Quantcast
Channel: גיוס –גיקטיים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1100

סייברה הישראלית תרכש על ידי פאלו אלטו נטוורקס תמורת 150 מיליון דולר [אקזיט]

$
0
0
מקור: יח״צ

מקור: יח״צ

מידע שהגיע לגיקטיים מאמת את הפרטים שפורסמו קודם לכן בנוגע למגעים בין פאלו אלטו נטוורקס הישראלית של היזם ניר צוק וחברת הסטארטאפ הישראלית Cyvera, המספקת פתרונות אבטחה למניעת התקפות Zero-Day תמורת 150 מיליון דולר. סייברה גייסה עד כה 13 מיליון דולר: 2 מיליון דולר ב-2011 מקרן הון הסיכון בלאמברג, ו-11 מיליון דולר באוגוסט 2013 מ-Battery Ventures, בלאמברג, אהוד ווינשטיין וד״ר אופיר שלבי.

Cyvera נוסדה ב-2011 על ידי אורי אלטר, נתנאל דוידי ומשה בן-אבו והשיקה את מוצריה במהלך שנת 2012. נכון להיום החברה, המחזיקה במשרדים בתל אביב וסן פרנסיסקו, עובדת עם מספר שותפות בתחומים מגוונים כגון פיננסים, אנרגיה, כימיקלים, חוק, הייטק ועוד. פאלו אלטו נטוורקס נוסדה בשנת 2005 על-ידי הישראלי ניר צוק יחד עם היזם ההודי רג'יב באטרה (לשעבר סמנכ"ל ההנדסה ב-Juniper) ומונפקת החל מיולי 2012 בבורסה, על פי שווי עדכני של 4.91 מיליארד דולר. במקביל לדיווחים האחרונים על רכישת חברת Cyvera, הגיבה המנייה של פאלו אלטו בעלייה של כמעט 15 אחוזים ב-5 ימי העסקים האחרונים.

פתרונות ייחודיים בזירת אבטחת המידע

הטכנולוגיה אותה פיתחה חברת Cyvera עובדת בצורה מעט שונה מפתרונות האבטחה הקיימים כיום בשוק. במקום לנסות ולזהות את המתקפה עוד לפני שהיא מתרחשת, החברה מונעת מתקפות באמצעות חסימת הדרך בה המתקפה מתקדמת, ומונעת מהתוקף להשתמש ב"ארגז הכלים" שלו. המערכת של החברה מתמקדת בשני הוקטורים הנפוצים והחמורים ביותר של התקפות זדוניות באמצעות חסימת נסיונות לנצל חולשות תוכנה, או נסיונות לנצל טקטיקות "חברתיות" המעודדות את המשתמשים להריץ קבצים זדוניים על גבי מחשביהם.

מוצר הדגל של החברה נקרא Cyvera TRAPS, או Targeted Remote Attack Prevention System ומדובר בפלטפורמת Client-Side. המוצר מורכב מסוכנים הנמצאים בנקודת הקצה, מערכת ניהול מרכזית וכמובן מרכז התראות. הסוכנים מציבים מלכודות ומחסומים בדרכים האפשרויות בהן הנוזקות או הפורצים עשויים להתקדם, ומבצעים פעולות אקראיות לגילוי התקיפה. בנוסף לעצירתה של המתקפה ומניעת פעילויות זדוניות, מציעה החברה סביבה מבודדת למחקר וניתוח המתקפות, המבוססת על ראיות זיהוי פלילי שנאספו במהלך נסיון החדירה למערכות. כך למעשה היא יכולה להעניק לחברות לא רק הגנה ומניעה, אלא לעזור להן להבין מי יזם את המתקפה ומהיכן בדיוק היא הגיעה.

נתנאל דוידי, מנכ"ל שותף ב-Cyvera סיפר לגיקטיים בריאיון מוקדם יותר כי החברה אינה יודעת כיצד המתקפות יראו, אך היא בכלל אינה מעוניינת במידע זה מכיוון שיודעת שחיזוי מראש הוא בלתי אפשרי. במקום, החברה מכירה טכניקות חדירה שונות בהן הפורצים צריכים להשתמש ואכן משתמשים על מנת להתחיל במתקפות, ופעמים רבות נקודות ההתחלה מוסתרות בקבצים שנראים תמימים עבור משתמשי הקצה. בזכות המידע החברה יכולה לעצור את ההתקפה או את התקדמותה בשלבים מוקדמים, ובכך למעשה לעזור ללקוחותיה להתחמק מהשפעות של התקפות Zero-Day, או כל התקפה ידועה אחרת.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1100