהליך מהיר יותר״, ציין גוסרסקי. מאז הקמתה באמצע שנות התשעים השקיעה Lightspeed בלמעלה מ-250 סטארטאפים בהם חברות מוכרות כגון Snapchat, Outbrain, Giphy ו-AppDynamics.

ייעודה של הקרן החדשה הוא להשלים את אסטרטגיית הליבה של Lightspeed עצמה, ולשמש להשקעות בסבבים נוספים בחברות הקיימות בפורטפוליו של הקרן, לצד השקעות בחברות חדשות שהציגו הוכחות מוצקות לצורך והערך שמקנות בשוק. השותפים בקרן מעדיפים להשקיע בחברות ׳מוטות טכנולוגיה׳, שבהן הטכנולוגיה היא עמוקה וקשה לפיתוח, בשילוב של פוטנציאל לשוק גדול. הסביר בעבר לגיקטיים יוני חפץ, השותף השני בקרן בישראל.

במהלך השנה האחרונה השקיעה הקרן בחברת enSilo הישראלית, אשר בניגוד לסטארטאפים אחרים בתחום הסייבר, שמנסים למנוע את הפריצה, מונעת הטכנולוגיה שמפתחת enSilo מהתוקף לגנוב את המידע בזמן אמת. השקעה ישראלית נוספת שביצעה הקרן היא בחברת Fireglass, אשר נמצאת עדיין בשלב Stealth ולכן לא ידועים יותר מידי פרטים על מוצר האבטחה שלה, מלבד זה שהיא תפעל כדי "לשמור על המידע ועל בעלי העניין בחברות". למרות הפעילות מתחת לרדאר הספיקה החברה כבר ליישם את הפתרון שלה בקרב מספר חברות ענקיות בארצות הברית.

הסטארטאפ הישראלי alooma של יוצאי תלפיות מגייס 11.2 מיליון דולר

$
0
0
מקור: alooma
מקור: alooma

מקור: alooma

רוב חברות הסטארטאפ מוקמות לאחר שרעיון מסויים עולה בראשו של היזם, אולם הרעיון של alooma הגיע לאחר מחקר שוק מקיף וחיפוש אחר בעיות ללא פתרון. עתה מודיע הסטארטאפ, שמפתח טכנולוגיה לסידור וניתוח של ביג דאטה, על גיוס של 11.2 מיליון דולר מקרן Lightspeed Venture Partners וקרן Sequoia Capital.

מקשרת בין כל מקורות המידע של הארגון

בכל ארגון כיום קיימים מקורות מידע רבים שמציפים מידע רב ערך. בין היתר נאסף מידע מתוכנות פנים-ארגוניות, אפליקציות מובייל של הארגון ואפליקציות של המשתמשים השונים, פלטפורמות הענן השונות, כלים שונים של ביג דאטה ועוד. הבעיה היא שכיום הכלים והמקורות השונים אינם מתקשרים אחד עם השני. הטכנולוגיה שפיתחה alooma מאפשרת לחברות ולארגונים להתחבר לכל ערוצי המידע השונים שקיימים בארגון ולפעול על פי המידע והתובנות שמתקבלים מהם. החברה פונה למדעני דאטה בארגונים בחברות מובייל ואינטרנט, שיכולים בעזרתם לשפר תהליכים בארגון. החברה מציעה את הטכנולוגיה שלה במודל SaaS (תוכנה כשירות) במחירים שמתחילים ב-499 דולר לחודש עבור השירות הבסיסי. כרגע השירות זמין ללקוחות AWS, פלטפורמת מיחשוב הענן של אמזון, אך החברה תעשה שימוש בהון שגייסה כדי לפתח את הפלטפורמה שלה גם לפלטפורמות ענן נוספות. המוצרים של החברה מתחרים במוצרים של חברות כמו IBM, מיקרוסופט או מוצרים ייעודיים שנמצאים בשימוש של הארגונים השונים.

alooma הוקמה ב-2013 על ידי שלושה יזמים, בוגרי תוכנית 'תלפיות' היוקרתית של צה"ל: יוני ברוידא, שמכהן כמנכ"ל החברה, הוא הפיזיקאי שבחבורה, ועבד קודם לכן במשרד ראש הממשלה; רמי עמר, מהנדס בוגר מדעי-המחשב ששירת ביחידה טכנולוגית של חיל המודיעין; ויאיר וינברגר, ששימש כסמנכ"ל מחקר ופיתוח ב-ConvertMedia (לשעבר Contextin). מאז הקמתה גייסה החברה סבב Seed בגובה 3.8 מיליון דולר ועתה, סבב A בגובה 11.2 מיליון דולר שהובל על ידי Lightspeed Venture Partners ו-Sequoia Capital. בין המשקיעים בחברה ניתן למנות את אריאל מייסלוס, היזם שמכר את Anobit לאפל והקים מאז את Stratoscale. החברה גם תשקיע בהרחבת מאמצי השיווק לשוק האמריקאי, ולשם כך עוברים כעת 2 מהמייסדים לסיליקון וואלי.

ברוידא אמר: "הבעיה העיקרית אינה דרך ההצגה או הניתוח של המידע, אלא האיסוף של כל המידע מהמקורות השונים וריכוזו במקום אחד". ברוידא הוסיף: "היו כבר פתרונות לניתוח ולהצגה של המידע, אולם לא היו הרבה פתרונות לעיבוד של המידע הזה במהירות עבור אנשים שאינם מתכנתים".

גיוס: Next Insurance הישראלית של מייסדי אפליקצית Check מגייסת 13 מיליון דולר

$
0
0
מימין לשמאל אלון חורי, גיא גולדשטיין ונסים טפירו, מקור: Next Insurance
מימין לשמאל אלון חורי, גיא גולדשטיין ונסים טפירו, מקור: Next Insurance

מימין לשמאל אלון חורי, גיא גולדשטיין ונסים טפירו, מקור: Next Insurance

חברת Next Insurance הודיעה היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס ראשוני בסך 13 מיליון דולר בהובלת אורן זאב וקרנות ההון סיכון TLV Partners ו-Ribbit capital. בימים אלה מקימה החברה מרכז פיתוח בכפר סבא, אליו צפויה לגייס בקרוב עובדים.

המודל של Next Insurance יאפשר לבעלי עסקים קטנים לרכוש את ביטוח העסק האידיאלי עבורם אונליין ותוך מספר דקות, באמצעות המערכת שהיא פיתחה ובהתאם לנתונים שבעלי העסק הזינו. מטרת העל היא לחסוך לבעלי העסקים במשאבים והוצאות על פיתוחים שלאו דווקא רלוונטים לפעילותם, כפי שקורה היום.

משדרגים את עולם הביטוח

בארה״ב מוערך שוק הביטוח ב-1 טריליון דולר בשנה, כאשר מתוכו שוק הביטוח לעסקים קטנים מוערך ב-100 מיליארד דולר. בארה״ב לבדה קיימים למעלה מ-28 מיליון עסקים קטנים ומידי חודש קמים כחצי מיליון עסקים חדשים. היום הדרך לרכישת ביטוח היא מאוד מיושנת ומסובכת עבור בעלי עסקים קטנים, ורוב ההתנהלות בשוק זה נעשית מול סוכני ביטוח. כמובן שהטכנולוגיה של היום מקלה על בעלי עסקים קטנים בביצוע מגוון פעולות כמו ניהול חשבונות, הלוואות, ניהול וגיוס עובדים, הזמנת מוצרים ואפילו גיוס כסף, אך ענף הביטוח נשאר מאחור, וכ-99% מהביטוחים עבור עסקים קטנים עדיין נמכרים ומנוהלים באמצעות סוכנים שלא תמיד יודעים להתאים את הביטוח האידיאלי ללקוח.

גיא גולדשטיין, מנכ״ל Next Insurance אמר כי ״אנו מתכוונים לשנות את חוקי המשחק בענף הביטוח באמצעות פתרון פשוט, מהיר, זמין ושקוף עבור עסקים קטנים. באמצעות Next Insurance בעלי עסקים קטנים יוכלו מעתה לאתר את הביטוח המתאים ביותר ולחסוך משאבים ותקשורת תכופה עם סוכן הביטוח שלהם עבור כל שינוי קטן. הקמת עסק חדש הוא אירוע מרגש ותהליך הביטוח לא אמור להיות איטי, יקר ומסורבל״. הפיתוח עצמו יהיה נגיש לשימוש בסמארטפונים ומחשבים שולחניים.

Next Insurance נוסדה ע״י היזמים גיא גולדשטיין, נסים טפירו, ואלון חורי, שלושה יזמים מנוסים שרק בשנת 2014 מכרו את חברת Check שהקימו תמורת 400 מיליון דולר ל-Intuit.

איתן בק, שותף-מייסד קרן ההון סיכון TLV Partners התייחס לגיוס וציין כי ״TLV Partners גאה לגבות את הצוות פעם נוספת (בק הוביל בעבר את ההשקעה בחברת Check שנרכשה) ומהיכרותי את היזמים ויכולותיהם אני משוכנע שהצוות האיכותי יכול לחולל שינוי גדול ומתבקש בתעשייה ענקית זו, באמצעות פלטפורמה חכמה וקלה לתפעול בלי סוכנים, בלי אותיות קטנות ובלי הפתעות״.

לא לבד בתחום

Next Insurance היא לא החברה היחידה שגילתה את הצורך ברענון תחום הביטוח. חברת Lemonade הישראלית של שי וינינגר, אחד ממייסדי פלטפורמת Fiverr ודניאל שרייבר, נשיא Powermat לשעבר וסגן נשיא בכיר בחברת Sandisk, גם היא גייסה לאחרונה סכום זהה (13 מיליון דולר) בסבב סיד. גם היא רוצה ׳לחולל מהפכה בעולם הביטוח, והמוצר שמציעה הוא פלטפורמת P2P שנועדה להפוך את תחום הביטוח לקצת פחות מאיים ובירוקרטי, ולכזה שישים דגש על שקיפות, מיידיות, וירתום לחיקו את ׳טרנד׳ הכלכלה השיתופית.

Viewing all 1100 articles
Browse latest View live