Quantcast
Channel: גיוס –גיקטיים
Viewing all 1100 articles
Browse latest View live

גיוס: חברת הסייבר הישראלית imVision מגייסת 4 מיליון דולר

$
0
0
imvision

imvisionחברת imVision, ספקית של מוצרי אבטחת סייבר לסביבת מחשוב ענן של ספקיות התקשורת (NFV/SDN), הודיעה היום (א׳) על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן ההון סיכון הסינית CEIIF מקבוצת CreaditEase (השקעתה הראשונה בחברה ישראלית מאז הוקמה הקרן), פיטנגו ומשקיעים נוספים.

imVision מתמחה בתחום אבטחת סייבר בשוק מחשוב ענן, באבטחת שירותי תקשורת קריטיים הפועלים בענן או בסביבה היברידית. שרון מנטין, מייסד ומנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להגדיל את מצבת כוח האדם (שעומדת כרגע על 14 עובדים), להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה ולקדם את פעילותה העסקית ברחבי העולם.

׳הרבה עבודה לפנינו׳

מערכות הפעלה וחומרה גנריות הופכות ליעד מאוד זמין וחשוף לתקיפה, למרות שמדובר בתשתיות קריטיות לספקי שירותי תקשורת. הפתרון של imVision הישראלית בא לענות על הצורך הזה, ולספק מענה לבעיה. ״אנחנו הספק היחיד שמציע פתרונות מבוססי ניתוח התנהגות לעולם הזה של רשתות התקשורת. המערכות לומדות את ההתנהגות השוטפת של הרשת עליה מגינות, ומזהות חריגות״, הסביר מנטין.

״לצד היתרונות הרבים במעבר של ספקי תקשורת לסביבת ענן, נוצרים אתגרים תפעולים ואתגרי אבטחה חדשים הנובעים בעיקר כתוצאה מהמעבר מסביבה סגורה וסטטית לסביבה פתוחה, מבוססת קוד פתוח וריבוי ספקים, המנוהלת באופן דינמי ע״י מערכות תוכנה מגוונות. imVision הייתה הראשונה לזהות את האתגר ולפתח מערכות הגנה המבוססות על טכנולגיות ניתוח התנהגותי לצורך גילוי וניטרול איומים ברשתות מחשוב ענן של מפעילי תקשורת", אמר מנטין. ״הטכנולוגיות שלנו משלבות הבנה מעמיקה של שרותי התקשורת עליהם היא מגנה יחד עם יכולות למידה מתקדמות על מנת להבטיח רמת דיוק מקסימלית הן בזיהוי ארועי האבטחה ברשת ווהן בזמן הגילוי תוך מיזעור כמות התרעות השווא. אלו הם אלמנטים קריטים במיוחד ברשתות של מפעילי תקשורת הפועלים בהיקף תעבורה עצום״. הוסיף שרון.

imVision הוקמה בשנת 2014 על ידי שרון מנטין, יוסי ברשישט, וד"ר אלי פלוטניק – קבוצת יזמים מנוסים בתעשייה. עם הקמתה גייסה החברה סבב סיד בסכום של כמה מאות אלפי דולרים.


מ'כיפת ברזל'לאינטרנט של הדברים: mPrest מגייסת 20 מיליון דולר

$
0
0
2
'מחברים את הנקודות'. מקור: אתר החברה

'מחברים את הנקודות'. מקור: אתר החברה

תוך 4 שנים אנחנו צפויים להיות מוקפים ב-50 מיליארד מכשירי IoT שונים; ועד 2040, המספר צפוי לזנק לטריליון מכשירים שונים. חברת mPrest מפתח תקווה מפתחת טכנולוגיה לשליטה ולבקרה במערכות תשתית מבוססות IoT. היום (ב') מודיעה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר.

מ'כיפת ברזל' ועד האינטרנט של הדברים

עד לאחרונה היתה ידועה mPrest כשותפה בהצלחה של מערכת 'כיפת ברזל'. מערכת השליטה והבקרה שפיתחה החברה מאפשרת למפעילים לחשב את מסלולה ומקום נפילתה של הרקטה, כשתוך כשנייה, היא מציגה מאות חלופות אפשריות למיקום היירוט, ואז בוחרת את החלופה האופטימלית מבחינת גובה היירוט ומיקומו מעל שטח פתוח. אולם mPrest פעילה גם בשוק האזרחי: הטכנולוגיה שלה מאפשרת לנטר חיישנים שונים שמותקנים בבניינים חכמים, קווי מתח, צנרת המים וציי רכב. המערכת שפיתחה החברה קולטת את המידע שמגיע מהחיישנים השונים, מנתחת אותם ובצורה אוטונומית ובזמן אמת מגיבה אליהם עם הפעולה הנדרשת. כך חוסכת המערכת למשתמש זמן, צריכת אנרגיה וכסף. בין היתר הספיקה החברה לפתח פרויקטי תוכנה בתחומי המכ"מ, התקשורת ובתחומי מערכות השליטה ובקרה עבור אלתא, רפאל, מל"ט וחברות אחרות בסקטור הרפואי ובשוק הטלקום.

mPrest הוקמה בשנת 2000 על ידי אל"מ (במיל') נתן ברק, שכיהן כמפקד מרכז התקשוב של חיל הים. ב-2010 רכשה רפא"ל כ-50 אחוז מהשליטה בחברה, כששאר האחזקות מתחלקות בין ברק ומשקיעים נוספים. הגיוס הנוכחי, בגובה 20 מיליון דולר, הובל על ידי GE Ventures, זרוע ההשקעות של הענקית האמריקאית ועל ידי OurCrowd, פלטפורמת השקעת-ההמונים של ג'ון מדבד.

בהתייחסו לגיוס, מסר נתן ברק, מייסד ומנכ"ל mPrest: "ההבטחה העצומה של ה-IoT מתבססת על שילוב חלק בין המערכות השונות, החיישנים והשיטות, תוך כדי שליטה בקצב הגידול המהיר ביותר של מספר המכשירים". ברק הוסיף: "בנינו את הפלטפורמה של mPrest, כדי להעצים את הארגונים התעשייתיים והמסחריים, כדי שהם יתאימו את עצמם לשינויים הללו וייהנו מיעילות בתפעול וירידה בהוצאות. ביחד עם השותפים החדשים והקיימים שלנו, אנחנו מחוייבים לגדול ולהפוך להיות מובילים עולמיים בטכנולוגיה לעולם הצומח של המכשירים התעשייתים המחוברים". mPrest היא אחת מהחברות שלקחו חלק במעבדת ה-IoT של אינטל ישראל.

וידאו: מי היא mPrest?

כדי שכל חברה תוכל להוסיף יכולות IoT למוצרים שלה: Seebo מגייסת 8.5 מיליון דולר

$
0
0
640
לירן וליאור עקביע, המייסדים של Seebo. מקור: יח"צ

לירן וליאור עקביע, המייסדים של Seebo. מקור: יח"צ

עידן ה-IoT גורם להרבה מאוד חברות לרצות להיות נוכחות במגרש המשחקים החדש והמחובר. אבל מה לעשות שחברה שמתמחה למשל בייצור צעצועים לא בהכרח מתמחה בפיתוח רכיבי מיחשוב ולרוב אין לה את היכולות הלוגיסטיות וכח האדם שיכול לטפל בנושא – וכמובן שהדוגמה תקפה גם בכל תחום ייצור אחר – החל מאופנה ועד יצרניות של ציוד חקלאי. Seebo מפתחת, מייצרת ומתפעלת מוצרי אינטרנט של הדברים, שיאפשרו ליצרניות השונות לשלב יכולות חכמות גם במוצרים שלהן. עתה מודיע הסטארטאפ הישראלי על השלמת סבב גיוס בגובה 8.5 מיליון דולר.

מצעצועים עד אופנה

Seebo מפתחת פלטפורמת תוכנה המיועדת לצוותי מוצר ומאפשרת פיתוח, ייצור ותפעול מוצרי אינטרנט של הדברים (IoT). הפלטפורמה מקלה על פיתוח מוצרים חכמים ועל חיבורם לרשת האינטרנט, לסמארטפונים וכן אחד לשני. Seebo מאפשרת ליצרניות לפשט את תהליך הייצור ההמוני ולקצר משמעותית את זמני הגעת המוצר לשוק, תוך כדי חסכון בעלויות ייצור. בנוסף, מאפשרת הפלטפורמה של החברה ניטור, אבטחה ועדכון של המוצרים החכמים אחרי שהם כבר מושקים ונמצאים בידי הלקוחות. בין לקוחות החברה כיום נמנות חברות ממגוון תעשיות, כולל תעשיות הצעצועים, הבריאות, הספורט, התינוקות, הריהוט, ציוד הטיולים והאופנה.

Seebo הוקמה ב-2012 על-ידי האחים ליאור ולירן עקביא והיא מעסיקה כיום כ-40 עובדים במשרדיה בתל אביב ובפאלו אלטו. מאז הקמתה, כולל הסבב הנוכחי, עומד סך ההון שגייסה החברה על 14  מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה Carmel Ventures מקבוצת Viola, יחד עם המשקיעים הקיימים, בהם TPY Capital. במסגרת ההשקעה, יצטרף אורי בנדורי, שותף כללי ב-Carmel Ventures, לדירקטוריון החברה.

בתגובה לגיוס, מסר ליאור עקביא, שותף-מייסד ומנכ"ל Seebo: "כיום, הבאת מוצר חכם לשוק הינה תהליך ארוך, יקר ומסובך. לעתים קרובות התהליך מותיר אף את צוותי המוצר המנוסים ביותר מתוסכלים ומוביל לחריגות משמעותיות בתקציב. סיבו מאפשרת לכל חברה לקצר את התהליך ולהפוך בפשטות וביעילות את מוצריה לחכמים; מרבית חברות המוצר אינן מעוניינות בטרחה, בהוצאות ובמחוייבויות הנדרשות בפיתוח התוכנה, בפיתוח חומרה ובפיתוח מערכות התפעול למוצרי אינטרנט של הדברים". עקביא הוסיף: "הפלטפורמה של Seebo נבנתה במיוחד בכדי לסייע לחברות הללו לפשט את תהליך הפיתוח, הייצור והתפעול ולאפשר לצוותי המוצר להתמקד בעבודתם".

מקור: Seebo

מקור: Seebo

מוקדם יותר היום הודיעה חברת Atomation, שעוסקת גם היא בפיתוח יכולות IoT למוצרים, כי היא השלימה גיוס של מיליון דולר.

 

 

גיוס: Memeni הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר, מקשרת בין מותגים לעוקבים

$
0
0
tlv2
מקור: Memeni

מקור: Memeni

עד כמה שחברות ומותגים רבים משקיעים משאבים ונאבקים על הלייק הנחשק בפייסבוק, כולנו יודעים שאין לו יותר מידי משמעות, ומה שבסופו של דבר קובע זה לא כמות הלייקים, אלא איכותם. הסטארטאפ הישראלי Memeni, אשר פיתח פלטפורמה המאפשרת לעוקבים ומתעניינים במותג מסוים לתקשר איתו באופן ישיר, מודיע היום (ג׳) על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 2.5 מיליון דולר. המימון הגיע מאנג׳לים ישראלים בהם חברת אדלר חומסקי, חברה בבעלות מריוס נכט, ג׳ון יפה (Jon Jaffe) מ-Lennar ומחברה בבעלותו של רוני דואק. לצד ההודעה על הגיוס, הכריזה החברה גם על ההשקה הרשמית של הפלטפורמה שלה. בעזרת הגיוס תתמקד החברה בהמשך הליך השיווק והגדלת צוות המכירות בארה״ב ובאירופה, שם כבר נמצאת החברה במו״מ עם מותגים, אוניברסיטאות וקבוצות ספורט.

קהל שבוי

Memeni נוסדה בשנת 2012 על ידי היזמים אריק בנזינו ואדם פוגל, לאחר שהשניים הביעו תסכול משותף מהקושי בלהגיע לקהלים שלהם באמצעות מדיה חברתית. פתרון ה-Saas של Memeni מאפשר למותגים להשיק במהירות קהילות מקוונות מותאמות אישית, מקום בו החברים, ׳המעריצים׳ יכולים ליהנות מתוכן והזדמנויות בלעדיות, בעוד שהמותג משיג גישה לקהל שבוי. למעשה הפלטפורמה של החברה מתלבשת על כל אתר של מותג קיים בתור עמוד במערכת, אשר מציע פתרונות לתקשורת עם קהילה, ללא צורך בשיתוף מידע וחשיפת העוקבים לענקיות המדיה החברתית כדוגמת פייסבוק או טוויטר.

כך לדוגמא, נניח ומותג למוצרי תינוקות יכול לא רק להסתפק בפרסום המוצרים שלו ברשתות החברתיות, אלא גם ליצור קהילה ייעודית להורים, בתוך האתר הרשמי, שם ניתן לחלוק בטיפים ושיטות טיפול מומלצות. כדי להמחיש את פתרונות החברה, ניתן להתרשם משיתוף הפעולה שנוצר יחד עם עיריית תל אביב, במסגרת פרויקט Startup City. מדובר בעמוד ייעודי אליו ניתן להגיע דרך אתר העירייה, אשר משמש פלטפורמה לקהילת היזמים, המשקיעים והמעורבים בתחום הטכנולוגי ומהווה כבמה לדון, לשתף בתכנים ולהזמין לאירועים רלוונטיים.

הרעיון להעביר את צורת התקשורת המקוונת לעוד פלטפורמות היא בהחלט מבורכת, אבל למה שמשתמשים ירצו להירשם לעוד פלטפורמה, שכל הדברים ׳המעניינים׳ גם ככה מתרחשים בפייסבוק?

"מחקרים מראים שתקשורת עם מותגים כמעט לא קיימת בפייסבוק. למעשה עיקר התקשורת עם מותג תהיה בזמן תלונה. מותגים כמעט לא מצליחים לתת ערך אמיתי לקהלים שלהם בלי לפרסם בתשלום בפייסבוק, כיוון שה-organic reach לכל פוסט בעמוד שלהם שואף לאפס, ולכן הם לא באמת נותנים ערך לקהל שלהם דרך פייסבוק, ולא מצליחים להגיע לקהל שלהם, ללא תשלום על פרסום לפייסבוק. יש כאן הזדמנות מפוספסת ענקית – מותגים עם עשרות מיליוני לייקים לעמוד שלהם, אותם הם השיגו בכסף רב, מקבלים חשיפה ל-0.001% מהקהל הזה ומחזיקים צוות שלם שייצר תכנים לקהל המצומצם הזה.

מצד שני, המותגים משקיעים הרבה מאוד באתר שלהם בתכנים, שגם אותו הם צריכים לשווק בנפרד, אבל באתר אין אמצעים לשיחה אמיתית וישירה עם הקהל שלהם. Memeni מביאה פלטפורמה שהיא למעשה פייסבוק עצמאי, שיהיה של המותג, תחת הדומיין של המותג, באפליקציית מובייל של המותג, כולל יכולות מוניטיזציה (שפייסבוק היום אוסר על מותגים לעשות בתוך העמוד שלהם). זה יאפשר למותגים ליצור קשר אמיתי ובעל ערך עם הקהל שלהם וגם להיות מסוגלים להגדיל את ה-ROI מהמאמצים שהם משקיעים בקהילה הזו. זה win win – גם לקהל, שיקבל ערך גדול יותר, וגם למותג, שיצליח סופסוף להרוויח כסף מהמאמצים החברתיים האלו״.

ערך אמיתי ללקוחות

ואיך אתם יכולים להבטיח שה-engagement של המשתמשים יהיה טוב יותר מאשר ברשתות החברתיות?

״הניסיון שלנו מראה, שכשנותנים ערך אמיתי ללקוחות, יודעים לעשות התאמות פרסונאליות כדי להתאים תכנים לכל משתמש ומייצרים שיחה פעילה בין מומחים, חברים בקהילה וספקים – יש שיחה ערה ופעילה מאוד. קהילה לאימהות שתקים האגיס, ותיתן אפשרות לאימהות להתייעץ עם מומחים בתחום התינוקות – תהיה ערך אמיתי לקהל של האגיס. בגלל היכולת להגיע לכל משתמש גם בלי לשלם על פרסום, השיחה תהיה פעילה יותר ומסייעת יותר לקהל, והמותג יזכה להגיע ליותר לקוחות פוטנציאלים ויקבל מאיתנו גם כלי מוניטיזציה כדי להגדיל את הרווחים מהמאמצים האלה״.

האם התקנת הפלטפורמה דורשת ידע טכני כלשהי, כוח אדם?

״הקמת קהילה עם memeni לא דורשת שום ידע טכני ולוקחת 5 דקות. מעבר לזה, הטכנולוגיה מאפשרת לייצר פוסטים בקהילה, שמתפרסמים בקליק גם בכל הפלטפורמות החיצוניות (פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וכו') כך שלמעשה הרווח הוא כפול – הקהילה בבעלותך, כולל כל הדאטה ויכולת המוניטיזציה וגם – חוסכת עשרות שעות כח אדם בהפצת תכנים בכל הפלטפורמות החיצוניות״.

״השיח אודות שיווק באינטרנט משתנה. במקום פשוט לקנות מודעות, מותגים החכימו והחלו ליצור קשרים אינטימיים יותר עם קהלי היעד שלהם, זאת על ידי מתן ערך אמיתי ובתמורה ממתגים את עצמם כמנהיגים בענף שלהם. זוהי מהפכה בפרספקטיבת שיווק ו-Memeni היא הטכנולוגיה המובילה העומדת מאחורי זה, שכן מעניקה למותגים את הפלטפורמה לקפוץ על הסיפון, כדי שלא יישארו מאחור״, אמר מייסד ויו״ר החברה אריק בנזינו.

חברת Adicet bio מגייסת 51 מיליון דולר ומודיעה על רכישת AIT הישראלית

$
0
0
shutterstock cancer

shutterstock cancer

חברת Adicet bio המתמקדת בפיתוח הדור הבא של הטיפול במחלת הסרטן באמצעות אימונתרפיה (immunotherapy), הודיעה כי השלימה סבב גיוס A מרשים במיוחד בהיקף של 51 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן OrbiMed ביחד עם Novartis Venture Fund ו-Pontifax. החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, עוסקת בפיתוח של חיסונים חדשניים לטיפול במחלת הסרטן, עם דגש על טיפולים על ידי השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. טיפול זה מבוסס על חיזוק המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים או גורמים המסייעים להם להתפתח.

איחוד כוחות

אימונותרפיה היא שיטת טיפול חדשה במחלת הסרטן המנצלת את יכולתה של מערכת החיסון בגוף להשמיד תאים ממאירים, אשר שונים במאפיינים רבים מתאים נורמליים. חיסוני סרטן מבוססים על מרכיבים תאיים של הגידול הממאיר, אותם מנסים להעביר חזרה לגוף בדרך שתאפשר לזהות אותם כגורם זר, ממש כמו חיידק. כאשר מערכת החיסון תזהה את המרכיב של התא הממאיר כזר, היא תתקוף גם את התא הממאיר וכך תנסה להרחיקו מהגוף.

לצד ההודעה על השלמת סבב הגיוס הודיעה Adicet bio על רכישת החברה הישראלית Applied Immune Technologies – AIT, אשר פיתחה טיפולים רפואיים וכלים לאבחון מחלת הסרטן, דלקות ומחלות זיהומיות. החברה עוסקת בפיתוח נוגדנים ממוקדים כנגד המחלה, על ידי איתור חלבונים בתוך התא עצמו, מהם ניתן לייצר נוגדנים לסרטן. AIT הישראלית אשר נוסדה על ידי ד״ר מירה פלד קמר הינה חברת פורטפוליו של קרן אורבימד, ועד היום גייסה כ-22 מיליון דולר גם כן מ-Pontifax ו-Novartis Venture Fund. 

ההון שגייסה Adicet יאפשר לה להתקדם עם טיפולי החיסונים שלה, להציג מוצרים נלווים ולקדם את מוצריה של AIT הנרכשת. ״הטכנולוגיה, היכולות והקניין הרוחני משלימים את אלו של Adicet, וממקמים את החברה כך שביכולתה להפוך למובילה במוצרים לטיפול חיסוני בסרטן״, אמרה איה יעקובוביץ, מייסד ומנכ״ל Adicet.

Adicet bio נוסדה על ידי ד״ר איה יעקובוביץ, יזמת סדרתית ושותפה עצמאית באורבימד. בעברה הייתה יעקובוביץ מנכ״ל חברת Kite Pharma וחלק מ-Agensys team כאשר נרכשה תמורת 537 מיליון דולר על ידי Astellas Pharma. כמו כן הייתה בהנהלת Abgenix כאשר זו נרכשה על ידי Amgen תמורת 2.2 מיליארד דולר.

קרדיט תמונה: cancer cells via shutterstock

מגבה ומגייסת: OwnBackup מגייסת 3.5 מיליון דולר לשירותי הגיבוי בענן שלה

$
0
0
OWNBACKUP

OWNBACKUP

לא ניתן למצוא כיום ארגונים שלא מחזיקים במערכות גיבוי מתקדמות בענן למערכות שלהם; אולם מה לגבי הנתונים והשירותים שלהם שנמצאים כבר בענן? חברת הסטארטאפ הישראלית OwnBackup, שמפתחת טכנולוגיות לגיבוי רציף של הנתונים הללו, הודיעה על גיוס של 3.5 מיליון דולר.

גיבוי לענן של שירותים בענן

OwnBackup הוקמה בשנת 2012 על ידי ערן כהן ואריאל ברקמן, יזמים בעלי שנים של ותק וניסיון בהצלה ובגיבוי נתונים, מנכ״ל החברה הוא סאם גוטמן. OwnBackup מפתחת טכנולוגיות גיבוי לחברות, שמאפשרת להן לגבות את כל המידע שלהן שנמצא בענן – הכוונה הן ל-SaaS (תוכנה כשירות) והן PaaS (פלטפורמה כשירות), כשבין היתר נכללים בה גם שירותים כמו SalesForce ו-ServiceNow. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה של החברה לחברות לגבות את חשבונות הפייסבוק והטוויטר הארגוניים שלהן לכל צרה שלא תבוא. הגיבוי הוא אוטומטי, בתזמונים קבועים וכמובן מאובטחים. השירות שמציעה החברה הינו משלים לשירותי הגיבוי של השירותים עצמם ונועד לאפשר שחזור של מידע ונתונים במקרים של אובדן או השחתה של מידע בין אם במתכוון על ידי גורם אנושי מתוך החברה או מחוצה לה או נוזקות שונות ובין אם מדובר בטעויות אנושיות.

הפתרון של OwnBackup נחשב כאחד מהפופולאריים ביותר ב-AppExchange ה"אפסטור" של פלטפורמת Salesforce והחברה אף נבחרה על ידי חברת המחקר הטכנולוגי גרטנר, כאחת מהחברות המבטיחות של 2015.

את סבב ההשקעה הובילה קרן Innovation Endeavors של יו"ר אלפבית אריק שמידט והשותף הישראלי, יובל שחר. במסגרת ההשקעה יצטרף שחר כמשקיע לדירקטוריון של OwnBackup. החברה מחזיקה משרדים בהרצליה ובניו ג'רזי.

וידאו: הפתרון של OwnBackup לפלטפורמת Salesforce

קרן Pontifax משלימה גיוס 175 מיליון דולר

$
0
0
מקור: Pontifax
דוגמית מהפורטפוליו של הקרן

דוגמית מהפורטפוליו של הקרן

קרן ההון סיכון הישראלית Pontifax, המתמקדת בהשקעות בתחום הבריאות, הודיעה היום (ב׳) על השלמת סבב גיוס בסך 175 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה. את הסבב הנוכחי גייסה הקרן באמצעות המשקיעים מורי ארקין, עמי שגיא, בית ההשקעות אלטשולר שחם, מנורה, הראל, בנק הפועלים ועוד. הקרן, שנוסדה בשנת 2004 על ידי צמד המייסדים רן נוסבאום ותומר קריב, נחשבת למשקיעה הפעילה ביותר בתחום מדעי החיים.

הקרן מתמקדת בהשקעה בחברות המציגות חדשנות, גם בחברות שהמוצרים שלהן עדיין לא בשלים ונמצאים בתחילת דרכם, וגם כאלה שכבר מוכנות לצאת בניסויים קליניים עם הטכנולוגיות שפיתחו. כיום Pontifax מנהלת השקעות בשווי של למעלה מ-350 מיליון דולר, ובפורטפוליו שלה נמצאות קרוב ל-50 חברות, כאשר על רבות מהן כתבנו כאן בגיקטיים כאשר נרכשו או השלימו סבבי גיוס מכובדים. מהקמתה לפני 11 שנה השלימה ארבעה סבבי גיוס. 

מפתרונות רפואיים ועד לחקלאות ומזון

אחת ההשקעות המוצלחות של הקרן היא בחברת Protalix, בה השקיעה כ-4 מיליון דולר, השקעה שהניבה בסופו של דבר החזר של 63 מיליון דולר. הקרן השקיעה גם בחברת cCam Biotherapeutics, אשר פיתחה תרופה שמפעילה את מערכת החיסון על מנת לתקוף את מחלת הסרטן במקום טיפולי כימותרפיה אגרסיביים. החברה נרכשה ביולי 2015 תמורת 605 מיליון דולר.

בתחילת חודש ינואר השתתפה הקרן בסבב גיוס בסך 28 מיליון דולר של חברת V-Wave הישראלית, אשר פיתחה שתל זעיר שמושתל בין שתי עליות הלב בעזרת צנתר, ומווסת את זרימת הדם בין שתי העליות. כך הוא מסייע למעשה להפחית את הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי וכתוצאה מכך צפוי לרדת משמעותית מספר האשפוזים בקרב החולים והם צפויים ליהנות משיפור באיכות החיים שלהם. השקעה ׳טרייה׳ נוספת שביצעה הקרן היא בחברת NovellusDx הישראלית, שפיתחה טכנולוגיה למיפוי מוטציות בתאים סרטניים ואמידת מידת האגרסיביות שלהן. כמו כן היא פיתחה טכנולוגיה שמספקת לאונקולוגים את כל המידע הרלוונטי, כדי שיוכלו לבחור את הטיפול המתאים לכל חולה. 

כמו כן מנהלת Pontifax קרן נוספת בשם Pontifax agtech המשקיעה בחברות במיזמי חקלאות ובמזון בישראל ובארה״ב ומנהולת על ידי פיל ארלנגר ובן בלדגרין לצד מייסדי Pontifax ׳המקורית׳.

גיוס: קואפרטיב האופנה CO.CO מגייס חצי מיליון דולר

$
0
0
coco.jpg1
צילום: יעל צחור

צילום: יעל צחור

המיזם הישראלי CO.CO, אשר מציע לכל אחת ואחד להצטרף ולהיות שותף בחברת ההזנק, הודיע על גיוס של 505 אלף דולר מקרן 2B-Community של יואל חשין. תמורת הסכום הקרן תרכוש 35.5% מהמיזם. במבט ראשוני באתר המיזם הוא נראה כמו חנות אופנה מקוונת לכל דבר, אך בפועל מסתתר מודל די מעניין.

״מדובר באתר מכירות מקוון לכל דבר, שקם למטרה עסקית אבל נטל על עצמו מלכתחילה לפעול על פי סט ערכים חברתי. בניגוד לחנויות מקוונות אחרות, הלקוחות והשותפות כאחד יכולים להשתתף באופן פעיל ביצירת הקולקציה, אם באמצעות הצבעה על עיצובים שמעצבות החברה מעלות להצבעה, ואם על ידי הצעת דגמים ועיצובים. כל הצעה עוברת בחינה מקצועית ועומדת להצבעה. דגם כזה שנכנס לייצור מזכה את המציעה ב-10% מהמכירות שלו״, מסבירה צפרא פרלמוטר, אחת מצמד המייסדות.

קולקציה חברתית

CO.CO מאפשר לכל מי שמעוניין בכך לקחת חלק ולהיחשב ׳כמשקיע׳ לכל דבר, על ידי השקעה של סכום יחסית קטן (בין 1,000 ל-10,000 ש״ח), סכום שיוחזר במלואו בצורת בגדים ומוצרים, והנחה קבועה על כל הפריטים באתר. בנוסף, בעתיד, וכשהחוק יאפשר זאת, כל השותפים יהנו מחלוקת רווחים לפי חלקן.

״כל אחת ואחד יכולים להיות שותפים במיזם על ידי השקעה של סכום קטן. למעשה מדובר ברכישה מראש של מוצרים, מעין הלוואה תפעולית לעסק. תמורת האמון והרכישה מראש, השותפים יהנו מחלוקת רווחים כאשר אלו יחולקו בבוא היום, על פי חוק. לאור המגבלות החוקיות, עוד לא נקבע מודל השותפות, אבל כמובן כל מודל אשר יוחלט עליו יהיה כזה אשר ייטיב עם השותפים. אנחנו בונים על כך שהחוק למימון המונים יבשיל ויאפשר לציבור לקחת חלק במיזמים שקמים ומצליחים בזכות הציבור שפעיל בהם, ולהפוך בסופו של דבר לבעלי מניות בהם. עולם ההשקעות פתוח היום רק לשחקנים גדולים ומקצועיים, ולא נגיש לבעלי ממון קטן (אבל עם חזון גדול) במקרה שלנו אנחנו מאפשרים להפוך הוצאה להשקעה״, הסבירה לגיקטיים פרלמוטר.

צוות CO.CO, צילום: יעל צחור

צוות CO.CO, צילום: יעל צחור

ב-CO.CO מתחייבים למספר דברים; ראשית, החברה תהיה שייכת שווה בשווה לצוות המייסד ולכל יתר השותפים מהציבור; הועד המנהל יהיה מורכב מנציגי היזמים ומחויב לשקיפות והגינות; המשכורות שישולמו בחברה יהיו שוות במידה, והשכר הגבוה לא יעלה על פי 10 מהשכר הנמוך בחברה ו-10% מהרווחים המחולקים ייתרמו לטובת פעילות חברתית על פי בחירת השותפות.

האם הפנייה היא לנשים בלבד? ״כמובן שלא. אי השיוויון הוא באופן מפתיע גם בעיה של גברים. לצערנו אין דרך לייצר בגדי גברים באופן אפקטיבי באיכות שאנו דורשים ובמחירים שהקהל רוצה לשלם. המחירים הנגישים ביחס לאיכות הגבוהה של המוצר וייחודיות העיצוב (מייצרים כמויות מאוד קטנות יחסית כעקרון) הם חלק מהענין, והם אפשריים רק בגלל התקשורת והשקיפות בין החברה ללקוחותיה. כדי לבנות סל מוצרים רחב ומעוצב כמו זה ש-CO.CO מציעה, ובאיכות כזו, נדרש צוות מנוסה ומקצועי. אולי כשנרחיב את הפלטפורמה לשעונים, או מכוניות, גברים יצטרפו בקלות ובשמחה. בינתיים יש לנו אפילו 9 שותפים של כבוד, שבחרו לתמוך במיזם, בין אם ברכישת שותפות לבנות זוגם או לעצמם״.

החברה נוסדה בינואר 2013 על ידי דליה קפוזה וצפרא פרלמוטר ובמשרדיה, או כפי שמכנים זאת בחברה – ׳המרכז הקהילתי׳ שלה, הפועל בתל אביב ומשמש גם כחנות מועסקים סה״כ כ-10 עובדים. בנוסף, המקום משמש את השותפות וחברות הקהילה לפעילות רלוונטית ללא עלות. ההון שגוייס יסייע לחברה לפתח את הפלטפורמה האינטרנטית, לשכור עובדים נוספים ובמילותיה של פרלמוטר – ״שיווק שיווק שיווק. יש לנו מודל גלובאלי שמבוסס על הקמת קהילות בעולם, שאנחנו משתוקקים להוציא לפועל״.


גיוס: Skybox Security הישראלית מגייסת 96 מיליון דולר

$
0
0
skybox1
skyboxsecurity

הפתרון של SkyBox Security

חברת הסטארטאפ הישראלית Skybox Security, המפתחת תוכנות וכלים להערכת סיכונים ואיומים במערכות מחשוב ארגוניות, מודיעה היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס ענק בהיקף 96 מיליון דולרים. הסכום גויס מ-Providence Strategic Growth, חטיבת ההשקעות בחברות צומחות של Providence Equity. ההון שגויס ישמש את החברה לטובת המשך צמיחתה ולהרחבת כוח האדם שלה למטה החברה בעמק הסיליקון בארה״ב ולמרכז הפיתוח שלה הממוקם בהרצליה.

אבטחה ארגונית

Skybox מציעה פתרונות אבטחה משולבים המספקים לארגונים תמונת מצב מלאה על סיכוני האבטחה בארגון, כולל נקודות כשל ותורפה בהן חשוף הארגון לאיומיי סייבר וחוסר תאימות בתצורות Firewall ואבטחת רשת. החברה מסייעת למנהלי אבטחת המידע וה-IT בארגונים לשים ידם על מידע רב ערך ותובנות אופרטיביות מכלל פתרונות הרשת ואבטחת המידע הקיימים בארגון, זאת לטובת קבלת החלטות נכונה ויעילה יותר בהתמודדות עם מתקפות סייבר וניהול סיכונים. פתרון הדגל של החברה Skybox Security Suite, מתממשק ליותר מ-90 מוצרי תקשורת ואבטחת מידע ארגוניים נפוצים בשימוש, ומנתח באופן מקיף את כל המידע המגיע מפתרונות אלו במטרה לייצר מודיעין ותובנות רלוונטיות.

חברת Skybox Security הוקמה ב-2002 על ידי גידי כהן המשמש כמנכ"ל החברה, משה מייזלס וערן רשף. לקוחות החברה פזורים בלמעלה מ-50 מדינות ומגיעים ממגוון תחומים בהם עולם הפיננסים והבנקאות, ממשלה וציבור, אנרגיה, טכנולוגיה, בריאות ועוד.

גידי כהן, מייסד ומנכ"ל Skybox התייחס לגיוס ואמר: ״חברות משקיעות מיליארדי דולרים בשנה בפתרונות ושירותי אבטחת מידע וסייבר, אך הזמן הנדרש כדי להתמודד בהצלחה עם מתקפת סייבר רק גדל יותר ויותר. מצב זה נובע מכך שרשתות המידע הארגוניות הופכות ליותר ויותר מורכבות. קיים קושי של מומחי אבטחת המידע בארגון לזהות את סיכוני אבטחת המידע, לתעדף ולדעת להקצות את המשאבים המתאימים להתמודדות עימם. בנוסף, מנהלי אבטחת המידע בארגון מחפשים כלים ודרכים בהם יוכלו להמחיש להנהלה את החשיבות וההשפעה הצפויה על הארגון בהתמודדות עם מתקפות סייבר. פתרונות Skybox נועדו לפתור בין היתר אתגרים אלו״, כהן מוסיף כי ״אין לי ספק שעם החידושים שאנו מביאים לשוק השנה ונביא בשנים הבאות Skybox תבסס עוד יותר את מעמדה כמובילה בתחום בפתרונות אנליטיים לניהול וניתוח סיכוני אבטחת מידע״.

הילד בוחר מוצר, האבא משלם: Thumzap הישראלית מגייסת 3 מיליון דולר

$
0
0
thumzap
מקור: Thumzap

מקור: Thumzap

מסתבר שהמוח הישראלי חשב גם על זה; הסטארטאפ הישראלי Thumzap פיתח אפליקציה שמאפשרת לבני נוער לבקש מהוריהם שירכשו עבורם פריטים (או במילים פשוטות יותר – ׳אמא/אבא תקנה/תקני לי׳), גם בלי להסתובב איתם בפומבי בקניון, בלחיצת כפתור. כעת מודיע הסטארטאפ על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 3 מיליון דולר מהקרן האמריקאית Sierra Wasatch, והאנג׳לים הישראלים אילון תירוש, יובל טל ורון צוקרמן.

Win Win Situation

אם גם אתם הרמתם גבה כשקראתם מה בדיוק מציעה האפליקציה של Tumzap, אתם לא לבד. יחד עם זאת, את הפוטנציאל המכירתי של ילדים ובני נוער אתם בוודאי מכירים, ולכן גם מובן הצורך לאפליקציה שכזו, שבסופו של דבר נועדה לחסוך להורים לא מעט כאב ראש. (לצורך המחשה – גודל שוק הנוער בצפון אמריקה בלבד מסתכם ב-260 מיליארד דולר).

בני נוער מבלים גם ככה המון זמן מול המחשב או הסמארטפון בין אם במשחקים ובין אם ברשתות החברתיות או בשופינג ווירטואלי. יחד עם זאת – הם עדיין זקוקים להורים שלהם כדי שישלמו עבור הקייס המהמם לאייפון שהם מצאו באיביי, או 50 מטבעות זהב בקנדי קראש. עם Tumzap, בני הנוער יכולים לשוטט במגוון אתרים, לבחור את הפריטים שמצאו חן בעיניהם, ולשלוח להוריהם בקשה שירכשו עבורם את הפריט. בצד השני, ההורים יקבלו התראה לסמארטפון שלהם, ועליהם יהיה להחליט כיצד להתקדם משם – האם לשמח את הילד ולרכוש עבורו את הפרט, או לסרב בנימוס. Incremental Growth

האפליקציה גם אידיאלית עבור חנויות מקוונות, שכן פעמים רבות הלקוחות הפוטנציאלים שמעמיסים את סל הקניות הווירטואלי שלהם בפרטים, לאו דווקא יכולים לשלם על המוצרים. בעזרת Thumzap, חנויות יכולות להגדיל את רווחיהן בעזרת אותם משתמשים שמבקרים באתר באופן קבוע, אבל לאו דווקא מבצעים רכישה בסופו של דבר. המודל הכלכלי של החברה מבוסס על עמלה סמלית. כדי שהאפליקציה תעבוד, על חנויות המקוונות להטמיע את כפתור ״Just Ask״ בתור אופציה לתשלום, והתשלום עצמו מתבצע באופן מאובטח בעזרת Braintree, חברת בת של פייפאל.

הסטארטאפ שהקים אבא מרעננה וגייס מיליון וחצי דולר ממפתחי קנדי קראש

$
0
0
מקור: mifold
מקור: mifold

מקור: mifold

כל הורה מכיר את כסאות הבוסטר לרכב – אותם כסאות שנועדו להגביה את הילדים, כך שחגורת הבטיחות תגן עליהם. הבעיה העיקרית איתם: הם גדולים ומגושמים, לרוב מכוערים ובעיקר תופסים הרבה מקום. לג'ון סומרוי, אב לארבעה מרעננה, היה רעיון מבריק כיצד לשדרג את הבוסטרים האלו דרסטית. עתה נודע שהיזמים שמאחורי 'קנדי קראש' השקיעו מיליון וחצי דולר בסטארטאפ שהקים סומרוי.

קטן פי 10 מבוסטר רגיל

ג'ון סומרוי אינו חדש בעולם היזמות. לאחר שעבד ביוניליוור, הוא הקים בעשור הקודם סטארטאפ בשם Amicada שגייס 5 מיליון דולר מ-BRM, וכשזה נסגר, עבר ל-Johnson & Johnson וב-888. את Carfoldio, הסטארטאפ החדש שלו, הוא הקים ב-2012 על בסיס הניסיון האישי שלו כאב לארבעה ילדים.

בניגוד לכסאות בוסטרים רגילים, מושב ה-mifold של החברה אינו מגביה את הילד. במקום זאת, הוא מנמיך את חגורת הבטיחות לגובה של הילד. mifold שעשוי מפלסטיק ואלומיניום מוקשחים מתקפל לגודל של טאבלט ממוצע, כך שניתן בקלות להכניס אותו לתיק בית-ספר. הורים רבים נוהגים לפעמים לוותר על בוסטר, כאשר למשל הורים אחרים אוספים את ילדיהם לחוגים או למפגשים, או כאשר הסבים והסבתות אוספים אותם. הבוסטר הקומפקטי של mifold הוא פתרון מצוין לבעיה השכיחה הזו. עוד יתרון לגודל של mifold הוא שניתן גם להשתמש בשלושה מושבים כאלו אחד ליד השני, זאת בניגוד לבוסטרים רגילים, שבגלל הרוחב שלהם, לא נכנסים גם למכוניות משפחתיות גדולות. כמובן שסומרוי דאג שהמושב יעמוד בתקני הבטיחות האירופאיים והאמריקאיים כאחד. יתרון נוסף הוא שבזכות היותו נייד, ניתן לקחת אותו גם כאשר נוסעים במונית וגם כאשר שוכרים רכב בחו"ל, וכך חוסכים לא מעט ביטקוין.

מקור: mifold

מקור: mifold

לפני כ-7 חודשים השיק סומרוי קמפיין גיוס המונים באתר אינדיגוגו. הקמפיין הצליח מעל ומעבר למצופה. תוך פחות מ-3 שעות הצליחה לגייס החברה את סכום היעד שלה שעמד על 40 אלף דולר ובסוף הקמפיין, לאחר מכירות של כ-30 אלף בוסטרים, עמד סכום הגיוס הכולל שלה על יותר ממיליון דולר, שהצטרפו לכ-800 אלף דולר שגייס מחברים וממשפחה. עתה כאמור מגיעה ההשקעה הראשונה מגוף השקעות, כשקרן Sweet Capital, זרוע ההשקעות של קינג, השקיעה בחברה 1.5 מיליון דולר.

מה שמעניין בהשקעה של הקרן, הוא שבניגוד למה שאנחנו מכירים מעולם הון הסיכון, סומרוי לא עמד ועשה פיצ'ים לקרנות או לאנג'לים. היו אלו המייסדים של קינג שפנו אליו דרך עמוד הלינקדאין שלו בבקשה להשקיע בחברה.

בהתייחסו לגיוס מסר כריסטיאן דורפר, מנכ"ל Sweet Capital: "אהבנו את mifold ברגע שראינו את הסרט שלו במסגרת קמפיין גיוס ההמונים שלו ויצרנו קשר עם ג'ון. mifold ממציא מחדש את קטגוריית כסאות הבטיחות לילדים ויוצר הפרעה (disruption) בשוק. mifold הוא באמת פתרון חדשני לבעייה אמיתית שהשחקנים הקיימים בשוק התעלמו ממנה. המכירות המצוינות של הכסא מסביב לעולם הם הוכחה ברורה לרעיון".

וידאו: סרטון ההדגמה של mifold

 

 

גיוס: Simplex הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר כדי לפשט את המסחר בביטקוין

$
0
0
simplex
צוות Simplex

צוות Simplex

חברת הסטארטאפ הישראלית Simplex, המאפשרת לסחור בביטקוין באמצעות כרטיס אשראי, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 7 מיליו דולר. סבב הגיוס הנוכחי הושלם באמצעות חברות כריית הביטקוין Bitmain, Cumberland Mining ו-FundersClub, לצד קבוצת אנג׳לים ששמותיהם לא פורסמו. הסבב הנוכחי מתווסף ל-1.4 מיליון דולר נוספים שגייסה החברה בעבר, מה שמעמיד סך גיוסיה מאז הקמתה בשנת 2014 על 8.4 מיליון דולר.

המוצר של החברה מעוניין להפוך את תחום הביטקוין לקצת יותר ״מיינסטרימי״, ולאפשר מכירה או קניה של ביטקוין בצורה הרבה יותר פשוטה ומהירה, בדיוק כמו שהתרגלנו לבצע כל עסקת מסחר מקוונת אחרת.

יש דרישה בשוק

Simplex מעוניינת לספק חלופה בטוחה יותר למסחר באתרי ברוקר ויישומי ארנק דיגיטלי למיניהם, על ידי כך שמאפשרת למכור ולקנות ביטקוין באופן מקוון באמצעות כרטיס אשראי, תוך כדי שמספקת הגנה מלאה וסביבה בטוחה הרבה יותר עבור הלקוח. לטענת החברה, בזמן הקצר מאז שהשירות יצא בגרסת בטא (שנה) התבצעו רכישות ביטקוין באמצעות כרטיס אשראי בסכום של למעלה מ-3 מיליון דולר בשירותים כגון Genesis Mining  ו-Bits of Gold.

החברה מציעה API פשוט ובטוח שנועד להחליף את הדרך המסורבלת והפרימיטיבית דרכה ניתן היה עד עכשיו לסחור במטבע. לטענתה, היא מציעה אלטרנטיבה לשיטות הנפוצות באמצעותן רוכשים ביטקוין בעולם – העברות בנקאיות – שיטה שיכולה לקחת עד 3 ימים וכרוכה באישור הבנקים והליכים בירורקטיים מייגעים. כמו כן, החברה מבטיחה כי ביכולתה ׳לשים את האצבע׳ על עסקאות חשודות, ומבטיחה כי גם במקרים בהם תבוטל עסקה שתתגלה כחשודה, הם עדיין יקחו על עצמם את האחריות ויחליפו עבור הלקוח שלהם את הכסף (כפי שנוהגות לאשרות חברות האשראי במידה ובוצעו חיובים לא על ידינו).

החברה נוסדה על ידי היזם הסדרתי נמרוד להבי (CEO) ביחד עם ארז שפירא (CTO) ונתנאל קבלה (CRO), כאשר שני האחרונים עבדו בעבר בחברת התשלומים פייפאל. ההון שגייסה ישמש את Simplex להרחבת סל המוצרים שלה ולהגדלת מספר העובדים.

לאן הלך הכסף? הסטארטאפים שגייסו ונרכשו בינואר 2016

$
0
0
money

money

לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש ינואר.

אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.

<<< הגיוסים של חודש דצמבר

יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il

TopSpin מגייסת 7 מיליון דולר, מייצרת מלכודות דבש להאקרים

הסטארטאפ הישראלי TopSpin, המפתח מערכת לאיתור וטיפול בנוזקות (Malware) ברשת הארגונית, הודיע על השלמת סבב גיוס בגובה 7 מיליון דולר. החברה מספקת לארגונים מערכת הגנה מפני אובדן מידע רב ערך, ומונעת פגיעה והפסקה של הפעילות השוטפת של הארגון.

הסטארטאפ TopSpin נוסד בשנת 2013 על ידי דורון קולטון, בעל ניסיון של 25 שנה בשוק אבטחת המידע. במשרדי החברה הממוקמים בהרצליה מועסקים כ-12 עובדים.

המערכת של החברה המשווקת תחת השם DECOYnetTM ומותקנת כבר בקרב מספר לקוחות בארה"ב, מספקת הגנה אקטיבית מפני איומי סייבר, ויעילה גם בטיפול כנגד נוזקות שהצליחו לחדור אל תוך הרשת הארגונית. המערכת עצמה מבוססת על הטמנה של פתיונות, ׳מלכודות דבש׳, המדמות רשת ארגונית, וכך גורמות לנוזקות לתקוף אותן. ברגע שהנוזקה מתפתה לתקוף את הרשת המדומה, שלא מכילה כל מידע רגיש, היא חושפת את עצמה ומאפשרת לגורמי האבטחה בארגון לנטרל את האיום.

TowerSec הישראלית נרכשת על ידי HARMAN האמריקאית

חברת הסייבר הישראלית TowerSec, אשר פיתחה מערכת אבטחה להגנה על רכבים מחוברים, נרכשת על ידי חברת HARMAN האמריקאית, הנחשבת למובילה בתחום מערכות בידור ומידע לרכבים. סכום הרכישה מוערך ב-75 מיליון דולר. לאור הרכישה תשולב הטכנולוגיה של TowerSec במערכת הבטיחות של החברה הרוכשת, HARMAN’s 5+1, מערכת אשר נועדה להגן מפני מצבים קריטיים החושפים את הרכב, או יותר נכון את הנהג והנוסעים, מפגיעות ברכב המחובר והאוטונומי, פגיעות בתחום החומרה והרשת.

המוצר הראשון של החברה, ECUSHIELD מפקח על מערכות הרכב באמצעות מערכת לאיתור חדירות בזמן אמת, הפעלת Firewall חכם ומניעה של הפרעות מכוונות בפעילות מערכות הרכב. התוכנה מיועדת להגן על מערכות הבקרה האלקטרוניות (Electronic Control Unit), ובמיוחד להתמודד עם חדירות באמצעות התקשורת האלחוטית, או ניצול לרעה של ערוץ התקשורת CAN-Bus, תקן לתקשורת פנימית בין המיקרו-בקרים השונים בתוך הרכב. תוכנה זו עוקבת באופן רציף אחר כל המתרחש ברשת הפנימית והחיצונית של הרכב, זאת כדי לגלות ולמנוע חדירות של האקרים אל הרכב, מה שכמובן עלול לשבש את מערכות הנהיגה. המוצר השני של החברה הוא ה-TCUSHIELD, המגן מפני תקשורת אלחוטית מזיקה. שתי המערכות הללו ישולבו במערכות הבטיחות של HARMAN.

חברת השבבים הישראלית Valens מודיעה על גיוס 20 מיליון דולר

Valens הישראלית, המפתחת שבבים להעברת וידאו ואודיו באיכות גבוהה ולמרחקים ארוכים, הודיעה על השלמת סבב גיוס C בהיקף 20 מיליון דולר בהובלת קרן מאגמה. לצד ההודעה על הגיוס הכריזה החברה על כניסתה לשוק הרכב, פעולה שתתבצע בעזרת ההון שגויס. בעקבות כניסתה לתחום זה צפויה החברה הישראלית להגדיל את פעילות הפיתוח שלה, ולגייס לשורותיה כבר השנה עשרות עובדים נוספים למרכז הפיתוח שלה בישראל.

Valens עומדת מאחורי הפיתוח של טכנולוגיית HDBaseT שהפכה כבר לסטנדרט עולמי לקישוריות המאפשרת להפיץ תכני מולטימדיה באיכות אולטרה HD למרחקים ארוכים (עד 100 מטר) וללא צורך בדחיסה. הדור השלישי של הטכנולוגיה, שנמצאת כיום בשימוש רחב בשוק האודיו-וידאו (Pro-AV) העולמי, יעבור התאמה כדי להתאים לשוק הרכב לייעל ולפשט את אתגרי הדור הבא של הישומים הן הבידוריים והן הבטיחותיים ברכב.

הישראלי דובי פרנסס משיק קרן השקעות חדשה בהיקף של כ-50 מיליון דולר

קרן ההון הסיכון החדשה הודיעה כי היא קרובה להשלמת גיוס בהיקף של כ-50 מיליון דולר. את הקרן החדשה SGVC II, מוביל איש העסקים דובי פרנסס שהקים בשנת 2012 את קרן SGVC ביחד עם המיליארדר סרגיי גרישין. הקרן הנוכחית הוקמה בעיקרה מהשקעה כספית ממשפחות אמריקאיות וישראליות ידועות, לצד גרישין שמשקיע גם בקרן זו, ומחצית מהסכום שלה נועד להשקעה בחברות ישראליות.

קרן SGVC II משקיעה בעיקר בחברות תוכנה בשלבים מתקדמים (Series A), כאשר סכומי ההשקעה נעים בין 1.5 ל-5 מיליון דולר. הקרן מתכוונת להשקיע בלא יותר מ-15 חברות. מודל הקרן מאפשר למשקיעי הקרן להשקיע לצידה של הקרן בהשקעות נבחרות דרך Special Purpose Vehicles – SPV, ובכך גם חושף את המשקיעים להשקעות ישירות בנוסף לחשיפה הקיימת שלהם בקרן. כמו כן, SGVC II נמנעת מלהשקיע לבד בעסקאות ופועלת בשיתוף פעולה עם משקיעים ידועים בהם אורן זאב, דרור ברמן ו-Innovation Endeavors.

Terser נרכשת על ידי סומוטו תמורת 3.55 מיליון דולר

חברת Terser הישראלית, שהוקמה רק בשנת 2014 וכבר זכתה להכנסות של מיליוני שקלים, נרכשת על ידי סומוטו הישראלית גם כן, המציעה פתרונות להפצת תוכנות ואפליקציות לצד פרסום ממוקד. ״אנחנו בעצם מתווכים בין בעלי אתרים ושטחי פרסום שרוצים למכור, לבין מפרסמים שרוצים לפרסם פרסומות בתחום הוידאו על גבי מובייל ודסקטופ״, הסביר לגיקטיים מייסד ומנכ״ל החברה יונתן ברקן.

Terser מתמחה בפתרונות פרסום בוידאו, עם דגש על פרסום בוידאו דרך המובייל. פתרונותיה מיועדים להפוך את תנועת הגולשים לכסף (פעולה הידועה בשם מוניטיזציה) בעזרת פרסום מבוסס וידאו, ישירות מול ספקי שטחי פרסום באינטרנט או דרך צד שלישי. החברה מבטיחה כי התעריפים שלה הם המשתלמים ביותר בכל הקשור ל-CPC, תוך כדי שהיא שומרת על שקיפות ומחירים קבועים.

Phinergy הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

יצרנית האלומיניום אלקואה משקיעה 10 מיליון דולר בפינרג'י הישראלית (Phinergy) לפי שווי שוק של 280 מיליון דולר. ההשקעה היא חלק מסיבוב גיוס של 50 מיליון דולר שמבצעת פינרג'י בימים אלו.

פינרג'י מייצרת סוללות לכלי רכב חשמליים המבוססות על טכנולוגיה שהתחילה את דרכה באוניברסיטת בר־אילן ומשלבת אלומיניום, חמצן ומים. החברה נוסדה ב־2008 ומעסיקה 40 עובדים במשרדיה בלוד ובקדימה. מייסד החברה ובעל המניות המרכזי הוא אביב צידון, המשמש גם מנכ"ל החברה.

שיתוף הפעולה בין פינרג'י לתאגיד הענק החל ב־2013, ובתחילת 2014 חתמו השתיים על הסכם לשיתוף פעולה טכנולוגי. במסגרת ההסכם השלימו שתי החברות פיתוח של מנוע המיועד לכלי רכב חשמליים ומבוסס על הסוללה של פינרג'י הפועלת על אוויר ועל אלומיניום. שתי החברות ערכו ניסוי בקנדה, שבו נסע רכב חשמלי הכולל סוללה של פינרג'י וסוללת ליתיום איון רגילה כ־1,000 ק"מ. השילוב של סוללת האלומיניום עם הסוללה החשמלית של החברה מאפשר לראשונה לכלי רכב חשמליים נסיעה מעבר לטווח המקובל כיום של כ־200 ק"מ ללא טעינה.

חברת הבינה העסקית Sisense מגייסת 50 מיליון דולר

חברת הבינה העסקית Sisense, המתמחה באנליטיקות של Big Data, הודיעה על השלמת סבב גיוס רביעי בהיקף של 50 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההון סיכון בסמר ונצ'ר פרטנרס. ההון שגוייס יאפשר לחברה להרחיב את מרכז הפיתוח ומערך השיווק והמכירות למדינות אירופה ואסיה, שפועל רובו מישראל.

המערכת של סייסנס מאפשרת למשתמשים עסקיים לנהל ולנתח מידע (דאטה) מורכב ממספר רב של מקורות מידע או מאגרי מידע גדולים, וליצור מהם לוחות תצוגה אינטראקטיביים (דאשבורד) באופן פשוט ונגיש. במילים פשוטות יותר – מטרתה של החברה היא לאפשר ללקוחותיה לקבל אנליטיקות שונות של ביג דאטה, במטרה ללמוד יותר אודות הרגלי השימוש השונים של משתמשיה, כיצד לייעל תהליכים וכמובן, מהם המוצרים או האלמנטים הרווחים או המשתלמים ביותר עבורן.

Insightec הישראלית מגייסת 22 מיליון דולר, שואפת לבטל את הצורך בניתוחים

חברת Insightec (אינסייטק) הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה טיפולית לא פולשנית לטיפול בגידולים שפירים וסרטניים ומחלות תפקודיות של מערכת העצבים באמצעות אלומת אולטרסאונד, מגייסת 22 מיליון דולר. סבב ההשקעה הנוכחי הוא הרביעי במספר (סבב D) של החברה, ובוצע באמצעות המשקיעים הקיימים – Boston MedTech Advisors, אלביט הדמיה (חברת האם), GE Healthcare, יורק קפיטל, Hengtong GEOC ומדיטק יועצים. עד היום הושקעו בחברה 254 מיליון דולר, מרבית הסכום מאלביט מדיקל.

את הטכנולוגיה של Insightec המצויה כיום ב-120 מרכזים רפואיים מובילים ברחבי העולם, ניתן לדמות למיקוד של אור השמש באמצעות עדשה: רק במוקד, שבו כל הגלים מתמזגים, נוצר מספיק חום כדי להשמיד את הגידול, תוך מזעור נזק עד כדי מניעת נזק מאיברים סמוכים. ייעודה הוא להחליף את הליך הניתוח בטיפול לא פולשני, המאפשר למטופל לחזור לחייו במהירות.

Meeter מגייסת 675 אלף דולר כדי לשדרג את הפגישות בעידן המובייל

Meeter, שמפתחת אפליקציה לזימון, תיאום, וניהול פגישות מרובות משתתפים הודיעה החודש על השלמת גיוס בגובה 675 אלף דולר, כדי לפתח כלי חדש לקבלת תובנות על הפגישות.

עד לא מזמן, התמקדה החברה בעיקר באפליקציה לתיאום הפגישות בארגון. עתה עולה החברה מדרגה והיא מפתחת כלים כדי לספק למנהלים בדרגות השונות תמונת מצב של הנעשה בארגון בזמן אמת, דבר שיאפשר להם להגיב במהירות לבעיות ולעיכובים בתהליכים השונים בארגון. בין היתר יוכלו העובדים להתחבר ליומן הארגוני, וליהנות מכלים לניהול הפגישות בארגון כמו להכין אג'נדה לפגישה, להכין סיכומי דיון, לשמור מסמכים משותפים ולנהל משימות. המערכת מתחברת ישירות לכל לוחות השנה הקיימים, כולל Google Calendar, Office 365, Exchange, דרך ממשק web ו-mobile, והכל בצורה שקופה על בסיס לוח השנה הנמצא בשימוש בארגון ואצל כל עובד.

חברת CartiHeal מגייסת 15 מיליון דולר, כדי להציל מפרקים ולחסוך ניתוחי ברכיים

הסטארטאפ הישראלית CartiHeal (קארטיהיל) מפתח טכנולוגיה לבניית סחוס בעצם, שיוכל למנוע דלקת מפרקים. החודש, מודיעה החברה שהשלימה סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר.

השתל שפיתחה החברה, Agili-CTM מיועד לטיפול בבעיות סחוס ועצם גם אם הן נגרמו מטראומה כמו פציעה וגם אם הן נגרמו בגלל מחלות ניווניות שונות כמו אוסטאוארטריטיס. השתל נוסה בקרב 200 מטופלים במרכזים שונים בעולם ולאחרונה הוא גם קיבל את ה-CE, אישור השיווק האירופאי. תוצאות הניסוי הראו שהשתל עודד יצירה של סחוס טבעי (Hyaline Cartilage) ועצם תת-סחוסית (Subchondral Bone), מה שהתבטא בהפחתת הכאבים והסימפטומים הנלווים של הנסיינים.

V-Wave מגייסת 28 מיליון דולר לשתל שימנע אי-ספיקת לב

אנשים עם אי־ספיקת לב סובלים מתוחלת חיים קצרה יחסית ומפגיעה באיכות החיים שלהם, שמתבטאת בין היתר בקושי לבצע מאמצים פיזיים כמו הליכה או עלייה במדרגות. אי-ספיקת לב מתרחשת כאשר הלב אינו מספק מספיק דם ביחס לדרישות הגוף. מצב שמתרחש בעקבות תפקוד לקוי של שריר הלב. חברת הביומד הישראלית V-Wave פיתחה שתל ראשון שנועד למנוע את אי-ספיקת הלב ועתה היא מדווחת על השלמת סבב גיוס בגובה 28 מיליון דולר.

המוצר אותו מפתחת V-Wave הוא למעשה שתל זעיר, שמושתל בין שתי עליות הלב בעזרת צנתר, ומווסת את זרימת הדם בין שתי העליות. כך הוא מסייע למעשה להפחית את הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי וכתוצאה מכך צפוי לרדת משמעותית מספר האשפוזים בקרב החולים והם צפויים ליהנות משיפור באיכות החיים שלהם. על פי ההערכות סובלים מאי-ספיקת לב כ-20 מיליון איש ברחבי העולם.

MultiPhy הישראלית מגייסת 17 מיליון דולר לאינטרנט ממש מהיר

חברת החומרה הישראלית MultiPhy, שרוצה לעזור למשתמשים בכל רחבי העולם ליהנות מאינטרנט מהיר במיוחד, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 17 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי, השלישי במספר, הושלם באמצעות משקיעים קיימים וחדשים הכוללים קרנות הון סיכון מובילות, אך זהותם של אלו לא נחשפה. יחד עם זאת, ענקית הרכיבים האלקטרוניים Semtech האמריקאית, חשפה ואישרה כי היא כעת אחת מבעלת המניות הרבות ביותר בחברה.

במטרה להעניק פתרון לדרישה הגוברת, חברת MultiPhy מציעה מוצרים המסוגלים להעלות את קצבי השידור, ולהוזיל ולשדרג את יכולות המנועים האופטיים היקרים הקיימים כיום. המוצרים שמציעה החברה הינם שבבים אשר מיועדים להעביר מידע בנפח גבוה על גבי תשתיות קיימות של סיבים אופטיים, בקצבים העומדים על 100 ו-400 Gb/s, למרחקים של עד 80 קילומטרים. המשמעות היא שבאמצעות הטכנולוגיה של החברה, היא יכולה להציע למשתמשים להוריד כ-100 סרטים באורך מלא, או להעלות כ-100 אלף תמונות – בשנייה בודדת אחת.

Elastifile מגייסת 35 מיליון דולר, כדי לשדרג את איחסון הנתונים בארגונים

חברת הסטארטאפ הישראלית Elastifile (אלסטיפייל), שמפתחת טכנולוגיית אחסון פלאש, הודיעה החודש על גיוס של 35 מיליון דולר. הטכנולוגיה שמפתחת Elastifile מאפשרת לארגונים ליהנות ממערכת אחת ואחידה לאחסון נתונים, גם אם הארגון מחזיק במספר מערכות שונות כמו למשל שרתים שמבוססים על פלאש ופתרונות ענן שונים. אולם, אחד החסמים הגדולים ביותר שמונע מעבר של ארגונים לטכנולוגיות הפלאש המהירה והאמינה יותר הוא המחיר;

למרות זאת, הפתרון של Elastifile נהנה מתמחור אטרקטיבי הרבה יותר שעומד, על פי החברה, על 500 דולר לטרה-בייט איחסון, כלומר שווה ואף נמוך ממערכות היברידיות או כאלו שמבוססות על דיסק מגנטי. הפתרון של החברה תומך ב- OpenStack/KVM, VMware vSphere וכן בקונטיינרים בלינוקס. הפתרון כולל הן חומרה והן תוכנה, ועל פי ההערכות צפויה החברה להשיק את גרסת הבטא שלה בסוף 2016 או תחילת 2017.

Zerto הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר כדי להלחם ב-Downtime

חברת Zerto הישראלית העוסקת בניהול התאוששות מאסונות בענן, הודיעה כי השלימה סבב גיוס בהיקף של 50 מיליון דולר בהובלת קרן IVP האמריקאית. כמו כן השתתפה בגיוס משקיעה חדשה נוספת – Access Industries, דרך הזרוע הישראלית שלה, כלל-טק והמשקיעים הקיימים – 83North, Battery Ventures Harmony Partners, RTP Ventures, U.S. Venture Partners ומארק לזלי, שגם מהווה חלק מדירקטוריון החברה.

פתרונות התוכנה של Zerto מאפשרים ניהול מערכות מידע ארגוניות וענן בזמינות של 24/7, ומובטחים להיות פשוטים, אמינים ולספק המשכיות עסקית. בעזרת פלטפורמת Zerto Cloud Continuity, ארגונים יכולים להגן על העומסים הווירטואליים שלהם ולהעביר אותם בין עננים ציבוריים, פרטיים והיברידיים באופן חלק. מוצר הדגל של החברה, Zerto Virtual Replication, הפך כבר לתקן ׳מקובל׳ בהגנה, התאוששות וניוד יישומים בין מרכזי נתונים וירטואליים ועננים.

Peer5 מגייסת מיליון דולר, כדי שנוכל לראות וידאו בלי 'באפרינג'

חברת הסטארטאפ הישראלית Peer5 מציעה שירות CDN ממוקד בוידאו-לייב, שמאפשר לאתר להגדיל בצורה משמעותית את מספר הצופים שלו, מבלי שהם ייתקלו בתופעות מעצבנות כמו באפרינג. החודש, הודיעה Peer5 על השלמת גיוס של מיליון דולר.

בשיחה עם גיקטיים, מספר הדר וייס, שותף-מייסד ומנכ"ל של Peer5, שהחברה זיהתה צורך הולך וגובר של אתרי וידאו ב-CDN, שיהיה בעל אפשרות לגדול בזמן קצר ולתמוך במספר רב של צופים בוידאו בזמן אמת. "קח לדוגמה" מספר וייס, "משחק כדורגל שבבת אחת מעלה את הטראפיק באתר מ-1,000 מבקרים בו זמנית ל-100 אלף". ואכן, אתרי תוכן שמשדרים אירועי ספורט בלייב נהנים מצמיחה מהירה מאוד בשנים האחרונות. כך למשל משחק הקריקט בין הודו ופקיסטן, שמשך כ-25 מיליון צופים אונליין. לשם השוואה רק כמיליון וחצי אמריקאיים צפו בגמר הסופרבול האחרון; יאהו למשל נאלצה להשתמש ב-7 שירותי CDN שונים, כדי לשדר משחק פוטבול שנערך לאחרונה.

וייס מסביר: "המשתמשים לא צריכים להוריד תוסף, תוכנה או אפליקציה. כל התהליך נעשה בצד האתר ואנחנו מתבססים על טכנולוגיית WebRTC שמוטמעת בדפדפן. הצופה יכול לבחור אם לאשר או לא לקחת חלק בטכנולוגיה".

Neura מגייסת 11 מיליון דולר, תאפשר למכשירים להכיר אתכם

חברת הסטארטאפ הישראלית Neura, המפתחת פלטפורמה חכמה לאינטרנט של הדברים (IoT), הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A  בסך 11 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו AXA Strategic Ventures ופיטנגו, בהשתתפות Liberty Israel Venture Fund ולנובו. Neura מעשירה אפליקציות ומכשירים עם תובנות על פעולות המשתמשים בעבר ובהווה, תוך כדי שמציגה תחזיות מחושבות על הפעולה הבאה שהם צפויים לעשות.

החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למוצרים להתחבר לא רק לאינטרנט או לסמארטפונים, אלא גם לתקשר אחד עם השני. התקשורת מתבצעת באמצעות רשת של אינדיקטורים הפועלים בהקשר רלוונטי ומאחורי הקלעים מסוגלת החברה להציג ניתוח דפוסי התנהגות ומשמעות סמנטיים. כך, יוצרת "הבנה" עמוקה יותר של המכשירים המחוברים עם המשתמש, כדי שיוכלו להסתגל ולהגיב בהתאם לשימוש. הטכנולוגיה של Neura רלוונטית למוצרים מתחום הבריאות החכמה, רכבים, שירותי מוסיקה, בתים ועוד. לדברי החברה, הפיתוח נולד אחרי שנים רבות של עבודה, ורק עכשיו האלגוריתם הושלם במלואו ומוכן לצאת לשוק הרחב.

viisights מגייסת 1.2 מיליון דולר, עבור פרסום אפקטיבי יותר בוידאו

חברת viisights הודיעה החודש על גיוס של 1.2 מיליון דולר בהובלת TheTime ובהשתתפות הקרנות Maxfield Capital, ASF Ventures ו-LETA Capital. על פי החברה, ההון שגוייס ישמש לצורך המשך הפיתוח וגיוס עובדים נוספים.

viisights פיתחה פלטפורמה לניהול, ניתוח והבנה אוטומטית של תוכני וידאו, והיא מספקת את הנתונים כשירות עבור בעלי אתרים ומפרסמים. הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לזהות ולהבין באופן אוטומטי תוכן של סרטונים, ליצר ולנהל פרופילים של צופים ולייצר שיכבת נתונים עשירה, המאפשרת למנועי ההמלצות והחיפוש להציג הצעות צפייה רלוונטיות עבור גולשים – ולמנועי הפירסום לבחור את המודעה האפקטיבית ביותר שתוצג לצופה בזמן האפקטיבי ביותר.

eRated הישראלית מגייסת 1.7 מיליון דולר מייצרת ׳תג מהימנות׳ למוכרים ברשת

הסטארטאפ הישראלי eRated, המאפשר למוכרים ברשת ליצור פרופיל מקוון המורכב מהדירוג הכולל שלהם ברחבי הפלטפורמות והרשתות החברתיות, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד. סבב הגיוס הנוכחי בסך 1.7 מיליון דולר הובל על ידי Spinach Angels, והושלם בהשתתפות Techstars ואנג׳לים מבריטניה. הרעיון מאחורי eRated הוא לאפשר לסוחרים המוכרים באינטרנט לחבר את חשבונותיהם במגוון הפלטפורמות ביחד עם הרשתות החברתיות, כך שכל הנתונים והדירוגים שצברו בזירות המסחר השונות יופיעו במקום אחד.

eRated משלב את כל הדירוגים והביקורות של המשתמש מכל המרקטפלייסס והרשתות החברתיות, וכך מאפשר להשתמש בזהות האמיתית והמשוכללת, ולהציגה לראווה, כדי להקנות ללקוחות פוטנציאלים הרגשה נוחה יותר לרכוש ממך, גם אם הרייטינג שלך עדיין נמוך. הפלטפורמה בעצם מאפשרת לכל מוכר לקבל ׳תג מהימנות׳ בתוך 30 שניות; התהליך מורכב מחיבור כלל החשבונות מכל שוק או רשת חברתית, איסוף ביקורות והמלצות שהושארו על המוכר מהרשת, לקוחות, ועמיתים לעבודה. בשלב הבא על המשתמש לאשר כי הוא המוכר, על ידי הזנת פרטים מלאים הכוללים כתובת, דואר אלקטרוני ומספר טלפון. בשלב הסופי eRated יחשב את ציון ׳האמון׳, אותו ניתן להציג בכל אתר או פלטפורמה.

IronScales מגייסת 1.5 מיליון דולר כדי להתמודד עם מתקפות סייבר בארגונים

חברת הסטארטאפ הישראלית IronScales הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.5 מיליון דולר בהובלת RDSEED, חברת בת של RDC (מיזם משותף של רפאל ואלרון). החברה פיתחה פתרון בתחום הסייבר הארגוני, אשר נועד למנוע התקפות אימייל ממוקדות (Spear-Phishing) על חברות וארגונים.

כיום 95% מההתקפות המוצלחות על חברות וארגונים מקורן ׳בפישינג׳ דרך המייל, תקיפות המכוונות אל עובדי הארגון, כאשר הנזק אשר נגרם לארגונים הנופלים להן קורבן עשוי להיות עצום, ונע מגניבת מידע רגיש ועד כדי דרישות כופר. הפתרון שמציעה IronScales כולל מערכת קבלת החלטות אוטומטית המסתמכת בין היתר על דיווחי העובדים בארגון, זאת על מנת לעצור את ההתקפה בזמן אמת. בנוסף, המערכת שפיתחה מתרגלת את העובדים בארגון באופן תדיר כיצד להתנהל במהלך התקפת סייבר, עד שאלו יפתחו רמת מודעות גבוהה.

MyState הישראלית מגייסת 6.5 מיליון דולר, תחסוך לכם את ההמתנה בטלפון

MyState נוסדה בשנת 2014 על ידי ד״ר רוני אוחיון, אסף פני-אל, עמי חניא ואושרי מיימון, עם מטרה אחת – לשנות את אופן התקשורת הבסיסית ביותר בין שני אנשים. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 6.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הושלם באמצעות משקיעים אמריקאים פרטיים.

MyState פיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשי אנדרואיד ו-iOS לחסוך את ׳משחקי התופסת׳ המתרחשים כאשר מנסים להתקשר למישהו והם מגיעים לממתינה, ואז כאשר הוא חזר אליהם, הם לא היו זמינים, וחוזר חלילה. במקום, האפליקציה מאפשרת למשתמשים לראות את הסטטוס של אנשי הקשר שלהם עוד לפני שהם מחייגים אליהם ובזמן אמת.

הטכנולוגיה של MyState (אשר ממתינה כרגע לקבל אישור לפטנט על שמה) מציגה את הזמינות של אנשי הקשר שלכם בעזרת אייקונים שונים המעידים האם הם בשיחה, במצב לא מקוון, באיזור זמן אחר (מדינה אחרת) או אפילו אם המכשיר שלהם התרוקן מסוללה ונמצא כרגע בהטענה. כמו כן ניתן לדעת האם המכשיר של הנמען נמצא על רטט או שקט. המשתמשים באפליקציה יכולים גם להגדיר את הסטטוס הנוכחי שלהם באופן ידני, אם יבחרו לעשות זאת (כמו שניתן לעשות בוואטסאפ למשל).

JFrog הישראלית מגייסת 50 מיליון דולר

חברת JFrog הישראלית, המפתחת תשתית גלובלית להאצת תהליכי ניהול, אחסון והפצה של תוכנה, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר, ומתווסף ל-12 מיליון דולר נוספים שגייסה בעבר. את הסבב הובילה Scale Ventures בהשתתפות Battery Ventures, Sapphire Ventures, Qumra Capital ,Vintage והמשקיעות הקיימות Gemini Israel ו-VMware.

JFrog ידועה בעיקר בזכות מוצר הדגל שלה, הארטיפקטורי (Artifactory), אשר מאפשר למפתחים מתוך הארגון לשתף, לאחסן ולהפיץ קוד. מערכת הארטיפקטורי יודעת לייבא ספריות קוד וקבצים גם מהרשת, על פי דרישות הארגון ומדיניות ניהול המידע. את המידע שנאסף היא יודעת לסדר ולארגן, ולהפיץ בשלב מאוחר יותר לגורמים המתאימים בתוך הארגון, כגון בעלי תפקידים מסויימים, בהתאם להגדרות הפרוייקט הספציפי. מוצר נוסף שמציעה החברה הוא ה-JFrog Bintray, החלק שמשלים את האוטומציה בפלטפורמה של החברה על ידי מתן מענה להפצה אוטומטית של הקוד הבינארי.

BlueVine הישראלית מגייסת 40 מיליון דולר כדי לשלם לכם בזמן

BlueVine הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה שתעזור לבעלי עסקים קטנים לקבל תשלום מיידי עבור החשבוניות שהם מנפיקים, הכריזה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של 40 מיליון דולר בהובלת קרן Menlo Ventures האמריקאית. בגיוס השתתפו גם קרן הפינטק של Rakuten היפנית והמשקיעות הקיימות 83North הישראלית, Lightspeed Venture Partners, Correlation Ventures, SVB ומשקיעים פרטיים.

אחת מהבעיות המשמעותיות איתה נאלצים בעלי עסקים קטנים ואפילו פרילאנסרים להתמודד על בסיס קבוע, היא בעיית התשלום. ברוב המקרים, נותן השירות או בעל העסק מנפיקים את החשבוניות מבעוד מועד, ואז נאלצים להמתין זמן רב עד שהכסף יועבר לחשבונם. BlueVine מציעה לאותם נותני שירותים דרך לזרז את קבלת התשלום עבור החשבוניות השונות, בצורה קלה ומהירה עבורם. הפתרון הפשוט והמקוון שלה מאפשר לעסקים קטנים לקבל תשלום מיידי לחשבוניות שמועד פירעונן הנו בין 15 ל-90 יום.

במסגרת הפתרון שפיתחה, היא שמה דגש על מספר נקודות עיקריות: צמצום הפער בין הזמן שעובר עד שהלקוח משלם עבור השירות לבין הזמן שהעסק מנפיק את החשבונית, לדאוג שהפתרון יהיה אוטומטי לחלוטין וכמובן, שיהיה מקוון. פתרונות אלו באים לתת מענה לתזרים מזומנים לא סדיר ומחזורי תשלומים ארוכים המעיקים על ההון החוזר של אותם עסקים.

GigaSpaces הישראלית מגייסת 20 מיליון דולר

חברת GigaSpaces אשר מפתחת תשתיות Grid למערכות מידע הדורשות עיבוד נתונים מהיר ובזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 20 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קלארידג' ישראל, שותפות בין Claridge Inc, הפמילי אופיס של משפחת סטיבן ברונפמן, ו-Caisse de Depot et Placement du Quebec) CDPQ). מתוך הסכום הכולל, חלקה של קלארידג׳ ישראל מסתכם בהשקעה של קרוב ל-12 מיליון דולר, זאת תמורת 16% ממניותיה של GigaSpaces. יתר הסכום שגויס (18 מיליון דולר) הושלם באמצעות המשקיעים הקיימים בחברה, קרן BRM של האחים אלי וניר ברקת, FTV ואינטל קפיטל.

GigaSpaces מציעה פתרונות תוכנה המאפשרים שיתוף זיכרון בין מערכות מבוזרות, המיועדים לאפשר לנהל מערכות ארגוניות מרכזיות וקריטיות, אשר מצריכות עיבוד נתונים וזמני תגובה מהירים. פתרונותיה של החברה רלוונטים בעיקר לתחום הפיננסי, הטלקומוניקציה, הסחר האלקטרוני ושירותי הבריאות. עיקר עיסוקה של החברה הוא בפיתוח פלטפורמות תוכנה ל-pure-play orchestration ו-data scalability בסביבות ענן.

נורווסט מגייסת 1.2 מיליארד דולר לקרן חדשה שתשקיע גם בישראל

חדשות טובות ליזמים הישראליים. קרן הון סיכון האמריקאית נורווסט ונצ'ר פרטנרס (Norwest Venture Partners או NVP) הודיעה על השלמת גיוס של 1.2 מיליארד דולר לקרן החדשה שלה, ה-13 במספר. הקרן צפויה להשקיע גם בחברות ישראליות.

בשיחה עם גיקטיים מסר לנו דרור נחומי, שותף כללי בקרן, כי החברה תמשיך לדגול באסטרטגיית השקעה מגוונת. לדבריו, החברה לא מחליטה מראש כיצד ועל מה תוציא את ההון שגייסה והיא בוחנת כל הצעה שמביאים השותפים השונים. כך למשל יכולה החברה להשקיע בחברה בשלבים המוקדמים של הסיד או חברה שנמצאת רגע לפני ההנפקה. "אנחנו יכולים להשקיע בסיד ואז אנחנו משתתפים בסבב השקעה של 38 מיליון דולר ב-SolarEdge שמנפיקה אחר-כך… אנחנו לא מחליטים מראש. לפעמים תחום הקונסיומר יותר מעניין, לפעמים תחום התוכנות הארגוניות" מסביר נחומי, "מה שקובע זה אם השותף חושב שזו השקעה טובה".

סוני רוכשת את Altair הישראלית ב-200 מיליון דולר

לפני כחודשיים בלבד היתה Altair על סף חתימה של סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic. החברה הסינית אף הודיעה לבורסה על כוונתה לבצע את הההשקעה, אולם לבסוף לא יצאה ההשקעה אל הפועל; עתה נראה שהחברה הישראלית הסתדרה היטב גם בלי הסינים, עם קצת עזרה מחברים ביפן: הענקית היפנית סוני רכשה את יצרנית שבבי התקשורת הישראלית תמורת כ-200 מיליון דולר והיא תהפוך אותה למרכז הפיתוח הישראלי שלה.

Altair מעסיקה כ-190 מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה משישה תקני אלחוט מתקדמים. שבבי ה-4G שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות מהירות, תוך כדי צריכת אנרגיה מזערית למכשירי סלולר וטאבלטים ולמערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם, ביניהם Verizon האמריקאית.

TravelersBox הישראלית מגייסת 10 מיליון דולר

חברת TravelersBox הישראלית, אשר פיתחה מכונת הפקדה בטכנולוגיה המאפשרת ביצוע הפקדה והמרה של כסף פיזי זר לידי כסף מקוון בחשבונות כמו: PayPal, Google Play, Skype, Starbucks ועוד, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Arbor הסינגפורית, בהשתתפות המשקיעים הקיימים של החברה – קרן פיטגנו, קרן IPE, קרן פרג, iAngels, חברת Global Blue ומספר אנג׳לים בהם זוהר גילון ויובל טל.

הפתרון של החברה מספק מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת המאפיינת את כל מי שאי פעם טס לחו"ל: כסף מקומי שנשאר מהביקור בדרך כלל מוצא את עצמו נזרק למגירה ונשכח. בכל נסיעה נוספת נצבר עוד כסף מקומי לא מנוצל וכך לאט נאסף סכום כסף לא מבוטל ולא מנוצל, בייחוד כשמדובר במטבעות שאינם אירו או דולר, או מטבעות שלרוב לא זוכרים לקחת איתכם לנסיעה הבאה כי מדובר ׳בגרושים׳.

ForeScout הישראלית מגייסת 76 מיליון דולר

ForeScout הישראלית, המהווה ספקית מובילה של פתרונות אבטחה לבקרת הרשת בזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 76 מיליון דולר בהובלת Wellington Management Company LLP. שוויה של החברה מוערך בעקבות הגיוס האחרון בכמיליארד דולרים בעודה מדווחת על הכנסות בהיקף של 125 מיליון דולר במהלך 2015, זאת אחרי שרק בקיץ האחרון דיבר המנכ"ל על הנפקה של החברה לפי שווי של כמחצית מהשווי הנוכחי. עד כה גייסה החברה למעלה מ-120 מיליון דולר מקרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו, הקרנות האמריקניות Accel, Amadeus ו-Meritech Capital Partners ומשקיעים בולטים נוספים.

המערכת שפיתחה מסייעת לארגונים להגביר את הפרודקטיביות ואת הקישוריות שלהם על ידי כך שהיא מאפשרת גישה למשאבי הרשת הארגוניים מכל מקום ומתי שצריך מבלי לפגוע באבטחת הארגון. ההון שגויס בסבב הנוכחי (סבב G) ישמש את החברה להרחבת פעילותה הגלובאלית, לבנות ארגון תמיכה ברמה בינלאומית ולהגביר את מאמצי המו״פ במטרה להאיץ מנהיגות בעולם אבטחת האינטרנט של הדברים.

Nubo הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר כדי שתוכלו להתחבר למחשבי החברה עם הסמארטפון הפרטי

הסטארטאפ הישראלי Nubo Software הודיע על השלמת סבב גיוס A בגובה 7 מיליון דולר בהובלת Magma Ventures ו-Motorola Solutions Ventures. החברה מאפשרת לעובדים לעבוד מרחוק ישירות מהמכשירים הפרטיים שלהם דוגמאת הסמארטפון או הטאבלט באופן מאובטח, מבלי שהמידע עצמו ישמר על המכשיר.

הפתרון של Nubo הישראלית מאפשר לעובדים לגשת למידע הארגוני ולהמשיך לעבוד מהמכשירים האישיים שלהם מבלי להוריד ולהתקין דבר ותוך שמירה על אבטחת המידע הרגיש. הרעיון פשוט: Nubo פיתחה סביבה וירטואלית למובייל שרצה על שרת מרוחק כך שעובדים יכולים לגשת למידע, לצפות בו ולעבד אותו, אבל המידע לא מועבר למכשיר שלהם ובכך נותר מוגן.

חברת הסייבר הישראלית imVision מגייסת 4 מיליון דולר

חברת imVision, ספקית של מוצרי אבטחת סייבר לסביבת מחשוב ענן של ספקיות התקשורת (NFV/SDN), הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן ההון סיכון הסינית CEIIF מקבוצת CreaditEase (השקעתה הראשונה בחברה ישראלית מאז הוקמה הקרן), פיטנגו ומשקיעים נוספים.

imVision מתמחה בתחום אבטחת סייבר בשוק מחשוב ענן, באבטחת שירותי תקשורת קריטיים הפועלים בענן או בסביבה היברידית. שרון מנטין, מייסד ומנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להגדיל את מצבת כוח האדם (שעומדת כרגע על 14 עובדים), להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה ולקדם את פעילותה העסקית ברחבי העולם.

mPrest מגייסת 20 מיליון דולר

תוך 4 שנים אנחנו צפויים להיות מוקפים ב-50 מיליארד מכשירי IoT שונים; ועד 2040, המספר צפוי לזנק לטריליון מכשירים שונים. חברת mPrest מפתח תקווה מפתחת טכנולוגיה לשליטה ולבקרה במערכות תשתית מבוססות IoT. החודש הודיעה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר.

עד לאחרונה היתה ידועה mPrest כשותפה בהצלחה של מערכת 'כיפת ברזל'. מערכת השליטה והבקרה שפיתחה החברה מאפשרת למפעילים לחשב את מסלולה ומקום נפילתה של הרקטה, כשתוך כשנייה, היא מציגה מאות חלופות אפשריות למיקום היירוט, ואז בוחרת את החלופה האופטימלית מבחינת גובה היירוט ומיקומו מעל שטח פתוח. אולם mPrest פעילה גם בשוק האזרחי: הטכנולוגיה שלה מאפשרת לנטר חיישנים שונים שמותקנים בבניינים חכמים, קווי מתח, צנרת המים וציי רכב. המערכת שפיתחה החברה קולטת את המידע שמגיע מהחיישנים השונים, מנתחת אותם ובצורה אוטונומית ובזמן אמת מגיבה אליהם עם הפעולה הנדרשת. כך חוסכת המערכת למשתמש זמן, צריכת אנרגיה וכסף. בין היתר הספיקה החברה לפתח פרויקטי תוכנה בתחומי המכ"מ, התקשורת ובתחומי מערכות השליטה ובקרה עבור אלתא, רפאל, מל"ט וחברות אחרות בסקטור הרפואי ובשוק הטלקום.

הדסטארט מגייס מיליון דולר, כדי שכל אחד מאיתנו יוכל להשקיע בסטארטאפים

אתר הדסטארט הוא אתר מימון ההמונים הגדול והוותיק ביותר בישראל, וככזה גוייסו בו בהצלחה כבר מאות פרויקטים שונים. אולם המיזם הבא שיעלה האתר מפגיש את עולם מימון ההמונים עם עולם הון הסיכון. החודש הודיע הדסטארט כי גייס מיליון דולר לצורך כך.

המיזם החדש שמכונה FundIt נועד לממן חברות סטארטאפ צעירות, שעד עתה נאלצו להתדפק על פתחם של אנג'לים או קרנות הון סיכון. המיזם מגיע בהמשך להיכנסו לתוקף של החוק לקידום השקעות בחברות הפועלות בתחומי הטכנולוגיה העילית בחודש שעבר. החוק יאפשר לסטארטאפים צעירים לגייס כספים עם הקלות רגולטוריות שונות, שמושפעות מגובה הסכום שגוייס: כך שאם יגייס הסטארטאפ עד מיליון ש"ח, הוא יהיה פטור מחובות כלשהן; אם ירצה לגייס יותר, הוא יזדקק לגוף שיוביל את הסבב או אישור של המדען הראשי במשרד הכלכלה.

אתר Headstart הוקם ב-2011 על פי המודל המצליח של אתר Kickstarter האמריקאי שקם שנתיים לפניו. מאז הצליחו כ-900 פרויקטים שונים להגיע לסכום היעד שלהם ולגייס סכום כולל של כ-37 מיליון ש"ח. ב-2015, שנחשבת לשנה מוצלחת במיוחד, גייסו כ-425 פרויקטים שונים סכום כולל של 18,832,382 ש"ח – מיותר מ-121 אלף תומכים.

Atomation מגייסת מיליון דולר כדי להפוך כל מוצר ל'חכם'

כיום, בעידן ה-IoT או האינטרנט של הדברים, אי אפשר כמעט להתחמק ממוצרים 'חכמים', שמחוברים לרשת ובינם לבין עצמם; אך מה לגבי כל אותם פריטים לא חכמים? האם פשוט נזרוק אותם? Atomation הוא סטארטאפ ישראלי שמפתח טכנולוגיה שיכולה להפוך כל מוצר למוצר חכם; החודש הודיעה החברה כי גייסה מיליון דולר לשם כך.

המוצר של Atomation נועד להביא יכולות IoT לכל חפץ. לצורך כך בונה החברה מעין אקוסיסטם שמורכב מ"אטומים", כלומר יחידת חומרה בעלת קישוריות Bluetooth 4 BLE. כל "אטום" שכזה מעניק למוצר יכולות מתקדמות, כפי שייקבעו על ידי המפתחים. אולם הפיתוח של החברה מאפשר גם לשלב מספר "אטומים" במספר מוצרים שונים ולקבוע מה תהיה תוצאת האינטראקציה ביניהם במספר מקרים. אותם "אטומים" הם מודולריים וניתנים להרכבה על מוצרים שונים, שיכולים גם להעניק להם שימושים יצירתיים חדשים. מי שאמור לספק את הפתרונות היצירתיים הללו הם קהל היעד של החברה, שמורכב ממפתחי מובייל, "מייקרים" ויצרנים אחרים.

Seebo מגייסת 8.5 מיליון דולר

עידן ה-IoT גורם להרבה מאוד חברות לרצות להיות נוכחות במגרש המשחקים החדש והמחובר. אבל מה לעשות שחברה שמתמחה למשל בייצור צעצועים לא בהכרח מתמחה בפיתוח רכיבי מיחשוב ולרוב אין לה את היכולות הלוגיסטיות וכח האדם שיכול לטפל בנושא – וכמובן שהדוגמה תקפה גם בכל תחום ייצור אחר – החל מאופנה ועד יצרניות של ציוד חקלאי. Seebo מפתחת, מייצרת ומתפעלת מוצרי אינטרנט של הדברים, שיאפשרו ליצרניות השונות לשלב יכולות חכמות גם במוצרים שלהן. החודש הודיע הסטארטאפ הישראלי על השלמת סבב גיוס בגובה 8.5 מיליון דולר.

Seebo מפתחת פלטפורמת תוכנה המיועדת לצוותי מוצר ומאפשרת פיתוח, ייצור ותפעול מוצרי אינטרנט של הדברים (IoT). הפלטפורמה מקלה על פיתוח מוצרים חכמים ועל חיבורם לרשת האינטרנט, לסמארטפונים וכן אחד לשני. Seebo מאפשרת ליצרניות לפשט את תהליך הייצור ההמוני ולקצר משמעותית את זמני הגעת המוצר לשוק, תוך כדי חסכון בעלויות ייצור. בנוסף, מאפשרת הפלטפורמה של החברה ניטור, אבטחה ועדכון של המוצרים החכמים אחרי שהם כבר מושקים ונמצאים בידי הלקוחות. בין לקוחות החברה כיום נמנות חברות ממגוון תעשיות, כולל תעשיות הצעצועים, הבריאות, הספורט, התינוקות, הריהוט, ציוד הטיולים והאופנה.

Memeni הישראלית מגייסת 2.5 מיליון דולר, מקשרת בין מותגים לעוקבים

עד כמה שחברות ומותגים רבים משקיעים משאבים ונאבקים על הלייק הנחשק בפייסבוק, כולנו יודעים שאין לו יותר מידי משמעות, ומה שבסופו של דבר קובע זה לא כמות הלייקים, אלא איכותם. הסטארטאפ הישראלי Memeni, אשר פיתח פלטפורמה המאפשרת לעוקבים ומתעניינים במותג מסוים לתקשר איתו באופן ישיר, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 2.5 מיליון דולר. לצד ההודעה על הגיוס, הכריזה החברה גם על ההשקה הרשמית של הפלטפורמה שלה. בעזרת הגיוס תתמקד החברה בהמשך הליך השיווק והגדלת צוות המכירות בארה״ב ובאירופה, שם כבר נמצאת החברה במו״מ עם מותגים, אוניברסיטאות וקבוצות ספורט.

תרון ה-Saas של Memeni מאפשר למותגים להשיק במהירות קהילות מקוונות מותאמות אישית, מקום בו החברים, ׳המעריצים׳ יכולים ליהנות מתוכן והזדמנויות בלעדיות, בעוד שהמותג משיג גישה לקהל שבוי. למעשה הפלטפורמה של החברה מתלבשת על כל אתר של מותג קיים בתור עמוד במערכת, אשר מציע פתרונות לתקשורת עם קהילה, ללא צורך בשיתוף מידע וחשיפת העוקבים לענקיות המדיה החברתית כדוגמת פייסבוק או טוויטר.

הסטארטאפ החשאי Fireglass מגייס 20 מיליון דולר

בכל פעם שמתגלות פרצת אבטחה או חדירה לשרת, מלאך מקבל כנפיים וחברת סייבר סוגרת סבב גיוס. אולם גם בתחום הסייבר, שמנפק לנו חדשות על גיוסים מדי יום כמעט, לא שכיח לראות חברת סייבר במצב Stealth שמגייסת 20 מיליון דולר. הסטארטאפ הישראלי Fireglass הודיע כי גייס את הסכום המרשים במסגרת סבב גיוס ראשון ממספר משקיעים בולטים ביניהם קרנות ואנג'לים.

Fireglass, שנמצאת עדיין בשלב ה-Stealth שלה, לא חושפת את התחום המדויק בו היא תפעל; בהודעתה היא רק מציינת שהיא תפעל כדי "לשמור על המידע ועל בעלי העניין בחברות". למרות הפעילות מתחת לרדאר הספיקה החברה כבר ליישם את הפתרון שלה אצל מספר חברות ענקיות בארצות הברית. החברה הוקמה ב-2014 על ידי גיא גוזנר, שמשמש כמנכ"ל החברה ודן אמיגה, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי שלה – שניהם בעלי ניסיון רב בתחום בחברות צ'ק-פוינט ושניידר אלקטריק וכמובן, ביחידות מודיעין בצה"ל. כרגע, כאמור הטכנולוגיה והמוצר של החברה חשאיים למדי, אם כי החברה צפויה לחשוף אותם בכנס RSA Conference שייערך בחודש הבא.

חברת Adicet bio מגייסת 51 מיליון דולר ומודיעה על רכישת AIT הישראלית

חברת Adicet bio המתמקדת בפיתוח הדור הבא של הטיפול במחלת הסרטן באמצעות אימונתרפיה (immunotherapy), הודיעה כי השלימה סבב גיוס A מרשים במיוחד בהיקף של 51 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן OrbiMed ביחד עם Novartis Venture Fund ו-Pontifax. החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, עוסקת בפיתוח של חיסונים חדשניים לטיפול במחלת הסרטן, עם דגש על טיפולים על ידי השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. טיפול זה מבוסס על חיזוק המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים או גורמים המסייעים להם להתפתח.

לצד ההודעה על השלמת סבב הגיוס הודיעה Adicet bio על רכישת החברה הישראלית Applied Immune Technologies – AIT, אשר פיתחה טיפולים רפואיים וכלים לאבחון מחלת הסרטן, דלקות ומחלות זיהומיות. החברה עוסקת בפיתוח נוגדנים ממוקדים כנגד המחלה, על ידי איתור חלבונים בתוך התא עצמו, מהם ניתן לייצר נוגדנים לסרטן. AIT הישראלית אשר נוסדה על ידי ד״ר מירה פלד קמר הינה חברת פורטפוליו של קרן אורבימד, ועד היום גייסה כ-22 מיליון דולר גם כן מ-Pontifax ו-Novartis Venture Fund.

Neuronix מגייסת 2 מיליון דולר, כדי להלחם באלצהיימר

מחלת האלצהיימר הינה אחת מהמחלות הקשות וחשוכות המרפא השכיחות כיום בעולם; בצד הטיפולים התרופתיים שנועדו להקל על התסמינים, קיימים גם טיפולים לא תרופתיים, שיכולים למנוע התדרדרות במצב החולה. חברת Neuronix הישראלית מפתחת טיפול משולב, שלא מבוסס על תרופות, כדי לעזור לחולים. החודש נודע שהחברה השלימה סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולר, זאת לאחר שכשלה בניסיונותיה לגייס בעזרת הנפקה בבורסה בתל אביב.

חברת Neuronix הוקמה ב-2008 ומאז היא מפתחת טיפול שהוכח כעוזר בעיכוב המחלה, משפר את היכולת הקוגניטיבית ותורם לאיכות החיים. הטיפול מורכב הן מאימון קוגניטיבי שמותאם לכל מטופל והן מגירוי אלקטרומגנטי שמכוון לאיזורים במוח שסובלים מהפגיעה. בפועל יושב המטופל ועונה על סדרה של שאלות ותרגילים, כשבמקביל נשלחות פעימות אלקטרומגנטיות לאזורים הרלוונטיים במוחו של החולה. הטיפול המשולב של החברה זכה כבר לאישור משרד הבריאות הישראלי כמו גם הרשויות האירופאיות (אישור CE) והוא הותקן ב-2 קליניקות בישראל, שעל פי החברה, טיפלו בהצלחה בעשרות מטופלים

Visual.ly נרכשת על ידי ScribbleLive

חברת הסטארטאפ הישראלית Visual.ly, המפתחת מרקטפלייס לתוכן ויזואלי ואינטראקטיבי, הודיעה החודש על רכישתה בידי פלטפורמת התוכן השיווקי ScribbleLive. סכום הרכישה לא פורסם. בשל הרכישה, רוב צוות Visual.ly יצטרף ל-ScribbleLive, מלבד כמה עובדים בתחומים פחות רלוונטים כמו אלו שעוסקים בפן הכספי של החברה. מנכ״ל Visual.ly מט קופר ישאר האחראי על החברה, תוך כדי שיקח אחריות גם על שוק התוכן בחברה הרוכשת.

במידה ולא יצא לכם לשמוע, החזון מאחורי Visual.ly הוא להפוך לבית של כל התוכן הויזואלי באינטרנט. החברה מהווה זירה מקשרת בין אנשים וחברות המעוניינים ליצור אינפוגרפיקות מעניינות, המחפשים גרפיקאים שיכולים ליישם את הרעיון שלהם. לצורך כך יש לחברה מאגר של אלפי אנשים מהתחום, הרשומים באתר בתור ״מומחים״, או Certified לאחר מיון מוקפד שמגיע ממאות אלפי בקשות הצטרפות למאגר. את הפרוייקטים יכולים לנהל המשתמשים באמצעות טכנולוגיית ה-Project Center של Visual.ly, המבוססת ענן ומסייעת להם לסיים פרוייקטים במהירות האפשרית.

Visual.ly נוסדה בשנת 2011 על ידי טל סייח, אדם ברקלר, לי שרמן וסטו לאנגליל (Stew Langille) קבוצת אנשים שעמדו מאחורי מחלקת האינפוגרפיקות ב-Mint האמריקאית. מהקמתה גייסה החברה כ-15 מיליון דולר בין היתר מקרן הון הסיכון Crosslink Capital ו-Quest Venutres. סבב הגיוס האחרון של החברה, בהיקף של 3.3 מיליון דולר הושלם במרץ 2015.

OwnBackup מגייסת 3.5 מיליון דולר לשירותי הגיבוי בענן שלה

מה היה קורה אם חשבון הפייסבוק הארגוני היה נמחק? או כל המידע שב-SalesForce של החברה היה נעלם? הסטארטאפ הישראלי OwnBackup מגבה לענן את שירותי הענן של הארגונים ומגייס לשם כך 3.5 מיליון דולר.

OwnBackup הוקמה בשנת 2012 על ידי ערן כהן ואריאל ברקמן, יזמים בעלי שנים של ותק וניסיון בהצלה ובגיבוי נתונים, מנכ״ל החברה הוא סאם גוטמן. OwnBackup מפתחת טכנולוגיות גיבוי לחברות, שמאפשרת להן לגבות את כל המידע שלהן שנמצא בענן – הכוונה הן ל-SaaS (תוכנה כשירות) והן PaaS (פלטפורמה כשירות), כשבין היתר נכללים בה גם שירותים כמו SalesForce ו-ServiceNow. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה של החברה לחברות לגבות את חשבונות הפייסבוק והטוויטר הארגוניים שלהן לכל צרה שלא תבוא. הגיבוי הוא אוטומטי, בתזמונים קבועים וכמובן מאובטחים. השירות שמציעה החברה הינו משלים לשירותי הגיבוי של השירותים עצמם ונועד לאפשר שחזור של מידע ונתונים במקרים של אובדן או השחתה של מידע בין אם במתכוון על ידי גורם אנושי מתוך החברה או מחוצה לה או נוזקות שונות ובין אם מדובר בטעויות אנושיות.

גיוס: Regentis הישראלית מגייסת 15 מיליון דולר

$
0
0
GelrinC מקור: Regentis
GelrinC מקור: Regentis

GelrinC מקור: Regentis

Regentis Biomaterials הישראלית, אשר פיתחה שתל מתכלה לטיפול בסחוס פגוע, הודיעה היום (א׳) על השלמת סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר בהובלת קבוצת הפרמצבטיקה הסינית Haisco. עוד השתתפו בגיוס המשקיעים הקיימים בהם מדיקה פרטנרס, SCP Vitalife Partners וקרן ההשקעות של הטכניון. המוצר המוביל של החברה הוא שתל ה-GerlinC אשר מעודד היווצרות רקמת סחוס חדשה, תוך כדי שמוריד משמעותית את רמת הכאב שמלווה פציעה בסחוס. היתרון של המוצר הוא פשטות השימוש שלו בקרב המנתחים, והוא מתבצע בנוסף להליך הניתוחי המקובל כיום לטיפול בבעיה.

ג׳ל כפתרון לכאבי ברכיים

Regentis פיתחה ג׳ל נוזלי פולימרי העשוי משילוב של חומרים טבעיים ומלאכותיים, המתנהג כמו סחוס טבעי ומאפשר לסחוס החדש להתחדש בסביבה טובה יותר. הפולימר שפותח מתנהג כמו קרחון; החומר מוזרק לגוף כג׳ל, ומתקשה ונספג באופן מלא בתוך שישה חודשים. הטיפולים שהיא מציעה מיועדים בעיקרם לאוכלוסייה המתבגרת, לפציעות ספורט ולפציעות בעקבות תאונות. רק נציין כי השוק העולמי לטיפול בבעיות סחוס נאמד בכ-5 מיליארד דולר בשנה.

בשנת 2013 זכתה החברה באישור לשימוש במוצר ברחבי אירופה, והיא כבר נמצאת לקראת ביצוע הניסוי הקליני האחרון הדרוש בכדי לזכות באישור ה-FDA לשימוש המוני יותר. בשנים האחרונות דיווחה החברה על ניסויים קליניים מוצלחים באירופה וישראל, עם שיפור בביצועים של 100% לפחות.

החברה הוקמה ב-2004 במסגרת החממה הטכנולוגית של הטכניון ומבוססת בעיקר על הטכנולוגיה  שפותחה ע"י פרופ' דרור סליקטר מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון. סבב הגיוס הנוכחי מתווסף לסבב נוסף שהשלימה החברה בשנת 2012 בהיקף של 10 מיליון דולר מקרן ויטהלייף, קרן מדיקה, קרן הטכניון לצד חברת ההשקעות של רויאל DSM וקרן Crossroad.

ד"ר אלאסטיר קלמאו, מנכ"ל רג'נטיס אמר: ״אנחנו נרגשים להתחיל את העבודה המשותפת עם Haisco  כדי להרחיב את הפוטנציאל הטכנולוגי של המוצר בשוק הסיני במהלך השנים הקרובות״.

"אנחנו נרגשים מאוד לרגל ההשקעה המשמעותית ב-Regentis Biomaterials", אמר מנכ"ל Haisco, וואנג ג'ונמין. "אנחנו רואים פוטנציאל גדול למוצר החברה בסין ומתכננים להביא את המוצר של רג'נטיס לניתוחים בשוק הסיני, על מנת שהמטופלים יוכלו ליהנות ממנו", הוסיף.

גיוס: WOO הישראלית מגייסת 2.35 מיליון דולר כדי למצוא לכם את עבודת החלומות

$
0
0
מקור: צילום מסך, WOO
woo1

הצוות. מקור: WOO

WOO (לשעבר Highr) שמאפשר להייטקיסט לדעת מהו שוויו האמיתי בשוק באופן אנונימי, מרחיב את פעילותו לארה"ב ומודיע על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף של 2.35 מיליון דולר. בסבב השתתפו המשקיעים האנק ויגי'ל ופריטץ ליינמן מקרן Acequia האמריקאית, לורד דיוויד אליאנס (אשר ייסד את אחת מחברות הטקסטיל החשובות בעולם, N Brown PLC וחברת Coats PLC) ומשה ליכטמן, שותף בקרן IGP.

הפלטפורמה של WOO מספקת לעובדים בהיי-טק מעין סוכן חכם, שפועל בשקט בשקט, בצורה אנונימית, ומחפש בצורה אקטיבית אחר משרה עבור המשתמש שרוצה לשדרג את עצמו מבחינת שכר ותנאים, תפקיד מאתגר יותר, תפקיד ניהולי, סוג חברה שונה או אולי מאחר ומייחל בכלל לרילוקיישן.

תציע רק משרות רלוונטיות, לא תחשוף את הזהות

מסתבר שבכל רגע נתון כ-80 אחוזים מהעובדים היו מעוניינים במשרה אחרת במקום זו בה אוחזים כעת. כמה מתוכם עושים עם זה משהו וממשיכים לשלב של חיפוש משרה אחרת? רק כרבע. WOO מפתחת פלטפורמה שמאפשרת לעובדים בתחום ההיי-טק לפרסם בצורה אנונימית את משרת החלומות שלהם וכאשר חברה מסויימת מציעה את אותה המשרה, הם מקבלים התראה על כך. אם הקונספט מצלצל לכם מוכר, זה בגלל שלאחרונה עברה החברה מיתוג מחדש, ושינתה את שמה מ-Highr, עליה כבר סיפרנו לכם בעבר.

בניגוד לפיצ'רים אחרים באתרי משרות ודרושים, שדורשים חיפוש אקטיבי, סינון ופניות לחברות, השיטה של WOO שונה ומתבססת על הפסיביות של המשתמש. כל שעל המשתמש לעשות הוא להזין למערכת את הנתונים שלו, כולל פרטים חשובים כמו ציפיות שכר ותנאים וזהו. עתה הוא יכול לחזור למשימותיו היומיומיות ולשכוח מהשירות. ברגע שחברה מסויימת מציעה משרה, שעונה על כל הדרישות שלו, כולל תנאים למשל, הוא יקבל התראה ויינתנו לו מספר ימים להחליט האם לחשוף את עצמו בפני החברה או לוותר על ההצעה. כלומר, אם מסיבה כלשהי הוא יחליט שאינו רוצה במשרה, הוא לא ייחשף וכך לא יפגע במקום עבודתו הנוכחי. אם יחליט להשיב בחיוב על הפנייה, תחבר המערכת בינו לבין החברה. בכך WOO מציעה משהו חדש, מכיוון שהיא נותנת את השליטה בתהליך למועמד ולא להיפך.

המודל של חברת WOO מעוניין להפוך אותה לפלטפורמה אמינה ואותנטית באמצעות שלוש נקודות מרכזיות; ראשית, עובד ההיי-טק נמצא במרכז ולא החברה. למרות שהחברות השונות הן מקור ההכנסה של WOO, העובד הוא זה שנמצא במרכז תשומת הלב והצלחת החברה טמונה ביכולת של הפלטפורמה לספק כמה שיותר פרטים אישיים מקצועיים אודות מחפשי העבודה; שנית, עבור העובד נוצר פורטפוליו אישי ואנונימי הכולל שאלות אישיות הייחודיות למערכת; האלמנט האחרון שנועד לבדל את המוצר של החברה הוא ההתניה אל מול החברות. כלומר, כאשר מעסיק מעוניין לפנות למועמד עם הצעה, הוא יכול לפנות רק במידה וביכולתו לעמוד בציפיות אותם הגדיר המועמד. בכך משמשת WOO  כ״שומר הסף״ של המועמד ומוודא שרק חברות שיכולות להציע לו הצעה העומדת בציפיות שלו תוכלנה לפנות אליו.

שוק שבור

בשיחה עם צמד המייסדים, הסבירו האחרונים לגיקטיים כי הפלטפורמה פונה למשתמש הקצה. ״שוק חיפוש העבודה הוא שוק שבור, קשה מאוד לגייס את האנשים הנכונים. הפלטפורמה של WOO מעוניינת לאפשר לעובדים ללמוד ׳מה קיים בחוץ׳, ואיך למשל עושים רילוקיישן. למידה זו דורשת עבודה אקטיבית, ומה לעשות – מרבית האנשים עצלנים, מפחדים שמישהו מהחברה בה עובדים כרגע ידע שהם מרחרחים בחוץ או פשוט עיוורים ולא מודעים לפשטות או למורכבות של אותם תהליכים. הפלטפורמה שבנינו נועדה לשבור את החסמים הללו, ולאפשר לאנשים להבין את הערך שלהם ואת האפשרויות מבחוץ בצורה שהיא חסרת סיכון.

את WOO הקימו בתחילת 2015 לירן קוצר, שמשמש כמנכ"ל ועמי דודו שמשמש כמנהל טכנולוגיות ראשי. השניים כבר שיתפו פעולה בעבר כאשר הקימו את SeeV, חברת השמה שמתמחה בסטארטאפים ומועמדים שהם מכנים "איכותיים" והפכה במרוצת השנים לחברת ההשמה הגדולה בישראל ולחברה בבעלות מטריקס. מאוחר יותר הצטרפה לחברה גם הדס וייס-שפרן, שכיהנה בתפקידים בכירים במערך גיוס העובדים של גוגל ופייסבוק. במשרדי החברה שממוקמים בהרצליה מועסקים כ-25 עובדים, לצד 2 עובדים נוספים העובדים מהסניף בסן פרנסיסקו.

כיום עובדת WOO עם למעלה מ-100 חברות, מסטארטפים צעירים ועד חברות בינלאומיות וביניהן WeWork, Houzz ו- HoneyBook. בנוסף מדווחת החברה על כך שבסביבות ה-200 חברות נמצאות בהמתנה בבקשה להצטרף לשירות, ובימים אלו החברה מאיצה את קצב קליטת החברות. נכון לעכשיו הפלטפורמה זמינה לעובדי היי-טק בארה״ב ובישראל על בסיס הזמנה אישית בלבד. התכנון הוא להתרחב בהמשך לענפי תעסוקה נוספים ולאזורים נוספים בעולם. אם אתם מעוניינים אתם מוזמנים לפנות לאתר החברה ולבקש הזמנה לשירות.


ורטקס משיקה קרן רביעית בהיקף של 150 מיליון דולר

$
0
0
vertex

vertex

קרן ההון סיכון ורטקס (Vertex Ventures) מודיעה הבוקר (ד׳) על השלמת הגיוס לקרן הרביעית שלה בהיקף של 150 מיליון דולר. הקרן החדשה תתמקד בהשקעות בחברות צעירות בתחומים מגוונים ותנוהל על ידי השותפים דוד הלר, יורם אורון, עמנואל תימור, רן גרטנברג וינאי אורון.

בין המשקיעים הבולטים בקרן החדשה של ורטקס ניתן למנות כמה מהקבוצות הפיננסיות הגדולות באסיה וכן גופים אסטרטגים מובילים מיפן, סין, סינגפור וצפון אמריקה ובהם: VVH, SBI FujiFilm, Murata ועוד.

כבר ביצעה 4 השקעות

הקרן הרביעית, שהשלימה את גיוסה בימים אלה, כבר ביצעה עד כה ארבע השקעות ביניהן בחברת Argus, העוסקת באבטחת סייבר לתעשיית הרכב, שגייסה 26 מיליון דולר, ב-WireX שגייסה 9.3 מיליון דולר וכן בחברות E8 Storage ו-WebyClip.

ורטקס הוקמה בשנת 1997 וניהלה מיום הקמתה קרנות בהיקף של 750 מיליון דולר. שלוש הקרנות הקודמות של ורטקס היו שותפות לכמה מהאקזיטים הבולטים בישראל. בשנתיים האחרונות הציגה הקרן שלושה אקזיטים בהיקף מצרפי של יותר מ-4 מיליארד דולר: CyberArk, SolarEdge, ו-Waze. הללו מצטרפים לסיפורי הצלחה בולטים נוספים: dbMotion, Percello Voltaire, Actimize, Identify, PowerDsine, Visiontech, Telegate, Morecom, Tradeum ואחרות.

אחד ממקורות עוצמתה של ורטקס ישראל הינו שיתוף הפעולה שלה עם קרנות אחרות בקבוצת ורטקס העולמית. Kee-Lock Chua, נשיא ומנכ"ל קבוצת ורטקס הולדינגס (VVH), שהינה המשקיעה הגדולה ביותר בכל קרנות ורטקס ברחבי העולם אמר "ורטקס ישראל היא אחת מעמודי התווך של קבוצת ורטקס העולמית הפעילה בתחומי ה-ICT גם בעמק הסיליקון, סין, הודו ודרום מזרח-אסיה. בנוסף פעילה קבוצת ורטקס גם בתחום הרפואי. מנהלי קרנות ורטקס ברחבי העולם עובדים באופן הדוק יחדיו כדי לתמוך ביזמים ולסייע להם לצמוח גלובלית ולבנות חברות מצליחות".

השקעה ממוצעת של 4 עד 5 מיליון דולר

בריאיון שערכנו עם ינאי אורון ביקשנו להתמקד יותר בחברות בהן מתכוונת הקרן להשקיע. ״אנחנו פתוחים לשני העולמות: המסורתי והחדש ומחפשים להשקיע בתחומים שתופסים לאחרונה תאוצה. עולם הרכב האוטונומי והסמי אוטונומי מעניינים אותנו מאוד. הכוונה היא לרכיבי חומרה או תוכנה שיכולים להתווסף לרכבים ולשדרג אותם משמעותית ולא בהכרח להמציא מחדש את הרכב שאנחנו מכירים. עולם התעשיה עובר מהפך בשנים האחרונות כך שתחום שאנחנו מוצאים מעניין במיוחד הוא ה-predictive maintenance, איך חוזים תקלות לפני שהן מתרחשות – דבר שיחסוך בעלויות וייעל ביצועים. ענקיות קמעונאות כמו אמזון ועליבאבא מחפשות כל הזמן דרכים לייעל את האחסון והשילוח של מוצרים וגם זה תחום שצמא לפיתוחים ונמצא במוקד שלנו״.

בין הגורמים המייחדים כל כך את ישראל ינאי מתייחס להשפעה של השירות הצבאי על השוק האזרחי ״לישראל יש יכולות ומיומנויות שאנשים רוכשים בתקופת השירות הצבאי שלהם ובפועל כל תחום שישראל חזקה בו מגיע לבסוף גם לשוק האזרחי ומוצא ביטוי בחברות שיזמים מקימים לאחר מכן״.

כששאלנו מה מגדיר חברה כצעירה מבחינת הקרן הסביר ינאי ״אנחנו מכוונים לסבבי A. במידה ולחברה עומק טכנולוגי גדול שידרוש סכומים משמעותיים נהיה שם, אנחנו מאוד פתוחים לבצע השקעות משמעותיות יותר על בסיס הבנת הצוות והעבודה שלו. השקעה ממוצעת של הקרן בשלבים הראשונים תהיה בסביבות ה-4 עד 5 מיליון דולר״.

ינאי מדגיש את היתרון של ורטקס במיקוד שלה בחמש מדינות בהן מגלה בסיס טכנולוגי חזק, ״אנחנו יושבים במוקדים החזקים בעולם: הסיליקון ואלי, תל אביב, סין, סינגפור ויפן. אנחנו מקפידים לקיים פגישה אחת לשנה בין כל השותפים מכל המדינות ועוזרים לחברות לנחות בצורה רכה ככל הניתן, לסייע להן, להעניק להן פידבק ואת כל העזרה הנדרשת״.

גיוס: Hexadite מגייסת 8 מיליון דולר, כדי לחקור ולנהל תקיפות סייבר בצורה אוטומטית

$
0
0
מקור: Hexadite
מקור: Hexadite

מקור: Hexadite

אחת הבעיות הגדולות ביותר שמטרידות ארגונים בכל מה שקשור לסייבר, היא לאו דווקא האיתור של אירועי סייבר, אלא ההתמודדות עם שטפון ההתראות והניסיון לחקור את התקיפות אחר כך. עתה מודיע הסטארטאפ הישראלי Hexadite, שמפתח טכנולוגיה לחקירה ולטיפול אוטומטיים באירועי סייבר, על השלמת סבב גיוס בגובה 8 מיליון דולר.

טיפול וחקירה אוטומטיים באיומי סייבר

Hexadite (הקסדייט) פיתחה טכנולוגיה שמציעה פתרון אוטומטי לטיפול בהתראות סייבר תוך מספר דקות, במקום שבועות. הפתרון האוטומטי לתגובה לאירועי סייבר, Hexadite AIRS, שעל פי החברה הוא הראשון מסוגו, מגדיל את היכולת של המשתמשים לחקור התקפות מרגע הזיהוי על-מנת לטפל בהן ביסודיות. יתרון זה מסייע בהגדלת הפרודוקטיביות של הארגונים, מפחית את עלויות החקירה והטיפול לאחר זיהוי המתקפות, ומחזק את יכולות ההגנה הכלליות של ארגונים. החברה מגנה כיום על יותר מחצי מיליון מכשירי קצה של לקוחות מתחומי הפיננסים, קמעונאות, טכנולוגיה, תעשיה, ביטוח, תקשורת, מדעי החיים והבריאות והיא מעסיקה במשרדיה שבתל אביב כ-20 עובדים.

Hexadite הוקמה ב-2014 על ידי ערן ברק, שמכהן כמנכ"ל החברה, ברק קלינגהופר שמשמש כסמנכ"ל המוצר שלה ועידן לוין, שמשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות שלה – שלושתם בעלי רקע ביחידות מודיעין בצה"ל. סבב הגיוס הנוכחי בגובה 8 מיליון דולר הובל על ידי HP Ventures וקרנות הון הסיכון Ten Eleven Ventures ו-YL Ventures, אשר השקיעה ב-Hexadite גם בשלב הסיד. הסבב מציב את סך הגיוסים של החברה מיום הקמתה על 10.5 מיליון דולר. לדברי החברה, ההון שגוייס ישמש לצורך המשך הפיתוח, הרחבת מאמצי השיווק והמכירות הגלובאליים וגיוס כח אדם.

בהתייחסו לגיוס, מסר ערן ברק, מנכ"ל ושותף-מייסד של Hexadite: "הפתרון שלנו מסוגל להתמודד עם כל המשתנים המעורבים באיומי הסייבר של היום, ולהעניק ללקוחותינו את היכולת לחקור, להגיב ולפתור בצורה אוטומטית כמות הולכת וגוברת של אירועי סייבר תוך מספר דקות ואפילו שניות". ברק הוסיף: "סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לנו להעמיק את פיתוח הטכנולוגיה החדשנית שלנו ולהנגיש אותה ללקוחות ושווקים חדשים, ובכך לסייע להם להתגבר על איומי הסייבר הנוכחיים וכמות האירועים ההולכת וגוברת."

וידאו: כך פועלת Hexadite

גיוס: Riskified מגייסת 25 מיליון דולר; מונעת הונאות אשראי בעסקאות אונליין

$
0
0
Screenshot_7
מקור: Riskfield

מקור: Riskfield

בכל שנה נדחות עסקאות אשראי רבות בשל זיהוי ניסונות הונאה. הבעיה מתחילה כאשר מביטים במחקר שערכה לאחרונה Javelin Strategy & Research, ממנו עולה שבין כל העסקאות הדחויות הללו, מסתתרות עסקאות לגיטימיות בשווי של יותר מ-118 מיליארד דולר. לשם השוואה סך כל ההפסדים שנגרמים בפועל מהונאות אשראי הוא כ-9 מיליארד דולר בלבד. כתוצאה מדחיית ההזמנה, כ-66 אחוזים מהלקוחות שנדחו בטעות מגבילים או מפסיקים לחלוטין את קניותיהם באותה החנות. כאן נכנס לתמונה הסטארטאפ הישראלי Riskified שמאפשר לחברות לאשר עסקאות אונליין בבטחון, בעזרת המערכת שפיתחה החברה. היום (ד') הודיעה החברה על גיוס של 25 מיליון דולר בהובלת קרן Qumra Capital.

החברה מעניקה 'רשת בטחון' לעסקים

Riskified (ריסקיפייד) פיתחה מערכת טכנולוגית שבודקת את הרקע של הרוכש ובמידה והיא מאשרת את זהותו, מתבצע החיוב, כשהחברה גובה עמלה רק מעסקאות שאושרו. העסקאות הללו מבוטחות על ידי החברה, כך שאם בכל זאת מתגלה מקרה הונאה, החברה היא זו שתספוג את ההפסדים של בעל העסק. המערכת של החברה מתבססת על טכנולוגיה שמנתחת התנהגות של צרכנים ברשת ואלגוריתמים מבוססי למידה חישובית (machine learning), אשר מתעדכנים בזמן אמת, ומאפשרים לה להבדיל בצורה מדויקת ומיידית בין ניסיונות הונאה להזמנות לגיטימיות.

Riskified הוקמה בשנת 2012 על ידי היזמים עידו גל ואסף פלדמן, יוצאי יחידות מודיעין ובעלי ניסיון בתחום מניעת ההונאה. לחברה מרכז פיתוח בתל אביב ומשרד בבוסטון והיא מעסיקה כיום כ-80 עובדים, מרביתם במחלקת המחקר והפיתוח בסניף הישראלי של החברה. לחברה מאות לקוחות משלמים, החל מענקיות קמעונאות כמו Viagogo, Burberry ו-Wish, דרך מותגי אופנה יוקרתיים, רשתות שיווק וקמעונאות ועד אתרים למכירת כרטיסי טיסה והופעות. בשנה האחרונה זינקו הכנסותיה של החברה פי 5 יחסית לשנה הקודמת, והיקף העסקאות שיעברו דרך המערכת הטכנולוגית של החברה צפוי להגיע לכ-5 מיליארד דולרים עד סוף 2016.

סבב הגיוס הנוכחי הובל כאמור על ידי קרן Qumra Capital של ארז שחר ובועז דינטי והשתתפו בו בנוסף גם המשקיעים הקיימים Entrée Capital, Genesis Partners וחברת הביטוח הפניקס ו-NTT DOCOMO Ventures. הגיוס האחרון מעמיד את סך ההשקעות בחברה על 31 מיליון דולר.

בהתייחסו לגיוס, מסר עידו גל, מנכ"ל ומייסד Riskified: "המערכת שלנו תורמת באופן ישיר לשורת הרווח של הלקוחות ולחוויית השרות של הצרכנים שלהם. מחד, המערכת חוסכת מיליוני דולרים כאשר היא מזהה מבעוד מועד ניסיונות הונאה ומנגד, משפרת את שביעות הרצון של הלקוחות שעסקאותיהם היו נדחות אלמלא הטכנולוגיה שלנו".

ארז שחר, שותף מנהל בקרן Qumra Capital מסר: "הגידול המהיר והמרשים בפעילות של Riskified משקף את הצורך ההולך וגדל בפלטפורמה למניעת הונאה של תעשיית המסחר האלקטרוני. עם צוות מנוסה, טכנולוגיה מוכחת ופורטפוליו גלובאלי של לקוחות גדולים, אנו בטוחים ש-Riskified נמצאת בדרך הנכונה למצב את עצמה כמובילה עולמית בתחומה".

 

זיהוי מדויק: Cynet הישראלית מגייסת 7 מיליון דולר

$
0
0
cynet
מקור: צילום מסך, סרטון Cynet

מקור: צילום מסך, סרטון Cynet

הסטארטאפ הישראלי Cynet, אשר מציע פתרונות אבטחה לאיומים מתקדמים והתקפות ממוקדות, הודיע היום (ד׳) על השלמת סבב גיוס של 7 מיליון דולר מקרן Lazarus האמריקאית. Cynet מעוניינת להציג גישה ׳רעננה׳ יותר של אבטחה, גישה שבאה לידי ביטוי בגילוי מהיר של התקיפה ומתן תגובה אפקטיבי לתקיפות סייבר מתוחכמות ככל שיהיו.

חדשה בשוק אך עתידה נראה מבטיח

מוצר הדגל של החברה מכונה Cynet 360, והוא מספק זיהוי ופתרון מקיף עבור איומים כולל תוכנות זדוניות והתקפות יום אפס, לא משנה מה מקור האיום (קבצים, נקודות קצרה, רשת או ברמת המשתמש). סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה לחזק את בסיסה, להמשיך ולפתח את טכנולוגיות הזיהוי והתגובה שלהם, תוך כדי הרחבת הנוכחות של המוצר שלה ברחבי העולם. כמו כן, נודע כי במידה ותבחר לעשות זאת – החברה ׳זכאית׳ לקבל מימון נוסף מהמשקיעה הנוכחית – קרן Lazarus.

Cynet נוסדה בשנת 2015 על ידי איל גרונר (לשעבר מייסד ומנכ״ל BugSec ו-Versafe שנרכשה על ידי F5 Network בשנת 2013) עידן אמיר ובועזר זילבר, שלושתם בעלי ניסיון רחב בתחום. מאז הושק המוצר בשנה שעברה הספיקה החברה לצבור לא מעט לקוחות ברחבי העולם המגיעים מארגונים גדולים בתחום הפיננסים, הבריאות, הממשל והקמעונאות. עד הסבב הנוכחי החברה התקיימה ממימון עצמי של המייסדים.

הפתרון של החברה – Cynet 360 הוכר על ידי CSO Outlook כאחד מפתרונות הזיהוי והתגובה המוצלחים ביותר לשנת 2015, מאפשר לארגונים לחשוף במהירות איומים בעלי סיכון גבוה, גם כאלה ׳שיודעים׳ להסתתר עמוק מתחת לפני השטח.

גרונר התייחס לגיוס ואמר: ״הייתי בר מזל שכן התחלתי את הקריירה שלי מוקדם. כעת, המטרה שלי היא לבנות חברה גדולה, חברה ישראלית, שתשאר בסביבה במשך שנים רבות״.

״אנו מאמינים ש-Cynet יכולה להיות ענקית האבטחה המקוונת הבאה שתצא מישראל״, אמר בריאן אברהמס, שותף ב-Lazarus. בעזרת הפתרון המקיף שלהם ומהירות ההוכחה של הקונספט שפיתחו, Cynet הולכת ראש בראש מול חברות האבטחה המגוונות הגדולות שנמצאות בחוץ, ומנצחת״. הוסיף.

סרטון – Cynet – Precise Threat Detection

העברת כספים שקופה וזולה יותר מהבנקים: Covercy מגייסת מיליון וחצי דולר

$
0
0
shutterstock money
מקור: Covercy

מקור: Covercy

כל מי שהעביר פעם כספים לחו"ל בהעברה בנקאית נחרד לגלות כמה נשאר נטו מהכסף לאחר שהבנקים גובים עמלות שונות ומשונות הן מהשולח והן מהמקבל ומשתמשים בשערי חליפין גבוהים למדי. Covercy הוא סטארטאפ ישראלי שמבצע העברות בין 2 צדדים בדרך שקופה וזולה יותר מההעברות הבנקאיות הרגילות. עתה גייסה החברה כמיליון וחצי דולר מקרן SGVC האמריקאית שהשקיעה כבר במספר חברות ישראליות דוגמת kifi, interlude, younow, duda ו-Any.DO.

מנסים להלחם במונופול של ההעברות הבנקאיות

השירות שמציעה Covercy מציע 2 יתרונות בולטים למשתמשים: הראשון הוא השקיפות. אתם נכנסים לאתר, מקלידים את הסכום שאתם רוצים להעביר ורואים בדיוק כמה כסף יגיע לצד השני במטבע המקומי, מבלי שהוא יצטרך לפתוח חשבון באתר. היתרון השני הוא עלות השירות שנמוכה משמעותית מהעמלות שגובים הבנקים. בדקנו במחשבון של החברה, מצב שבו אנו רוצים להעביר 10,000 ש"ח לחשבון באירופה. אם נעשה שימוש במערכת Swift הבנקאית, הנמען יקבל 2,325 אירו, בעוד אם נשתמש במערכת של החברה הוא יקבל 2,355 אירו.

אז מה הסוד? החברה עושה שימוש במספר שיטות כדי להוזיל את ההעברות, כשהחשובה שבהן היא המומחיות שהיא פיתחה בעסקאות Forex. בנוסף, לחברה יש חשבון בנק בכל מדינה בה היא פעילה, וכך היא חוסכת את העמלות הבין-בנקאיות. לדוגמה, אם יבואן ישראלי רוצה להעביר כסף ליצרן בריטי, הוא יחוייב על ידי החברה בחשבון הישראלי שלה והכסף יגיע לספק הבריטי, מהחשבון הבריטי של החברה. כמובן ששוק העברת הכספים הינו רגיש ביותר, בשל החשש לשימוש לרעה בו, לצורך הלבנת כספים למשל, אולם לדברי החברה, הדבר הראשון שהיא עושה לפני כניסה לשווקים חדשים הוא קבלת אישור של הרגולטור המקומי; במקרה של ישראל, קיבלה החברה אישור של משרד האוצר לספק שירותים פיננסיים. החברה מאפשרת העברת כספים מארגונים וחברות לאנשים פרטיים או להיפך וכן מעסקים לעסקים.

Covercy הוקמה ב-2014 על ידי דורון כהן, המכהן גם כמנכ"ל החברה, בועז זיונץ, המשמש כסמנכ״ל השיווק, וגונן טיברג, סמנכ״ל הפיתוח בחברה. כהן היה אחד מהמקימים של leverate, סטארטאפ שמתמחה בפתרונות FX ונבחר לאחד מהסטארטאפים הצומחים ביותר ב-2014. מאז הקמתה גייסה החברה 250 אלף דולר מהאנג'ל ארול רודניק, דרך קרן ההשקעות שלו OREO INVESTMENTS. בשיחה עם גיקטיים נמסר לנו מהחברה כי ההון שגוייס ישמש הן להתרחבות החברה בשוק האירופאי והן להמשך פיתוח הפלטפורמה, כדי שזו תוכל להתמודד עם כמות העברות גדולה עוד יותר, והן לצורך הקלה בתהליך ה-ONBOARING, תוך ביצוע תהליך אוטומציה לתהליכי 'הכר את הלקוח' ואיסור הלבנת הון בהתאם לחוק באנגליה ובישראל.

כהן, מנכ"ל החברה, מסר לגיקטיים: "בתוך פחות משנה Covercy הצליחה להפוך לשחקנית משמעותית בתחום התשלומים הבינלאומיים. אנו שמחים לקבל את SGVC כמשקיע מוביל אשר רשת הקשרים שלה תסייע לנו בהרחבת מהפכת התשלומים של קוברסי לאיזורים חדשים". Covercy היא בוגרת תוכנית ההאצה של Microsoft Ventures.

Viewing all 1100 articles
Browse latest View live