

מקור: Farm Dog
הרבה לפני שישראל היתה ידועה כמעצמת היי-טק, היא היתה ידועה כמעצמת חקלאות עם מוצרים שמוכרים בכל העולם: החל מתפוזי Jaffa המפורסמים וכלה בטפטפות. לכן, נדמה שתחום ה-AgTech או טכנולוגיית החקלאות פשוט תפור על ישראל. אחד הסטארטאפים הפעילים בתחום הוא Farm Dog, שמייצר מערכת לניטור שדות חקלאיים, והודיע היום (ב') על גיוס של 750 אלף דולר בהובלת קרן Lool Ventures.
חסכון של 25 אחוזים במים, בדשן ובחומרי הדברה
Farm Dog הוקמה ב-2015 על ידי לירון בריש, שבעברו שימש כאנליסט במקינזי, מיכאל חרמון ששימש כמנהל מוצר ב-Wix ואופיר קירי, אגרונום יוצא 8200. הטכנולוגיה שפיתחה החברה כוללת הצבה של מספר רב של חיישנים בחלקות השונות אותן מעבד החקלאי, כשבין השאר מודדים החיישנים את הלחות באדמה, הטמפרטורה שלה, הולכה חשמלית של הקרקע ומאפיינים של האקלים כמו טמפרטורה, לחות וחשיפה לשמש. כל המידע שנאגר ניתן לצפייה בזמן אמת על ידי החקלאי במחשב, בסמארטפון או בטאבלט. המידע הרבה שנאסף עוזר למעשה לחקלאי לבחור את ההחלטות הטובות ביותר עבור כל חלקה שלו, כשבמקרים של תנאים חריגים או בעיות, הוא יקבל התראות מהמערכת על כך שנחוצה התערבות שלו. בבדיקות שעשתה Farm Dog בישראל ובארצות הברית עלה כי חקלאים שעשו שימוש במערכת שלה השיגו חיסכון של 25 אחוזים במים, דשן וחומרי הדברה. בניגוד ללא מעט חברות ופיתוחים טכנולוגיים שפונים אל החוות הגדולות, Farm Dog מייעדת את המוצרים שלה לחוות חקלאיות קטנות ובינוניות.
בשיחה עם גיקטיים הסביר לירון בריש, מנכ"ל ומייסד-שותף ב-Farm Dog כי כיום קיימות כ-20 מיליון חוות קטנות ובינוניות ומספרן רק צפוי לגדול עם מיליוני חוות חדשות באסיה, אפריקה ודרום אמריקה, ששטחן עומד על עשרות דונמים "בלבד".
Farm Dog היא אחת מהחברות הראשונות שלקחו חלק במעבדת ה-IoT של אינטל בישראל. מה נתן לכם שיתוף הפעולה הזה?
"אינטל סיפקה לנו את הגישה למומחים שלה בתחום רחב של נושאים, כמו גם חלל עבודה בחיפה ותמחור נמוך של מרכיבי המערכת. הם תרמו מאוד לפיתוח שלנו".
מה אתם מתכננים לעשות עם ההון שגוייס?
"אנחנו רוצים להרחיב את הצוות ולהמשיך את הפיתוח של הטכנולוגיה. אנחנו מתכננים מספר שיתופי פעולה בארצות הברית ובאירופה והגיוס יעזור לנו איתם".
קיימים עוד פתרונות IoT לחקלאים. מה הופך את הפתרון של Farm Dog לעדיף?
ראשית, הגישה שלנו מתבססת על מידע בזמן אמת שמתקבל מהחיישנים בשטח. פתרונות אחרים מתבססים על מזג אוויר או החקלאי. שנית, אנחנו מפתחים ומתאימים את הפתרון שלנו במיוחד לדרישות של חוות קטנות ובינוניות שמגדלות ירקות ופירות, בניגוד לחוות גדולות שמתמחות בעיקר בגידול חומרי גלם כמו חיטה, כותנה, תירס, סויה וחמניות. חוות גדולות עם טרקטורים שעולים חצי מיליון דולר מסתמכים על עוד מקורות, בזמן שהחוות שלנו מסתמכות על הפתרון שלנו.