

יובל בהרב. מקור: יח"צ
למרות הסימנים הלא-כל-כך מעודדים שמגיעים אלינו מארצות הברית והאפקט האפשרי על עולם הון הסיכון הישראלי, מודיעה עתה State of Mind Ventures על השלמת הגיוס לקרן הראשונה שלה בהיקף של 75 מיליון דולר.
הקרן כבר ביצעה 4 השקעות
State of Mind Ventures הודיעה על השלמת הגיוס של הקרן הראשונה בהיקף 75 מיליון דולר וסגירתה להצטרפות משקיעים חדשים. הקרן מתמקדת בהשקעות בחברות החל משלבים מוקדמים בתחומי תשתיות טכנולוגיה כגון אלגוריתמיקה מתוחכמת ובינה מלאכותית, סייבר, תקשורת, מוליכים למחצה וחלל. State of Mind Ventures עומדת ביעד הגיוס העליון שהציבה לעצמה, כאשר בין המשקיעים גופים מוסדיים וגופי השקעה ישראלים שהשקיעו יותר מ-50 אחוז מהסכום וכן משקיעי הון סיכון פרטיים מובילים מארה"ב ומאירופה לצד משקיעים פרטיים ישראלים.
מאז הקמתה, הספיקה כבר הקרן לבצע 4 השקעות, ביניהן בסטארטאפ Twiggle, שהוקם על ידי שני יוצאי גוגל ומפתח מנוע חיפוש חכם במיוחד לאתרי קניות ברשת; חברת הסייבר הישראלית Perception Point, שמפתחת טכנולוגיות Deception מתקדמות, ש'צדות' את התוקף; חברת SpacePharma שצפויה לשגר לחלל ננו-לוויין ראשון ובו מעבדה כימית לביצוע ניסויים במיקרו גרביטציה; ו-Cabara, שמגנה על אתרי סחר אלקטרוני מגניבת טראפיק והכנסות.
את הקרן מנהלים פנחס בוכריס, שמילא תפקידי מפתח במערך המודיעין, ביניהם מפקד יחידת 8200, שותף באייפקס ישראל, מנכ"ל משרד הביטחון ומנכ"ל בז"ן; יובל בהרב, לשעבר שותף בקרן סקויה, מנהל המיזוגים והרכישות, האסטרטגיה והשותפויות באמדוקס ומשקיע אנג׳ל; וניר אדלר המשמש כמנהל הכספים של הקרן לאחר יותר מ-10 שנים כאיש כספים וניהול במשרד הביטחון, אמדוקס וקבוצת בז"ן.
יובל בהרב: גם בארץ, הקרנות יותר זהירות
בשיחה עם גיקטיים, מסר יובל בהרב מ-State Of Mind, כי הקרן מחפשת השקעות שהן "סופר טכנולוגיות". לדבריו, הקרן פחות מתעניינת באפליקציות ויותר בטכנולוגיה גבוהה ברמת התשתיות, איזורים מסויימים בסייבר, בינה מלאכותית ולמידה עמוקה, אלגוריתמיקה מתקדמת, חיישנים וחלל.
באיזה שלב אתם משקיעים?
בהרב: "אנחנו משקיעים בשלבים מוקדמים מאוד, הרבה לפני קרנות אחרות. ההשקעות שלנו הן בשלב של 3-4 יזמים עם מצגת ואז גם בסבבי המשך, כפי שעשינו עם Twiggle".
מה אתם מחפשים בחברות שמציגות בפניכם?
בהרב: "לא פעם חברות עושות פיבוטים, ולכן הפוקוס העיקרי שלנו הוא בעיקר בהבנה של היזמים ולאחר מכן במערכת היחסים איתם; אנחנו מחפשים תמהיל של אנשים עם רקע טכנולוגי, אבל עם יסוד עסקי, כי כל טכנולוגיה, צריכה להגיע לשוק. המצוינות הטכנולוגית ומערכת היחסים היא רוב ההחלטה, כ-90 אחוז מהשיח שלנו בקרן.
שווקים כמו תקשורת וחלל הם מארז משולב של טכנולוגיה ויש בו הרבה רכישות עם מכפילים גבוהים. שם יש הזדמנות שיש להם אפשרות להשפעה אמיתית כמו למשל בחברת הפורטפוליו שלנו, SpacePharma. החברה מאפשרת לחברות תרופות לבצע ניסויים בחלל ולפתח כך תרופות. זה שינוי גדול והרגשת סיפוק מיוחדת".
קשה להתעלם מהסימנים הלא-מעודדים שמגיעים מכיוון ארצות הברית. מה אתה חושב על מה שקורה שם עכשיו?
בהרב:"כולם מנסים להבין מה קורה, אבל אתה יודע למי ניתנה הנבואה… השוק נערך לאפשרות של משבר והסימן הראשוני הוא התיקון שראינו בחודשים האחרונים בהערכות השווי של כמה יוניקורנים. אבל עדיין לא מדובר בתיקון שאיזן את כל שווי-היתר שהיה קיים ואני חושב שנראה עוד ירידות בערכים של חברות בכל השלבים. אף משקיע לא רוצה להשקיע בשווי גבוה ואז למצוא את עצמו במשבר. גם היזמים צריכים לקחת את זה בחשבון, כשהם חושבים על היעדים וההכנסות, הם חייבים להיות יותר ריאליים ופחות למכור חלומות".
אתם מרגישים את ההשפעה גם בארץ?
בהרב: "כן, בחודשים האחרונים הקרנות נהיו יותר זהירות. שוב, אני לא רוצה להתנבא, אבל מרגישים שינוי. לא מדובר בפאניקה, אבל בהחלט מתכוננים לשינוי במצב".