![money]()
![money]()
לא הספקתם לעקוב אחרי כל מה שקרה החודש? בסיכום חודשי מיוחד, גיקטיים אסף עבורכם את כל ההשקעות, הרכישות והגיוסים של חודש ינואר.
אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נציג סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
<<< הגיוסים של חודש דצמבר
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
הסטארטאפ הישראלי TopSpin, המפתח מערכת לאיתור וטיפול בנוזקות (Malware) ברשת הארגונית, הודיע על השלמת סבב גיוס בגובה 7 מיליון דולר. החברה מספקת לארגונים מערכת הגנה מפני אובדן מידע רב ערך, ומונעת פגיעה והפסקה של הפעילות השוטפת של הארגון.
הסטארטאפ TopSpin נוסד בשנת 2013 על ידי דורון קולטון, בעל ניסיון של 25 שנה בשוק אבטחת המידע. במשרדי החברה הממוקמים בהרצליה מועסקים כ-12 עובדים.
המערכת של החברה המשווקת תחת השם DECOYnetTM ומותקנת כבר בקרב מספר לקוחות בארה"ב, מספקת הגנה אקטיבית מפני איומי סייבר, ויעילה גם בטיפול כנגד נוזקות שהצליחו לחדור אל תוך הרשת הארגונית. המערכת עצמה מבוססת על הטמנה של פתיונות, ׳מלכודות דבש׳, המדמות רשת ארגונית, וכך גורמות לנוזקות לתקוף אותן. ברגע שהנוזקה מתפתה לתקוף את הרשת המדומה, שלא מכילה כל מידע רגיש, היא חושפת את עצמה ומאפשרת לגורמי האבטחה בארגון לנטרל את האיום.
חברת הסייבר הישראלית TowerSec, אשר פיתחה מערכת אבטחה להגנה על רכבים מחוברים, נרכשת על ידי חברת HARMAN האמריקאית, הנחשבת למובילה בתחום מערכות בידור ומידע לרכבים. סכום הרכישה מוערך ב-75 מיליון דולר. לאור הרכישה תשולב הטכנולוגיה של TowerSec במערכת הבטיחות של החברה הרוכשת, HARMAN’s 5+1, מערכת אשר נועדה להגן מפני מצבים קריטיים החושפים את הרכב, או יותר נכון את הנהג והנוסעים, מפגיעות ברכב המחובר והאוטונומי, פגיעות בתחום החומרה והרשת.
המוצר הראשון של החברה, ECUSHIELD מפקח על מערכות הרכב באמצעות מערכת לאיתור חדירות בזמן אמת, הפעלת Firewall חכם ומניעה של הפרעות מכוונות בפעילות מערכות הרכב. התוכנה מיועדת להגן על מערכות הבקרה האלקטרוניות (Electronic Control Unit), ובמיוחד להתמודד עם חדירות באמצעות התקשורת האלחוטית, או ניצול לרעה של ערוץ התקשורת CAN-Bus, תקן לתקשורת פנימית בין המיקרו-בקרים השונים בתוך הרכב. תוכנה זו עוקבת באופן רציף אחר כל המתרחש ברשת הפנימית והחיצונית של הרכב, זאת כדי לגלות ולמנוע חדירות של האקרים אל הרכב, מה שכמובן עלול לשבש את מערכות הנהיגה. המוצר השני של החברה הוא ה-TCUSHIELD, המגן מפני תקשורת אלחוטית מזיקה. שתי המערכות הללו ישולבו במערכות הבטיחות של HARMAN.
Valens הישראלית, המפתחת שבבים להעברת וידאו ואודיו באיכות גבוהה ולמרחקים ארוכים, הודיעה על השלמת סבב גיוס C בהיקף 20 מיליון דולר בהובלת קרן מאגמה. לצד ההודעה על הגיוס הכריזה החברה על כניסתה לשוק הרכב, פעולה שתתבצע בעזרת ההון שגויס. בעקבות כניסתה לתחום זה צפויה החברה הישראלית להגדיל את פעילות הפיתוח שלה, ולגייס לשורותיה כבר השנה עשרות עובדים נוספים למרכז הפיתוח שלה בישראל.
Valens עומדת מאחורי הפיתוח של טכנולוגיית HDBaseT שהפכה כבר לסטנדרט עולמי לקישוריות המאפשרת להפיץ תכני מולטימדיה באיכות אולטרה HD למרחקים ארוכים (עד 100 מטר) וללא צורך בדחיסה. הדור השלישי של הטכנולוגיה, שנמצאת כיום בשימוש רחב בשוק האודיו-וידאו (Pro-AV) העולמי, יעבור התאמה כדי להתאים לשוק הרכב לייעל ולפשט את אתגרי הדור הבא של הישומים הן הבידוריים והן הבטיחותיים ברכב.
קרן ההון הסיכון החדשה הודיעה כי היא קרובה להשלמת גיוס בהיקף של כ-50 מיליון דולר. את הקרן החדשה SGVC II, מוביל איש העסקים דובי פרנסס שהקים בשנת 2012 את קרן SGVC ביחד עם המיליארדר סרגיי גרישין. הקרן הנוכחית הוקמה בעיקרה מהשקעה כספית ממשפחות אמריקאיות וישראליות ידועות, לצד גרישין שמשקיע גם בקרן זו, ומחצית מהסכום שלה נועד להשקעה בחברות ישראליות.
קרן SGVC II משקיעה בעיקר בחברות תוכנה בשלבים מתקדמים (Series A), כאשר סכומי ההשקעה נעים בין 1.5 ל-5 מיליון דולר. הקרן מתכוונת להשקיע בלא יותר מ-15 חברות. מודל הקרן מאפשר למשקיעי הקרן להשקיע לצידה של הקרן בהשקעות נבחרות דרך Special Purpose Vehicles – SPV, ובכך גם חושף את המשקיעים להשקעות ישירות בנוסף לחשיפה הקיימת שלהם בקרן. כמו כן, SGVC II נמנעת מלהשקיע לבד בעסקאות ופועלת בשיתוף פעולה עם משקיעים ידועים בהם אורן זאב, דרור ברמן ו-Innovation Endeavors.
חברת Terser הישראלית, שהוקמה רק בשנת 2014 וכבר זכתה להכנסות של מיליוני שקלים, נרכשת על ידי סומוטו הישראלית גם כן, המציעה פתרונות להפצת תוכנות ואפליקציות לצד פרסום ממוקד. ״אנחנו בעצם מתווכים בין בעלי אתרים ושטחי פרסום שרוצים למכור, לבין מפרסמים שרוצים לפרסם פרסומות בתחום הוידאו על גבי מובייל ודסקטופ״, הסביר לגיקטיים מייסד ומנכ״ל החברה יונתן ברקן.
Terser מתמחה בפתרונות פרסום בוידאו, עם דגש על פרסום בוידאו דרך המובייל. פתרונותיה מיועדים להפוך את תנועת הגולשים לכסף (פעולה הידועה בשם מוניטיזציה) בעזרת פרסום מבוסס וידאו, ישירות מול ספקי שטחי פרסום באינטרנט או דרך צד שלישי. החברה מבטיחה כי התעריפים שלה הם המשתלמים ביותר בכל הקשור ל-CPC, תוך כדי שהיא שומרת על שקיפות ומחירים קבועים.
יצרנית האלומיניום אלקואה משקיעה 10 מיליון דולר בפינרג'י הישראלית (Phinergy) לפי שווי שוק של 280 מיליון דולר. ההשקעה היא חלק מסיבוב גיוס של 50 מיליון דולר שמבצעת פינרג'י בימים אלו.
פינרג'י מייצרת סוללות לכלי רכב חשמליים המבוססות על טכנולוגיה שהתחילה את דרכה באוניברסיטת בר־אילן ומשלבת אלומיניום, חמצן ומים. החברה נוסדה ב־2008 ומעסיקה 40 עובדים במשרדיה בלוד ובקדימה. מייסד החברה ובעל המניות המרכזי הוא אביב צידון, המשמש גם מנכ"ל החברה.
שיתוף הפעולה בין פינרג'י לתאגיד הענק החל ב־2013, ובתחילת 2014 חתמו השתיים על הסכם לשיתוף פעולה טכנולוגי. במסגרת ההסכם השלימו שתי החברות פיתוח של מנוע המיועד לכלי רכב חשמליים ומבוסס על הסוללה של פינרג'י הפועלת על אוויר ועל אלומיניום. שתי החברות ערכו ניסוי בקנדה, שבו נסע רכב חשמלי הכולל סוללה של פינרג'י וסוללת ליתיום איון רגילה כ־1,000 ק"מ. השילוב של סוללת האלומיניום עם הסוללה החשמלית של החברה מאפשר לראשונה לכלי רכב חשמליים נסיעה מעבר לטווח המקובל כיום של כ־200 ק"מ ללא טעינה.
חברת הבינה העסקית Sisense, המתמחה באנליטיקות של Big Data, הודיעה על השלמת סבב גיוס רביעי בהיקף של 50 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההון סיכון בסמר ונצ'ר פרטנרס. ההון שגוייס יאפשר לחברה להרחיב את מרכז הפיתוח ומערך השיווק והמכירות למדינות אירופה ואסיה, שפועל רובו מישראל.
המערכת של סייסנס מאפשרת למשתמשים עסקיים לנהל ולנתח מידע (דאטה) מורכב ממספר רב של מקורות מידע או מאגרי מידע גדולים, וליצור מהם לוחות תצוגה אינטראקטיביים (דאשבורד) באופן פשוט ונגיש. במילים פשוטות יותר – מטרתה של החברה היא לאפשר ללקוחותיה לקבל אנליטיקות שונות של ביג דאטה, במטרה ללמוד יותר אודות הרגלי השימוש השונים של משתמשיה, כיצד לייעל תהליכים וכמובן, מהם המוצרים או האלמנטים הרווחים או המשתלמים ביותר עבורן.
חברת Insightec (אינסייטק) הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה טיפולית לא פולשנית לטיפול בגידולים שפירים וסרטניים ומחלות תפקודיות של מערכת העצבים באמצעות אלומת אולטרסאונד, מגייסת 22 מיליון דולר. סבב ההשקעה הנוכחי הוא הרביעי במספר (סבב D) של החברה, ובוצע באמצעות המשקיעים הקיימים – Boston MedTech Advisors, אלביט הדמיה (חברת האם), GE Healthcare, יורק קפיטל, Hengtong GEOC ומדיטק יועצים. עד היום הושקעו בחברה 254 מיליון דולר, מרבית הסכום מאלביט מדיקל.
את הטכנולוגיה של Insightec המצויה כיום ב-120 מרכזים רפואיים מובילים ברחבי העולם, ניתן לדמות למיקוד של אור השמש באמצעות עדשה: רק במוקד, שבו כל הגלים מתמזגים, נוצר מספיק חום כדי להשמיד את הגידול, תוך מזעור נזק עד כדי מניעת נזק מאיברים סמוכים. ייעודה הוא להחליף את הליך הניתוח בטיפול לא פולשני, המאפשר למטופל לחזור לחייו במהירות.
Meeter, שמפתחת אפליקציה לזימון, תיאום, וניהול פגישות מרובות משתתפים הודיעה החודש על השלמת גיוס בגובה 675 אלף דולר, כדי לפתח כלי חדש לקבלת תובנות על הפגישות.
עד לא מזמן, התמקדה החברה בעיקר באפליקציה לתיאום הפגישות בארגון. עתה עולה החברה מדרגה והיא מפתחת כלים כדי לספק למנהלים בדרגות השונות תמונת מצב של הנעשה בארגון בזמן אמת, דבר שיאפשר להם להגיב במהירות לבעיות ולעיכובים בתהליכים השונים בארגון. בין היתר יוכלו העובדים להתחבר ליומן הארגוני, וליהנות מכלים לניהול הפגישות בארגון כמו להכין אג'נדה לפגישה, להכין סיכומי דיון, לשמור מסמכים משותפים ולנהל משימות. המערכת מתחברת ישירות לכל לוחות השנה הקיימים, כולל Google Calendar, Office 365, Exchange, דרך ממשק web ו-mobile, והכל בצורה שקופה על בסיס לוח השנה הנמצא בשימוש בארגון ואצל כל עובד.
הסטארטאפ הישראלית CartiHeal (קארטיהיל) מפתח טכנולוגיה לבניית סחוס בעצם, שיוכל למנוע דלקת מפרקים. החודש, מודיעה החברה שהשלימה סבב גיוס בגובה 15 מיליון דולר.
השתל שפיתחה החברה, Agili-CTM מיועד לטיפול בבעיות סחוס ועצם גם אם הן נגרמו מטראומה כמו פציעה וגם אם הן נגרמו בגלל מחלות ניווניות שונות כמו אוסטאוארטריטיס. השתל נוסה בקרב 200 מטופלים במרכזים שונים בעולם ולאחרונה הוא גם קיבל את ה-CE, אישור השיווק האירופאי. תוצאות הניסוי הראו שהשתל עודד יצירה של סחוס טבעי (Hyaline Cartilage) ועצם תת-סחוסית (Subchondral Bone), מה שהתבטא בהפחתת הכאבים והסימפטומים הנלווים של הנסיינים.
אנשים עם אי־ספיקת לב סובלים מתוחלת חיים קצרה יחסית ומפגיעה באיכות החיים שלהם, שמתבטאת בין היתר בקושי לבצע מאמצים פיזיים כמו הליכה או עלייה במדרגות. אי-ספיקת לב מתרחשת כאשר הלב אינו מספק מספיק דם ביחס לדרישות הגוף. מצב שמתרחש בעקבות תפקוד לקוי של שריר הלב. חברת הביומד הישראלית V-Wave פיתחה שתל ראשון שנועד למנוע את אי-ספיקת הלב ועתה היא מדווחת על השלמת סבב גיוס בגובה 28 מיליון דולר.
המוצר אותו מפתחת V-Wave הוא למעשה שתל זעיר, שמושתל בין שתי עליות הלב בעזרת צנתר, ומווסת את זרימת הדם בין שתי העליות. כך הוא מסייע למעשה להפחית את הלחץ העודף בעלייה ובחדר השמאלי וכתוצאה מכך צפוי לרדת משמעותית מספר האשפוזים בקרב החולים והם צפויים ליהנות משיפור באיכות החיים שלהם. על פי ההערכות סובלים מאי-ספיקת לב כ-20 מיליון איש ברחבי העולם.
חברת החומרה הישראלית MultiPhy, שרוצה לעזור למשתמשים בכל רחבי העולם ליהנות מאינטרנט מהיר במיוחד, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 17 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי, השלישי במספר, הושלם באמצעות משקיעים קיימים וחדשים הכוללים קרנות הון סיכון מובילות, אך זהותם של אלו לא נחשפה. יחד עם זאת, ענקית הרכיבים האלקטרוניים Semtech האמריקאית, חשפה ואישרה כי היא כעת אחת מבעלת המניות הרבות ביותר בחברה.
במטרה להעניק פתרון לדרישה הגוברת, חברת MultiPhy מציעה מוצרים המסוגלים להעלות את קצבי השידור, ולהוזיל ולשדרג את יכולות המנועים האופטיים היקרים הקיימים כיום. המוצרים שמציעה החברה הינם שבבים אשר מיועדים להעביר מידע בנפח גבוה על גבי תשתיות קיימות של סיבים אופטיים, בקצבים העומדים על 100 ו-400 Gb/s, למרחקים של עד 80 קילומטרים. המשמעות היא שבאמצעות הטכנולוגיה של החברה, היא יכולה להציע למשתמשים להוריד כ-100 סרטים באורך מלא, או להעלות כ-100 אלף תמונות – בשנייה בודדת אחת.
חברת הסטארטאפ הישראלית Elastifile (אלסטיפייל), שמפתחת טכנולוגיית אחסון פלאש, הודיעה החודש על גיוס של 35 מיליון דולר. הטכנולוגיה שמפתחת Elastifile מאפשרת לארגונים ליהנות ממערכת אחת ואחידה לאחסון נתונים, גם אם הארגון מחזיק במספר מערכות שונות כמו למשל שרתים שמבוססים על פלאש ופתרונות ענן שונים. אולם, אחד החסמים הגדולים ביותר שמונע מעבר של ארגונים לטכנולוגיות הפלאש המהירה והאמינה יותר הוא המחיר;
למרות זאת, הפתרון של Elastifile נהנה מתמחור אטרקטיבי הרבה יותר שעומד, על פי החברה, על 500 דולר לטרה-בייט איחסון, כלומר שווה ואף נמוך ממערכות היברידיות או כאלו שמבוססות על דיסק מגנטי. הפתרון של החברה תומך ב- OpenStack/KVM, VMware vSphere וכן בקונטיינרים בלינוקס. הפתרון כולל הן חומרה והן תוכנה, ועל פי ההערכות צפויה החברה להשיק את גרסת הבטא שלה בסוף 2016 או תחילת 2017.
חברת Zerto הישראלית העוסקת בניהול התאוששות מאסונות בענן, הודיעה כי השלימה סבב גיוס בהיקף של 50 מיליון דולר בהובלת קרן IVP האמריקאית. כמו כן השתתפה בגיוס משקיעה חדשה נוספת – Access Industries, דרך הזרוע הישראלית שלה, כלל-טק והמשקיעים הקיימים – 83North, Battery Ventures Harmony Partners, RTP Ventures, U.S. Venture Partners ומארק לזלי, שגם מהווה חלק מדירקטוריון החברה.
פתרונות התוכנה של Zerto מאפשרים ניהול מערכות מידע ארגוניות וענן בזמינות של 24/7, ומובטחים להיות פשוטים, אמינים ולספק המשכיות עסקית. בעזרת פלטפורמת Zerto Cloud Continuity, ארגונים יכולים להגן על העומסים הווירטואליים שלהם ולהעביר אותם בין עננים ציבוריים, פרטיים והיברידיים באופן חלק. מוצר הדגל של החברה, Zerto Virtual Replication, הפך כבר לתקן ׳מקובל׳ בהגנה, התאוששות וניוד יישומים בין מרכזי נתונים וירטואליים ועננים.
חברת הסטארטאפ הישראלית Peer5 מציעה שירות CDN ממוקד בוידאו-לייב, שמאפשר לאתר להגדיל בצורה משמעותית את מספר הצופים שלו, מבלי שהם ייתקלו בתופעות מעצבנות כמו באפרינג. החודש, הודיעה Peer5 על השלמת גיוס של מיליון דולר.
בשיחה עם גיקטיים, מספר הדר וייס, שותף-מייסד ומנכ"ל של Peer5, שהחברה זיהתה צורך הולך וגובר של אתרי וידאו ב-CDN, שיהיה בעל אפשרות לגדול בזמן קצר ולתמוך במספר רב של צופים בוידאו בזמן אמת. "קח לדוגמה" מספר וייס, "משחק כדורגל שבבת אחת מעלה את הטראפיק באתר מ-1,000 מבקרים בו זמנית ל-100 אלף". ואכן, אתרי תוכן שמשדרים אירועי ספורט בלייב נהנים מצמיחה מהירה מאוד בשנים האחרונות. כך למשל משחק הקריקט בין הודו ופקיסטן, שמשך כ-25 מיליון צופים אונליין. לשם השוואה רק כמיליון וחצי אמריקאיים צפו בגמר הסופרבול האחרון; יאהו למשל נאלצה להשתמש ב-7 שירותי CDN שונים, כדי לשדר משחק פוטבול שנערך לאחרונה.
וייס מסביר: "המשתמשים לא צריכים להוריד תוסף, תוכנה או אפליקציה. כל התהליך נעשה בצד האתר ואנחנו מתבססים על טכנולוגיית WebRTC שמוטמעת בדפדפן. הצופה יכול לבחור אם לאשר או לא לקחת חלק בטכנולוגיה".
חברת הסטארטאפ הישראלית Neura, המפתחת פלטפורמה חכמה לאינטרנט של הדברים (IoT), הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס A בסך 11 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו AXA Strategic Ventures ופיטנגו, בהשתתפות Liberty Israel Venture Fund ולנובו. Neura מעשירה אפליקציות ומכשירים עם תובנות על פעולות המשתמשים בעבר ובהווה, תוך כדי שמציגה תחזיות מחושבות על הפעולה הבאה שהם צפויים לעשות.
החברה פיתחה טכנולוגיה המאפשרת למוצרים להתחבר לא רק לאינטרנט או לסמארטפונים, אלא גם לתקשר אחד עם השני. התקשורת מתבצעת באמצעות רשת של אינדיקטורים הפועלים בהקשר רלוונטי ומאחורי הקלעים מסוגלת החברה להציג ניתוח דפוסי התנהגות ומשמעות סמנטיים. כך, יוצרת "הבנה" עמוקה יותר של המכשירים המחוברים עם המשתמש, כדי שיוכלו להסתגל ולהגיב בהתאם לשימוש. הטכנולוגיה של Neura רלוונטית למוצרים מתחום הבריאות החכמה, רכבים, שירותי מוסיקה, בתים ועוד. לדברי החברה, הפיתוח נולד אחרי שנים רבות של עבודה, ורק עכשיו האלגוריתם הושלם במלואו ומוכן לצאת לשוק הרחב.
חברת viisights הודיעה החודש על גיוס של 1.2 מיליון דולר בהובלת TheTime ובהשתתפות הקרנות Maxfield Capital, ASF Ventures ו-LETA Capital. על פי החברה, ההון שגוייס ישמש לצורך המשך הפיתוח וגיוס עובדים נוספים.
viisights פיתחה פלטפורמה לניהול, ניתוח והבנה אוטומטית של תוכני וידאו, והיא מספקת את הנתונים כשירות עבור בעלי אתרים ומפרסמים. הטכנולוגיה של החברה מסוגלת לזהות ולהבין באופן אוטומטי תוכן של סרטונים, ליצר ולנהל פרופילים של צופים ולייצר שיכבת נתונים עשירה, המאפשרת למנועי ההמלצות והחיפוש להציג הצעות צפייה רלוונטיות עבור גולשים – ולמנועי הפירסום לבחור את המודעה האפקטיבית ביותר שתוצג לצופה בזמן האפקטיבי ביותר.
הסטארטאפ הישראלי eRated, המאפשר למוכרים ברשת ליצור פרופיל מקוון המורכב מהדירוג הכולל שלהם ברחבי הפלטפורמות והרשתות החברתיות, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד. סבב הגיוס הנוכחי בסך 1.7 מיליון דולר הובל על ידי Spinach Angels, והושלם בהשתתפות Techstars ואנג׳לים מבריטניה. הרעיון מאחורי eRated הוא לאפשר לסוחרים המוכרים באינטרנט לחבר את חשבונותיהם במגוון הפלטפורמות ביחד עם הרשתות החברתיות, כך שכל הנתונים והדירוגים שצברו בזירות המסחר השונות יופיעו במקום אחד.
eRated משלב את כל הדירוגים והביקורות של המשתמש מכל המרקטפלייסס והרשתות החברתיות, וכך מאפשר להשתמש בזהות האמיתית והמשוכללת, ולהציגה לראווה, כדי להקנות ללקוחות פוטנציאלים הרגשה נוחה יותר לרכוש ממך, גם אם הרייטינג שלך עדיין נמוך. הפלטפורמה בעצם מאפשרת לכל מוכר לקבל ׳תג מהימנות׳ בתוך 30 שניות; התהליך מורכב מחיבור כלל החשבונות מכל שוק או רשת חברתית, איסוף ביקורות והמלצות שהושארו על המוכר מהרשת, לקוחות, ועמיתים לעבודה. בשלב הבא על המשתמש לאשר כי הוא המוכר, על ידי הזנת פרטים מלאים הכוללים כתובת, דואר אלקטרוני ומספר טלפון. בשלב הסופי eRated יחשב את ציון ׳האמון׳, אותו ניתן להציג בכל אתר או פלטפורמה.
חברת הסטארטאפ הישראלית IronScales הודיעה החודש על השלמת סבב גיוס סיד בסך 1.5 מיליון דולר בהובלת RDSEED, חברת בת של RDC (מיזם משותף של רפאל ואלרון). החברה פיתחה פתרון בתחום הסייבר הארגוני, אשר נועד למנוע התקפות אימייל ממוקדות (Spear-Phishing) על חברות וארגונים.
כיום 95% מההתקפות המוצלחות על חברות וארגונים מקורן ׳בפישינג׳ דרך המייל, תקיפות המכוונות אל עובדי הארגון, כאשר הנזק אשר נגרם לארגונים הנופלים להן קורבן עשוי להיות עצום, ונע מגניבת מידע רגיש ועד כדי דרישות כופר. הפתרון שמציעה IronScales כולל מערכת קבלת החלטות אוטומטית המסתמכת בין היתר על דיווחי העובדים בארגון, זאת על מנת לעצור את ההתקפה בזמן אמת. בנוסף, המערכת שפיתחה מתרגלת את העובדים בארגון באופן תדיר כיצד להתנהל במהלך התקפת סייבר, עד שאלו יפתחו רמת מודעות גבוהה.
MyState נוסדה בשנת 2014 על ידי ד״ר רוני אוחיון, אסף פני-אל, עמי חניא ואושרי מיימון, עם מטרה אחת – לשנות את אופן התקשורת הבסיסית ביותר בין שני אנשים. החודש הודיעה החברה על השלמת סבב גיוס ראשון בסך 6.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הושלם באמצעות משקיעים אמריקאים פרטיים.
MyState פיתחה אפליקציה המאפשרת למשתמשי אנדרואיד ו-iOS לחסוך את ׳משחקי התופסת׳ המתרחשים כאשר מנסים להתקשר למישהו והם מגיעים לממתינה, ואז כאשר הוא חזר אליהם, הם לא היו זמינים, וחוזר חלילה. במקום, האפליקציה מאפשרת למשתמשים לראות את הסטטוס של אנשי הקשר שלהם עוד לפני שהם מחייגים אליהם ובזמן אמת.
הטכנולוגיה של MyState (אשר ממתינה כרגע לקבל אישור לפטנט על שמה) מציגה את הזמינות של אנשי הקשר שלכם בעזרת אייקונים שונים המעידים האם הם בשיחה, במצב לא מקוון, באיזור זמן אחר (מדינה אחרת) או אפילו אם המכשיר שלהם התרוקן מסוללה ונמצא כרגע בהטענה. כמו כן ניתן לדעת האם המכשיר של הנמען נמצא על רטט או שקט. המשתמשים באפליקציה יכולים גם להגדיר את הסטטוס הנוכחי שלהם באופן ידני, אם יבחרו לעשות זאת (כמו שניתן לעשות בוואטסאפ למשל).
חברת JFrog הישראלית, המפתחת תשתית גלובלית להאצת תהליכי ניהול, אחסון והפצה של תוכנה, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 50 מיליון דולר. סבב הגיוס הנוכחי הינו השלישי במספר, ומתווסף ל-12 מיליון דולר נוספים שגייסה בעבר. את הסבב הובילה Scale Ventures בהשתתפות Battery Ventures, Sapphire Ventures, Qumra Capital ,Vintage והמשקיעות הקיימות Gemini Israel ו-VMware.
JFrog ידועה בעיקר בזכות מוצר הדגל שלה, הארטיפקטורי (Artifactory), אשר מאפשר למפתחים מתוך הארגון לשתף, לאחסן ולהפיץ קוד. מערכת הארטיפקטורי יודעת לייבא ספריות קוד וקבצים גם מהרשת, על פי דרישות הארגון ומדיניות ניהול המידע. את המידע שנאסף היא יודעת לסדר ולארגן, ולהפיץ בשלב מאוחר יותר לגורמים המתאימים בתוך הארגון, כגון בעלי תפקידים מסויימים, בהתאם להגדרות הפרוייקט הספציפי. מוצר נוסף שמציעה החברה הוא ה-JFrog Bintray, החלק שמשלים את האוטומציה בפלטפורמה של החברה על ידי מתן מענה להפצה אוטומטית של הקוד הבינארי.
BlueVine הישראלית, אשר פיתחה פלטפורמה שתעזור לבעלי עסקים קטנים לקבל תשלום מיידי עבור החשבוניות שהם מנפיקים, הכריזה החודש על השלמת סבב גיוס בהיקף של 40 מיליון דולר בהובלת קרן Menlo Ventures האמריקאית. בגיוס השתתפו גם קרן הפינטק של Rakuten היפנית והמשקיעות הקיימות 83North הישראלית, Lightspeed Venture Partners, Correlation Ventures, SVB ומשקיעים פרטיים.
אחת מהבעיות המשמעותיות איתה נאלצים בעלי עסקים קטנים ואפילו פרילאנסרים להתמודד על בסיס קבוע, היא בעיית התשלום. ברוב המקרים, נותן השירות או בעל העסק מנפיקים את החשבוניות מבעוד מועד, ואז נאלצים להמתין זמן רב עד שהכסף יועבר לחשבונם. BlueVine מציעה לאותם נותני שירותים דרך לזרז את קבלת התשלום עבור החשבוניות השונות, בצורה קלה ומהירה עבורם. הפתרון הפשוט והמקוון שלה מאפשר לעסקים קטנים לקבל תשלום מיידי לחשבוניות שמועד פירעונן הנו בין 15 ל-90 יום.
במסגרת הפתרון שפיתחה, היא שמה דגש על מספר נקודות עיקריות: צמצום הפער בין הזמן שעובר עד שהלקוח משלם עבור השירות לבין הזמן שהעסק מנפיק את החשבונית, לדאוג שהפתרון יהיה אוטומטי לחלוטין וכמובן, שיהיה מקוון. פתרונות אלו באים לתת מענה לתזרים מזומנים לא סדיר ומחזורי תשלומים ארוכים המעיקים על ההון החוזר של אותם עסקים.
חברת GigaSpaces אשר מפתחת תשתיות Grid למערכות מידע הדורשות עיבוד נתונים מהיר ובזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס בסך 20 מיליון דולר. את הגיוס הובילה קלארידג' ישראל, שותפות בין Claridge Inc, הפמילי אופיס של משפחת סטיבן ברונפמן, ו-Caisse de Depot et Placement du Quebec) CDPQ). מתוך הסכום הכולל, חלקה של קלארידג׳ ישראל מסתכם בהשקעה של קרוב ל-12 מיליון דולר, זאת תמורת 16% ממניותיה של GigaSpaces. יתר הסכום שגויס (18 מיליון דולר) הושלם באמצעות המשקיעים הקיימים בחברה, קרן BRM של האחים אלי וניר ברקת, FTV ואינטל קפיטל.
GigaSpaces מציעה פתרונות תוכנה המאפשרים שיתוף זיכרון בין מערכות מבוזרות, המיועדים לאפשר לנהל מערכות ארגוניות מרכזיות וקריטיות, אשר מצריכות עיבוד נתונים וזמני תגובה מהירים. פתרונותיה של החברה רלוונטים בעיקר לתחום הפיננסי, הטלקומוניקציה, הסחר האלקטרוני ושירותי הבריאות. עיקר עיסוקה של החברה הוא בפיתוח פלטפורמות תוכנה ל-pure-play orchestration ו-data scalability בסביבות ענן.
חדשות טובות ליזמים הישראליים. קרן הון סיכון האמריקאית נורווסט ונצ'ר פרטנרס (Norwest Venture Partners או NVP) הודיעה על השלמת גיוס של 1.2 מיליארד דולר לקרן החדשה שלה, ה-13 במספר. הקרן צפויה להשקיע גם בחברות ישראליות.
בשיחה עם גיקטיים מסר לנו דרור נחומי, שותף כללי בקרן, כי החברה תמשיך לדגול באסטרטגיית השקעה מגוונת. לדבריו, החברה לא מחליטה מראש כיצד ועל מה תוציא את ההון שגייסה והיא בוחנת כל הצעה שמביאים השותפים השונים. כך למשל יכולה החברה להשקיע בחברה בשלבים המוקדמים של הסיד או חברה שנמצאת רגע לפני ההנפקה. "אנחנו יכולים להשקיע בסיד ואז אנחנו משתתפים בסבב השקעה של 38 מיליון דולר ב-SolarEdge שמנפיקה אחר-כך… אנחנו לא מחליטים מראש. לפעמים תחום הקונסיומר יותר מעניין, לפעמים תחום התוכנות הארגוניות" מסביר נחומי, "מה שקובע זה אם השותף חושב שזו השקעה טובה".
לפני כחודשיים בלבד היתה Altair על סף חתימה של סבב גיוס בגובה 50 מיליון דולר מענקית השבבים הסינית Infotmic. החברה הסינית אף הודיעה לבורסה על כוונתה לבצע את הההשקעה, אולם לבסוף לא יצאה ההשקעה אל הפועל; עתה נראה שהחברה הישראלית הסתדרה היטב גם בלי הסינים, עם קצת עזרה מחברים ביפן: הענקית היפנית סוני רכשה את יצרנית שבבי התקשורת הישראלית תמורת כ-200 מיליון דולר והיא תהפוך אותה למרכז הפיתוח הישראלי שלה.
Altair מעסיקה כ-190 מהנדסים ואנשי תוכנה שמפתחים יותר מעשרים רכיבים מוכללים בלמעלה משישה תקני אלחוט מתקדמים. שבבי ה-4G שפיתחה החברה מעניקים יכולות תקשורת סלולריות מהירות, תוך כדי צריכת אנרגיה מזערית למכשירי סלולר וטאבלטים ולמערכות IoT (האינטרנט של הדברים) עם פרוטוקולי תקשורת דוגמת WiMAX, LTE, XG-PHS. כיום עושים שימוש בשבבים של Altair יותר מ-30 יצרנים בינלאומיים במיליוני מכשירי קצה המחוברים לרשתות 4G LTE ברחבי העולם, ביניהם Verizon האמריקאית.
חברת TravelersBox הישראלית, אשר פיתחה מכונת הפקדה בטכנולוגיה המאפשרת ביצוע הפקדה והמרה של כסף פיזי זר לידי כסף מקוון בחשבונות כמו: PayPal, Google Play, Skype, Starbucks ועוד, הודיעה על השלמת סבב גיוס A בסך 10 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן Arbor הסינגפורית, בהשתתפות המשקיעים הקיימים של החברה – קרן פיטגנו, קרן IPE, קרן פרג, iAngels, חברת Global Blue ומספר אנג׳לים בהם זוהר גילון ויובל טל.
הפתרון של החברה מספק מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת המאפיינת את כל מי שאי פעם טס לחו"ל: כסף מקומי שנשאר מהביקור בדרך כלל מוצא את עצמו נזרק למגירה ונשכח. בכל נסיעה נוספת נצבר עוד כסף מקומי לא מנוצל וכך לאט נאסף סכום כסף לא מבוטל ולא מנוצל, בייחוד כשמדובר במטבעות שאינם אירו או דולר, או מטבעות שלרוב לא זוכרים לקחת איתכם לנסיעה הבאה כי מדובר ׳בגרושים׳.
ForeScout הישראלית, המהווה ספקית מובילה של פתרונות אבטחה לבקרת הרשת בזמן אמת, הודיעה על השלמת סבב גיוס נוסף בסך 76 מיליון דולר בהובלת Wellington Management Company LLP. שוויה של החברה מוערך בעקבות הגיוס האחרון בכמיליארד דולרים בעודה מדווחת על הכנסות בהיקף של 125 מיליון דולר במהלך 2015, זאת אחרי שרק בקיץ האחרון דיבר המנכ"ל על הנפקה של החברה לפי שווי של כמחצית מהשווי הנוכחי. עד כה גייסה החברה למעלה מ-120 מיליון דולר מקרן ההון סיכון הישראלית פיטנגו, הקרנות האמריקניות Accel, Amadeus ו-Meritech Capital Partners ומשקיעים בולטים נוספים.
המערכת שפיתחה מסייעת לארגונים להגביר את הפרודקטיביות ואת הקישוריות שלהם על ידי כך שהיא מאפשרת גישה למשאבי הרשת הארגוניים מכל מקום ומתי שצריך מבלי לפגוע באבטחת הארגון. ההון שגויס בסבב הנוכחי (סבב G) ישמש את החברה להרחבת פעילותה הגלובאלית, לבנות ארגון תמיכה ברמה בינלאומית ולהגביר את מאמצי המו״פ במטרה להאיץ מנהיגות בעולם אבטחת האינטרנט של הדברים.
הסטארטאפ הישראלי Nubo Software הודיע על השלמת סבב גיוס A בגובה 7 מיליון דולר בהובלת Magma Ventures ו-Motorola Solutions Ventures. החברה מאפשרת לעובדים לעבוד מרחוק ישירות מהמכשירים הפרטיים שלהם דוגמאת הסמארטפון או הטאבלט באופן מאובטח, מבלי שהמידע עצמו ישמר על המכשיר.
הפתרון של Nubo הישראלית מאפשר לעובדים לגשת למידע הארגוני ולהמשיך לעבוד מהמכשירים האישיים שלהם מבלי להוריד ולהתקין דבר ותוך שמירה על אבטחת המידע הרגיש. הרעיון פשוט: Nubo פיתחה סביבה וירטואלית למובייל שרצה על שרת מרוחק כך שעובדים יכולים לגשת למידע, לצפות בו ולעבד אותו, אבל המידע לא מועבר למכשיר שלהם ובכך נותר מוגן.
חברת imVision, ספקית של מוצרי אבטחת סייבר לסביבת מחשוב ענן של ספקיות התקשורת (NFV/SDN), הודיעה על השלמת סבב גיוס A בהיקף של 4 מיליון דולר. בסבב הגיוס השתתפו קרן ההון סיכון הסינית CEIIF מקבוצת CreaditEase (השקעתה הראשונה בחברה ישראלית מאז הוקמה הקרן), פיטנגו ומשקיעים נוספים.
imVision מתמחה בתחום אבטחת סייבר בשוק מחשוב ענן, באבטחת שירותי תקשורת קריטיים הפועלים בענן או בסביבה היברידית. שרון מנטין, מייסד ומנכ״ל החברה סיפר לגיקטיים כי סבב הגיוס הנוכחי יאפשר לחברה להגדיל את מצבת כוח האדם (שעומדת כרגע על 14 עובדים), להאיץ את פיתוח הטכנולוגיה ולקדם את פעילותה העסקית ברחבי העולם.
תוך 4 שנים אנחנו צפויים להיות מוקפים ב-50 מיליארד מכשירי IoT שונים; ועד 2040, המספר צפוי לזנק לטריליון מכשירים שונים. חברת mPrest מפתח תקווה מפתחת טכנולוגיה לשליטה ולבקרה במערכות תשתית מבוססות IoT. החודש הודיעה החברה על גיוס של 20 מיליון דולר.
עד לאחרונה היתה ידועה mPrest כשותפה בהצלחה של מערכת 'כיפת ברזל'. מערכת השליטה והבקרה שפיתחה החברה מאפשרת למפעילים לחשב את מסלולה ומקום נפילתה של הרקטה, כשתוך כשנייה, היא מציגה מאות חלופות אפשריות למיקום היירוט, ואז בוחרת את החלופה האופטימלית מבחינת גובה היירוט ומיקומו מעל שטח פתוח. אולם mPrest פעילה גם בשוק האזרחי: הטכנולוגיה שלה מאפשרת לנטר חיישנים שונים שמותקנים בבניינים חכמים, קווי מתח, צנרת המים וציי רכב. המערכת שפיתחה החברה קולטת את המידע שמגיע מהחיישנים השונים, מנתחת אותם ובצורה אוטונומית ובזמן אמת מגיבה אליהם עם הפעולה הנדרשת. כך חוסכת המערכת למשתמש זמן, צריכת אנרגיה וכסף. בין היתר הספיקה החברה לפתח פרויקטי תוכנה בתחומי המכ"מ, התקשורת ובתחומי מערכות השליטה ובקרה עבור אלתא, רפאל, מל"ט וחברות אחרות בסקטור הרפואי ובשוק הטלקום.
אתר הדסטארט הוא אתר מימון ההמונים הגדול והוותיק ביותר בישראל, וככזה גוייסו בו בהצלחה כבר מאות פרויקטים שונים. אולם המיזם הבא שיעלה האתר מפגיש את עולם מימון ההמונים עם עולם הון הסיכון. החודש הודיע הדסטארט כי גייס מיליון דולר לצורך כך.
המיזם החדש שמכונה FundIt נועד לממן חברות סטארטאפ צעירות, שעד עתה נאלצו להתדפק על פתחם של אנג'לים או קרנות הון סיכון. המיזם מגיע בהמשך להיכנסו לתוקף של החוק לקידום השקעות בחברות הפועלות בתחומי הטכנולוגיה העילית בחודש שעבר. החוק יאפשר לסטארטאפים צעירים לגייס כספים עם הקלות רגולטוריות שונות, שמושפעות מגובה הסכום שגוייס: כך שאם יגייס הסטארטאפ עד מיליון ש"ח, הוא יהיה פטור מחובות כלשהן; אם ירצה לגייס יותר, הוא יזדקק לגוף שיוביל את הסבב או אישור של המדען הראשי במשרד הכלכלה.
אתר Headstart הוקם ב-2011 על פי המודל המצליח של אתר Kickstarter האמריקאי שקם שנתיים לפניו. מאז הצליחו כ-900 פרויקטים שונים להגיע לסכום היעד שלהם ולגייס סכום כולל של כ-37 מיליון ש"ח. ב-2015, שנחשבת לשנה מוצלחת במיוחד, גייסו כ-425 פרויקטים שונים סכום כולל של 18,832,382 ש"ח – מיותר מ-121 אלף תומכים.
כיום, בעידן ה-IoT או האינטרנט של הדברים, אי אפשר כמעט להתחמק ממוצרים 'חכמים', שמחוברים לרשת ובינם לבין עצמם; אך מה לגבי כל אותם פריטים לא חכמים? האם פשוט נזרוק אותם? Atomation הוא סטארטאפ ישראלי שמפתח טכנולוגיה שיכולה להפוך כל מוצר למוצר חכם; החודש הודיעה החברה כי גייסה מיליון דולר לשם כך.
המוצר של Atomation נועד להביא יכולות IoT לכל חפץ. לצורך כך בונה החברה מעין אקוסיסטם שמורכב מ"אטומים", כלומר יחידת חומרה בעלת קישוריות Bluetooth 4 BLE. כל "אטום" שכזה מעניק למוצר יכולות מתקדמות, כפי שייקבעו על ידי המפתחים. אולם הפיתוח של החברה מאפשר גם לשלב מספר "אטומים" במספר מוצרים שונים ולקבוע מה תהיה תוצאת האינטראקציה ביניהם במספר מקרים. אותם "אטומים" הם מודולריים וניתנים להרכבה על מוצרים שונים, שיכולים גם להעניק להם שימושים יצירתיים חדשים. מי שאמור לספק את הפתרונות היצירתיים הללו הם קהל היעד של החברה, שמורכב ממפתחי מובייל, "מייקרים" ויצרנים אחרים.
עידן ה-IoT גורם להרבה מאוד חברות לרצות להיות נוכחות במגרש המשחקים החדש והמחובר. אבל מה לעשות שחברה שמתמחה למשל בייצור צעצועים לא בהכרח מתמחה בפיתוח רכיבי מיחשוב ולרוב אין לה את היכולות הלוגיסטיות וכח האדם שיכול לטפל בנושא – וכמובן שהדוגמה תקפה גם בכל תחום ייצור אחר – החל מאופנה ועד יצרניות של ציוד חקלאי. Seebo מפתחת, מייצרת ומתפעלת מוצרי אינטרנט של הדברים, שיאפשרו ליצרניות השונות לשלב יכולות חכמות גם במוצרים שלהן. החודש הודיע הסטארטאפ הישראלי על השלמת סבב גיוס בגובה 8.5 מיליון דולר.
Seebo מפתחת פלטפורמת תוכנה המיועדת לצוותי מוצר ומאפשרת פיתוח, ייצור ותפעול מוצרי אינטרנט של הדברים (IoT). הפלטפורמה מקלה על פיתוח מוצרים חכמים ועל חיבורם לרשת האינטרנט, לסמארטפונים וכן אחד לשני. Seebo מאפשרת ליצרניות לפשט את תהליך הייצור ההמוני ולקצר משמעותית את זמני הגעת המוצר לשוק, תוך כדי חסכון בעלויות ייצור. בנוסף, מאפשרת הפלטפורמה של החברה ניטור, אבטחה ועדכון של המוצרים החכמים אחרי שהם כבר מושקים ונמצאים בידי הלקוחות. בין לקוחות החברה כיום נמנות חברות ממגוון תעשיות, כולל תעשיות הצעצועים, הבריאות, הספורט, התינוקות, הריהוט, ציוד הטיולים והאופנה.
עד כמה שחברות ומותגים רבים משקיעים משאבים ונאבקים על הלייק הנחשק בפייסבוק, כולנו יודעים שאין לו יותר מידי משמעות, ומה שבסופו של דבר קובע זה לא כמות הלייקים, אלא איכותם. הסטארטאפ הישראלי Memeni, אשר פיתח פלטפורמה המאפשרת לעוקבים ומתעניינים במותג מסוים לתקשר איתו באופן ישיר, הודיע על השלמת סבב גיוס סיד בהיקף 2.5 מיליון דולר. לצד ההודעה על הגיוס, הכריזה החברה גם על ההשקה הרשמית של הפלטפורמה שלה. בעזרת הגיוס תתמקד החברה בהמשך הליך השיווק והגדלת צוות המכירות בארה״ב ובאירופה, שם כבר נמצאת החברה במו״מ עם מותגים, אוניברסיטאות וקבוצות ספורט.
תרון ה-Saas של Memeni מאפשר למותגים להשיק במהירות קהילות מקוונות מותאמות אישית, מקום בו החברים, ׳המעריצים׳ יכולים ליהנות מתוכן והזדמנויות בלעדיות, בעוד שהמותג משיג גישה לקהל שבוי. למעשה הפלטפורמה של החברה מתלבשת על כל אתר של מותג קיים בתור עמוד במערכת, אשר מציע פתרונות לתקשורת עם קהילה, ללא צורך בשיתוף מידע וחשיפת העוקבים לענקיות המדיה החברתית כדוגמת פייסבוק או טוויטר.
בכל פעם שמתגלות פרצת אבטחה או חדירה לשרת, מלאך מקבל כנפיים וחברת סייבר סוגרת סבב גיוס. אולם גם בתחום הסייבר, שמנפק לנו חדשות על גיוסים מדי יום כמעט, לא שכיח לראות חברת סייבר במצב Stealth שמגייסת 20 מיליון דולר. הסטארטאפ הישראלי Fireglass הודיע כי גייס את הסכום המרשים במסגרת סבב גיוס ראשון ממספר משקיעים בולטים ביניהם קרנות ואנג'לים.
Fireglass, שנמצאת עדיין בשלב ה-Stealth שלה, לא חושפת את התחום המדויק בו היא תפעל; בהודעתה היא רק מציינת שהיא תפעל כדי "לשמור על המידע ועל בעלי העניין בחברות". למרות הפעילות מתחת לרדאר הספיקה החברה כבר ליישם את הפתרון שלה אצל מספר חברות ענקיות בארצות הברית. החברה הוקמה ב-2014 על ידי גיא גוזנר, שמשמש כמנכ"ל החברה ודן אמיגה, שמשמש כמנהל הטכנולוגיות הראשי שלה – שניהם בעלי ניסיון רב בתחום בחברות צ'ק-פוינט ושניידר אלקטריק וכמובן, ביחידות מודיעין בצה"ל. כרגע, כאמור הטכנולוגיה והמוצר של החברה חשאיים למדי, אם כי החברה צפויה לחשוף אותם בכנס RSA Conference שייערך בחודש הבא.
חברת Adicet bio המתמקדת בפיתוח הדור הבא של הטיפול במחלת הסרטן באמצעות אימונתרפיה (immunotherapy), הודיעה כי השלימה סבב גיוס A מרשים במיוחד בהיקף של 51 מיליון דולר. את הסבב הובילה קרן OrbiMed ביחד עם Novartis Venture Fund ו-Pontifax. החברה, הנמצאת בבעלות פרטית, עוסקת בפיתוח של חיסונים חדשניים לטיפול במחלת הסרטן, עם דגש על טיפולים על ידי השראה, הגברה או דיכוי של תגובה חיסונית. טיפול זה מבוסס על חיזוק המערכת החיסונית כנגד גידולים סרטניים או גורמים המסייעים להם להתפתח.
לצד ההודעה על השלמת סבב הגיוס הודיעה Adicet bio על רכישת החברה הישראלית Applied Immune Technologies – AIT, אשר פיתחה טיפולים רפואיים וכלים לאבחון מחלת הסרטן, דלקות ומחלות זיהומיות. החברה עוסקת בפיתוח נוגדנים ממוקדים כנגד המחלה, על ידי איתור חלבונים בתוך התא עצמו, מהם ניתן לייצר נוגדנים לסרטן. AIT הישראלית אשר נוסדה על ידי ד״ר מירה פלד קמר הינה חברת פורטפוליו של קרן אורבימד, ועד היום גייסה כ-22 מיליון דולר גם כן מ-Pontifax ו-Novartis Venture Fund.
מחלת האלצהיימר הינה אחת מהמחלות הקשות וחשוכות המרפא השכיחות כיום בעולם; בצד הטיפולים התרופתיים שנועדו להקל על התסמינים, קיימים גם טיפולים לא תרופתיים, שיכולים למנוע התדרדרות במצב החולה. חברת Neuronix הישראלית מפתחת טיפול משולב, שלא מבוסס על תרופות, כדי לעזור לחולים. החודש נודע שהחברה השלימה סבב גיוס בגובה 2 מיליון דולר, זאת לאחר שכשלה בניסיונותיה לגייס בעזרת הנפקה בבורסה בתל אביב.
חברת Neuronix הוקמה ב-2008 ומאז היא מפתחת טיפול שהוכח כעוזר בעיכוב המחלה, משפר את היכולת הקוגניטיבית ותורם לאיכות החיים. הטיפול מורכב הן מאימון קוגניטיבי שמותאם לכל מטופל והן מגירוי אלקטרומגנטי שמכוון לאיזורים במוח שסובלים מהפגיעה. בפועל יושב המטופל ועונה על סדרה של שאלות ותרגילים, כשבמקביל נשלחות פעימות אלקטרומגנטיות לאזורים הרלוונטיים במוחו של החולה. הטיפול המשולב של החברה זכה כבר לאישור משרד הבריאות הישראלי כמו גם הרשויות האירופאיות (אישור CE) והוא הותקן ב-2 קליניקות בישראל, שעל פי החברה, טיפלו בהצלחה בעשרות מטופלים
חברת הסטארטאפ הישראלית Visual.ly, המפתחת מרקטפלייס לתוכן ויזואלי ואינטראקטיבי, הודיעה החודש על רכישתה בידי פלטפורמת התוכן השיווקי ScribbleLive. סכום הרכישה לא פורסם. בשל הרכישה, רוב צוות Visual.ly יצטרף ל-ScribbleLive, מלבד כמה עובדים בתחומים פחות רלוונטים כמו אלו שעוסקים בפן הכספי של החברה. מנכ״ל Visual.ly מט קופר ישאר האחראי על החברה, תוך כדי שיקח אחריות גם על שוק התוכן בחברה הרוכשת.
במידה ולא יצא לכם לשמוע, החזון מאחורי Visual.ly הוא להפוך לבית של כל התוכן הויזואלי באינטרנט. החברה מהווה זירה מקשרת בין אנשים וחברות המעוניינים ליצור אינפוגרפיקות מעניינות, המחפשים גרפיקאים שיכולים ליישם את הרעיון שלהם. לצורך כך יש לחברה מאגר של אלפי אנשים מהתחום, הרשומים באתר בתור ״מומחים״, או Certified לאחר מיון מוקפד שמגיע ממאות אלפי בקשות הצטרפות למאגר. את הפרוייקטים יכולים לנהל המשתמשים באמצעות טכנולוגיית ה-Project Center של Visual.ly, המבוססת ענן ומסייעת להם לסיים פרוייקטים במהירות האפשרית.
Visual.ly נוסדה בשנת 2011 על ידי טל סייח, אדם ברקלר, לי שרמן וסטו לאנגליל (Stew Langille) קבוצת אנשים שעמדו מאחורי מחלקת האינפוגרפיקות ב-Mint האמריקאית. מהקמתה גייסה החברה כ-15 מיליון דולר בין היתר מקרן הון הסיכון Crosslink Capital ו-Quest Venutres. סבב הגיוס האחרון של החברה, בהיקף של 3.3 מיליון דולר הושלם במרץ 2015.
מה היה קורה אם חשבון הפייסבוק הארגוני היה נמחק? או כל המידע שב-SalesForce של החברה היה נעלם? הסטארטאפ הישראלי OwnBackup מגבה לענן את שירותי הענן של הארגונים ומגייס לשם כך 3.5 מיליון דולר.
OwnBackup הוקמה בשנת 2012 על ידי ערן כהן ואריאל ברקמן, יזמים בעלי שנים של ותק וניסיון בהצלה ובגיבוי נתונים, מנכ״ל החברה הוא סאם גוטמן. OwnBackup מפתחת טכנולוגיות גיבוי לחברות, שמאפשרת להן לגבות את כל המידע שלהן שנמצא בענן – הכוונה הן ל-SaaS (תוכנה כשירות) והן PaaS (פלטפורמה כשירות), כשבין היתר נכללים בה גם שירותים כמו SalesForce ו-ServiceNow. בנוסף, מאפשרת הטכנולוגיה של החברה לחברות לגבות את חשבונות הפייסבוק והטוויטר הארגוניים שלהן לכל צרה שלא תבוא. הגיבוי הוא אוטומטי, בתזמונים קבועים וכמובן מאובטחים. השירות שמציעה החברה הינו משלים לשירותי הגיבוי של השירותים עצמם ונועד לאפשר שחזור של מידע ונתונים במקרים של אובדן או השחתה של מידע בין אם במתכוון על ידי גורם אנושי מתוך החברה או מחוצה לה או נוזקות שונות ובין אם מדובר בטעויות אנושיות.