חברת ההיי-טק הישראלית מלאנוקס, המפתחת פתרונות קישוריות עבור מרכזי נתונים ומערכות אחסון, הודיעה על הקמת זרוע השקעות גלובאלית לסטארטאפים בישראל ובחו״ל העוסקים בתחום הטכנולוגיה. זרוע ההשקעות, שתיקרא בשם מלאנוקס קפיטל, תתמקד בעיקר בהשקעות בחברות סטארטאפים בתחומי האחסון, וירטואליזציה, ענן, Big Data ו-Enterprise, אך אסטרטגיית ההשקעות שלה צפויה להשתנות ולהיקבע על פי הזדמנויות השקעה שייקרו בדרכה של החברה. מלאנוקס צפויה להצטרף למשקיעים בסבבי גיוס בחברות הפורטפוליו שלה בסבבים המוקדמים בעיקר, בהשקעות בסדר גודל של מאות אלפי עד מיליוני דולרים בודדים.
מנכ״ל מלאנוקס, אייל וולדמן סיפר כי עד כה מלאנוקס ביצעה השקעות ואף רכשה מספר חברות סטארטאפ אשר זהותן לא נחשפה עד כה, חלק מהן נמצאות בישראל וחלק – בארצות הברית. וולדמן סיפר כי ההשקעות בחברות הללו התבררו כמוצלחות במיוחד, מה שגרם לחברה להסתכל על השוק בצורה יותר אטסרטגית ולהיחשף ליותר חברות על ידי השקתה של זרוע השקעות רשמית שתתמחה בתחומים הללו. בהודעה שפירסמה מלאנוקס צויין כי הקרן החדשה תנוהל על ידי נמרוד גינדי, מי שהיה אחראי עד עכשיו על תחום ה-M&A במלאנוקס, בליווי דירקטוריון החברה.
שחקנית נוספת במגרש הסטארטאפים
״כמרכיב מרכזי באסטרטגיית החדשנות של מלאנוקס, ההשקעות יספקו לנו גישה לטכנולוגיות, שווקים, אפליקציות וחידושים מרכזיים המשפיעים על תחומי ה-Data Centers, כמו גם על שוק הקישוריות עתיר-הביצועים״, ציין וולדמן. ״מלאנוקס קפיטל תשפר את היחסים שלנו עם יזמים, תפתח לנו דלתות לשווקים חדשים, לקוחות, הסכמים, שיתופי פעולה עם משקיעים וטכנולוגיות מתפתחות״.
מלאנוקס טכנולוגיות הוקמה ב-1999 על ידי איל וולדמן, רוני אשורי, מיכאל כגן ושי כהן. היא מתמחה בפיתוח וייצור רכיבים אלקטרוניים, המיועדים להעברת אינפורמציה מהירה בין שרתים ומערכות אחסון – באמצעות מערכות תקשורת. החברה מעסיקה למעלה מ-1,100 עובדים, ומטה החברה של מלאנוקס בישראל ממוקם ביוקנעם. מניית החברה נסחרת בבורסת הנאסד״ק על פי שווי מעודכן של 1.66 מיליארד דולר.
בנובמבר 2010 רכשה מלאנוקס את חברת וולטייר (Voltaire) המספקת פתרונות תשתית תקשורת ורשתות מחשבים למרכזי נתונים, המיזוג בין השתיים יצר ספקית מובילה של פתרונות קישוריות. במאי 2013, מלאנוקס רכשה את חברת קוטורה, אשר פיתחה פלטפורמה בתחום הפוטוניקה בסיליקון, תמורת 82 מיליון דולרים. המאפשר תעבורה בקצבים של 100 ג'יגה לשניה ומעבר לכך. הפלטפורמה של קוטורה שמה דגש על ארבע תכונות, הכוללות טביעת רגל קטנה, צריכת אנרגיה יעילה, ביצועים גבוהים וכמובן, מחיר סביר.