

מקור: cc-by-Jacob Gube
אחד הנושאים המעניינים כיום בכל תחום הענן הוא תחום הענן ההיברידי, כלומר חיבור בין מיחשוב הענן שמתבססת על ציוד פרטי של הארגון לסביבת הענן המסחרית. הענן ההיברידי מאפשר לחברות ליהנות גם מהתשתית שהן כבר רכשו לעצמן וגם להשתמש בסביבת המיחשוב הרחבה של הענן הציבורי. חברת Velostrata (וולוסטרטה) הישראלית, שפעלה עד עתה מתחת לרדאר, מפתחת פתרון ענן היברידי שפועל לראשונה גם בזמן אמת. היום (ד') הודיעה החברה כי השלימה סבב גיוס בגובה 14 מיליון דולר בהובלת Norwest Venture Partners ו-83North (לשעבר Greylock IL).
העברת משימות חישוב מתשתית המיחשוב של הלקוח לענן ובחזרה
הטכנולוגיה שפיתחה Velostrata מאפשרת לארגונים להזרים משימות חישוב מאתר החברות אל הענן ובחזרה תוך דקות, בלי להעתיק את הנתונים או את התוכנות עצמן לענן, וכך לשמור על ביצועים אופטימליים. המוצר של החברה, שנמצא כרגע בגרסת בטא, כבר נוסה בהצלחה במספר חברות גדולות בארצות הברית. לדברי החברה, הפתרון שהיא פיתחה הוא היחיד שמאפשר ארכיטקטורת ענן היברידית לפי דרישה עבור אפליקציות ליבה ארגוניות, כשאין צורך לערוך שינויים ביישומים, מערכות הפעלה או במיקום הנתונים, אופן וניהול האיחסון שלהם. כלומר, אנשי הארגון יכולים להמשיך להשתמש באותם כלים ותהליכים לניהול התשתית החישובית, אליהם הם מורגלים והעברת משימות החישוב לענן וממנו נעשית בלחיצת כפתור.
Velostrata הוקמה ב-2014 על ידי שני יזמים ותיקים: איסי בן-שאול, שמכהן כמנכ"ל החברה ועדי דגני, שמכהן כסמנכ"ל המוצרים של החברה. בן-שאול שימש כמנהל טכנולוגיה ראשי ושותף להקמת Actona, חברה לאופטימיזציה של רשתות תקשורת שנרכשה על-ידי סיסקו ולאחר מכן הקים את Wanova, שנרכשה על ידי VMware. דגני היה מהנדס בכיר ב-Actona, סמנכ"ל המוצרים ב-Wanova, והיה עד לאחרונה מנהל המוצרים ב-StorSimple, שנרכשה על-ידי מיקרוסופט. משרדי החברה נמצאים בסן חוזה, קליפורניה ומרכז הפיתוח שלה ממוקם בישראל. החברה מתכוונת להשתמש בהון שגייסה לצורך פיתוח מפת הדרכים למוצר ולבניית צוותי המכירות, השיווק והתמיכה בצפון אמריקה ואירופה.
בתגובה לגיוס מסר בן-שאול: "החזון שלנו הוא לאפשר פעולה חלקה בזמן אמת המשלבת מרכזי חישוב פרטיים עם ספקי תשתיות ציבוריים, לכל משימת חישוב ארגונית. עד היום, השימוש בארכיטקטורת ענן היברידית הייתה מוגבלת משום שהטכנולוגיה שעמדה לרשות הלקוחות הציבה יותר מדי חסמים. במיוחד, הלקוחות לא רוצים להעביר לענן לצמיתות את המידע העסקי מתוך שרתי האחסון, המחזיקים כמויות גדולות של נתונים. וולוסטרטה פיתחה טכנולוגיה פורצת דרך המסירה את המכשולים האלה. הגישה הייחודית שלנו כבר הביאה לשינוי באסטרטגיית הענן ההיברידי של ארגונים גדולים"
דרור נחומי, שותף כללי ב-Norwest Venture Partners, מסר: "כל מנהלי המידע הארגוניים נדרשים על ידי ההנהלה והדירקטוריון של הארגון שבו הם עובדים לנייד את התשתית הארגונים לענן, אך רק שבריר מההוצאה על מחשוב מוקצה לשירותי ענן. קצב האימוץ נמוך משום שהטכנולוגיות הקיימות לניוד לענן הן עתירות קשיים כגון סיכוני אבטחה, עלויות, משך הניוד, מורכבות ותלות בספק יחיד".