
מערכת SRS. מקור: יח"צ
מדיגוס (Medigus) הישראלית, העוסקת בתחום הרפואה המבוססת אנדוסקופיה, הודיעה כי השלימה הנפקה לציבור של מניות ואופציות בסך 7 מיליון דולרים. במסגרת העסקה הנפיקה החברה כ-34.5 מיליון מניות, בשווי של 0.72 שקלים למניה, כאשר אלה נרכשו על ידי משקיעים מארצות הברית ומישראל, הכוללים את חברת OrbiMed הישראלית.
בודקים את גוף האדם
מדיגוס עוסקת במחקר ופיתוח של תהליכים רפואיים מבוססי אנדוסקופיה. מדובר על טכניקה כירוגית לבדיקות רפואיות, המתבצעות באמצעות החדרת צינור המכיל מצלמה וסיב אופטי המקרין אור אל עבר הגוף, כאשר השניים יחדיו מתעדים ומצלמים את פנים גוף החולה, ומקרינים את המידע על מסכים לעיני הרופאים.
במסגרת בדיקה מסוג זה, ניתן לסרוק מגוון רחב של איברים פנימיים כגון וושט, קיבה, דרכי עיכול, קנה נשימה, שלפוחית השתן, צוואר הרחם ועוד איזורים שונים בגוף האדם, שעד היום היה קשה להגיע אליהם ולחקור אותם ללא ניתוחים פולשניים. הבדיקות הללו נועדו למטרות אבחנה וגילוי מוקדם של גידולים סרטניים, כיבים ופוליפים במערכת העיכול ואף לצרכי טיפול הכוללים כריתות, צריבות ואף ניתוחי ברכיים וסינוסים.
מטרתה של החברה היא לבצע את התהליכים הרפואיים הללו תוך כדי גרימת נזק מועט ככל האפשר לגוף, מה שיאפשר החלמה מהירה של המטופל, מזעור צלקות ואף עלות אשפוז נמוכה, שכן היא אורכת פחות זמן ודורשת פחות כלי עבודה. בזכות התצלומים והמידע המתקבל בתהליכים אלה יכולים הרופאים להתייעץ עם מומחים מכל רחבי העולם אודות המטופל השוכב במיטת הטיפול שלהם.
מדיגוס ידועה בעיקר בזכות מערכת ה-SRS שפיתחה, המאפשרת טיפול נגד אחד מהמחלות השכיחות ביותר כיום, רפלוקס קיבתי ושטי (GERD). מדובר על הפרעה בה נוזל חומצי מהקיבה עולה במעלה הוושט וגורם לתחושה של צרבת, מה שעלול להזיק לוושט, ליצור כיבים אצל המטופל ואף להוביל לגידולים סרטניים. במסגרת הטכנולוגיה אותה פיתחה החברה ניתן להציע טיפול ללא הרדמה מלאה, אלא באמצעות זריקת טשטוש בלבד, וכמובן להציע טיפול לבעיה הנפוצה.
לפני כחודש הודיעה החברה כי קיבלה את אישור משרד הבריאות הישראלי לרישום בפנקס האביזרים והמכשירים הרפואיים – תנאי לרכישת ציוד רפואי על ידי מוסדות רפואיים וקופות חולים בישראל, על מנת שאלה יוכלו להציע את הטיפול של החברה לחולי GERD. קבלת אישור זה צפויה לזרז את תהליך קבלת האישורים גם במדינות נוספות.
החברה, שנוסדה בשנת 2000 וממוקמת כיום בעומר, ישראל, מתכננת להשתמש בסכום הגיוס הנוכחי על מנת לזרז את החדירה של פתרונותיה לשווקים בארצות הברית ובאירופה, לצד גיוס חולים חדשים למרכזיים רפואיים חדשים וקיימים.