

מקור: צילום מסך, BigPanda
הראשונה היא Big Panda שהודיעה על גיוס 5 מיליון דולר נוספים מהמשקיעים הקיימים – קרן סקויה, Battery Ventures ו-Mayfield ביחד עם המשקיעה החדשה – Pelion Venture Partners. סכום זה מתווסף ל-16 מיליון דולר שגייסה באוקטובר 2015.
למען אנשי ה-IT
הפתרון של BigPanda מסייע לחברות ממגוון תחומים, החל מהשוק הקמעונאי לתחום הטכנולוגי ולתקשורת, להניב רווחים ולשמור על לקוחות מרוצים על ידי מזעור שיבושים בשירות ה-IT או על ידי מניעתם מלכתחילה. זאת היא עושה בעזרת מערכת לניהול תקלות (Incident Management) שמאפשרת לחברות לזהות בעיות אפשריות, לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות.
המוצר שפיתחה החברה נולד מתוך הצורך של צוותי IT לענות לזרם בלתי פוסק של תקלות וקריאות, שיצרו צוואר בקבוק. תוכנות קיימות עובדות בעיקר בצורה ידנית, לא מתאימות לגדילה של הארגון ולא מקלות על העומס שמתבטא לעיתים באלפי קריאות בערוצים השונים. אם פעם היו הקריאות נעשות במערכות אחידות דוגמת HP או IBM, הרי שעתה קיימים כלים רבים ביניהם Splunk, New Relic, Nagios, Zabbix או Pingdom. כאשר מתרחשת תקלה, החיבור בין כל המערכות וכל הצוותים מבזבז זמן יקר ועלול להביא לטעויות רבות.
BigPanda הוקמה ב-2012 על ידי אסף רזניק שמשמש כמנכ"ל החברה ועל ידי אליק אייזנברג שמשמש כסגן-נשיא ל-R&D. מהקמתה גייסה החברה כ-1.5 מיליון דולר בסבב גיוס סיד, ו-7 מיליון דולר נוספים לפני כשנה וחצי בהובלת קרן Mayfield ו-Sequoia, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על 29.5 מיליון דולר. משרדיה ממוקמים בתל אביב ובקליפורניה.
illusive networks מגייסת 3 מיליון דולר
גם illusive networks הצעירה יותר שהוקמה רק השנה, הודיעה על הרחבת סבב הגיוס האחרון שלה מ-22 מיליון דולר ל-25 מיליון דולר. במיני סבב האחרון הסתבבו כל המשקיעים מהסבב המקורי – קרן NEA, קרן Bessemer, סיסקו השקעות, Marker, סיטי ונצ׳רס ו-Innovation Endeavors.
טכנולוגיית ה-Deception Everywhere של illusive networks מונעת התקפות מתמשכות וממוקדות (APT) באמצעות שלל מלכודות וטכניקות הונאה (Deception) ברבדים שונים של רשת ה-IT בארגון, שמוצגות לתוקף ומפתות אותו לפעול על בסיסן. כאשר התוקפים נופלים ברשת ומתחילים לפעול על סמך המידע הכוזב, המערכת של illusive מזהה זאת ומדווחת באופן מיידי על ההתקפה, מה שמאפשר למנהלי האבטחה לזהות ולעצור את ההתקפה בשלביה הראשונים. היתרונות במערכת שפיתחה החברה הוא שהיא אוספת ומציגה מידע בזמן אמת, עוד לפני שהתוקפים מספיקים לטשטש את העקבות שלהם. בנוסף, הטכנולוגיה שפיתחה מתיימרת לפתור את אחת הבעיות הקשות ביותר שעומדות בפני מנהלי אבטחת מידע, והיא מיליוני התראות השווא (false positives) שמציפות אותם. המערכת תתריע בפני המנהלים בארגון ותציג בפניהם ד"וח התקפה וודאי, רק כאשר מזוהים בוודאות תוקפים עם כוונות זדון.
illusive networks הוקמה על ידי עופר ישראלי, יוצא חברת צ'ק פוינט, המתמחה במחקר ופיתוח, שמכהן כסמנכ"ל המו"פ של החברה, ושלמה טובול, יזם מנוסה בתחום אבטחת המידע, שמכהן כמנכ"ל החברה.

הכפילו את צוות העובדים תוך 4 חודשים. מקור: illusive